Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS öğretmen alımları...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Apachi01

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
tek derdim şu ekpss den iyi puan alıp öğretmen olmak inşallah her yıl en azından 500 kişi alırlar :(:cool::confused:

kardes bu konuda bende merak içerisindeyım. calısmalara devam edıyoruz o yuzden
lisanstan öğretmen olarak sınava gırınce atamalarımız memur olarak mı olacak yada öğretmenlere ayrı kontenjan mı verılecek yada memur olarak karısık mı atama yapılacak bılgısı olan paylasırsa sevınırım...

öğretmen olarak atanırsan öğretmenlerle aynı haklara sahipsin ayrım yok o kesin :D yeter ki atama olsun. inşallah

kardes hayır benım kafama takılan seyler bunlar değil
1.su biz sınava gırdık dıyelım 82 79 falan aldık nyse ıste 800 1000 kontenjan verıyolar öğretmenlere de 300 400 bısey verıyolar
bu kontenjan toplamı mı acaba yoksa ayrı ayrı mı bu memur ve öğretmen kontenjanı nasıl oluyor takıp edıyorum karısıyor bı yerde veriler
ayrı ayrı rakamlar falan var öğretmen atamaları anladıgım kadarıyla toplam lisans atamaları birlikte oluyo öğretmen ataması bu rakamın içinden galiba...yanı bız lisanstan gırınce lisansa verilen rakam öğretmen de içinde mı burası muallak...

kardes hayır benım kafama takılan seyler bunlar değil
1.su biz sınava gırdık dıyelım 82 79 falan aldık nyse ıste 800 1000 kontenjan verıyolar öğretmenlere de 300 400 bısey verıyolar
bu kontenjan toplamı mı acaba yoksa ayrı ayrı mı bu memur ve öğretmen kontenjanı nasıl oluyor takıp edıyorum karısıyor bı yerde veriler
ayrı ayrı rakamlar falan var öğretmen atamaları anladıgım kadarıyla toplam lisans atamaları birlikte oluyo öğretmen ataması bu rakamın içinden galiba...yanı bız lisanstan gırınce lisansa verilen rakam öğretmen de içinde mı burası muallak...
Öğretmen atamaları önceden söylenen lisans kadrolarının dışında oluyor.Yani 1000 lisans mezunu memur alacağız dediklerinde 1000 memur alıyorlar.Öğretmen kontenjanı ayrıca belirliyorlar.Sınava ortalama 1200 öğretmen adayı giriyor.Merak etmeyin hükümet geçtiğimiz ıllardaki gibi davranırsa yine tamamı atanır.Ancak işimi garantiye alayım ilk atamada atanayım diyorsanız bu 1200 kişide ilk 300'e girmeye bakın.

kardes tabloları inceledım de lisans atamalrı ile hepsı karısık verilmiş durumda
olayı bıraz daha acacak olursak tablolara baktıgımda öğretmenliği aile sosyal politikalar bakanlıgında vermış durumda puanlar ise resmen ucmus hemde 2014/2 ye baktım ortada da 400 falan öğretmen ataması yok yanı karısıklık var benım anladıgım takıp ettıklerımden yola cıkarak bütün öğretmenlerın cogu atanıyor dıyor herkes hatta memurların yerıne dahı atanıytor dıyorlar fakat bu yansımayı tabloda göremıyoruz... ögretmen kontenjanının aile p. bakanlıgı ıle ne ılgısı var benım bıldıgım meb verıyor bu kontenjanı kafama bır cok sey takılıyor olay karısıyor
memurluktan ayrı atama yapıyorsa bu tablolarda neden yok 400 kadar öğretmen gözukmuyor hıcbı tabloda..

ursa18

Kardeş öğretmen atamaları ayrı bir zamanda ayrı kılavuzla yapılıyor.Orada gördüğün öğretmen kadroları bildiğimiz okullarda yapılan öğretmenlik değil.Aile ve sosyal politikalar bakanlığında yani çocuk yuvalarında yapılan öğretmenlik.O da 5-10 kişilik bir kadro.İnternette öyle bir tablo bulamazsın çünkü öğretmen atamalarında memurluk atamasında olduğu gibi şuraya şu puanla atadık gibi bir şey yayınlamazlar.Ben engelli öğretmen atamasıyla atandım aklına takılan ne varsa sor konuyu iyi biliyorum.

