Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Ekpss ile memur olarak atandıgınızda öğretmenlik için tercih yapabiliyor muyuz?

Suskun Mutsuz Umutlu..................hocam estagfurulah ne demek olur böyle şeyler..sonuçta bilgilerimizi paylaşıyoruz...yanlış yada eksikliklerimizi bu sekilde öğreniyoruz...herşeyin hayırlısı ALLAh dan....siz öğretmenmisiniz?
ergunnn....................hayırlısı olsun arkadaşım...rabbim hayırlı olanı versın...
yakups..............hocam cok tesekkür ederiz.

[FONT=sans-serif]@Suskun Mutsuz Umutlu[/FONT]
[FONT=sans-serif]
@ergunnn
@yakups

İyi günler, konu ilgimi çekti bilgisizlikten birşeyleri kaçırmayım sorayım dedim.

Bu öğretmen atamalarını tercih edecek arkadaşlar branş olarak öğretmenlik mezunu
yada formasyon derslerini almış arkadaşlar değil mi kesinlikle.
Yani lisans mezunu her ekpss li öğretmenliği de yazamıyor herhalde?

İkinci olarak ben bilg. müh. iyim. Ben mesala bilgisayar öğretmenliği gibi birşeyler tercib edebiliyor muyum
yoksa formasyon falan mı almak lazım?

şimdiden teşekkür ederim.​
[/FONT]

nistag'müs
öğretmenlik için pedagolojik formasyon belgesi alman gerekli aksi halde öğretmen olamazssın

nistag'müs Merhaba iyi günler Pedagojik Formasyon başvurusunda bulun. yerleşebilirsen üniversiteye ve sertifikayı alırsan. öğretmenliğe başvurma hakkın olur :)

nee oldu mühendislik sarmadı mı :D :D :D

29m4pkx.jpg

Arkadaslar ben egitim fakultesi mezunuyum simdi farzedelimki memurluk yazdim Istanbulda bir kurumda memur oldum ve atandim. Aradan dort ay gecti ve devlet ogretmen alacagim dedi ve ben memurlugu birakip ogretmen olmaya karar verdim bundan sonra ki yasal durum nedir. Ve atandigin kurum sana yeni atandin gidemezsin 3 sene calisacaksin diye bir sey diyebilir mi. Bu durum cok zor atanmamiz lazim psikolojimiz bozulcak artik.

nistag'müs birinci sorunun cevabı: evet öğretmenlik mezunları yada formasyon almış arkadaşlar tercih edebilir.
ikinci olarak: öğretmenlik tercihlerinde formanyon alman gerekir...mühendislik de güzel bence...tabiki tercih sizin.hakkınızda hayırlısı olsun
Edep..........bu konuyu anlayabilmemiz için bu başlıgı açtım...önceki sayfaları okumanı ve gözden gecirmeni isterim..hakkınızda hayırlısı olsun..
Suskun Mutsuz Umutlu........branşın çok hoş bence...turizm öğretmenisiniz o zaman...hakkınızda hayırlısı olsun.rabbim hayırlı olanı versin herkese

Size büyük ihtimal kurumunuz gitme demez.Öğretmen olarak atanırsınız muvafakat denen bir belge var onu istersiniz ve kurum da size verir.Eğer vermezse dava açarsınız ve yüzde yüz kazanırsınız çünkü daha önce bu konuda alınmış emsal yargı kararları var.Zaten bir kaç kurum dışında bu konuda sıkıntı çıkaran kurum duymadım.Memur atamasında tercih yaparken hangi kurumun size sıkıntı çıkarabileceğini bir şekilde öğrenirsiniz ve o kurumu yazmazsınız mahkemeyle uğraşmamış olursunuz Edep lockvan

Teşekkürler hocam birde siz kaç puanla atandınız ?

üvercinka
Kesin konuşmayayım ama 36 nete 80 civarı puan alırsınız.Yani 77-82 aralığında bir puan gelir sınavın standart sapmasına göre.Evet 47 küsür net 95 puan etti.

mmdhpan
Formasyon olmadan öğretmen olunmaz.Formasyonu olan iktisat mezunu da ikinci öncelikli olur.Ancak ikinci önceliği olanlara da meb atama izin vermiyor.Yeni bir karar alırlarsa formasyonlu iktisat mezunları da atanabilir.Tamamen Meb'in tasarrufu.

[FONT=sans-serif]Cevaplar için teşekkürler.

@[/FONT]
Suskun Mutsuz Umutlu hocam aslında brans ve mesleğimden çok memnunum 2015 yazına kadar da kendi mesleğimi yapıyordum özelde ama rabbim iki tatlıyı aynı anda yedirmiyor sağlık patlak verdi :) ondan sonra baktım bu iş yakamı bırakmayacak bari memur olayım dedim. Bu ekpss olayına falan ilk kez girdim bakalım yarın belli olur hailimiz. Çok da bilmediğim için haklarımız neler bu kapsamda sormak istedim birşeyler kaçırmayım diye.

ben zamanında bilgisayar dersi alırken internetten soruları çıkartıp bilgisayarın klavye mouse gibi çevre birimlerini soran hocalara da iki çift lafım var :p

Arkadaslar konu eski ama soruyu sormak istiyorum:aday memurken yeni bir ekpss puaniyla ogretmenlige gecebilirmiyim.muavakatta sorun yok ama sen aday memursun gecis hakkin yok denirmi.

Sabayrak05
meb artık düz yada engelli memur olarak atanmışları öğretmenliğe almıyor yeni bir madde eklediler ama atıyorum önlisans yada öğretmenlik harici bir lisans diploması ile önceden atandıysanız onda sıkıntı yok sonradan öğretmenlik lisans diploması ile ekpss ye girip atanırsınız ondan sonrasında istifa etmeden muafakat alıp öğretmen olursunuz geçiş hakkın yokda denilmez burda şöyle ince çizgi var memurken istifa edip ekpss ile o anda öğretmenliği kazanıp geçemezsiniz çünkü istifa edenler 1 yıl bekler sonra atanırlar o yüzden tercih yapar kazanırsanız çalıştığınız kurumdan muvafakat alıp meb e başvuru yapar öğretmen olarak atama işleminiz tamamlanır

erdogan666

Hocam ben ön lisans olarak ekpss ye girdim ve atandım şimdi lisans okuyorum öğretmenlik, 2024 te ekpss ye girip memurluğu bırakmadan öğretmenlik alımlarına başvurup atansam bana sıkıntı çıkarırlar mı atanmam gerçekleşir mi beni ne gibi sorunlar bekliyor veya ne gibi kolaylıklar bekliyor yardımcı olursanız sevinirim

Üst Alt