Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de kaç dakikadan önce sınavdan çıkılamıyor?

nurse1988

Üye
Konular
65
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben kpsss a girmek istiyorm ama engelim nedeni ile uzun süre kalamıyorum .bu konuhakkında bilgisi olan varmı mesela 3.5 saat çıkmak yasak

bize böyle bir tölorans varmı erken çıkma gibi..bununla ilgili tbmm dilkçe ayzdım imzaya açılması içinde onay verdim açılır açılmaz burda paylaşıcam ...
Madem ki devlet engellilier için kaldırımları otobüzleri.vb yerleri daha iyi yaşam alanı yapabilmek adına iyileştirme yapıyor sınavlardada yapmazı lazım haklı değilmiyim...

ilk 45dk.dan sonra cıkabılrısın ama tekrar gıremesın :eek:

ama ösyeme sınavın 4-/3 çıkaamssın diyor bu kural engelliler içinmi bide kpss a gurub

Valla engelin yettigi sürece disini sikmalisin sinavda. Zaten sinavda her grup (lise, önlisans ve lisans) ayni süreye tabi.Bu süre degisir mi bilmem ama gecen sene 60 soruya 60 dakika idi.Görme ve zihinsel grubundan girip okuyucu ve isaretleyicilere arti 20 dakikaya kadar ek süre verilmisti. Öyle kpss a yada b sinavlari gibi 4,5 yada 2,5 saat sinav sürmüyor. Kasmayin kendinizi simdiden, basvuru kiavuzu yayinlaninca okursunuz sinav sürelerine bakarsiniz engel gruplarinin, ona göre basvurunuzu yaparsiniz. Rahat olun.

TEŞEKKÜREDİYORUM AMA BEN KPSS A GRUBUNA GİRMEK İSTİYORUM ONDAN SORUYORUM BEN KAYMAKAM OLMAK İSTİYOURM KİMSE ENGELLİ KAYMAKAM OLAMAZ DİYEMEZ...

X. Kanun önünde eşitlik

Madde 10[FONT=Georgia] – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
[/FONT][FONT=Georgia]([/FONT]Ek fıkra: 7/5/2010-5982/1 md[FONT=Georgia].) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.

[/FONT]II. Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi

Madde 42–[FONT=Georgia]Kimse, eğitim ve öğrenim hakkından yoksun bırakılamaz.[/FONT]

Simdi arkadasim kpss lisansda herkes esit bu bir. Ikincisi bu sinavda a veya b diye ayrim yok. Kaymakam vs olma sinavi degil ki bu, memurluk sinavi, sen hele sinavi kazan, kaymakamlik icin icisleribakanliginda bir bölümde olman lazim, belli bir süre memur olarak calisman lazim sonra görevde yükselme sinavlarina girip basarili olman lazim vs cok uzun is bunlar ama bu sinav kaymakamlik sinavi degil. Insallahh hayalini gerceklestirirsin, dilerim rabbimden.

Hayır kpss a gruubu alandan girip kpss p37 puan türünde girebiliyon kaymakamlıga.kaymakamlık gelir uzmanlıgı başvuru koşullarını bi oku istersen ayrımcılık varmı yokmu.

Tam teşekkülü hatsaneden sğalık raporu istiyorur

Cumhartesi sabah girilen sınav kpss p3 yani düz memurluk için ama çift yıllarda mesela 2014-2016

kaymakamlık pazar ögle ve ögleden sonra giriliyor her sene

[FONT=Arial]akatların Devlet Memurluğuna Alınma Şartları İle Hangi İşlerde Çalıştırılacakları Hakkında Yönetmeliğin 2'nci maddesinde; Bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerinden en az % 40 oranında yoksun olduğunu resmi sağlık kurulu raporu ile belgeleyenlere sakat denileceği hüküm altına alınmıştır. Dolayısıyla bu Yönetmelik çerçevesinde sakat olarak tanımlanamazsınız. Ancak, Müfettişlik, Kaymakamlık vb. mesleklerde çok küçük oranda dahi özürlü olanlar bu mesleklere alınmazlar. Teftiş Kurullarının Yönetmeliklerinde; "Sağlam ve her türlü iklim ve yolculuk şartlarına dayanıklı olduğuna dair tam teşekküllü resmi hastanelerden alınacak sağlık kurulu raporu almaları" gerektiği yönünde hükümlere yer verilir. Örneğin Başbakanlık Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde bu hususlara yer verilmiştir. Diğer Teftiş Kurulları da kendi Yönetmeliklerini düzenlerken Başbakanlık Teftiş Kurulu Yönetmeliğine uymak zorunda olduklarından benzer hususlar diğer Teftiş Kurulu Yönetmeliklerinde de yer alacaktır.[/FONT][/COLOR]]Memurlar.Net - Soru/Cevap (Hata)

Arkadasim lütfen allah askina diretme, ögretmen mezunlari bile kadro yok diye memur oldu 1 yil sonra zar zor ögretmen kadrosu acildi ve sen kpss sinaviyla ekpssyi bir tutma sakin ayni kadrolar acilmiyor ve öyle ögleden sonra sinavi yok engelli kpss ekpss de. Sen Kpss A ya gireceksen bilemem, istersen iki sinavada basvur ama sen yazdiklarimi anlamadin, editörler bu konuda yardimci olsunlar, yanlisim varsada düzeltirlerse sevinirim. Engelli olup normal kpssye girebilirisin bilmem arastir onuda.

Haa simdi sen diyorsun ki engelliyim ama normal KPSS A sinavina giricwm kaymakam olmak istiyorum ama engelli olursam alinamiyorum o kadroya diyorsun dimi, bende sana diyorum ki sartlari kesinse siz mecburen EKPSS ye basvurabileceksiniz. Kaymakam olmak zordur saglikli insan bile zor seciliyor o kadroya ama sunu belirteyim o kadroya normal kpss a dan yerlesseniz bile raporunuz oldugundan yerlesmeniz yapilir mi bilemiyorum sorun cikartabilirler. Cok ayrintili bir konu, yetkili birinin cvplamasi lazim. Tüm yazdiklarimdan dolati kusuruma bakmayin lütfen

2 yzdıgın dogu tbmm dilkeçe yazdım gelen cevabı paylarırım ok

Tamam olmazsa icisleri bakanligina vs. aciklayici ve burada yazdiginiz maddeleride eklwyip uazi yazabilirsiniz. Insallah yardimci olurlar.

Üst Alt