Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'de sözel ve sayısal mantık soruları da soruluyor mu?

Esilaa

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar. Ekpss'de (lisans düzeyi) normal kpss'de olduğu gibi sözel mantık ve sayısal mantık soruları da soruluyor mu?Daha önce genel lisans düzeyinde sınava girmiş olan ve bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

EKPSS ve KPSS deneyimlerini fazlasıyla yaşamış biri olarak diyorum ki.
Matematikte problemler
tarihte ise 1750-1950 arası meydana gelen gelişmeler..
(Osmanlı Devletinin yıkılma dağılma dönemi ile türkiyenin kuruluş dönemi)
bu iki konu
EKPSS nin can damarı..
elbette bir program dahilinde çalışın ama
bu iki alana özel ilgi gösterin.

Matematikte rasyonel ve problemler 15 sorunun 13 ü zaten. 13 tarih sorusundan 3 tanesi, islamiyet öncesi Türk devletlerinden ve diğer 10 tanesi İnkılap tarihinden geliyo( trablusgarp savaşından başlayarak Atatürk'ün ölümünden sonraya kadar sorular geliyo.) Arkadaşımızın dediği gibi can damarı, olan bu iki nokta aynı zamanda standart sapmanında en yüksek olduğu nokta.

Jozefim
Sayısal çıkışlı biri olarak zaten en çok da Tarih'e ağırlık vermeliyim, çok eksiğim var ordan.Bu bilgi için teşekkürler.

Smilemisty
Matematik iyi güzel de Tarih'e epey çalışmak gerekecek. Teşekkür ederim.

@Smilemisty

kesinlikle...

1789 fransız devrimi ile başlayan mekanik yeni dönem, osmanlı gibi avrupadaki diğer din-tarım-krallık üçlüsüne sahip ülkelerini de yıktı geçti.. işte 1789 ile başlayan osmanlının yıkılış dönemi ile 1945 lere kadarki Türkiyenin kuruluş dönemi.. tarihin en önemli konu başlıkları

1800 ve öncesine de çalışın elbette.. zaten 1800 ve öncesini anlayamadan osmanlının bu noktaya nasıl geldiğini, Türkiyenin nasıl kurulduğunu anlayamazsınız.. ama bütün enerjinizini bu konuya verin.. çok soru çözün...

hakeza gelelim matematik e.. elbette sayılar anlaşılmadan problemler anlaşılmaz ama problem konusunu sadece bol soru ile aşabilirsiniz.. belirli bir formulu olmadığı için bol soru çözerek problemleri aşabilirsiniz. matematikte de misal mutlak değerde 100 soru çözüyorsanız problemlerde 1000 soru çözmelisiniz.. problemleri bilmiyorum 1000 soru nasıl çözeyim diyorsanız..

işte orada bir şekilde çözümlü testler alın.. yapamadığınız soruları atlamayın bir bilene muhakkak çözdürün.. yanınızda öyle biri yoksa destek alamıyorsanız googlde benzer sorulareı aramaya çalışın..
gerekirse 1 saat sürsün.. olsun.. böyle böyle aşarsınız..

Matematik sıkıntı değil, problemleri severim. Ama zaman sıkıntısı yaşamamak için hızlı çözüm teknikleri uygulamam lazım. Yanlış bilmiyorsam sınav 60 soru ve 60 dakikadan oluşuyor.Zamanı iyi kullanmak lazım. Benim Tarih sıkıntı, inşallah halledebilirim onu.

Sözel mantık değil de dil bilgisi olmayaydı iyiydi

Türkçe ve Matematikte illaki bir temelimiz vardır, halledilir. Önemli olan soruların nerelerden geleceği belirsiz olan tarih, coğrafya, vatandaşlık, genel kültür vs. kısımlardır bence.

Sözel ve Sayısal Mantık kesinlikle sorulmuyor arkadaşlar.

deep_blue85 vermiş olduğun bilgi için tşk ederim erkan kardeşim:)

Hakkımızda hayırlısı diyelim türkçe haricinde bir problemim olacağını düşünmüyorum Allahtan 15 soru:)

Bilgi paylaşımı için tşkler.

Türkçe allahtan 15 soru mu:) yani sınavın 1/4 ü :) sınav süresi kişinin engeline göre değişir. Okuyucu ve işaretleyici isteyen görme engelli kardeşlere 100 yada 120 dakikaydı. sınava, genel kategoriden girenlere 60 dakika.

Smilemisty

Bu kategorilere bakmıştım daha önce. Oranım %40 ve normal kitapçıktan okuyabiliyorum.Bu durumda genel kategoriden mi gireceğim ve bu kategoriler sınava başvuru sırasında mı belirleniyor ?

Tşkler arkadaşım

@Esilaa genel kategoriden gireceksin arkadaşım 60 soru 60dk
Bu arada ekpss hazırlık için

Arkadaşlar 2018 EKPSS için karşılıklı iletişim kurmak/tartışmak/soru çözümü vs. için whatsapp ve telegram gruplarında toplamayı öngörüyorum.

Gruplara dahil olmak için tarafıma özel msjla isim bölüm ve numaranızı paylaşınız.

Ben sözel ve sayısal mantık çıkacak diye biliyordum, çıkmamasına sevindim. : ) Arkadaşlar 15 matematik sorusunun 13'ü problemlerden mi gerçekten? Diğer iki soru da köklü ve üslü sayılardan mı gelir. : ) Peki geometri yok mu arkadaşlar???

mabel.

Kim demişse yanlış demiş temel kavramlardan 1-2 soru üslü ve köklüden 1 veya 2 soru oran orantı çıkabilir de çıkmayabilirde rasyonel sayılar 1 soru denklemlerden 1 soru problemlerden 5 veya 6 soru gelir gerisi geometridir arkadaşım örnek bir deneme sınavı hazırlamayı düşünüyorum yakında.

deep_blue85

Geometriden kpssde 3 soru geliyor. Ekpssde de 3 soru mu gelir ve ekpssde grafik soruları var mı? Kpssde 3 geometri 3 de grafik sorusu oluyor.

15 sorunun 12 13 ü rasyonel ve problem. 1 tane ebob ekok sorusu 1 tane açı sorusu ve 1 tane dik koordinat sistemi sorusu gelebilir. %99 bunlar gelir:)

Bu arada ben ortaöğretim için söylüyorum. Lisansda nasıl olur bilemem

Tabiki girdim:) dedim ya ben ortaöğretim için söylüyorum lisansı bilemem:)

Üst Alt