Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS kadroları güncel bilgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
efe lise 2000 bin yine az 2012 de en az 3000 kontenjan vermişlerdi

hiç birinde fazla artış olmayacak.. herbirinde 50şer 100er artıracaklar işte..

Susayım konuşmayım olmuyor , yazmayım durayım diyorum olmuyor ; Ne maksatla yapıldığına anlamadığım ,anlam veremediğim , bir eylemlem , geçmiş kara günleri anımsatan bir şekille bir eylem ;Günü saati belli bir Enngelli atamasını ertelettiniz.... Bilen bilir ...Bu ülke çok acılar gördü , bu ülkede ölüne oruç tutan lar ölüm uykusuna yatanlar vardı . ALLAH HEPSİNE GANİ GANİ RAHMET EYLESİN... BU Ülkeye Bu insanımıza Halkımıza bu ACILARI Tekrar Tekrar , yaşatmaya yansıtmaya , Hatırlatmaya hakkınız da yoktu açlık grevi yapanları hiç tasrif etmedim.... hala da etmiyorum ... Sanki GEÇMİŞTE 2/. üçün atama yapılamadı 10 BİNLERCE ENGELLİ İŞ BAŞI YAPMADI ...; Bu neyin kası neyin çabası ,Bu açlık grevi neyin provası ....

...............Dahası oda yetmedi çalışan memurların durumu ,Bir kesim de işini gücünü bıraktı çalışanlarla uğraşıyor ; Ne oluyor Kardeşim sözüm meclisten dışarı, tanıdığım bir kaç hasbi tenbel var hastci var , sınav sürecinde yattı yuvarlandı keyfinden zekin den sefasından da hi mi hiç ödün vermedi . oh sınav süreci bitti .... sonuç : çalışan memur hem çalıştı hem gecesini gündüzüne kattı sınava hazırlandı; SONUÇTA her çalışan gibi iyide puan aldı .... alır neden almasın ; adam dişini tırnağına taktı ... ya şimdi bu bizim hasbi tembel; hasretinde düşük puan alınca kafayı çalışan memura taktı , lan ; adam sen yatarken çalışmış çabalamış sınav kazanmış, oğlum sen çalışan memurların çoğu hangi zor şartlarda çalışıyor senin haberin var mı .. Memuriyette sen Engelli hizmetli olmak ne demek biliyor musun.. Benim şu belim sakatlık var yüzde 8 de raparum var bu işe başladım da yoktu kimin umrunda

Son düzenleme:
Arkadaslar bu haberle birlikte lisansa kaç kadro verilir 1050 mi ne yani

Kalender ŞAH;

o eylem olmasaydı ve biz her şeyi derneklere bıraksaydık hiçbir cacık olmayacaktı. Geçmiş kara günden kastın ne anlamış değilim. Arkadaşlarımız sağ olsunlar bizim için engellerinin sıkıntıları yetmiyormuş gibi bir de canlarını sağlıklarını tehlikeye attılar. Aç gözlülük hiçbir zaman iyi birşey değil arkadaşım. Hele bencillik hiç değil. Yazdıklarını bir gözden geçir. Vicdanlı biriysen ne kadar yanlış düşündüğünü anlarsın.

Ya artik neyin derdindesiniz hala bu tartışma neye tercihler uzadigi icinde konusanlar hakli uzamasini isteyenlerde ama birbirimizi yiyerek sadece bakariz böyle ve bu gidisle hem daha çok bekleriz hemde az sayida kadro olur lütfen tartismayin artik sonuçta süreç uzadi demi uzadi geride yapilanla ilgili konusmak saçma ileriye bakalim oda nedir tarihin bir an önce aciklanmasi ve net kadro (dişe değer bir artış olmus halde) aciklanmasi için baski yapalim çünkü süreç uzadikca sayı artmış gibi gozuksede aslinda zararda olacagiz agustos son haftasi aciklanmali artik ve dahada uzamamali cunku engellilerin önüne iyice engel koyuyorlar stres sagligin baş düşmanı hastalıklarin can dostudur bu stes bu insanlari mahvetti artik inanin bazilarinin engel % oranina oran katmistir şahsen sürekli internette o site bu site osym sitesi dbp vs. Derken gözlerim bozuldu bulanik görmeye başladım birlik olalim artik aciklansin net tarih sayi artmadi diye daha cok uzamasi sacma cunku ileri attikca atar bunlar boylece kadro artacak diye bizi susturmusta olurlar fazla ses cikmaz adamlar bu şekil düşünüyor biz baskimizi yapip en kisa zamanda en yuksek olacak rakamin aciklanmasina calisalim inşallah birseyler olurda stres azda olsa kalkar

