Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS tercihlerinde sıralamanın önemi..?

Merhabalar.
Adalet ön lisans mezunuyum.
Deniz kuvvetleri 3001, kara kuvvetleri 3003 ile alım yapmakta.
Bu kurumlar geçen sene alım yaptı ise puan ve sıra kıyaslaması olarak yardımcı olursanız memnun olurum.

3003 açılan bütün kadroları yaz,gidebiliyorsan hiç çekinme ilk tercihlerin full 3003 olsun, mantıklı olacaktır,gerisi sana kalmış.

Askeriyenin güvenlik soruşturması Zaman olarak ne kadar sürmektedir?

5.2 Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle kadrolarayerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir adayikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak,yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlıadaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir kadroya yerleşememiş olacaktır. Yerleştirmeişlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından diploma tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bununaynı olması halinde yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Arkadaşlar benim bir sorum var bilgisi dahilinde olan bir arkadaşımız cevaplayabilirse sevinirim raporumda hafif ve fazla efor gerektirmeyen işlerde çalışabilir diye yazıyor bu teknisyenlik için sıkıntı oluştururmu

Merhabalar arkadaşlar ben ekpss'ye ilk kez girdiğim için tercihlerde tam bilgi sahibi değilim.
Ben uluslararası ticaret lisans mezunuyum lisans mezunları için aranan niteliklerde uluslararası ticarete bakıyorum ve orada gördüğüm nitelik koduna göre kadro olmadığını görüyorum bu nedenle düz memurluk seçebiliyorum sanırım.
Birde MEB'na atananlar göreve başlamadan önce nerede olurlarsa olsunlar kendi illerine tayin isteyebiliyorlar diye duydum doğruluğu nedir bilen arkadaşlardan yardımcı olmalarını bekliyorum.
Üniversitelerde memur olarak başlayanlar da direk kendi illerindeki bir üniversiteye tayin isteyebiliyorlar mı?

Meb ile ilgili tayin olayı doğru fakat üniversite ile ilgili bilgim yok

MEB atandık diyelim süreç nasıl ilerleyecek bulunduğumuz ile nasıl tayinimizi aldıracağız.

güvenlik soruşturmasına takıldım ben de

şuan devam eden davam var büyük ihtimal birsey cıkmayacak bu dava atanmama engel olur mu, kumar oynarken yakalanmışttık :D

meki. Benim puanım 78. Benim sıralamam 489 çıkıyo nasıl oldu ki böyle bişey. Senin puanın benimkinden düşük ama sıralaman daha yüksek benden. Bü terslik var sanki

benim sıralamamda 352. atamaları dahil etmediğim zaman var bir terslik dur bakalım :confused:

Arkadaşlar kaçtır soruyorum cevap alamadım benim lise puanım 82.5 branş sıralamam 162 sadece memurluk yazacağım gelirim acaba tahminlerinizi alayım.

Kaç memurluk kadrosu var bakmadım ama, gelebilir. Sıralaman gayet iyi

Sıralama elbette önemlidir.
Tercih sırası yaparken
1 En çok gitmek istediğimiz yeri en başa yazmamız gerekiyor.
2 Daha sonrakiler ise istek sıramıza göre sıralayarak en az istediğimiz yani hiç biri olmasada bu olsun dediğimiz yer en sona yazmalıyız.
3 Puanımızı iyi analiz etmeliyiz. Çok yüksek puanlı yerleri yazarak tercih hakkımızı boşa kulanmamalıyız. Çok düşük yerler yazarakta puanımızın değerinden daha düşük yerlere gitmemeliyiz.
4 Tercih yaparken sıralamada gideceğimiz şehrin araştırmasını yapmakta fayda var. Hayalinizdeki şehrin gerçeklerini görmek için ya gidin görün yada iyi bir araştırma yapın. Sürprizlere bırakmayaın. Çünkü atandığınız zaman geri dönüşün çok külfeti olacaktır.
5 Bazen isminden hiç hoşlanmadığınız bir şehir size çok farklı ufuklar açabilir. Bunun için kendi şehrinizin dışına gidecekseniz. Analizleri iyi yapmanızda fayda vardır.
6 bir önceki atamalardaki maksimum ve minimum puanlara bakın. Bu size çok güzel fikir verecektir.
7 Bu konuda tecrubeli veya daha önce atanmış arkadaşlarınıza sorun. Bunlar size yardımcı olacaktır.
8 Kurumlar hakkında bilgi alın. Bazı kurumların çalışma şartları zor olabilir.
Daha bir çok etken var bu konuda arkadaşlar. Zamanla bunları buradan paylaşırız.

kardeşim öncelikle ve aleyküm ais branş sıralaması hesaplarken orada bir kutucuk var dikkatli bakarsan görürsün orayı işaretle sonra bak ön sıralara geçmiş olacaksın çünkü atananlar çıkarılacak yani sen işaretlememişsin öyle bakmışsın ve şunu söylüyorum benim 687 senin ki ise 489 bu durumda sen benim önümdesin kutucuğu işaretlersen sen daha çok öne geçeceksin tıbkı benim 687 den 430 gelişim gibi ve kardeşim şimdi bana umut var mı sence ve sunu da söylüyorum biz düz liseden sıralamamız bu. bizim dışında imam hatip,meslek liseleri vs. gibi alanlarda var şimdi benim yaptığım bu analiz
doğru mu yanlış mı yanlış olduysa söyleyebilirsin kardeşim sonuç olarak atanma durumu çok zor Smilemisty

meki. Ösym tarafından yerleştirilen adayları çıkardım alanı yok/dalı yok olarak hesapladığım taktirde 489 çıkıyo kardeşim ben bunu anlayamadım zaten. Tabiki genel sıralamada bizden daha yüksek almış imam hatiplilerde, hizmetli kadrosunda çalışıp memuriyet bekleyenlerde var tabiki. Bence doğu illeri gelebilir puanına kardeşim

Eyvallah kardeşim inşallah hepimiz yerleşiriz

Hayırlısı inşallah..

gWb5M0.png

Arkadaşlar bana lütfen sağlık ve milli eğitim konusunda kesin bilgi verir misiniz?
milli eğitim bakanlığı tüm ilçeler taşra tercih etsek köy okuluna atanma ihtimalimiz var mı?
veya hastaneler birliği, sağlık bakanlığı seçsek köyde bir sağlık ocağına atanma ihtimali var mı?

Hangi kurumun engelli açığı varsa oraya göderirler. Köyde çalışan kardeşlerimize rastlamadım bu sitede. Bilgisi olan varsa yardımcı olalım arkadaşımıza

Üst Alt