Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS başvurumda Zihinsel olarak işaretlenmiş..?

shnmrtyrn

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bana bir bilgi verseniz aklım çok karışık

Bende bu gün ekpps ye başvurdum sosyal hizmetlere gittim oradan ön başvuru formunu alıp ösym bürosuna geldim fakat ösym bürosunda gözüme çarptı sosyal hizmetlerden aldığım evrakta GENEL ENGELLİ ve Engel grubunda 1. sırada Ruhsal ve Duygusal yazıyor 2. sıra boş.
Benim asıl engelim kolumda ve geçirdiğim kaza sonrası verilen oran ortopedik olarak %35 ve %25 de pskiyatri doktoru verdi raporum sürekli.

Benim şimdi ösym den aldığım evrakta toplam engelim %53 yazıyor o doğru ama altında zihinsel yazıyor

bunun bana zararı olur mu sosyal hizmetleri aradım önemli değil dediler.ösym ye sordum biz sadece %53 lük orana bakıyoruz dediler sizce bişey olur mu ?Lütfen yardım edin

Daha iyi daha basit sorularla daha yuksek puan alirsiniz 2012 deki omss yi zihinsel engelli kazanmisti tam puanla

Engel Grubumda Zihinsel Yazıyor Yardım Edin ?

[FONT=sans-serif]Arkadaşlar bana bir bilgi verseniz aklım çok karışık [/FONT]

[FONT=sans-serif]Bende bu gün ekpps ye başvurdum sosyal hizmetlere gittim oradan ön başvuru formunu alıp ösym bürosuna geldim fakat ösym bürosunda gözüme çarptı sosyal hizmetlerden aldığım evrakta GENEL ENGELLİ ve Engel grubunda 1. sırada Ruhsal ve Duygusal yazıyor 2. sıra boş.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Benim asıl engelim kolumda ve geçirdiğim kaza sonrası verilen oran ortopedik olarak %35 ve %25 de pskiyatri doktoru verdi raporum sürekli.[/FONT]

[FONT=sans-serif]Benim şimdi ösym den aldığım evrakta toplam engelim %53 yazıyor o doğru ama altında zihinsel yazıyor [/FONT]

[FONT=sans-serif]bunun bana zararı olur mu sosyal hizmetleri aradım önemli değil dediler.ösym ye sordum biz sadece %53 lük orana bakıyoruz dediler sizce bişey olur mu ?Lütfen yardım edin[/FONT]

Psikiyatriden % 25 olan hastalığınız neydi.

shnmrtyrn
EKPSS sınavına girmek için engelli sağlık kurulu raporunda % 40 ve üstü oranın yazması kafidir. rapor oranınız da % 53 olduguna göre rahatlıkla EKPSS sınavına girebilirsiniz rahat olun:)

Tedavi sonrası işlevselliği kısmen düzelen anksiyete bozukluluğu yazıyor

Bu sene puanlar tavan yapacak herkes zihinselden giriyor basliklara bakilirsa.

Kalem
Ablacım güzel diyosunda ösym nin verdiği çıktıda gurubum da zihinsel yazıyor ben biraz araştırdım böyle yazıyor:

Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSALBOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlevbozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubualanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlevbozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında“Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”yazılacaktır.Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklarbulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğeuymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve budurumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Ama isteyerek yapılmış bir şey değil :(

Bu durumda ne yapmam gerekiyor :(
AYDINYAVUZ ?

Bence sende bende tekrardan AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞINA gitmemiz gerekecek sanırım. Aklıma başkada birşey gelmiyor doğrusu.

Orayı aradım önemli değil dediler bilmiyorum kafam çok karışık inşallah sıkıntı yaşamam

ama bi formda okudum ne kadar doğru bilmiyorum raporlar tekrardan incelenip düzeltilip girilecek gruba uygun olarak sınava girecekmişiz

Bende başvuru sürecinde sıkıntı yaşadım.Raporum ruhsal ve duygusal.Zihinsel mi sınırlanamayan mı bilemediler garantiye almak için ÖSYM merkezine gittim.sİZDE BİR ÖSYM merkezine danışsanız?

Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ: 20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında “Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal” yazılacaktır.
Engel bilgisinde yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar bulunan adayların yanlış, yanıltıcı bilgilerinin sorumluluğu kendilerine aittir. Bilgilerinde gerçeğe uymayan hususlar tespit edilen adaylar, sınav/yerleştirmeden doğan haklarını kaybedecekler ve bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

arkadaşlar ,
ben 2014 te girmiştim ekpss ye şimdide kaydımı yeniledim. fakat engel grubunda ortopedik sürekli yazıyor ama oran yok. kabül edilmeyecekmi acanba?

hadi zihinsel engelli olarak sınava girdin yüksek puan alıp atandın diyelim benim engelli raporum yüzdee 45 ama engelim daha fazla hakkım olan raporu bile alamadım doktorun gıcıklıgından sen de ben ce hakkın olmayan raporu almışsın şunu söylüyeyim zihinsel olmayıpta o katagoride yüksek puan alırsan atanrsan ahirette benim ve benim gibi olanların iki eli yakanda olsun olur bide bunu düşün

Üst Alt