Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye giren Lisans mezunları, sınavınız nasıl geçti?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
55
Ekpss ye giren lisans mezunları nasıl geçti? Yorumlarınızı alayım ben bu sınava göre iyi yaptığımı düşünyorum türkçe hariç zorlanmadım siz?

ben %80 şizofren raporla meslek lisesi mezunu olarak sınava girdim engel bilgilerimde tanımlamayan ruhsal duygusal yazıyordu herkeze sorulan sorular banadamı soruldu yoksa bizim engel grubuna farklımı soruldu bilen varmı

ben çok zorlandım, bilmiyorum ama sorular bana zor geldi heralde, bukadar zorlanacağımı düşünmüyordum ümidimi

Türkçe çok zorladı onun dışında tahminimden daha iyi geçti..

Bende lisanstan girdim ve şimdiye kadar girdiğim en zor kpss'ydi.

tam anlamıyla çakıldım. Denemelerde 50 üstü yapıyordum. Sınavda ancak 30 netim çıkar. Sınav zor değildi, ama kötü geçti. inşallah yeteri kadar atama olur ve hepimiz seviniriz

2008 Kpss de 63 almıştım , sınava girmeden önce çözdüğüm denemelerde 75 puan alıyordum.
Ama sınavdan 50 puan alırsam mucize olur benim için.

ben biraz matematikte zorlandım. özellikle iki bilinmeyenli denklem sorularında epey uğraştım. diğerleri kolay geldi bana bakalım kaç gelecek.

33 36 net arası var zordu sınav ilk atamada şansım varmı lisans kadro fazla olcak inş

Ben de o civarda net bekliyorum.Lisans mezunu sayısı az bir de dediğiniz gibi kadro fazla o yüzden ilk atamada yerleşiriz gibime geliyor.

zor olacagı bellıydı .boylece hakeden ,gerçekten cok ısteyen gırecek .olsada olur olmasada olur onlar oturacak gene evde.
ılk atamada lise 90-95 ö.l 85-90 lisans 80-90 bulur .herkes yapamadım dıyo ama mutlaka yapan bulunur .
[SIZE=2]alt tarafı 4000-5000kişi zaten.(2012:4200kişi 2013:5300kişi)alınmış
2012 de ö.l+lısans:lıseye esıt yanı:1000+1000:2000 lıse gıbı..
2013de ö.l, lısansın 2katı alınmış 650/1300 gıbı.ö.lısansın 2,5katı gene lıse alınmış 1300/3300 gıbı.
lısansın 5katı lıse..650/3300
2014 sadece lısans lıse nın 2katı alınmış...400/800 gıbı..

[/SIZE]
islamoglunun açıklamasına gore fazla egıtımlı alınacak ben bu rakamlardan oyle bışey gormedım ..
belkı busene bunun tersını yaparlar ama bu seferde lıse mezunları boşa gırmış olur.

49 soru işaretleyebildim. zaman yetmeme problemini hiç hesaba katmamıştım, kafamı kaldırıp saate baktığımda 23 dakika geçmiş ben hala türkçe sorularında 13. soruyu okuyorum. bir an panikten sonrasını hatırlamıyorum bile cevapları kontrol ettim hatırlayabildiğim kadarıyla 49 soru 16 yanlış 4d=1y hesabıyla 4yanlış daha derken 29 net çıkar 1 aşağı 1 yukarı belki. Herşeyin hayırlısı iyi yapan herkesi tebrik ederim ilk atama memurluk hayırlı olsun,2. en kötü 3. atamada atanırız inşallah.

hakkatten sınav zordu ama anayasa ve güncel beklediğimden kolaydı doğrusu 47 soru işaretledim ama şuana kadar hatırladığım sorulardan 3-5 yanlışım var inş ilk veya son atama benim için önemli değil ama atanayım yeter diyorum benden bu kadar arkadaşlar hepimizin hakkında hayırlısı olsun bakan islam: "eğitim seviyesi arttıkça memurluğa giriş o kadar kolay olacak demişti" bence moralimizi bozmayalım bu sene bayağı lisans alınacak gibime geliyo derim...

musty35;

yav arkadas bi insan emin olmadıgı konu hakkında bukadar boşboğaz olurmu senmı atıyacaksında bukadar rakamları yazmıssın eminmissin gibi bilmediğin konu hakkında burada yorum yapıpta ınsanların duygularıyla oynama eminsen yaz emınım diye özür dilerim geçerim.