morfeuse23;

Haklısın kardeşim. Benim demek istediğim, insanların bencil düşünmemeleri. O tarihin ertelenmesi, kadro sayısının artması ( İnşallah dediğin gibi iyi bir rakam olur.) Kalender ŞAH adlı arkadaşımızın lanet okuduğu bizim gibi engelli kardeşlerimiz. Bu şekilde onları yerden yere vurmasına tahammül edemem, etmemeliyiz. Net !!!

tesekkurlet thasman kardesım dua edelım arkadalsar ınsallah yuksek alım olurda hepımız atanırız bben kendım artık depresyona gırıdım zaten psıkılojık rahatszlıgım var bıde dusubnmekten dahada fena oluyom allah yardımcımız olsun arkadasdlar dua edın

Kalender ŞAH;

O eylemlerle bunu nasıl bir tutarsın. İnan gece gece kahkalara boğdun beni :). Oyunlar tutmamış derken ? Ne oyunu Allah aşkına ? Bir tek Türklere düşman değil mi koskoca dünya kimsenin derdi tasası yok işi gücü bizi yıkmak. Allah akıl fikir vermiş hamd olsun O'na. Ama kullanabilen ve düşünebilenler adına vermiş bu aklı mantığı.

Bak kendi ağzınla kendini ele veriyorsun. Onları kimse yönlendirmedi. Vicdan sahibi oldukları için. Senin gibi bencil düşünmedikleri için, grev yaptılar ve meyvelerini verdi. Allah izin verirse BİRÇOK ARKADAŞIMIZ iş sahibi olacaklar.

Son olarak, bir Hadis-i Şerif'te Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır denmiştir. ANLAYANA...

Sen hakkını ararsan, kendini ezdirmezsen, gözyaşıda dökmezsin.

Ben ve benim gibi bir çok insan emin ol durmadı ve durmayacak. Sadece inanacaksın başarabileceğine. Sonra bir şey yapmayıp vay efendim hasbi tembeller vardı, lan gibi kaba tabirler kullanıp kimseyi ezmeyeceksin küçümsemeyeceksin ki kimse seni ezmesin. Böylelikle ağlamaklı olup ajitasyon yapma gereği duymazsın. Söylediklerin sözleri kapatmaz ve saklamaz.

Beni Bilen Bilir....Ben Kalender şah olarak yazılarımı , yorumlarımı Kişilere özel yapmam, Genele hitabe ten başlıklar Açar yorumlar yazarım .Tüm engelli arkadaşlarımın menfati doğrultusunda ömss ile ilgili aksaklıkları dile getiriken ,Engelliler için emek veren insanları yapılan işlereki özveriyi ,Başarıları da göz ardı etmem ETTİRMEM Güneşi balçıkla sıvatmam .. Haklının yanında haksızın karşısında olurum ... Belirli bir siyasi görüşe yakın yakın yada uzak olmam taraf yada tarftar olmam ... burda benim ve diğer engelli Arkadaşlarımın Dilekleri istekleri çözüm olabilecek şeyleri devamlı dile getirim ... Gerekli olan durumlarda fom arcılığı ile yetkili kişilerin İsimlerini Makamlarını zikrederek onlardan Biz engellilerin isteklerimzi çözüm yolu olabilecek önerilerimizi yazılarımla makallerimle iletirim , BEN FORMDA Engelli Arkadaşlarımızı yanlış yönlendirecek bir yorum başlık açmam... Başka biri de böyle bir başlık açacak yorum yapacak olursa hemen karşısına dikilir ...yorumlarımla delil ve belgelerle onun yanlış yönlendirmesini engel olmaya çalışırım ... yorumlarımda kendimle ilgili kişisel bir kaygım olmaz . Ben atandığım halde atanmamış en gelli arkadaşlarımı yanlız bırakma onlarda atanan kadar çalışmaya haklarını aramaya devam ederim ...

