Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS ilk atama Ekim ayında mı?

amonsa

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Başvurunuz incelenmiştir. Bilindiği üzere, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" 07/02/2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Mezkur Yönetmeliğin 5 inci maddesinde? EKPSS'nin, ortaöğretim, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun veya sınavın geçerlik süresi içerisinde mezun olabilecek durumda olan engelli adayların eğitim durumları ve engel gruplarının yarattığı dezavantajlar gözönünde bulundurularak Başkanlık tarafından yapılacağı veya yaptırılacağı, 10 uncu maddesinde? kamu kurum ve kuruluşlarının, hizmet gereklerine göre engellilerin atanmasına tahsis edecekleri münhal kadrolarını, EKPSS sonuçlarına veya kura usulüne göre yerleştirme yapılmasını sağlayacak şekilde farklı eğitim düzeyi, hizmet sınıfları ve unvanlar itibarıyla hazırlamalarının esas olduğu, engellilerin istihdam edileceği uygun münhal kadro bulunmadığı takdirde hizmet gereklerine ve genel hükümlere göre diğer münhal kadrolarda değişiklik yapılarak gerekli kadrolar temin edileceği, engelli personelin istihdam edileceği birimlerin engellilerin engel durumları dikkate alınarak ilgili kamu kurum veya kuruluşunca belirleneceği, 11 inci maddesinde? kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için engelli memur alımı yapacakları münhal kadrolarını, Başkanlığın internet sitesindeki "DPB eUygulama" kısmında yer alan bilgi alanlarını NitelikKod Kılavuzu ile Başkanlığın öngördüğü koşullara göre tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle, ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadarelektronik ortamda bildireceği hükmü yer almaktadır. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde, kamu kurum ve kuruluşlarınca engelli memur alımı amacıyla Başkanlığımıza bildirilen kadroların sınıfı, derecesi, unvanı, eğitim seviyesi ve diğer nitelikleri ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca belirlendiğinden bahse konu talebiniz hakkında tesis edilebilecek herhangi bir işlem bulunmadığı değerlendirilmektedir. Bilgilerinizi rica ederim. ne diyorsuuz bu yazıya yattık mı

acayip moralim bozuldu bu yazıyı okuyunca yaaa o kadar emek et bekle aldıgın sonuc bu

bu bir engelli vatandaşımızın dpb bilgi edinme den gelen başvuru sonucu

gelde sövme ama sövdüm gitdi rahatladiim biraz

Bizdeki bu trollük merakı nedir anlamadım artık kasıtlı yapıldığını düşünüyorum bunun. Bu konu ilk önce memurlar.nette açıldı bir arkadaş aynen şu cevabı verdi;
[FONT=sans-serif]
''kamu kurum ve kuruluşları bir sonraki yıl için engelli memur alımı yapacakları münhal kadrolarını, Başkanlığın internet sitesindeki "DPB eUygulama" kısmında yer alan bilgi alanlarını NitelikKod Kılavuzu ile Başkanlığın öngördüğü koşullara göre tam ve eksiksiz olarak doldurmak suretiyle, ilgili yılın Ekim ayı sonuna kadarelektronik ortamda bildireceği hükmü yer almaktadır.''
[/FONT]

[FONT=sans-serif]yani 2015 yılında yapılacak olan atama için kadrolar bu yılın ekim ayında bildirilir diyor..![/FONT]
[FONT=sans-serif]bu temmuz-ağustos ayında yapılacak olan engelli atamasının kadroları ise 2013 ekim ayında dpb'ye bildirilen kadrolardır.

[/FONT]

ben okudum birşey anlamadım biri anlatsın yani kadroların gönderilmesimi bu yazı

ya bencede cok saçma illaki alacak devlet milleti burda galayana geliyo temmuzda illaki tercihler falan başlar tutturmus herkes kasım aralık ocak falan yarın atansa kimse atandık demez şükretmez bi bekleyin hele devletinde 1001 türlü işi var puanı aldık en kolay kısım kaldı sabır biraz

temmuzda ayı içinde klavuz çıkar ağustosta sonuçlar açıklanır eylül ekim gibi göreve başlarsın bence

gerçekten hiç kimse şu yazıda ne yazdığını okumayıp doğrudan başlığa göre mi yorum yapıyor ? yapmayın arkadaşlar memurlar net buraya göre daha aktif orada bilgi alan kişiler var haklı çıktıklarıda oluyor ben ekime kalacağını hiç sanmam zaten temmuzdayız inşallah 2 3 haftaya kılavuzumuz yayınlanır

siz ne kadar kavgacı insanlarsınız ya anlam veremiyorum ben okudugumu paylaştım sizde dersiniz ki hayır kardesim yanlıs biliyorsunuz durum bundan bundan ibaret ayrıca 2013 ekimde kadrolar belli ise o zaman butun herkes haricten gazel okuyor adam kadro sayısı arttırmaya calısıyoruz felan da filan sacmalıyor

amonsa arkadaşım;
Bence panik olup forum açmışsın..ama olabilir yanlış anlamış olabilirsin.O yazdığın Ekim ayın sonunda ibaresi Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü bu adreste 11. maddede var...Yani o genel bir kural...Yönetmelik o şekilde...Yani kurumlara diyorki 11. maddede bir sonraki yıl için ne kadar personel lazım ise ekim ayının sonuna kadar bunu bildirin...Kumbuzoğlu tabi burda yönetmelikle çelişiyor...Çünkü yaptığı açıklamalara göre ya yasal iş yapmıyorlar ya da yalan söylüyorlar...Süreyi biraz uzattılar...Çünkü seçim var arkadaşlar...Seçim üstü bu iş olacak merak etmeyin...