[SIZE=5]osym sayısal bılgılere bak...[/SIZE][FONT=arial black][SIZE=5][/SIZE][SIZE=4][/SIZE][/FONT]

ösym sayısal biilgileri lise bu sene 90-95 lemı alıcam diyor ? Veya lise mezunları boşa girmiş olurmu diyor ?

SEN BUKAFAYLA ZATEN GIREMEZSIN UGRAŞMA BOŞUNA.
tamam senı 50ıle alıcaklrmış hadı sevın ..

Sen giriceksin yani ? Sınav acıklandgında yazarsın puanını.

benim matematik zor geçti panikledim heyecan oldu, diğerleri gayet iyi özellikle güncel ve vatandaşlıktan soru kaçırmadım çok isabetli çalışmışım o konuları. standart sapmanın faydası olursa mattaki açığı kapatırım. puan olarak hiç bi fikrim yok. 3. atama da olsa istediğim yere atanayım da fark etmez.

zaman yetmedi

Türkçe çok zor ve oyalayıcıydı. Tarih coğrafya inkılap zor sayılmaz fakat tam ters köşeydi sadece matematik kolaydı.

adem76;

bende aynısını mat için diyorum :D

Türkçe ters köşe yaptı bu kadar zorlanıp zaman kaybedeceğimi hiç düşünmemiştim. Matematik baya basitti keşke matematikten başlasaydım daha fazla netim olurdu. Coğrafyadan beklediğim sorular gelmedi. Anayasa, tarih, güncel çok iyiydi (Alman filozof Friedrich Nietzsche hariç) :)

Lisans mezunları için yaptığım tesbit....Lisanstan düşük net yapanlar moral bozmasın!!!Arkadaşlar hepinize geçmiş olsun büyük bir sınav atlattık ben kendi şahsım adına söylüyorum bu kadar zor beklemiyordum ama 40 net üstü gelir inş tahminim..Düşük net yapanlar üzülmesin 25 net yapan ilk atamada gider nedenini yazıyorum...Biliyorsunuz son atamada 800 lisans mezunu alındı. Bunlar sınava girsede yüksek puan alsada ilk atmada tercih yapamayacak sebebi asaletini almadıkları için. Diğer bir konu 290 öğretmen ataması oldu..öğretmenler ekpssde çoğunluk olan ve yüksek net yapan ortalama 80 üzeri puan alan kişilerdir bunlar bu sınava gene girdi lakin ilk tercih yapmazlar yapamazlar çünkü öğretmen oldular. Son olarakta yeni yasa gereği memur olan hizmet sınıfı değişmeyecek adam bidaha tercih yapamıcak buda nerde baksanız 2000 işletme iktisat vs..a grubu kişileri kapsar.Birde öğretmen ataması memur atamasından önce olursa 300-500 kişi daha eksilir.Emeklilerinde ataması olmuyor..Sonuç olarak;800+290+2000+öğretmen ataması=yaklaşık 3400 kişi bu sınava girdiği halde tercih yapamıcak yapsada atanmıcak.sınava 5600 lisans girdiği düşünüşdüğünde lisanstan 1000 kişilik bir alımda %80 i atanır içiniz rahat olsun yeterki alım fazla olsun....

Sınava 66bin kişi girmiş bunun kaçı lisans belli mi tahminen mi söylüyorsunuz

benim de türkçe ters köşe yaptı. 2 doğrum var.mat 0 güncel 1 dogru 1 yanlış.vatandaşlık tam.cog boş. tarih idare eder.

o 290 ögretmen 2012 puanıyla atanmadı mı muhendis arkadaş ?

mühendis bey bu dediğiniz doğru mu benimle özelden iletişim sağlar mısınız

290 kişi ögretmenler 2012 ömss puanıyla alınmadımı mühendis bey

Üst Alt