Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS engellinin memur olması içindir ve engelli memurun statü atlama sınavı olmamalı

mehdi 2019

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
1
EKPSS engellinin memur olması içindir ve engelli memurun statü atlama sınavı olmamalıdır !

eğer bu yanlış düzeltilmez ve devam ederse alımların %50 sinden fazlası yine h(p)iç olacaktır ! :(

Atandığı kadroyu, kurumu beğenmeyenler de çok var sınava katılan. şimdiki kadroyu doldururken yeni bir kadroya atanarak hiç işe başlamamış kişilerin ellerindeki fırsatı alıyorlar.

Ünvan değişikliği ve görevde yükselme sınavları ile geçişler yapılmalı.. EKPSS ile değil. size katılıyorum.

Fakat bu yazının muhatabı arkadaşlarda diyecek ki GYS yapılıyorda biz mi girmiyoruz.

Adam bilgisayar mühendisliği okumuş, sosyoloji bitirmiş vs. vs. (örnekler çoğaltılabilir) her daim kendine uygun kadro seçme imkanı bulamadığından yardımcı hizmet sınıfına atanıyor, temizlik işleri yaptırılıyor siz bu adama diyorsunuz ki zaten memur olmuşsun kaderine razı ol otur oturduğun yerde!

Ben yardımcı hizmet sınıfını tercih edenlerin/etmek zorunda kalanların[FONT=Arial Black] aman bir atanayım da hangi kadro olursa olsun[/FONT] kafasına olduğunu ve bunun bir an önce para kazanmak, ekonomik özgürlüğü elde etmek için olduğunu çok iyi anlayabiliyorum. Çalışırken, tekrar üniversite sınavına girip, mezuniyet durumunu yükseltenleri alkışlıyorum. Hatta hatta okulda sınıfları paspaslarken yorgun argın evine dönüp akşamları EKPSS sınavına hazırlananları takdir ediyorum.

Sırf kurum değiştirmek için de EKPSS çözümse ona da evet. Kurum değişikliği için dilekçe yazmak çözüm olsa insan neden EKPSS 'na girsin ki! Her yıl görevde yükselme sınavı yapılıyor da bizim mi haberimiz olmuyor? Kamuya 2.400 engelli memur alımı olmuş bunun kaç tanesi kamuda zaten memur 100 mü 1000 mi? Komik olmayın!

Atanamayan arkadaşlar için üzgünüm gerçekten de keşke engelli olup da memur olmak isteyen herkes kamuda bir masa kapsa kendine ama bunun mümkün olamayacağının hepimiz bilincindeyizdir sanırım. Atanamama sebebini asıl mesleğini icra etmek için çaba gösterene, mücadeleyi sürdürene değilde elinizi vicdanınıza koyarak suçu kendinizde arayınız lütfen. Pardon da 90-100 puan aldınız da bu arkadaşlar sizin hakkınızı mı yedi? Sızlanmak yerine ben nerede yanlış yapıyorum mu bir sorun kendinize. mehdi 2019

AyşeSarı SİMESEN Engelliler Komisyonu Başkanı Ayşe Sarı ile akrabağlığınız var mı? Zira sendikanızdan istifa ederek ne kadar doğru bir karar vermişim diye böbürlenecem. Yok ya kesin isim benzerliğidir. :)

Son düzenleme:
cicikıs
Duygularıma tercüman olmuşsun..

dünyalı
Aynen senin dediğin gibi efe kardeşim.
Sınav yapıldıda biz mi girmedik..

Konuyu kişiselleştirmeye çalışmasak zira ben devlet memuru olduğumda EKPSS henüz icad edilmemişti. Hiç girmedim ve girmeyi de düşünmüyorum. Konu kendim değilim için rahat olsun. :)

Kurum değiştirmek veya öğrenim durumuna uygun kadroda çalışabilmek için EKPSS sınavına giren kişiler, başkalarının atanamama sebebi olamaz. Sizin mantığınızla üniversitede çift ana dal eğitimi alanlar olmasa üniversiteye girmeyen öğrenci kalmayacak. :) Oh ne ala hiç sorun morun kalmadı valla ne iyi akıl ettiniz :)

Teknik konuları burada göz ardı etmeyiniz. Kurumlar eksik engelli kontenjanlarını Devlet Personel Başkanlığına bildirir. Buna göre ÖSYM tercih listesine kurum ve alınacak kişi sayısını gönderir.