Uğraş verilmesi gereken bunlar değil arkadaşlar....Bulunduğunuz yerdeki tüm belediyelere daha fazla kadro açması için başvuruda bulunun...Böylece daha fazla kadro için çaba sarfetmiş olacaksınız.Ben öyle yaptım....

Devleti ve sistemi kafasına göre yöneten zihniyeti savunan arkadaşlara sesleniyorum;

1- 27 Nisan sınavı yapılmadan devlet 2014 EKPSS'nin yapılmayan 1. atamalarını nasıl ve ne zaman yaptı...?
2- ÖMSS 2012 3. ataması 4 Şubat 2014'te bizim burda verdiğimiz mücadelenin sonucunda yapılmadı mı...?
3- Eğer atama 10. yada 11. ayda yapılacaksa neden sınav tarihi 31 Ağustos'tan 27 Nisan'a çekildi...?
4- Devlet boş olan 30 yada 40 bin kadronun neden tamamını yada yarısını doldurmuyorda 1620'yle, 3.000'le dolduruyor...?
5- Sınava ve kuraya başvuran 126 bin aday daha ne kadar yıllar bekleyecek atanmayı...? ( Ben 14 yıldır atanamıyorum )
6- Zihinsel, ruhsal, nörolojik, ortopedik, görme engelli vs. kardeşlerimiz nitelikli kadrolara nasıl atanacak...?
7- Her yaşama döneminde milletvekillerine ve yakınlarına verilen olağanüstü ayrıcalıkların %1'i engellilere neden verilmiyor...? Halbuki verecekleri maaş bile açlık ile yoksulluk sınırında.

LÜTFEN DEVLETİ YÖNETEN BU ZİHNİYETİ SAVUNAN ARKADAŞLAR BU SORULARIMA TEK TEK CEVAP VERELİM RİCA EDİYORUM SİZDEN...

İşte gerçekleri yazınca cevap veren yok maalesef, hem kendinize acımıyorsunuz hem de bize...

Gerçekten eğer atama 11. ayda yapılacaksa bizler boşuna uğraşıyoruz. 31 ağustosda sınav yapılsaydı lisans mezunu olarak başvurabilecektim ve çalışmak için daha fazla zamanımız olacaktı. Kısacası hiç bir şey bilmeden kafalarına göre iş yapıyorlar. Sınav tarihini belli ettiklerinde açılacak kadrolarında tamamlanması gerekirdi...

Saydiklari ne kadar igrencse, bu konudan nemalanmaya calismak ta o kadar igrenc. Bunlari duzeltebilmek icin siz ne yaptiniz ? Ben cok cabaliyorum. Miz miz sikayet eden durumunda mi hesap soruyorsunuz ?

engelli personel alımları 2014 agustos ayına kadar tamamlanır... herkes ağustosta yeni işine başlar hayırlısıyla ve kurumlar engelli personel eksikliklerini kanunda da belirtildiği gibi ekim ayında gelecek sene 2015 için bildirir. dpb başkanı bu seneki (pardon 2013 ekimindeki) kurumlar tarafından bildirilen sayının 3000 olduğunu bunun için kurumlar ile tekrar görüşülerek sayının artırılmasına çalışıyoruz dedi.. umarım doğrudur.. :)

bunlar 3bini artırsa artırsa :) 3001 yaparlar... sonra artırma çalışmalarımızı tamamladık engelli vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun derler :) gerçek bu

Hahahaha :) 1 kişi de yeter olsun.. Belki o 1kişi ben olurum :p

Önemli olan bence kadro sayısı..ekim olsun kadro 10 bin olsun.bu benim düşüncem..gec olsun güc olmasın.gerci zaman gectikce sabır katsayısı düşüyor o konuda haklısınız..bekleyip görecegiz gelişmeleri.sesimizi cıkarırsak bence bazı seyleri yapmak zorundalar

arkadaşlar tercihler bu ay sonu olacak şu andaki kadro sayısı 6000 civarında içiniz rahat olsun 80 ve üstü puan alanların atanma ihtimalleri yüksek

80 ve üstü hangi brans için atanma ihtimali yüksek? lisans mı ?

YANDEX;

insallah.ben lisansdan 80 aldım..ondan sordum.

yandexxx .nerden biliyorsun kardeşim. bilginin doğruluğunu,kesinliğini ispat edersen bende 6000 tl çek yazacam sana haydi bakalım =)))

aslen satürnlüyüm ama doğma büyüme ankara.ileri teknoloji ve bioenerjilerimi kullanarak tercihlerin 2 ay sonra olacağını öğrendim.ilk kadro 6273 kişi olacak.yandexe hitaben ve tüm atış sıkış kafa karıştırış meraklısı forum üyelerine.....

Üst Alt