Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS raporda İstihdam ve Çalışabilir yazılarında sorun olanlar..?

lodos.47

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
benim raporda çalışamayacağı işlerin karşısı boş bırakılmış. ayrıca istihdam yerine engelli kimlik kartı işaretlenmiş. bu bir sıkıntı yaratacak mıdır acaba

Cennetgülsevdi arkadaşım sen kurum yeni rapor ister sorun çözülür demişin, ama geçen atamalarda bu konuda mağdur olan arkadaşlarımız oldu atamaları yandı, o zaman neden kurumlar yeni rapor istemediler de yerleştirmeleri yapılmadı, yani burada bilgi kirliliği oluşuyor insanların kafası karışıyor artık bu konularda uzman arkadaşlar sağlam bilgileri bizimle paylaşırlarsa çok memnun oluruz, Cennetgülsevdi arkadaşım sakın yanlış anlama seni suçlamıyorum sende bildiklerini paylaşabilirsin elbette ama dediğim gibi insanların kafası karışıyor...

benim istihdam kısmı işaretli sürekli %40 fakat çalıştırılamayacağı işler kısmında hassas görme gerektiren gece işlerinde çalışamaz yazıyor sıkıntı çıkara mı ?

Selamlar ben şimdi vergi indirimi için rapor alıcam çalışabilir ibaresi yazdırırsam vergi indiriminde sıkıntı çıkarma...oranımı düşürmüşlerdi sağlık durumumda değişiklik olduğu için tekrar sevk aldım yeni bir rapor alıcam ve oraya çalışabilir bölümünü doldursam atamalardada işimi görebilirim ama vergi indiriminde sıkıntı yaratırmı

Özlem arkadaşım, vergi indirimi alman sıkıntı yaratmaz ama alacağın yeni raporun oranın tekabül edeceği dereceni etkiler o da çalışma süreni ve prim gün sayısını yükseltir yada azaltır, yeter ki %40'ın altına düşmesin. Selamlar...

murat6677;

Bilmediğim konular hakkında konuşmam, konuşanları da eleştiririm. Geçen sınavda birçok arkadaşımın raporunda istihdam kısmı boştu. Ataması yapıldı, kurum çalışmaya başlayacağı döneme kadar yeni rapor istedi. Birçok hastanede bu konuda yardımcı oldu.

Soru 1- Atanınca ;raporumuz süreli ise nasıl olacak?Kurum yeni rapor isteyince rapor çıkarmak 2 ayı buluyor nasıl olacak?
Soru 2- Atanınca ;raporumuzda çalışamaz ya da .... işlerde çalışamaz yazıyorsa nasıl olacak?Kurum bize ne diyecek?

Atanmış arkadaşlar cevaplarsa hepimiz aydınlanacağız...

geçenlerde elemanın biri hiçbişey olamz rapor rapordur diyordu yani saldım çayıra ,mevlam gayıra dedi resmen ..ne dedi ki anlamadım . bilgisi olan atanmış arkadaşlardan ricamız. bizi aydınlarınız lütfen

Farklı tam teşekküllü hastânelere başvurun. Her birinin sağlık kurulu raporu verme süresi farklı. Ben ilk raporumu 2 haftada, ikincisini 1 haftada çıkarttım.

Başarılar...

Eğer muallakta kalmış, kafanızda hâlâ bu konu ile ilgili yanıtlayamadığınız sorular var ise, ALO 183 hattından engelli bölümünü bağlatın, oradaki yetkili mêmur ile birebir görüşün, tam ve kesin bilgiye ulaşın.

Tam teşekküllü derken; tam teşekküllü devlet hastâneleri...

[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) tarafından Genel Müdürlüğümüze yönlendirilen başvurunuz incelenmiştir.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Çalışma Gücü Kayıp Oranları Cetveli doğrultusunda belirlenecek olan Engel Oranı %'si çalışma gücü kayıp oranını ifade etmektedir.18 yaşından küçük çocuklar için çalışma gücü kayıp oranı ifadesinin fonksiyon kaybı derecesi olarak anlaşılması gerekmektedir.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rapor formunun "çalışabilir", "çalışamaz" satırlarında engellinin çalışma çalışma gücü kaybı derecesine göre çalışıp çalışmayacağı tespit edilecektir. Çalışma gücü kaybı derecesine göre "çalışamaz" denilen bir engellinin engel grubunun gerektirdiği işlerde çalışamayacağı anlaşılacaktır. Örnek %65 Çalışma Gücü Kaybı derecesi ile değerlendirilmiş olan ortopedik engelliye çalışamaz denmiş ise bu engellinin bedenen yapabileceği işleri kapsamaktadır.[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT=Tahoma][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bilgilerinizi rica ederim.[/SIZE][/FONT][/FONT]

directorm baba niyetim gırgır değil ama wallahi bu açıklamadan bişey anlayamadım. lütfen bana ne demek istediklerini açıklarmısın..............
irfan yaman hocam ,siz de kesin ve kısa bir cümleyle olayı bitirmişsiniz bi zahmet biraz daha açsak şu konuyu. mesela nedir ne değildir. nerden öğrendik giibi ...teşekkeür ederim

lodos47;
Yani çalışamaz ibaresi zaten belli işleri yapamaz anlamına geliyor demişler bana gönderilen cevapta.Ama çok ağır engel varsa o ayrı..Yani raporu çıkarırken dilekçe yazmak gerekli bence..Çalışamaz ibaresi konulursa hangi işlerde çalışılamayacağının belirtilmesi diye..Ve de mutlaka istihdam işaretlenmeli çünkü istihdam işaretlendiğinde hastane sizin çalışabileceğinizi zaten dolaylı olarak kabul etmiş olacak.

irfan bey sizin dediginiz sınava başvuru sırasında istenmiyecekti atandiktan sonra isteyebilirler degilmi

Çalışamaz meselesine şu açıdan bakın, Allah göstermesin ters bir durum oluyor ve devlet suçlanıyor.Manşetler ;

ÇALIŞAMAZ RAPORLU ENGELLİYİ ÇALIŞTIRDILAR !!

mustafa hocam rapor yenilemek uzun sürüyor mu ben gidip şimdiden istihdam yazdıracam. ne yapılıyor. tekrar muayene olayına girip 21 gün bekleyecek miyiz yoksa hemen kaşeyi basıp veriyorlar mı yardımcı olunuyor mu hastanelerde........ atanmış olan kardeşler bi anlatsalar şu olayı. teşekkür ederiz

Hastaneden hastaneye değişiyor.Durumun ciddiyetini anlatırsanız çabuk olabilir.Yaz tatilleri başlamadan alın bence, sonra bir doktor için bekletirler.

selamlar benim raporum%47 çalışamaz bölümü boş vergi indirimi için alınmış bir rapordu özürlü kartı çıkardım işkur kaydımda mevcut engelli kadrosunda çalışıyorum...olurda atamalarda tekrar rapor istenirmi ...rapor detayım %36 venöz yetmezliği %10 pankeratıt %8 ortepedi

lodos.47 farklı tam teşekküllü devlet hastânelere başvurun. Her bir devlet hastânesinin sağlık kurulu raporu verme süresi farklı. Ben ilk raporumu 2 haftada, ikincisini 1 haftada çıkarttım.

Eğer muallakta kalmış, kafanızda hâlâ bu konu ile ilgili yanıtlayamadığınız sorular var ise, ALO 183 hattından engelli bölümünü bağlatın, oradaki yetkili mêmur ile birebir görüşün, tam ve kesin bilgiye ulaşın.

Kolay gelsin.

%92 engelli kızımın işkura raporunu işletmediler.işkurdaki eleman ve şef raporun arkasında çalışamayacağı iş alanları bölümünüm boş olduğunu çalışabilir yada çalışamaz yazısı olmadığını söyledi.peki özel sektörde böyle bi sıkıntı yok.biz bu raporu 2009 da aldık kızım o zaman 14 yaşındaydı ve o raporla ekpss sınavı üzerine araç alımı evde bakım maaşı ve tıbbı malzeme yani her işimiz halloldu.devlet engelli raporlaronın artık sık sık değişmesi gerekmediğini söyledi ama işkur ilk defa raporu değişmesi gerektiğini söyledi.

arkadaslar cok acık degıl mı lınk , niye kımse okumuyor !!!!

Engelli Adayları Yeni Rapor Almayacak

arkadaslar cok acık degıl mı lınk , niye kımse okumuyor !!!!

calısabılır ıbaresınin klavuzlarda olma sebebi sınava girip atanan bazi arkadaslarin calısamaz durumda olduklarının tespıtını belırtmekte.
raporda calısamaz yazmaması yeterlı .zaten vergı ındırımı raporu alıyorsun calısıyor olacaksın kı vergı ındırımınden faydalanan ....

Engelli Adayları Yeni Rapor Almayacak

benim raporumda "ağır ve yorucu işler" yazıyor atamada bir sıkıntı çıkmaz heralde değil mi ? sadece memurluk kadrolarını düşünüyorum ?

rapor da çalışabilir ibaresı

arkadslar raporumda calısabılır yada calısamaz yazmıyor yenıden rapormu cıkarmalıyım hastane calısabılırı eklemıyor tekrar heyete gırcen dıyor bıde 183 engellı danısma hattını aradım atandıgın takdırde raporda calısabılır ıbaresı yoksa almazlar dedı yenı rapor isterlermıs yanı raporda calısabılır ıbaresı sartmıs

__akinaton__

Son tarihli verilen raporlar istihdam evet diyor calistirilamiyacagi is alanlari bos yaziyor sordum calisabilir ibaresi olucakmi raporumuzda o yok dediler calistirilabilecegi is alanlari bos sa calisabilir gibi bir mantik dediler rapor orneklerinde yok gosterdiler simdi en son hali nasil bu rapor olayinin bide engelli raporuna ogretmenlik yapabilir ibaresi ekleyenler var onu sordum o olmuyor diyorlar bir bilgisi olan

arkadaşlar merhaaba.. bendede istihdam kısmı boş.. açıklama olarak ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılamaz ibaresi var ben kamu kurumunda memur olarak atanırsam haliyle ağır ve tehlikeli olmadığından sorun çıkmaz diye düşünüyorum ama daha net bilgisi olan varsa açıklarsa sevinirim alo 170 de aradığımda sorun teşkil etmez demişti

Benimkinde istihtam işaretlettim çalışma alanları boş çalışabilir yada çalışamaz diye biyazı yok raporun kendisinde

Şubatta aldım

sahranil

Simdi ben engel durum degusikligi diye basvurdum oranim 40 altinda diye simdi 40 in ustu olcak ama benim raporumda istihdam iaaretli engelli kimlik karti isaretli olmasi icin ilk basvuru esnasindami söylemem lazim yada heyete tum doktorlarin icindemi demem lazim cogu yerde yeni raporlarda calisabilir ibaresi yok ama bazi yerlerde yok ekleniyor diye okdum bumlar olmazsa ekpss ye basvuru yapilmazmi buna net aciklama goremedim

Üst Alt