cok ilginctir hayatımda yakup adında herkesden mutlu olacagım sevınecegım olumlu karsılıklar aldım eyv usta tam merak ettıkllerımı söyledın bana ben tarıh öğretmenıyım normal kpss den calısıyorum ins. 2016 ilk atamadan gıtmek istıyorum ekpss den de girecegım nisan da verdiğin cvplar için cok sagol bıraz daha ayrıntı soracak olursak kardes 2014 ilk atamada 300 400 kışıden taban puan 70.260 falan dıyordu bu kadar düstuyse atama olayımız cok yüksek ve cok ıyı ekpss den atama ıcın öğretmenlık ıcın demekki cok basvuru olmuyor bılırsın zaten normal kpss de tarıh öğretmenı olmak deveye hendek atlatmak gibi...imkansız gıbı hatta 300 gibi komık rakam veriyolar 26 bin kişiden o yüzden ekpss olayı öğretmenlık ıcın muaazam bir fırsat... cok sagol yorumun ıcın agzına saglık

ursa18

Kardeş ekpss'den öğretmen olmak çok kolaydır.Kpss gibi sınıf öğretmenliğine çok,tarih öğretmenliğine az kontenjan verme gibi bir olay yoktur.Genel sıralamana bakarak atama yaparlar.Zaten en fazla 1200 öğretmen adayı girer sınava.İlk atamada 300-400 kişi alırlar.Takdir edersin ki 1200 kişiden ilk 300 e girmek kpss ye göre çok kolaydır.Zaten bu 1200 kişi içinde formasyonu olmayan fen-edebiyat mezunları da oluyor.Yani neredeyse en fazla 1000 kişiyle yarışıyorsun.Zaten bu söylediğim rakamlar geçtiğimiz döneme ait.Bekleyen öğretmen kalmadı çünkü herkes atandı.2016 ekpss de daha az öğretmen adayının girmesi kuvvetle muhtemel.Çok boşlamaz da biraz ders çalışırsan rahat atanırsın.

yakup hocam benim de bir takım sorularım olacak size.aydınlatırsanız sevinirim.
benim %53 işitme ve epilepsi raporum var.öğretmen adayıyım.2016 e kpss sınavına gireceğim.öğretmen atamalarını memur alımlarının dışında tutuyorlar demişsiniz.aklıma takılan soru şu ; önce memur ataması mı yapılıyor yoksa öğretmen ataması mı ? veya memur atamasıyla öğretmen ataması aynı zamanda mı oluyor? bir diğer sorum ise memur atamasının önce yapıldığını sayarak soruyorum. memur atamasında tercih yaptım ve atandım diyelim sonraki öğretmen atamalarında tercih hakkımı kullanabiliyor muyum ölüyor mu ?

Dostum merhaba;

yakups

Dostum merhaba;
Ben Makina Kalıp Öğretmeniyim. Bu sene mayıstaki sınava hazırlanıyorum. Aynı zamanda nisandaki EKPSS yede gireceğim. Benim aklıma takılanlar;
1. Diyelimki mayıstaki kpssden iyi bir puan aldım. EKPSSde puanımda iyi ikisindende tercih yapabilecekmiyim?
2. Benim bölümüm Teknik öğretmenlik, yani diğer bölümlere göre normalde zaten kontejan 80 i geçmez. EKPSS ile teknik öğretmen olarak atanmam için kontejanı kim belirleyecek, bu konuda nasıl neye göre atama yapıylar.

arkadaşlar niye gereksiz boş heyecan yapıyorsunuz. bütün öğretmenlik branşları ekpss ye girmek şartı ile geçen yıl ve bu yılda olduğu gibi 300-400-500 gibi kontenjanlarla duruma göre alımı yapılıyor. sizin sorununuz sitresiniz ne anlamıyorum ?

normal kpss ile zaten ekpss den önce atanıyorsun . ekpss ilede normal kpss den sonra alımı oluyor. ikisini birden kazanma gibi bi durum yok zaten. bu tercihi sen yapacaksın. benim tavsiyem engelin var ise engelli kadrosunda çalışman daha uygun. yoksa normal sağlıklı öğretmenlerle bir tutulacaksın her konuda.

