Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss için hangi üniversite bölümleri tercih edilmeli!?

firenze

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar ben bedensel engelliyim ve bu yıl üniversite tercihi yapıcam. Ekpss'de atanabilmek için hangi bölümleri okumak daha mantıklı olur çok kararsız kaldım yardım ederseniz sevinirim simdiden teşekkürler

Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik gibi bölümler okunabilir.

@Descartes, Lisans atamaları daha kolay oluyor diye biliyorum birde öğretmen atamaları var ama karar veremedim işletme bölümlerini mi okusam öğretmenlik falan mı

@firenze, Şimdi maksat E-KPSS'yi kazanmak olduğuna göre bunu başarırsan gerisi kolay

Son düzenleme:
@firenze, Öğretmenlik düşünüyorsan önce EKPSS girmene rağmen yeni sistemdeki öğretmen akademisi zorunlu mu değil mi onu araştırmanı öneririm. Fikrini değiştirebilir.

Kardeşim bence öğretmenliği seç hele de sınıf öğretmenliği gibi bir bölüme puanın yetiyorsa hiç düşünme 2025 yılında yaklaşık 68-69 puanla atama yapıldı 2023 yılında zaten 50 puanı gören herkes atandı ikinci olarak da ilahiyat düşünüp eğer şu anda cinsiyetini bilmiyorum erkeksen imamlık müezzinlik de düşünebilirsin çünkü onlar da 55 60 puanla çok rahat atama oluyor diyorlar zaten engelli KPSS sınavına girip selamünaleyküm desen 50 puan alıyorsun yani bence sen erkeksen öğretmenlik ve ilahiyatı tercih edebilirsin sağlık bakanlığı atamaları durdurdu onun için tıbbi görüntüleme tekniği laboratuvar tekniği gibi sağlık bakanlığı'na bağlı bölümleri tercih etmeni tavsiye etmem eski sağlık bakanı Fahrettin koca kotalar da olsa bile engellilere elinden geldiği kadar yardımcı oluyordu atamalarda ama yeni sağlık bakanı Kemal Memişoğlu bu konuda biraz soğuk engelli atamalarına pek olumlu bir yaklaşım sergilediğini söylemek mümkün değil

Diyanet diyenler hakli. Yani bolum olarak İlahiyat. Tabii size uygunsa.
Hristiyan halimle ben bile atanmak isterim İlahiyat'tan ama ruhsal engellileri istemiyorlarmis diye duydum forumda. :D

@emre 78, teşekkürler. Pdr, matematik,sınıf ogretmenliğine puanım yetmiyor sanırım diğerlerine yetiyor öğretmenlik bölümlerinin hangisini tavsiye edersin

@yaşarrr, kaç puan istiyor ki

@Mara, Yani başaramam gibi o bölümü

@Mara, sonradan mı Hristiyan olsun yoksa ailen Hristiyan mıydı, rahatsız ettiysem kb

@yaşarrr, ortaöğretimden girdim 79 aldım bu yıl siz kaç almıştınız ki bence 80 tam ortada gibi

@firenze, ortaoğretim 92 falan hizmetli olamayan arkadaşlar var benim lisans genel alım yok 68 almıştım

@firenze, en son alımlarda tarihin en az alımını yaptılar ve 82 le kapadı

@firenze, engeliniz nedir? Bölüm seçerken en önemli kısımlardan biri bu diye düşünüyorum. Kariyer yönlendirmesinde iş bulma kolaylığı elbette önemli ama sadece “XXX branşından çok alım yapılıyor bence onu seç.” demek işin kolay kısmı.

Kardeşim ben sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum 73,55 ile kapattı 2025 yılındaki 1381 alım sonucunda tercih edebilirsin sosyal bilgiler öğretmenliğini

@merdoli, spinabifida hastaligim var ayaklarımda,belimde kas zayıflığı ve skolyozum var. Yürüyebilir hatta koşabilirim. Mesela yarım saat veya bir saat boyunca yürürüm yorulurum ama sabit durmak daha zor gelir. Kısacası sandalyede değilim yuruyebilirim onda bir problem yok

@yaşarrr, evet ortaöğretim öyleymiş neyse hayırlısı umarım atanirsin

@emre 78, teşekkürler. Bende inceledim biraz Türkçe ogretmenliginde de yüksek atama yapılıyor gibi ama tarih coğrafya düşük alım yapıyor birde puan yuksek

Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst Alt