Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kadrolar dolunca bundan sonraki yıllarda alım sayısı çok az olacak!?

Yüz günlük eylem planında atama ile ilgili bişey görmedim. Varsa linki atabilir misiniz

artık çıldırıcam iş bulmak için bipolar yüzünden rapor aldım şimdide alımlar azaldı

88 puanla açıkta kaldık, imkan olsa bu ülkeden giderim bi daha da dönmem

Seçimlerden önce sesimizi duyurmalıyız yoksa zor kontejanın %3 den %6 çıkması lazım.

anneelliot
Konu ne acaba diye bakmak istedim ama bende bomboş bir sayfa açıldı, link hatalı olabilir mi ?

Bende de link boş geldi. Konu neyse yardımcı olmaya gayret edelim.

Özelde sürünmek diyorsunuz hiç kusura bakmayın ama kaç yıldır özel sektörde başvurmadığım alan kalmadı. Engelli alımını bile adeta yüksek lisans şartı arıyorlar. O kadar bir işe muhtaç durumdayız ki özel devlet farketmiyor. Elin adamı oturduğu yerden maaş alıyor yetmezmiş gibi kaçak çalışıyor sigortasız en az 3000tl eve giriyor.Üniversite okuyan ise işsiz sebebi ise vasıfsız olması.Dünyaya geldiğim için mi engelli oldum?

Atamalar tamamlanınca 5 bin engelli açığı kalıyormuş. 2 atama sonra kapanıyor açık sonrası alımlar çok düşük olacak yada olmayacak. Kontejanı artırılar mı bilmiyorum.

tabiki artırırlar çünkü her dönem mutlaka bir kolaylık sağlanıyor, bir de kontenjan dolduysa engeli personel alımı yasak değil ki, kontenjandan daha fazla engelli personel de çalıştırılabilir.

2012 den beri toplam 35 bin engelli memur alınmış . Kontenjan 60 bin 55 bini dolu gözüküyor. Birde 2milyon memur üzerinden hesaplanan kontenjan ülkemizde 2 milyondan fazla memur var bunun sözleşmelisi sözleşmesizi var bu nasıl iş anlamadım.

Kamuda %3 kotası dolarsa bir daha engelli kadrolu personel alınmayacak mı?

Arkadaşlar ben yen rapor aldim 2020 girecem dpb den kamuda çalişan engelli saysi yaklaşik 55 bine yakin istihdam edilmesi gereken engelli sayisi sa 60 bibe yakin yani 5 binlik açik var ki bu çok az arkadaşlar bundan fazla engelli alamazlarmi baktim çok moralimi bozdu 2020 ekpss için umudum kalmadi
Not:Mühendisim

4123 net kamuda engelli açığı var hocam 5 bin değil

ama TBMM'ye yakın zamanda giden engelli konfederasyon başkanının söylediğine göre yeni meclis çalışmalarında engelli kotasının yüzde 5 olacağına dair ve gündeme geleceğine dair söz aldıklarını söylüyorlar

yüzde 3 olarak kalırsa engelli istihdamı durur
ama seneye ama bir sonraki seneye illaki artması lazım ama yinede belli olmaz hocam ne desek boş

her şeyin hayırlısı olsun

Selamlar,

11. Kalkınma Planı daha Meclis'te ama değerlendirmede özellikle Kamu İstihsamın da engelli payının artması ile ilgili çokça bölüm var. Hatta Kamu İktisadi Teşebbüslerine zorunlu haller dışında istihdam yapılmaması ancak hem kamu hemde özel sektörde engelli istihdamının arttırılması maddeleri aynen planda yer alıyor.

https://www.engelliler.biz/forum/engellilerle-ilgili-haberler/211321-11-kalkinma-plani-ve-engelliler.html

Bana göre bundan sonraki süreçte Kamu alımlarında engellilerin payı daha fazla olacak...

Birde başlıkta kota dolsa demişsiniz ama kotanın dolma durumu yok. Çünkü erken emeklilik sebebiyle normal çalışanlardan daha fazla oranda engelli kamudan emekli oluyor.

Engelli kotası artmazsa alımlar hikaye olacak anlaşılan.

Engelli kotasının arttırılmasını talep etmeliyiz

Şuan kamuda engelli kotası neredeyse dolmuş durumda gözden kaçırılan kısım bakanlıkların sözleşmeli alımlar yaparak genel kadro içinde sayılmaması bu durumdan dolayı engelli kota açığı oluşmaması yasal düzenlemler şart yoksa alımlar kısıtlı bi şekilde devam edecek

Arkadaslar alimlar cok azaldi.2 yilda sadece 2 atama yapiliyor ve bu atamalarda 1500 civarinda olabiliyor.Bu sinava giren bircok engelli açısından zor bir durum.Her bransin atanabilmesi icin 90 uzerinde puan almasi gerekiyor.Hizmetli puanlari bile 86 civarinda.Eger sinav duzenlemelerinde yenilikler gelistirilirse yada kota artirilsaki bu zor bir durum ,yapilmayabilir ,bunlar olmadan 100 bin uzerindeki engelliler olarak atama zor hattta imkansiz gibi gorunuyor.Ayrica saglik bakanligi engelli raporlarini inceleme altina almalidir.Sinav zamani bircok kisinin engelli olmadigi halde sinava girdigini bircok engelli goruyor .Bu yanlis ve utanc vericidir.

Üst Alt