Şimdi...atanmış bir kişi engelli kontenjanında olduğu kurumdaki kadroyu tutarken, sınava girer ve başka bir kadroyu tercih eder. Atanırsa kurumlar arası geçiş için çalışır. Kurum geçişi kabul ederse yeni kadroya atanır, değilse atanamaz ve o kadroya hiç bir engelli aday atanmamış olur. Benim burada anlatmak istediğim; bu durum birilerinin mağdur olmasına neden oluyor. hiç kamuya atanamamış bir adayın, kadro değişikliği nedeniyle sınava giren bir aday nedeniyle atanma fırsatını kaçırdığını düşünür müsünüz lütfen.
Engelli bireylerin eğitime erişimde yaşadıkları engeller yüzünden meslek edinemediklerini hepimiz biliyoruz. Her türlü zorluğa rağmen Üniversite okuyanlar, çift lisansı olanlar, mastır bitirenler var...hiç biri hak ettikleri yerlerde değil. Yardımcı hizmetler kadrosundan alımların oranı yüksek ne yazık ki. EKPSS de tercih listelerinde görüyoruz, hizmetli alımları üniversite mezunları arasından da yapılıyor.
Ünvan değişikliği, görevde yükselme şansımızı zorlamalıyız burada. Hiç atanamamış, o muhteşem %3-4 lük kontenjana girememiş adayların haklarını da gözeterek bir çözüm bulmalıyız...mücadeleyi kadrolar arası geçiş için vermeliyiz.

Tercih yaparken "ne olursa olsun atanayım" diyenlerin haklılığını biliyorum. Tekerlekli sandalye kullanıp ailesinden farklı bir ile/ilçeye gitmeyi göze alanlar var. "Bir defaya mahsus atanma hakkım var nasıl olsa" derler ama atanma dilekçesini verdiklerinde çok üzülürler.
Sözü fazla uzatmak istemem... atanamayan engelli adaylar adına yazıyorum. Konumuz bu olduğu için.

değerli @cicikıs . 1 yıl önce ayrıldığım görevi yazmışsınız. evet o benim. siz sendikal mücadeleye nasıl baktınız bilmem. ben sadece engellilik bağlamında baktım. sendikanın engelliler komisyon başkanlığını yapmış bir kişi olarak size şunu söyleyebilirim, halen TSK da iseniz (ben değilim): "sivil memur izinleri konulu 2015 Ocak ayında yayınlanan yazıdaki engelli memurlar ile ilgili kısmı, 2015 yılında atama yönetmeliğinize ilave edilen engellilik ile ilgili hükümleri...TSK İzin Yönetmeliği günlük eğitim ve bakım izni maddeleri iyi okuyunuz. Kimlerin emeği olduğunu keşke bilseniz. Engellilik mevzuatı alanında sendikal faaliyeti olan nadir kişilerden biriyim..beğenirsiniz beğenmezsiniz. siz bilirsiniz.

Not:SİZ GÖNÜL RAHATLIĞI İLE BÖBÜRLENİN. SİZE NE KAZANDIRIR BİLMİYORUM ELBETTE. (keşke bu ifadeleri yazmamış olsaydınız, siz yazdınız diye ben yazıyorum ve bu cümle için herkesten özür diliyorum).

Evet arkadaşlar bu yazıların hiç birini yadırgamıyorum arkadaşlar görüşlerini ve çözüm önerilerini söylemişler ama bu yazıları okuyup ki aynı konudan canı yanan yüzlerce kişi var burada onlara ve tabiki herkese (Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır) Cumamız mübarek olsun

Ayşe Hanım kamu kurumlarında engelli kontenjanlarının %100 dolu olmadığını siz de biliyorsunuzdur. Bu yöntemle hasbelkader unvan yada kurum değiştirmiş üç- beş kişinin gerçekten başka engellilerin hakkını gasp ettiği saçmalığına inanıyor olmanızı benim aklım almıyor. Resmin bütününe bakıldığında asıl mağduriyetin sizin de belirttiğiniz gibi eşit olmayan/zor şartlarda eğitim alan engellilere müstahdem kadrolarını layık görenlere karşın kaderine razı olmayan ve sistemin açığını bularak kendine yeni kapı açanları sanki suç işliyormuş gibi göstermektir.

Sizin Geçmişte Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın kör bir işçinin Asgari ücretle çalışıyoruz, koşullarımızın düzeltilmesini istiyoruz demesi üzerine. Gözlerin görmediği halde sana iş vermişiz demekle aynı şey bence. Siz sendikacılar, dernek yöneticileri dilenci politikalarınıza o kadar inanmışsınız ki engellilerin üst makamlarda olmasını en başta sizler kabul edemiyorsunuz. Yüksek makamlardaki engelliler uyanır da ramazan kolilerinizi, mavi kapaklar karşılığında verilen tekerlekli sandalyelerinizi istemez de yeni politikalar üretmek zorunda kalırsınız diye tüm endişeniz farkındayım.

[...İfadeler site yönetimi tarafından silinmiştir...] yapmak mı sendikal mücadele dediğiniz? SİMESEN Başkanı'nın (ilk başkanı) kendi sesinden başka bir şeye tahammülü olduğunu sanmıyorum zira sendika ilk kurulduğunda facebook sayfasında sürekli dernek binası için üyelerden bağış talep ettiğinde bu dilenci politikasından hoşlanmadığımı bunun yerine üye sayısının artması için çalışma yapılmasının daha doğru olduğunu ve bu konuda kendisine İstanbul bölgesi için yardımcı olmaya hazır olduğum yazdığımda bu kız provakatör diyerek beni engelleyen ve kendisine telefon ile ulaştığımda da yaptığı terbiyesizlikte ısrarcı tavırları karşısında aslında sendikacılığın ne olduğunu pekala da kısa ve net bir şekilde anlamamı sağlamıştı. Sendika sistemin kendi ürettiği, üyelere mücedele ediyor hissiyatı uyandıran tiyatro oyunundan başka bir şey değil benim nazarımda. O yüzden de kendi göbek bağımı kendim kesmeyi tercih ediyorum. :) AyşeSarı

Cicikız, şahsıma ve yaptığım görevlere yaptığınız hakaretleri aynen iade ediyorum size. Ve bu sitenin bu tür hakaretler için uygun olmadığını bilerek diğer üyelerden özür diliyorum. Daha fazla yazarsanız eğer, her ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim. Site yönetiminden ve üyelerinden bu hakaretlerin varlığından dolayı özür diliyorum.

Bazı şeyleri bilip bilmeden yazılması bence yanlış
suçu da bu sınava girenlere atılması da dğru değil... @cicikıs @AyşeSarı @dünyalı @ankiloz

https://www.engelliler.biz/forum/en...-olarak-calisan-aday-sayisini-aciklamali.html

gördüğünüz bu linkte insanların neden YENİDEN EKPSS ye muhtaç edildiğini anlattım....

