Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye girecek mühendis olanlar baksın..?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
76
Reaksiyonlar
32
EKPSS'de mühendis kadrolarının açılmasını istiyoruz...

Görüyorsunuz ki ömss atamalarında tüm atamalarda mühendislik dallarına yer verilmemektedir. bu yüznde çoğu arkadaşımız memur kadrolarına talim etmektedir..bu yanlışı düzeltmek adına mailler attım ve bazı cevaplar aldım..ama sadece benim dilekçemle olmaz sizde önümüzdeki 2014 ekpss de sınava başvuran adaylar oranında kadro açılması istediğnde bulunun..

Şuan yeni başlayan bir mühendis maaşı 2900 civarıdır memur ise 1900 civarı hem maddi açıdan hemde manevi açıdan hemde mesleğinizi yapılması açısından mühendis olmak her zaman avantajdır..benim gibi düşünen varsa desteklesin..

Ayrıca görüyorsunu bir avuç öğretmen memurlar nette konu açtırdı 200 tane atamayı kaptı kendi mesleklerini yapıcaklar..Memurlar net yönetimi ile konuştum güzel uygun bir yazı olursa ana sayfada yayınlayacaklar ve benden yazı bekliyorlar..Bu konuda yardım edecek destek verecek varsa yazıyı onlara ulaştırcam..yoksa bende bırakacam bu işi peşini...

Mühendis sayısının çok fazla olduğunu zannetmiyorum ama dilekçe yazma fikri iyi olur diye düşünüyorum ... dilekçe örneğini atarsan biz de göndermeye çalışabiliriz ...

sırf benim bildiğim 100 e yakın kişi var mühendis senin gibi haber olmayan o kadar çokki.!!!!!

tamam o kadar çoksa!!!!! hallederiz inşallah

öyle hacı memur olayımda ne olursa olsun mantığı var insanlarımızda :) öğretmenler kadar olamadık..

hiç gülecegim yoktu öğretmenler mi :D :D :D onlar sizden de beter hak hukuk sıfırın altında...eylem meylemler fıs iş bittikten sonra meydana çıkar

sen öyle san şuan ömss ile öğretmenlere memur olarak atananlara sınavsız şartsuz şurtsuz istediği ile atanmak için 200 kadro açıldı biliyormusun.. :D

ya okadar dedim zor meslek öğretmenlik çoluk çoçuk eskisi degil birde liseye düşerden epten ydin naneyi düz memur daha iyi be

Herkese selam ben ömss'de lisans olarak başvurdum aynı şekilde ekpss içinde öyle. mühendis ve özellikle bilgisayar mühendisi kadorları bekliyorum bu ekpss tercihlerinde.

dilekçe örneğini yayınlarsan nereye göndermek gerekiyorsa gönderelim.

gönderilecek mail adresleride paylaşırsanız iyi olur tek tek hepsini bulamam.

Öğretmenlerin en büyük avantajı bütün herkesin desteğini almak gruba katıla tıkladım adam bana mühendismisin diye soruyor bu kafayla kaldırım mühendisliğine devam ederler :D :D

saol ibrahim desteğin için :D olsun oda bir mühendislik kaldırım deyip geçme kaldırımlar olmasa napardık :D

mühendisden engelli olmaz sanıyorlar sanrım ! eğer burdan dilekçe örneğini paylaşırsan facebook hesabı olmayanlarda yararlanabilir bence

EKPSS hakkında cevap aradığım sorularım ?

Merhaba
ilk defa 2014 ekpss sınavına girdim. Puanım 78.8 Lisans. Bu puanla 1. veya 2. veya 3. atamada atamam olur mu ?
Ben mühendisim. Memur ve mühendis kadroları arasındaki fark nedir ? Hem memur hem de mühendis kadrolarını tercih edebilirmiyim ?
Mühendis veya memur kadrolarını tercih ederken neye göre tercih edeceğim ? Tüm mühendis ve memur kadrolarını tercih edebiliyormuyum ?
Kura denen olay nedir ? Ne zaman nerede nasıl oluyor ? Kuraya katılmak için ne yapmam gerekiyor ?

3000 kişi atanacak denildiği sayı hepsi lisans mı ? eğer 3.000 kişi lise, önlisans ve lisans toplamı ise lisans mezunu kaç kişi atanır ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Lisans 78 Puan ile talep olan büyük bir şehirde şansınız zor. Sıralamanız kaç o önemli..

Mühendis kadrosu memur kadrosu dediğini : kamuda Çalışan mühendis de Devlet memurudur,

her mühendisliği yazamazsınız mezun olduğunuz bölüm / alan önemli uymuyorsa tercih de bulunamazsınız

Kura ile ilgili sorunuza güldüm biraz.. KURA: ilk okul - Orta Okul mezunu arkadaşlarımız için.. Sizin kuraya katılmanız mümkün değil. Lise mezunu - Ön lisans mezunu da kuraya katılamaz. Sadece Lisans Bölümünden açıklanan listeden tercih yapabilirsiniz.

3.000 kişi atanması ile ilgili sadece şehir efsanesi... gerçek rakamlar Tercih kılavuzu ile belli olacak

Merhaba
Cevablarınız için teşekkürler.
Bir iki sorum daha olacak. Bunları da cevaplarsanız sevinirim.
Benim sıralama 1165 sıra. toplam 6081 içinde.
Mühendis kadrosu için yapabileceğim tercihler atama kılavuzunda mı yazacak ? Bu kılavuz osym.gov.tr de mi yayınlanacak. yoksa eve gönderiyorlar mı ?

Son düzenleme:
Mühendislik veya uzmanlık veya müfettişlik kadroları ?

Mühendisler için soruyorum. mail adresi verin mail gönderelim. Lisans mezunlarını mühendis veya uzman veya müfettiş kadrosunda alsınlar. Her bölümden alsınlar. Böylece maaşlar daha yüksek olur. Uzmanların da maaşları yüksek mi oluyor ? Eğer normal memur olarak atanırsak ileride müfettiş, mühendis, uzman kadrolarına geçebilirmiyiz ?
Yüksek lisans yapanların maaşları artıyor mu ? Artıyorsa ne kadar artıyor ?

mühendis sen lisanstın galiba kaç puan aldın

muhendis3232

Slm kardes 86 puani nasil aldin kac net yaptin turkce matematik v.s. matematikten 15 soruda konu dagilimi nasil geometri varmiydi kactane ben ilkogretim sonrasi isitme engelliyim

2016 EKPSS de her branşta mühendislik kadrosu sözü nasıl ve nereden alırız ? Her branşa en az 15 mühendislik kadrosu açılmasını istiyorum ve nereden talep etmem gerekiyor ? 2014 EKPSS de düşük puanla mühendis olan Gıda ve Ziraat Mühendisleri oldu. Ama yüksek puan alan mühendislerin branşına kadro gelmediği için Memur olmak zorunda kaldılar. Bu duruma nasıl bir çözüm üretebiliriz ?

muhendis3232 Ben katılma talebi gönderdim fakat onay bekliyorum, ilgilenebilir misin?

Ayrıca bahsettiğin dilekçe örneğinden var mı bu grupta? Ben bu sene ilk defa gireceğim EKPSS ye, özel sektörde çalışıyordum ayrıldım şimdi yüksek yapıyorum. Malzeme Bilimi ve Mühendisliği mezunuyum.

Üst Alt