[h=3]Hz Musa ile firavunun nili ters yüzdürme imtihanı : Hasbi tembelin cevabı Allah yatana değil çalışana verir[/h][FONT=lucida grande]
Hz Musa ve Firavun halkın huzurunda iddiaya girerler.[/FONT]

[FONT=lucida grande]Hz Musa “benim Rabbim nil nehri ile Mısır’a hayat verir” der.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Firavun, “Ben istersem o nil nehrini tersine çeviririm” der.[/FONT]
[FONT=lucida grande]Hz Musa hadi yap deyince, Firavun ondan süre ister. Ertesi gün buluşmak üzere ayrılırlar. Hz Musa emri yerine getirmenin huzuru ile evine gider ve istirahate çekilir. Firavun ise gece uyumaz ve Hz Musa’nın Rabbi’ne Nil’in sahibi olduğu için dua eder ve uyumaz. Ertesi gün bir araya gelirler ve nil nehri Firavun’un dediği gibi ters akmaya başlar. Bunun üzerine Hz Musa;[/FONT]
[FONT=lucida grande]“Ya Rabbi, Ben senin söylemediğin bir şeyi söylemedim, neden böyle irade buyurdun?” der.

[/FONT]

[FONT=lucida grande]ElCevap;[/FONT]
[FONT=lucida grande]“Senin söylediğin doğruydu ama sen uyurken O dua etti. Ben herkesin Rabbiyim, herkesin duasına icabet ederim.”[/FONT]

ben 78,800 AİDIM SIZCE HIZMETLI KADROSUNA ATANABILIRMIYIM?

Her yeni bilgide buraya bakmaktan bile yoruldum yorulduğum şey haksızlığın haklılığını savunan kişiler ...
Şimdi grev yapan arkadaşların istediği sayı tutmadı diye yeniden mi eylem yapılacak?
Kime sordular benim de hakkım var bu konuda 15 kişi grev yapıyor kusura bakmayın ama herkes kendi için bir şeyler yapıyor her ne kadar bencil değiller derseniz deyin ki görünen köy kılavuz istemez. Asıl böyle beklemek çok sıkıcı ilk tercih yapılır ikinci tercih için baskı kurulur hangi mantıktır bu ...Ben helal etmiyorum hakkımı açıkça söylüyorum.Yeter ama cidden bu sayı ne olursa olsun eylül ayı bitmeden atanmak istiyorum zaten hemen işe başlanılmıyor.

Tercihlerin bir an başlamasını isteyen lerde haklı uzasin diyenler ama artik 1 kere ertelendi ertelenmek isteyenlerin istedikleri istedikleri gibi olmasada oldu sonucta simdi sira bence digerlerinin calisip bilek hakkiyla aldiklari puanlariyla atamalarinin bir an once yapilmasidir bu bencillikse evet hepimiz benciliz atamayi erteleyenler ertelemek istemeyenlerde ...

Kalender ŞAH;

O zaman yaptıklarınla yazdıkların birbirini tutmuyor. Atandıysan ve çalışanların atama yapmaması doğrultusunda millete hasbi tembel diyorsan "BENCİLLİK" yapmış oluyorsun.

Ben sınav tarihini son 1 ayda öğrendim. Çalıştım bana yetecek düzeyde puan aldım. Benim gibi bir sürü insan bu şekilde çalışmış olabilir, olmayabilirde. Bu kimseyi ilgilendirmez.Sen o insanları eleştirebiliyorsan, onların hakkında aşağılayıcı bir üslup kullanıyorsan. Kusura bakma yazdıklarının çizdiklerinin hiç bir manası yok. Hak aramaya gelince , herşey sadece dua ile olmuyor, çabalamak gerekiyor bazı durumlarda.

