Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
Öğretmen atamaları önceden söylenen lisans kadrolarının dışında oluyor.Yani 1000 lisans mezunu memur alacağız dediklerinde 1000 memur alıyorlar.Öğretmen kontenjanı ayrıca belirliyorlar.Sınava ortalama 1200 öğretmen adayı giriyor.Merak etmeyin hükümet geçtiğimiz ıllardaki gibi davranırsa yine tamamı atanır.Ancak işimi garantiye alayım ilk atamada atanayım diyorsanız bu 1200 kişide ilk 300'e girmeye bakın.kardes hayır benım kafama takılan seyler bunlar değil
1.su biz sınava gırdık dıyelım 82 79 falan aldık nyse ıste 800 1000 kontenjan verıyolar öğretmenlere de 300 400 bısey verıyolar
bu kontenjan toplamı mı acaba yoksa ayrı ayrı mı bu memur ve öğretmen kontenjanı nasıl oluyor takıp edıyorum karısıyor bı yerde veriler
ayrı ayrı rakamlar falan var öğretmen atamaları anladıgım kadarıyla toplam lisans atamaları birlikte oluyo öğretmen ataması bu rakamın içinden galiba...yanı bız lisanstan gırınce lisansa verilen rakam öğretmen de içinde mı burası muallak...
Hocam senede iki defa özür grubu tayini oluyor.Şubat ve ağustosta.Eş özrü,öğrenim özrü,sağlık özrü ve engellilik gibi sebeplerden yer değişikliği yapılabiliyor.Siz şubatta atanırsanız ağustosta raporunuzla engelliliğe bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilirsiniz.Normalde eskiden atandığın zaman gidip derslere girmeye başlıyordun.İlk defa bu sene uygulanacak sistemle atanan öğretmen hemen derse girmeyip tecrübeli bir öğretmenin yanında staj yapacak.Bu stajı atandığı ilde yapmasına da gerek yok.Kendi memleketindeki bir okulda bir öğretmenin yanında yapabilecek.İşte siz şubatta atanınca hazirana kadar kendi memleketinizde staj yaparsınız.Ağustosta da engelliliğe bağlı yer değişikliği yaparak kendi ilinizdeki bir okula tayin olmuş olursunuz.Normalde diğer özür türlerinde adaylık kaldırılınca oluyor bu tayin işleri ama engellilikte böyle bir zorunluluk yok.Tabi ağustosta tayin isterken hizmet puanı denen bir puanla tayin isteyeceksiniz ve diğer özür gurubundan tayin olmak isteyenlerle yarışacaksınız.Hizmet Puanınız düşük olacağı için memleketinizdeki merkezi bir okula atanamayabilirsiniz.Uzak bir köy okulu olabilir mesela.Bunları da bilin ancak meb genelde mağdur etmiyor.Bir şekilde memlekette bir yere gelirsiniz.Engeliniz çok büyük bir sorun çıkarmıyorsa hiç beklemeyin hocam Allah büyüktür dediğim şekilde bu işi halledersiniz.Ekpss ile atanmak için en az 8-9 ay bekleyeceksiniz.Sorularınız olursa ben burdayım seve seve cevaplarım.@yakups Ya nasıl tesekkür etsem ne desem bilemedim bana öyle bir bilgi verdiniz ki iki arada bir derede kalmıştım, şunat atamasında tercih yapmayacaktım nerdeyse hocam, annem atandığım yere benimle gelmek zorunda kalacağı için çok mühim bir bilgi verdiniz "atandığın yere hiç gitmeden kendi memleketine tayin olma kısmı" bu durumda ne yapılıyor? meb istenildiği zaman yapıyor mu bu atamsyı yoksa belli zamanları var mı?