Öncelikle memur olarak çalışan insanlar KEYFİNE sınava girmiyor..
kimse sırf gıcıklığına yeni baştan matematik tarih çalışmak istemez..
illa ki bir sebebi vardır...
MEMUR olarak atanmış insanları yeniden sınava zorlayan 3 temel konu var.... bu başlıkları arttırabiliriz ama 3 konu şu an giren adayların neden girdiğinin sorusuna verilen en büyük cevap...
bunlar :
1- NORMAL KADRODA ÇALIŞAN ENGELLİ MEMURUN, ENGELLİ SAYILMAMASI: öncelikle EKPSS yoluyla ya da diğer engelli kontenjanı alım usullerınden atanmamış insanlar, yani normal KPSS ye girip atananlar hasta/engelli olsa bile gerek DPB gerek SGK gerekse de KURUMİÇİ AMİRLER tarafından engelli sayılmıyor.. Eeee dolayısıyla, tayin, emeklilik, yıllık izin konusunda ayrılacalıklı olmak (bu seçenekleri arttırıp, azaltabiliriz) gibi seçenekler yüzünden KPSS den atanmış memur, kurumundan ve şehrinden memnun olsa bile ZORLA İSTEMEDEN DE OLSA yeni bir bölüm bitirip sınıf atlayarak EKPSS ye giriyor. Sen ENGELLİ OLMAYI sadece EKPSS den girmiş olanlarla kısıtlarsan, KPSS den atanan insan napsın??? sırf KPSS ye girdi diye engelli sayılmazsa bu onun suçu mu?
.
2 - GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVLARININ BELİRLİ BİR PERİYOT VE PROGRAM DAHİLİNDE YAPILMAMASI:
ister KPSS ister EKPSS den atanmış olur da olsun, bir çalışan için eğitim anayasal haktır.. dolayısıyle gerek mali avantajlar gerek sevilen işin yapılması gibi sebepler yüzünden insanlar yeni üniversiteler okuyor.. Eee sen kurumiçi yükselmeyi keyfiyete göre yaparsan, belirsiz zamanlada kaotik bir sınav uygularsan, belirli bir programa göre yapmazsan, memur senin keyfini bekleyecek değil ya!. doğal olarak kendi hakkını kendi arayacak. ve EKPSS ye giriyor..
.
3- TAYİN VE NAKİL İŞLEMLERİNDE ENGELLİ PERSONELLERE TANINAN AYRICALIKLAR : engelli kadrosunda olmayan milyonlarca engelli memur, sırf tayin atama nakil vs işlemlerde umduğunu bulamadığı için, arkasında bir torpili olamadığı için 5 10 yıl evine gidemiyor... bu insan napsın? tabiki gidip de siyasilere dileneceğine, kendi kaderini kendi tayin edecektir..

.
Yani anlaşılacağı üzere
EMEKLİLİK
TAYİN
GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ
.
bu 3 temel konuda mevzuatta ikicilik oluyorsa, bu ikicilik düzeltilmiyorsa
söyle bakalım Hakim Beyim,
Suçlu ben miyim?
kim suçlu?

kimse yeni baştan sırf uyuzluk olsun diye sınava girmiyor..
kim ister yahuuu
tarih matematik gibi derslere baştan başlamayı kim ister???..
oturup maç izlemek varken, eşinle film izlemek varken, çocuklarınla kardeşlerinle yeğenlerinle eğlenmek varken
kim ister yeni baştan sınava hazırlanmayı???.

Jozefim

Altına İmzamı atıyorum. Görevde yükselme ve ünvan değişikliği sınavları yapılsın memur olanların hiçbiri ekpss'ye girmez.

normal kadroda işe girmiş engelliyi, engelli saymazsan, sanki sağlammış gibi muamele yaparsan, görevde yükselme ünvan değişikliği sınavlarını hatır gönül ile keyfiyen takılırsan, düzensiz, programsız, dönemsiz yaparsan

engelli kadrosunda olmayan engellileri, tayin işlemlerinde yamuk yaparsan, izin vermezsen. tabiki ister EKPSS den atansın ister KPSS den..

engelli insan, gidip de üç beş amir memurun keyfini bekleyecek değil. kendi kaderini kendisi çizer. Aslanlar gibi atanır.. Yoksa biz de biliyoruz.. bir çok insanın hakkı yeniyo.. ama söyleyin bakalım.. hak yiyen, bu sınava girmek zorunda bırakılan kişi mi? yoksa plansız programsız bir işleyiş mi? kim gerçek hak yiyen?

aslında çok önemli bir konu.. iyi ki açtınız... gerçekten bir engelli çalışma yaşamı için en önemli konu..

dedim ya hiç bir çalışan insan, eşiyle arkadaşıyla film izlemek varken, çocuğuyla kardeşiyle yeğeniyle vakit geçirmek varken gidip de sırf öylesine MATEMATİK TARİH çalışmaz.. bu insanlar için kolay mı oluyor zannediyorsunuz?. gündüz iş.. akşam ev işleri.. üzerine ders..
kolay mı?

Yazılanlar özellikle arkadaşlarımızı kapsayan çok kıymetli bir o kadar önemli tarafı birileri tarafından görülmesi

Arkadaşlar,

Görevde yükselme sınavıyla unvan değiştirmek kolay mı sanıyorsunuz. Yazılı sınavı geçtikten sonra belli bir yüzdeye girmek daha sonra da sözlü sınavından geçmek gerekiyor. Çalışan biri yer değiştirdiğinde başkasının hakkını almıyor. Boşalan yere yeni engelli biri atanır. Kaldı ki çalıştığı sınıfla aynı bir kontenjana tercih yapamaz. Ben memurum, pedagojik formasyonum var öğretmen olarak atanmak istiyorum ama atanamıyorum. Son atamada 1500 engelli öğretmen alınacağı söylendi fakat 1150 kişi alındı. Kontenjan sınırlaması yapılıyor.

Mühendis olan arkadaşlar memur olarak çalışmak zorunda kalıyorlar. Sizce bu hak mı? Açılan kontenjanda engelli olmadığı için yüzlerce kişi atanamıyor. Kura ile yapılan atama bence adil değil. Onların seviyesine göre de sınav yapılabilir.

Her yıl 2 dönem alım yapılması rutin hale getirilmeli. Sendikacılar sadece reklam yapıyorlar, Avrupa Birliğindeki engelli haklarını burada da uygulansın bunu savunsunlar. Çalışamayan engellilerin sosyal hakları iyileştirilirse işe girmek için bu kadar yığılma olmaz. Emekli olma süresi 15 yıldan 19 yıla çıkarıldı, giriş yılına göre farklı uygulama var. Engellilik yıla göre değişir mi?

Devlet destekli özel sektörde yerleştirme yapılmalı. Özel sektörde çalışan engelliden Sigorta primi almasın. Yapılması gereken çok şeyler var. Önce ben girim diye kimse takılmasın, tüm engelliler için istihdam alanı yaratılabilir. Sahip olduğumuz bilgi ve beceriye göre çalışalım. Birbirimizle çatışacağımıza birlik olalım.

Arkadaşlar herkesin fikri kiymetli ama konuya vakıf olmayan algı operasyonu yapmasın

Amaç kişisel degil çıkar saglama sevdası değil

bildiğim bir tek şey var hizmetli olmaya razıyım o nu da vermiyolar puanım sınıra yakın ... kadro vermiyolar diyorum siz ne hayalle r kuruyorsunuz gönül ki isterki her şeyin en iyisi olsun vermiyorlar ki kadro vermiyorlar siz tutup ne istiyorsunuz

herkesin hakkı verilsin istiyorum ama midyata pirinç almaya giderken evdeki bulgurdan olmayalım.

Hepimiz zor zamanlar geçirdik, hepimizin sıkıntıları var bunun üzerine de maddi sıkıntılar ekleniyor, ben 28 yaşındayım sınavı geçen yıl öğrendim girdim 81 aldım atandım, devlet bana sınava girme hakkını veriyorsa her yılda girerim her yılda tercih yaparım bu kötü bişey değil hak eden hak ettiğini alır 60-70 alıpta atanamıyoruzzzz diye bağıran gördüğüm zaman kızıyorum çalış arkadaşım al 80-85 atan sana karşı gelen mi var?

keşke her engelli kardeşimiz memur olsa ama ortada bir kanun var bir yasa var bir sınav var yüksek puan alan atanır sen yüksek puan alamayıp son çare olarak hizmetli olupta memur olmak için çabalayan birine mi takıyorsun? İyi puan al, çalış, kazan bizde isteriz bunu ben nasıl yaptım o nasıl yaptı sende yap, hizmetli olupta ne zorluk çeken engelli kardeşlerimiz var herşey maddiyat değil elbet hizmetli olsa da memursun ama öyle olmuyor işte bu konu çok gereksiz, inşallah tüm engelli kardeşlerimizi memur olarak görürüz..

Ne yani VHKİ olarak çalışıyorken. çalışıp tekrardan İnşaat teknikeri oldum ? şimdi ben hakmı yedim?

Selam arkadaşım inşaat teknikeri olmak için memur atamasında yeterlilik sınavı varmi

Üst Alt