Ama senin gibi çalıştığı halde, yetinmeyip (açgözlülük) tekrar sınava girmesi diğer çalışamayan iş bulamayan insanların hakkını yemek oluyor. Sınava çalışacağına 2 ve ya 4 yıllık üniversite okursun açık öğretim fakultesinde kadro derecen yükselir. Bu şekilde kimsenin hakkını da gasp etmemiş olursun.

[h=3]Bu başlığı içerini bir aç incele neler paylamışız ....
Engellilere Müjde ve Kötü Haber MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor[/h]

O zaman yaptıklarınla yazdıkların birbirini tutmuyor. Atandıysan ve çalışanların atama yapmaması doğrultusunda millete hasbi tembel diyorsan "BENCİLLİK" yapmış oluyorsun.

Ben sınav tarihini son 1 ayda öğrendim. Çalıştım bana yetecek düzeyde puan aldım. Benim gibi bir sürü insan bu şekilde çalışmış olabilir, olmayabilirde. Bu kimseyi ilgilendirmez.Sen o insanları eleştirebiliyorsan, onların hakkında aşağılayıcı bir üslup kullanıyorsan. Kusura bakma yazdıklarının çizdiklerinin hiç bir manası yok. Hak aramaya gelince , herşey sadece dua ile olmuyor, çabalamak gerekiyor bazı durumlarda.

Ama senin gibi çalıştığı halde, yetinmeyip (açgözlülük) tekrar sınava girmesi diğer çalışamayan iş bulamayan insanların hakkını yemek oluyor. Sınava çalışacağına 2 ve ya 4 yıllık üniversite okursun açık öğretim fakultesinde kadro derecen yükselir. Bu şekilde kimsenin hakkını da gasp etmemiş olursun.

[h=2]Geçmişten açtığız bir başlık ve yorumla bir cevap ve bugüne de ışık ....Engellilere Müjde ve Kötü Haber MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor[/h]
Engellilere Müjde MEB görevde yükselme ve yer değiştirme sınavı açıyor ; Milli Eğitim Bakanlığımız da İki yılın üzerinde Çalışmış ve Yönetmelik de İstenilen Şartları taşıyan Tüm arkadaşların Gözü aydın çok büyük şans görevde yüksele biliyorlar .....

Kötü olan Haber ise ÖMSS ile atanılan Engellilerin Bu sınava Girme Şansı neredeyse hiç yok. Belki 2012/1 İle atanılan arkadaşlar Bir ihtimal , sınavın yapılacağı tarihe yada son başvuru tarihine kadar hak kazana bilir .
Fakat 2013/1 ile atanılan Engelli arkadaşların bugün ki durum ve yönetmelik itibariyle sınava girmesi imkansız ...
Bu yönetmelik yeniden düzenlen ile bilir . Biz Engelliler için pozitif ayrımcılık yapıla bilir. Bu Yönetmeliğe Engelliler İçin özel ek bir madde yada fıkra getirilebilir . Bu yönetmelik yeniden Engellilere artı ve pozitif haklar vere bilir .

