Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de 15 tercih yapılırken, KPSS'de neden 30 tercih yapılıyor..?

muratvebirer

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
e-kpss (ENGELLİ KPSS)
n-kpss (normal kpss)
NORMAL İNSANLARA KPSS DE VERİLEN TERCİH SAYISI 30 OLUYORDA...
ENGELLİ KPSS DE ENGELLİ KİŞİLERİN TERCİH SAYISI NEDEN 15 OLUYOR...
BU KİŞİLER ENGELLİLERİ YARIM İNSAN OLARAK MI GÖRÜYOR?
ONUN İÇİN NORMAL KPSS YE GÖRE YARIM TERCİH HAKKI VERİYOR?
BU KONUDA HAKLI MIYIM?

al işte boş bi konu daha niye kendinizi eksik göruyorsunuz ya allah sevdiği kuluna acı verirmiş ki bu dunya daki günahlarını affeylesin gereksiz bir tartşma bence

KPSS 120soru EKPSS niye 60soru bunuda düşünün? bu olayı çok kurcalamamak lazım soru sayısınıda yükselte bilirler...

ağlak engelli edebiyatının dibine vurmaya, kendi kendini zavallılaştırmaya, alakalı alakasız her konuda ayrıcalık beklemeye, dilenci kültürüne meyletmeye, kıldan yünden deli saçması mevzularda alınganlık kumkuması olmaya aynen devam.

işte bu, çok güzel.

yine de yazalım:

kontenjan sınırlıdır,
meslek çeşidi daha azdır,
başvuru sayısı daha azdır,

olabilir mi?

akıl fikir?

ama yok, ağlak edebiyata devam.

en iyi cevabı şudur; Normal KPSS'ye 2.000.000 kişi giriyor, EKPSS'ye 100.000 kişi giriyor ve bunun sonucunda tercih sayılarıda doğal olarak ortaya çıkıyor...

Kendini eksik görme. Eskiden insanlar engellileri ötekileştirir sanıyordum ama zaman geçtikçe bizlerin kendimizi ötekileştirdiğinin farkına vardım. Engelliler kendine engel.

Kpss ye 2milyon 700 bin kişi giriyor 18 bin kadro ayırıyorlar ve 30 tercih sorularda malum sert . Ee ekpss ? Sorular kolay 60 bin kişi giriyor 6 bin kadro acılıyor 15 tercih hiç olmamasından iyidir arkadaslar ama 30 olursa dahada iyi olur.

Kpss'de tercih sayısı 30 iken ekpss'de neden 15 ?

03 Ekim 2011 tarih ve 28073 sayılı Resmi Gazete ile yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, ortaöğretim, ön lisans ve lisans diplomasına sahip olan engelliler için eğitim durumları ve özür grupları baz alınarak 29 Nisan 2014 tarihinde tüm Türkiye genelinde Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) yapılmış olup sınav sonuçları diğer sınav sonuçlarına nazaran daha geç bir tarih olan 09.05.2014 tarihinde açıklanmıştır.

Şu andaki süreç ise yapılan EKPSS'nin tercih kılavuzlarının yayınlanmasıdır. Fakat burada çoğu kişinin gözünden kaçan bir husus da vardır ki o da EKPSS' nin tercih sayılarının 15 olmasıdır.

Daha önce KPSS'de 15 olan tercih sayısı 2012/1 KPSS kılavuzu ile 30'a çıkarılmış ve tercih sayısı uygulaması KPSS'de halen devam etmektedir. Ancak engelli memur adaylarının girmiş olduğu Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS)'nda tercih sayısı ise ne yazık ki hala 15'dir. ÖSYM tarafından yapılan bu iki sınav arasında hiçbir fark yok iken engelli memur adaylarının 15 tercih sayısı ile sınırlandırılmaları mağdur olmalarına neden olmaktadır.

Önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan EKPSS Tercih kılavuzunda bu hususun dikkate alınması ve engelli memur adaylarının mağduriyetine sebebiyet verilmemesi için kılavuzdaki tercih sayılarının 15 den 30'a yükseltilmesi kaçınılmaz bir gerçektir.

Bu konuda ÖSYM yetkililerine büyük görev düşmekte olup engelli memur adaylarına engel olunmaması gerekmektedir.

NOT: HABER MEMURLAR.NET ve ENGELLİLERSİTESİ.COM DA YAYINLANMIŞTIR BURADADA BULUNMASI GEREKTIĞİNİ DÜŞÜNEREK BU KONUYU OLUŞTURMA IHTIYACI HISSETTIM AMA UMARIM BISEYLERI DAHA IYI ANLAMA KONUSUNDA BIZLERE YARDIMCI OLMUŞTUR.

Üst Alt