Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için hangi sertifikalara sahip olmak avantaj sağlar?

byrm_yucel

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
Ekpss için hangi kursun sertifikasını almak yerleşmede kolaylık sağlar ?

vhki tercih edecekseniz bilgisayar sertifikanız olması gerekir.

bilgisayar sertifikası lazım tüm düz memurlara

mevcut bilgisayar işletmenliği sertifikam var. avantaj sağlayacak başka neler olabilir ki .. herkesi ilgilendiren bir konu

Sen çalış bi kazan gerisi kolay başka avantaj yok 4 yıllık mezunu isen süper

HOŞCAKAL;

ilk atamada düz memurlardan istenmemişti sertifika

Önlisans mezunları olarak 80-90 alıp yerleşmeyek bakalım :) Bilqisayar sertifkası ararlar en fazla. baskada bısı sanmıom bakalım sımdılık..

Bilgisayar sertifikası nerelerden alınıyor ?

Danua.;

Halk eğitim merkezinde alınır ücret 40 tl 120 saatlık ders

vhki ler için geçerliydi o. tercih kılavuzunda yazmadığı halde, vhki lerden bilgisayar sertifikası istendi. ama düz memurlardan bişey istenmedi.

byrm_yucel;

Daktilograf ve santral memurluğu sertvikalarınında olması sizin için avantaj sağlayacaktır.Zamanınız daha var sınava kadar kurslara giderek almaya çalışın.PİŞMAN OLMAZSINIZ.

byrm_yucel;

bende teşekkür ederim size dediğim gibi genelde santral memuru ve daktilograf kadrosu açan kurumlardaki atamalarda ÖMSS den 65 puanla atanan oldu

daktilograf kursunu halen açıyorlar mı ki ? varsa yoksa bilgisayar kursu felan yanii

Daktilo var mi etrafta, gören ve kullanan olmus mu? Arkadaslar o daktilo sertifikasi isteyen yerler söyle girdi o kurumlara; ya lisede okurken aldi o dersi ve kurumunada belgelendirdi okuldan alip yada coook seneler önce kursuna gidip aldi o sertifikayi yani diyrcegim o ki istediginiz yere sorun o kursu acan yoktur.

HOŞCAKAL;

hoşçakal neden 4 yıllık süper dedin? daha mı avantajlı bende gireceğim ekpss ye bu sene... düz kpss den 80 aldık bi işe yaramadı güzel ülkemde :D

byrm_yucel;

Genelde askeriye ve beledyeler santral memuru ve daktilografçı kadrosu açarlar

muhendis3232;

evet daha avantajlı. mesela hem daha az rakibin oluyor hemde kontenjanları fazla oluyor. ayrıca kazandığın zamanda maaşın azda olsa farkediyor daha yüksek. sınava girenlerin çok büyük çoğunluğu lise mezunu olduğu için lise mezunlarının kazanmak için çok çok yüksek puan alması lazım çünkü rakipleri çok ama çok fazla oluyor. bu nedenle eğitim düzeyi arttıkça şansında artıyor.

Aretias28;

eğitim düzeyi arttıkça şansın artıyor konusunda hemfikiriz.. hiç değilse rakibin azalıyor..

Aretias28;

teşekkür ederim cevap için sevindim bu duruma biraz araştırdım 3700 civarı lisans girmiş sanırım 2012 de kaçı atanabildi acaba bunların?

mühendis3232;

2012'de, 5 bin küsür lisanslı girdi. yarısından fazlası atandı. Düz memuriyetleri tercih edenler çok olduğu için oralara da puanları yüksek olanlar girdi. Ama özellikli bir mesleğin varsa, mesela psikolog, mühendis gibi, puana bile gerek olmadı. Hiç unutmam, adam 48 puanla Kars'a atandı, mühendis olarak. İçime oturmuşsa demek ki:S

kurslar demişken,

ben Tarih mezunuyum. Bilgisayar dersi de aldık okurken tabi ama yine de şu halk eğitimin sertifikalarından alayım mı sizce? ya da başka sertifika falan.. tavsiyeleriniz var mı?

şeymah;

işte sorun burada büyük ihtimal bende düz memurluklara başvuracağım alanımda alım çok zor bir inşaat makina müh daha avantajlı sanırım..ben sadece 4001 kadrolarına başvuracağım ama onlardada kaç kişi alacakları meçhul 100 mü 200 mü bilemediğim için atanma ihtimali azalıyor..halk eğitimden ücretsiz veya çüzzi bir miktardan alsan daha garantili olur meb onaylı sertifika isteniyor çünkü...

birde şu memurluk var VERİ HAZIRLAMA VE KONTROL İŞLETMENİ 1165 kişi alınmı buna tüm lisasn mezunları başvurabiliyormu? siz neden atanamadınız puanınınz kaçtı ki?

lisans mezunları içinde gereklimi bilgisayar sertifikası

Vhki için sadece 4001 gerekli diyordu kılavuzda. Ben yanlış mı biliyorum arkadaşlar?

nurse1988;

lisans mezunları bilgisayar dersi aldıkları için aslında gerek yok ama gelde bunu ordaki memura anlat veya trasklip çıktısı alıp vermek vs...uğraşmaktansa almak daha ii

muhendis3232,

peki sen neden atanamadın? evet bu soruyu çok defa duyuyorum. Kendimi 2 farklı engel grubundan belirtemedim. ortopedik olarak belirttim ve büyük puntolu kitapçık istedim. ama sistem o şekilde vermiyormuş. kaydı alan da beceremedi. öyle gittim sınava standart punto kitapçık geldi, soruları görmekte bihayli zorlandım. böyle olunca süre yetmedi. süre yetmeyince soruların hepsini yapamadım. 50 puan aldım. gene de umudum vardı. Ama İstanbul içi bu puanla hizmetli bile olamadım:)

Daha önce yüksek lisans olayları için falan trtanskript çıkarmıştım bol bol. hepsinde var, bilgisayar dersi aldığıma dair kayıtlarım. yine gerekirse yine giderim Halk Eğitim'e. Hatta işkur'un da var mesleki eğitimleri. biraz onları inceledim. belki de o olur. Gidip görüşmek, sormak lazım...

bu sene Ales'e gircem, formasyon alıcam. belki ordan şansım artar. 15.000 engelli öğretmen açığı varmış. ondan sonrasına Allah Kerim.

2014 de öğretmen alımı olacak mı? Olursa bende aynı zamanda öğretmenlik formasyonu da var, belki öğretmenlik de olur.

bazarov,

formasyon da varsa pusu da bekleyin derim, illaki alım olur. 2012'nin 2. atamalarında az da olsa alındı öğretmen. Formasyon da bir nevi sertifika sayılıyor zaten. Branş neydi?

Ama işte birinden birine atanınca sonra değiştirmek mümkün olmuyor. Mesela düz memurluktan ya da öğretmenlikten istifa edip başvurabiliyorsunuz. ona da dikkat edin, iyice araştırarak başvurun.

Üst Alt