Özellik le de çoğu Kurum ve Kuruluş da Çalışan Engelli Hizmetli arkadaşlar için bu imkan verilmeli . Lakin yardımcı Hizmetli Görevin gereği ve mahiyeti olarak iş ağır ve beden Gücüne dayalı işler. Çoğu yük taşıma , Gel git , Temizlik ve Buna benzer işler. Mesala Ben Bu göreve başladığımda bel fıtığı yada benzeri bir sıkıntım yoktu. Şu an ise Bel fıtı oldum şiddetli ağrılarım var . Bu daha yaşadığım onca olumsuzlukların yanında devede kulak. Ama Kimseden Şikayet ci veya Durumum dan azırganır değilim . Bunada Bin şükür .
Ben Yardımcı Hizmetlerim .Kimilerine Göre Hizmetci. Bu Ne zaman olumsuz bir durum olsa sanki suç gibi yüzüme vurulur olsun .. Namusumla ekmeğime kazanıyorum ya Bu bana yeter . Devletin verdiği işi layıkı ile yapmak zorundasın . Aldığın parayı Hak etmek zorundasın .. Bu işini layıkı ile yapmamak Benim için vatana ihanet gibidir . Canımdan olsam verilen görevi yerine getirim . Kadromun Gereği Bu ben yardımcı hizmetliyim Kendim ettim kendim Buldum :) ). ''Çoğu Engelli arkadaşın Hizmetli Kadrosunda çalışma şartları da çok ağır. Biz engellilerin Kanun la ve yönetmelik le korunan hakları var . Fakat Bu haklar uygulama da çoğu kez hayata geçmez, geçmiyor da .Ben Bu durumu bizati yaşayarak testtdim . Kaç defa engelimin bir getirisi yaşanılan olumsuz olaylar da Engelli ve özürlü haklarını dile getirdim .Fakat hiç bir Olumlu sonuç alamadım . dahası hiç bir olumlu sonuç alamadığım gibi daha büyük olumsuzluklara karşılaştım .Eskisinden daha büyük tepkiler aldım . Daha da çok sıkıntı da Kaldım .Buda aslında doğal hiç bir zaman teori ile pratik tam anlamı ile tutmaz ..

Engelli arkadaşların çoğu , yaşadığı zorluklar karşısın da susar vallahi bence susmak da zorunda stajer memurluk korkusu var . nasılsa her fırsat başına kalkılıyor bir tehdit olarak öne sürülüyor şaşıp kalıyorsun .Aslında engeli memurun yada Hizmetlinin çok büyük bir namüsait yüz kızartıcı suçu oladığı sürece stajyerlik yükü de sırtından alınmamalı . Engeliler bu korku ve kurumdaki baskı vb etkenler neticesinde çoğu tehlikeli ve zor işi canları hayatları pahasına yapıyorlar ,Nereden mi biliyorum kendimden biliyorum ... Özellikle de Psikolojik ve Ruhsal hastalığı olan Engelinin İşi daha da zor . Bu arkadaşlarımın Gözle Görünür Bir özürü Engeli olmaması , bazen ön yargıya ve yanlış anlamalara sebep veriyor.Onlardan Normal bir Hizmetliden (Yüzde yüz salam birinden )beklenen iş gücü ve Çalışma performansı beklentisine yol açıyor . Eğer bu beklenti karşılanmazsa da , iki taraflı ağır sıkıntılara yol açıyor. Bu arkadaşların çoğu daha ağır işlerde ve daha çok psikolojik baskı altıda kalıyor '

Bu arkadaşlar ve Tüm Engelli arkadaşlar için Hizmetli kadrosundan sa Masa başı bir memur kadrosu daha uygun olacaktır. Velev kül Kamu da çalışan çoğu hizmetli Engelli arkadaş kurum amirinin insaniyetine bağlı olarak memur kadrosunda görev alıyor . Kimiler ide, Memur gibi görev yapıyor . Buna rağmen Bu arkadaşlar da rahat değil . Nedeni Kurum ve Kuruluşlarda hizmetli kadrosunda çalışan diğer kişiler tarafından tepki görmekte ,Kurum Amirleri bile bu kişilerden tep ki almakta . İnsan oğlu kendi hizmetlilik yaparken başkasının engelli bile olsa , aynı kadroda memurlık yapması yada memur gibi davranması zorlarına gidiyor . Böylece Engelliler baskı altında kalmaktadır. Bu duruma Bizati ziyaret ettiğim bir okulda , gözümle ve kurum müdürünün sözleriyle de şahit oldum.

Biz Engelliler için ,Memur Kadrosuna yükselmek yada veri hazırlama Memuru olmak, Bir kurtuluş Gibi olacaktır . Bu durum Tüm engelliler için daha rahat ve Daha sağlıklı olacaktır..