benim bildiğim doğrular bunlar yanlışım var ise düzeltsinler :)

ahmettuzun

Kardeş ikisinden de tercih yapabilirsin.Ekpss den öğretmen alımı yapılırken kpssde olduğu gibi branş kontenjanı vermezler.Yani Türkçeden şu kadar matematikten şu kadar alıyoruz demezler.Mesela 400 öğretmen alıyoruz der.Branşa bakmaksızın ilk 400 kişiyi atar.Sen diyelim ki 399.olsan kesin atanırsın.Atanacağın yer de şu şekilde belirlenir:Branşında hangi ilde boşluk varsa o il sana tercihlerde gösterilir.Sen o illerden 3 tercih yaparsın.Çok büyük ihtimal 1.tercihine yerleşirsin.Sizin branşta açık sayısı az olduğu için daha az il açılır.Ancak Türkçe,matematik gibi branşlarda her ilde açık olduğu için neredeyse 81 ilin tamamı açılır.Kısacası atanmak için branşınızın çok bir önemi yok.Yeterki atama sayısı ne kadarsa sizin öğretmenler arasındaki sıranız o sayıdan önde olsun.

yakups

diyelimki yaşadığımız ilden farklı bir il açıldı tercih ettik atandık.tekrar yaşadığımız ile tayin hakkımız nasıl oluyor.işlemler aynı mı yani 1 yıl sonra eş durumu vs mi oluyor

Hocam engellilere bir defaya mahsus tayin hakkı verildi.Hatta geçenlerde mahkeme bu bir defa ifadesini de kaldırdı.Şubat ve ağustosta özür grubu tayinleri yapılıyor.Yani eş durumu sağlık vb gibi durumdan tayin isteyebiliyorsun.Başka hiçbir şart olmadan en az %40 raporla başvurunca tayin isteyebiliyorsun.Mesela eylülde atansan şubatta hemen tayin isteyebilirsin.Tabii hizmet puanına göre diğer tayin isteyenlerle yarışıyorsun.İstediğin ilin uzak bir okuluna da düşebilirsin.Çok az ihtimalle de tayinin çıkmayabilir.Ama bir şekilde il emrine falan atıyorlar çok da sorun çıkarmıyorlar.

bazıları için belki fikir sahibi olmanızı sağlayacak bir durum benim bir arkadaşımın başına geldi.

kendisi biyoloji öğretmeni normalde. ekpss'den gümrük ticaret bakanlığına memur olarak atandı, dört ay sonra meb'e geçti ve öğretmen olarak atanması yapıldı. bu da izleyebileceğiniz bir yol olabilir.

Arkadaslar turkce ogretmenligi mezunuyum trafik kazasi nedeniyle %41 oraninda bu gun raporum cikti ekpssye ilk defa girecem engel grubunda ruhsal ve duygusal, siniflanamayan isaretli calistirilamayacagi oslerin niteligi kismi da bos birakilmis ogretmen olarak atanmam durumunda bi sorun cikar mi atama durumunda benden yeniden rapor istenmesi durumu var mi yardimci olursaniz sevinirim :(

Kardes atanma durumunda yeniden saglik kurulu engelli raporu istiyorlar mi @yakups

ogrtmn

Hocam hayır istenmiyor.Ancak bundan sonraki atamalarda farklı bir karar alırlarsa bilemem.Bizden yeniden rapor istememişlerdi.

yakups kardes ben 2016 ekpss ye hazirlaniyorumda bu sene formasyonda aliyorum eger 2016 ilk alimlarinda memur olarak atanirsam ayni yil icerisinde ogretmenlige gecebilir miyim ?

Yakups hocam istihtam kismi da isaretli degil atanma durumunda bi skinti yasarmiyim yakups

ogrtmn

O kısım bende de işaretli değildi.Sadece açıklama kısmında engelli işe girebilir yazıyordu.Bir sıkıntı olmaz.Sonuçta atanmak için %40 rapor yeterli oluyor.Raporun nasıl olması gerektiği konusunda bir açıklama yok kılavuzlarda.İçiniz rahat olsun öğretmenlikte raporla ilgili sıkıntı yaşayan hiç duymadım.Yeterki en az %40 rapor olsun.

yakups hocam umarım mesajımı görürsünüz, e kpss ile ilgili internette sizin verdiğiniz kadar sağlıklı bilgi yok inanın, bir cok kişiye sordum herkes yetersiz bilgilendirme yapmış ya da bu konuda bi fikri olmadığını ifade etmiş, %45 raporum var ve psikolojik danışman ve rehberlik mezhnuyum bu öğretmen atamasını araştırırken bi arkadaş bu bölümle ilgili alımın farklı olduğunu ifade etmiş ama başka hiç bir şey yazmamış, bense branş farkı yok diye biliyordum sizin gibi ayrıca normal kpss den atanılınca raporla tayin isteme olayı var mıdır, şimdiden cok cok tesekkür ederim 🙏

Hanemon

Hocam branş farkı yok.Üstelik sizin branşta çok fazla açık var.Sizi almayacak da kimi alacak?Normal kpss ile bile atansanız hemen İlk şubat ayında engelliliğe bağlı yer değişikliği yapabilirsiniz.Bunun için hastalığınızın ne olduğunun bir önemi yok yeter ki en az %40 engelli raporun olsun.Bu yüzden normal kpss ile atanma ihtimaliniz olursa hiç beklemeyin.Zaten artık atanınca kendi memleketinde stajer olarak bir dönem çalışabileceksin.Atandığın yere hiç gitmeden kendi memleketine tayin olabilirsin.

yakups Ya nasıl tesekkür etsem ne desem bilemedim bana öyle bir bilgi verdiniz ki iki arada bir derede kalmıştım, şunat atamasında tercih yapmayacaktım nerdeyse hocam, annem atandığım yere benimle gelmek zorunda kalacağı için çok mühim bir bilgi verdiniz🙏 "atandığın yere hiç gitmeden kendi memleketine tayin olma kısmı" bu durumda ne yapılıyor? meb istenildiği zaman yapıyor mu bu atamsyı yoksa belli zamanları var mı?

@yakups Ya nasıl tesekkür etsem ne desem bilemedim bana öyle bir bilgi verdiniz ki iki arada bir derede kalmıştım, şunat atamasında tercih yapmayacaktım nerdeyse hocam, annem atandığım yere benimle gelmek zorunda kalacağı için çok mühim bir bilgi verdiniz "atandığın yere hiç gitmeden kendi memleketine tayin olma kısmı" bu durumda ne yapılıyor? meb istenildiği zaman yapıyor mu bu atamsyı yoksa belli zamanları var mı?
Hocam senede iki defa özür grubu tayini oluyor.Şubat ve ağustosta.Eş özrü,öğrenim özrü,sağlık özrü ve engellilik gibi sebeplerden yer değişikliği yapılabiliyor.Siz şubatta atanırsanız ağustosta raporunuzla engelliliğe bağlı yer değişikliği isteğinde bulunabilirsiniz.Normalde eskiden atandığın zaman gidip derslere girmeye başlıyordun.İlk defa bu sene uygulanacak sistemle atanan öğretmen hemen derse girmeyip tecrübeli bir öğretmenin yanında staj yapacak.Bu stajı atandığı ilde yapmasına da gerek yok.Kendi memleketindeki bir okulda bir öğretmenin yanında yapabilecek.İşte siz şubatta atanınca hazirana kadar kendi memleketinizde staj yaparsınız.Ağustosta da engelliliğe bağlı yer değişikliği yaparak kendi ilinizdeki bir okula tayin olmuş olursunuz.Normalde diğer özür türlerinde adaylık kaldırılınca oluyor bu tayin işleri ama engellilikte böyle bir zorunluluk yok.Tabi ağustosta tayin isterken hizmet puanı denen bir puanla tayin isteyeceksiniz ve diğer özür gurubundan tayin olmak isteyenlerle yarışacaksınız.Hizmet Puanınız düşük olacağı için memleketinizdeki merkezi bir okula atanamayabilirsiniz.Uzak bir köy okulu olabilir mesela.Bunları da bilin ancak meb genelde mağdur etmiyor.Bir şekilde memlekette bir yere gelirsiniz.Engeliniz çok büyük bir sorun çıkarmıyorsa hiç beklemeyin hocam Allah büyüktür dediğim şekilde bu işi halledersiniz.Ekpss ile atanmak için en az 8-9 ay bekleyeceksiniz.Sorularınız olursa ben burdayım seve seve cevaplarım.

yakups hocam uzun uzun yazmışsınız hakkınızı helal edin, şuanlık bütün sorularımın cevabını aldım çok şükür 👐 siz benim işimi kolaylaştırdınız, Allah ta sizin işinizi kolaylaştırsın her durumda :)

Hanemon

Sağ olun hocam yardımcı olabildiysek ne mutlu Allah hakkınızda hayırlısını versin.

yakups

Yorumlarınızı okudum biraz rahatladım, cidden Allah razı olsun o kadar araştırıp faydalı bir bilgi bulamamıştım... Ben de formasyonlu coğrafya bölümü mezunuyum bu sınavda şansımı denemeyi düşünüyorum bakalım..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt