Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kadrolar dolunca bundan sonraki yıllarda alım sayısı çok az olacak!?

Hayaller22

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Çünkü Dpb kamudaki engelli açığını açıkladı ilgili haberi engelsizler.net de bulabilirsiniz kamuda engelli acigi 4.928 olmasi lazim bu da demek oluyorki bu sayı tamamlanınca artık atama olmucak olsada çok az sayıda... siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında

Onun için sınav geçerlilik süresi 4 yıl oldu. Tahminimce yakın zamanda sınav 4 yılda bir yapılacak

Engelli kontejanı bitince ne olacak?

Kamuda %3 engelli çalıştırma zorunluluğu var 62 bin kişi kontenjan yaklaşık 5 bin kişi kaldı 2 atama sonra bitiyor bundan sonra alım olmayacak mı ?

Devlet 60 yaş ustunu kapıya koymazsa bundan sonra ekpss de alim zor. zaten bir suru ayrıcalıklı gruba da kontejan ayırıyor kalani da engelliye ayırıyor.

musty35
60 yaş üstünün engelli kontenjanına etkisi yoktur. 60 yaşına kadar çalışan engelli mi var ki ? Gününü dolduran engellinin ilk aklına gelen şey bir an önce emekli olmaktır. Çok çok ufak bir istisnası varsa da hesaba katacak oranda değil.
Kontenjan tamamen dolsa bile emeklilik, vefaat, istifa, görevden alma gibi durumlarla boşalan kadrolar döngüyü devam ettirecektir. Sadece alım bir miktar düşer.

62 bin kişiden kaç kişi emekli olacak çok az bir miktar normal kadrodan bahsetmiyoruz.

Demir60
1 yılda 5 bin kişi alınıyorsa o kadar engellinin de emeklilik zamanı geliyor anlamına gelir bu. Artı vefaat ve istifa engelliler arasında normalden daha fazla yaygın.

Nasıl 5 bin arkadaşım adam 2012 de atandı diyelim 7 yıl olmuş nasıl emekli oluyor .

evet arkadaşlar giderek kadrolar azalıyor. sınava giren ise artıyor. mesela 2012 deki sınavdan bugüne kadar bakın bakalım atamalar ve puanlar nasılmış? zaten devlette tüm kadrolarda az alım olacak artık. engelliler de bundan etkilenecek. hatta sizde kpss ye girin ekpss kalktı da denilebilir.

Demir60 selamlar. Bende atanayım diye bekliyorum. Eğer atanırsam 2027 de emekli olacağım Allah'ım izin verirse sağlık açısından. 8 sene çalışmayla kriterleri doldurmuş oluyorum. Bu şekilde bir kaç yılı olan arkadaşlar çoktur sanırım.

KIZILELMA37 Senin dediğin gibi emekli olan vardır ama senede 2500 olması lazımki döngü devam etsin ya fazladan kadro vermeleri lazım yada alım sayısı çok düşük olacak

engelli çalıştırma yüzde 3 ten 6 ya çıkarılmalı neden site bununla ilgili çalışma yapmıyor destek olsa

Hayaller22

Zamanında bu konuya dikkat çekmiştim, hükümetin ekpss sınavının geçerliliğini iki yıldan dört yıla çıkarmasındaki amaç ve yılda iki tercih iki atama yapılırken bire indirmesindeki amaç bu demiştim, engellilerin birlik olup kadro sayısını ve atama yapılan kadro sayısının arttırılması için bimer-cimer ve ilgili diğer makamlara ulaşılarak gerekli girişimlerin yapılmasını ve engellilerin sessini duyurmasını söylemiştim ama tabi dikkat çekmemişti, sorun belli, hükümetimiz isterse kadro sayısını arttırabilir.

Devletimizin buna bir çözüm getirmesi lazım yoksa alımlar çok çok düşük olacaktır. Açık kapandığı zaman konu gündeme gelir şuanlık kimse takmıyor. Bundan sonrakiler için sıkıntı büyük.

2020 ye girip atanırım inşallah bununla ilgili site destek olsa topluca yazı göndersek mhp milletvekili teklif vermişti halen komisyonda yazıyor akp inşallah reddetmez geçer amin

2019-1 ekpss ve yuz gunluk eylem planı

arkadaslar mrb yuz gunluk eylem planın da atamalar la ilgili geçen maddeler var. buna gore ben secımden once alım olacagı kanısına vardım . ne dusunuyor sunuz.??

engelli açığı hızla kapanıyor. tamamen kapandıktan sonra da kpss dahil tüm alınan memurların yüzde 3 ü civarına denk gelen sayıda engelliyi istihdam edecekler. Karamsar olmayın bence, sizde bu arada bir üst öğrenimi bitirmeye bakın. liseliler önlisans ve lisansı, önlisanslılar lisansı bitirmeye baksın.

NETBUS Bu bilgiyi nerden öğrendin eğer öyleyse yılda 110 bin alım yapsalar 3300 eder o zaman sıkıntı yok mantıklı geldi.

saglik bakani %3 engelli kontejaninin doldugunu soyledi !!!

arkadaslar sağlık bakanı ekpss 2018/2 alıminda bundan dolayımı alım yapmadı acaba

Kota artışında değşiklik olmazsa yine mi 2500 kadro açılacak ?

Haklı mıyız? Bu kafayla daha çok atanmayı bekleriz.
1JGE6.png

Bu ay sonunda atanacak 500 öğretmen alımıyla toplam 1000 öğretmen alımı yapılmış olacak.2504 alımıda yeni sonuçlandı.bu sene yaz ayında yapılacak 1000-1500 kişilik alımı dışında sınava kadar bir alım olmaz.bizde birşeyler yapıp sayıyı artirmaya çalışmalıyız.böýle lafta kalmaya devam edersek sonuç şimdiden belli.sonumuz hüsran ve özelde sektörde sürünmek..

Her yıl normal memur alımı yapılıyor onların %3 Alınması lazım ki döngü devam etsin.

Twitter etkinliği yapsak sesimizi duyurabilir miyiz?Gerçi ona bile az katılım var..

twitter etkinliğimiz her hafta yapılıyor. 1.ci etkinlik 14.000 2.etkinlik 15.600 civarı gündemde kaldık. 3. etkinlik 7 ocak pazartesi yapılacak

NayKoL

Bu etkinliğin facebook grubu veya whatsapp grubu var mı varsa katılmak isterim öncekıne destek verdim mhpengelli bi şeydi hashtag

Üst Alt