Bu form ve başlık Aracılığı ile Sesleniyorum . Her fırsatta Biz engellilerin en Büyük destekçisi ve Yardımcı olan Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan Beyefendiden ,Onun Tüm Çalışma arkadaşların dan. Bakanlığı Çatısı altında binlerce engelliyi istihdam eden, onlar iş aş veren Sayın Milli Eğitim Bakanımız Nabi avcı Beyefendiden den Sn Bakanımız Biz Engellilerin 2. Annesi Sayın Fatma Şahinden,Bunca Engellinin Atanmasında Bunca Yardımı olan Sayın Faruk Çelik ' e selenerek ,Sesimizi Duyan Tüm siyasi parti ve tüm Millet vekillerinden bu ülkenin vekillerinden Ben Kalender Şah olarak Engelli Arkadaşlarım için bir fırsat ve Bu konuda yardım istiyorum .Bu yardımı Kendim adıma ve Engelli arkadaşlarım adına istiyorum . Bizlere Engellilere BİR ŞANS..Memur olama şansı Kurumda görevde Yükselme şansı verilmeli

Arkadaşlar , dostlar :Ben Kalender Şah olarak , bugüne kadar olan hiç bir yazımda siyasi bir amaç siyasi bir görüş veyada bir duruş sergilemedim .. Hiç bir siyasi partiye uzak yada yakın taraf yada taraf dar olmadım ..Tamamı Engellilerin sorunları ve çözüm yollarıyla ilgilidir. Ben yazılarımda dile getirdiğim , Engellilerin çoğu sorunu çözüme kavuşmuştur. özellik Ömss Atamaları ile olanlar Buradan Tüm biz engellilerin faydası ve Menfaati için çalışan herkese çok teşekkürler .​

Sen Bir yardımcı hizmeyli atan dünyanın kaç bucak olduğunu gör ... Kurumda sen engelliymişsin engelli raporun varmış , yok yönetmelik varmış ...yok yönetmeliği uygulayan varmış yokmuş görürsün

Sen Bir yardımcı hizmeyli atan dünyanın kaç bucak olduğunu gör ... Kurumda sen engelliymişsin engelli raporun varmış , yok yönetmelik varmış ...yok yönetmeliği uygulayan varmış yokmuş , o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu görürsün.. Allahımın bugününe şükür Allahım, devletime yinede dirlik birlik versin ... Allahım devletime çok versin ... Allahım tüm devlet büyüklerimizin, Allahım bize bize devlet kapısında bu işi nasip edenlerin emeği geçenlerin hepsinin işini gücünü rast getirsin
... Bizler Nasıl ki Çanakkalede Şehit düşen Atlarımız , Nasıl ki Orada , Bir siperden Bir sipere Ölüm Kaçınılmazken , Şehitlik Metrebesi kaçınılmazken , Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRKÜN ; Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. Biz ölünceye kadar geçecek zamanda yerimizi başka kuvvetler alabilir.... diyen bir Milletin torunları olarak devletimizde verilen bir işi doru ve dürüst yapmak zorundayız .. Eğer bizim atalarımız yedi düvelde kurtuluş savaşında bu devlete olan görevlerini onun için can verirken doğru yapmasalardı bugün bizler de olmazdık

Dediğin gibi Kurtuluş Savaşın'da Osmanlı'nın yanlış politikalarına karşı gelen Mustafa Kemal ATATÜRK bu devleti tekrardan kurdu değil mi ? Haksızlığa, ezilmişliğe, halkın uğradığı saçma sapan baskılara karşı gelip. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurdu. Oturup bekleyerek değil senin gibi..

Hakkımız olan neyse bunu senelerce bekleyip değil, şimdi ihtiyacımız olduğu zamanda almalıyız ki, bizden küçük olan engelli kardeşlerimiz rahat etsinler.

Yardımcı hizmetli konusuna gelince. Eğitim olmadan hiçbir şeyin iyisi olmuyor maalesef bu sadece burada değil. Tüm dünyada bu şekilde. Engellerimiz hiç birşeye engel olmamalı. Ama sen çaba sarf etmeyip sadece sınava bel bağlarsan atanacağın kadro belli değil mi ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt