Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS için işitme engelimin doğuştan olduğunu nasıl ispat ederim?

Konular
11
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben doguştan işitme engelliyim ama bunu ispat edemiyorum dolayısıyla ekpss işitme genel grubundan girecem.dün 7 yasına ait işitme testi yapıldıgına odyometri buldum kabul ederlermi?doguştan oldugumu kanıtı için yeterlimi?

odyometri testi nerden buldunuz?

yani üzerinde hangi hastane yazıyor?

evden buldum annem ve babam ölçüm yaptırmışlar

hangi hastenden yapıldıgını onada bakmadım

Anlamadım doğuştan olunca ne oluyor sonradan olunca ne oluyor sınav için farkı ne?

hangi hastaneden olduğuna bakacaksınız.
ilgili hastaneye gidip Halkla ilişkiler Bölümün gidip durum anlatınız. Sadece 7 yaşında muayeneye geldiğinize dair yazılı belge alınız. Belge içerisinde işitme engelli olduğunuzu yazsın yeter.

o raporu bende aldım İl Sosyal hizmetlere götürüp onaylattım. İlkinde onaylamadılar itiraz rettim ikincisinde onayladır. Dolayısıyla ısrarcı olun.

Diyelimki hastaneden degilde özel bi yer de yapıldıysa ne yapabilirmim

O sinava girmek icin rahatsizliginizin dogustan oldugunu ispat etmenize gerek yok

O zaman sıkıntı çok..

1. hangi hastanede doğdunuz? gidip doğum raporu alabiliriniz. içerisinde işitme engelli yazar.. Ancak çoğu hastanelerde dosya kayıptır..
2. Hangi okul okudunuz? Okula rapor verildi mi? Veridi ise işlem yaparlar..
3. sık sık muayene olduğunuz hastane var mı? O hastane dosyasında mevcuttur. Bulurlar size yazılı açıklama verirler.

Babanızın yada annenizin adına sigortalı iseniz SGK.dan belki dosya vardır.
Aklıma gelenler bunlar aşka çözüm diğer arkadaşlar verir.

Üst Alt