Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye giren şehir ve bölge planlama mezunu var mı?

Esilaa

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Selamlar. Ben mimarlık fakültesi şehir ve bölge planlama mezunuyum. Branşımda son mart ayı tercihlerinde kadro açılmasına rağmen hepsi boş kalmış. Merak ettim, acaba ekpss'ye giren meslektaşlarım var mı?

Bölümü okurken yüksek ortalamamı avantaja çevirip aynı üniversitede çift anadal ile siyaset bilimi ve kamu yönetimi bölümünü de bitirdim ama önceliğim diğer mesleğim tabi.

Merhaba, ne zaman mezun oldunuz acaba?

Suret 2017 yılı, geçen sene. Siz de mi aynı bölüm mezunusunuz?

Yok kusura bakmayın konuyu değiştirmiş gibi olucam ama benim sorum başka olucak sizin için? Ben işletme lisans mezunuyum, ama açıkçası hiç bı hakkımı bilmiyordum, universiteyi normal statüde katılarak okudum. Siz üniversite okurken engelli statüsünde mı okudunuz? Ayrıca üniversite sınavına girdiğinizde engelinizden ötürü ek puan verildi mi?

Elbette cevap yazıyorum. K. Bakmayın.

Ben raporumu daha geçen sene eylül ayında aldım. Dolayısıyla ilk defa ekpss ile bir engelli hakkımı kullanmış olacağım. Üniversiteyi ingilizce hazırlık dahil 5 sene normal bir öğrenci gibi kazanarak okudum. Engelim gözden ama çevrem, hocalarımın çoğu bilmedi asla. Zayıf yönlerimi saklamak gibi bir huyum var maalesef. :)

Anladım, çok geçmiş olsun. Bu konuyu nerden araştıracagim bilmiyorum ama gerçekten çok zor, çok zaman alıcı...

Dediğim gibi ben de raporumu yeni almış biri olarak bu konularda henüz bir bilgiye sahip değilim ama eminim bu platformda yardımcı olacak arkadaşlar vardır. Dilerseniz sorunuzu yeni bir konu başlığı altında oluşturup sorun, bilgilendiren mutlaka çıkacaktır.

Çok teşekkürler ilgi ve alakaniz için, kolaylıklar dilerim.

benim okudugum program şehir ve bölge planlama ama bölümüm harita ve kadastro bakalım inşallah kontenjan açılır

hakan73 aaa o nasıl oluyor, yani fakülte mühendislik fakültesi mi mimarlık fakültesi mi ?

Ben de inşaat mühendisi kadro tercihi yapacağım. Ama eminim inşaat mühendisi sayısı bir hayli fazladır:)

hayır mühendislikte deil mimarlık fakülteside deil meslek yüksek okulu sadece ama programda şehir planlama yazıyor :)

@begdili Tabi en büyük avantajım ekpss'ye giren şehir plancıların çok az olması. Ama inşaat da pek yoktur, atarsınız ins.

hakan73
O zaman siz önlisans'tan girdiniz sınava?

Esilaa merhabalar.
Ben KTÜ Şehir ve bölge planlama okuyorum 2 sınıfım. Ekpss ye girdim branşta 2 sıradayım. Ancak benim tercih yapmak için 2 3 sene geçmesi gerekiyor.
Esilaa hanım siz kaç puan aldınız. Nerden mezunsunuz ?

Şehir ve Bölge planlama mezunu çok kişi olacağını zannetmiyorum, kolayca atanırsınız.

alican355

wayy 2. yi bulduk :) Ben de 1. yim. Puan 94.98. Sizin puanınız kaç? Şanslısınız ki puanlar 4 yıl geçerli olacak.

93,36 puanım. 4 yıl geçerli olacak puanını espirisini anlamadım. Ben tahminim 2021-22 senesinde mezun olurum nasipse. o yüzden çokta birşey ifade etmeyecektir. Siz hangi Üniversite mezunusunuz esila hanım

alican355

Yoksa bilmiyor musunuz? Puanınız 4 yıl geçerli olacak, yani bu durumda 2022 yılına kadar puanınız geçerli olacak. Tekrar sınav stresi çekmenize gerek kalmayacak.En geç 2022 ylındaki atamaya kadar tercih yapabilirsiniz.

Esilaa ahnım ne yaptınız tercih yaptınız mı ?

Evet, tercih yaptım. Açılan kadrolarda bana en makul gelen yer Manisa ÇSB idi, ilk sıraya orayı yazmıştım ve orası geldi. Selçuk Üni mezunuyum.

Hayırlı olsun . Sizin adınıza sevindim. çalışma şartlarını zaman içerisinde yine sorarım size. Bide kaç kişi var şbp mezunu bilginiz varmı

Bu sene ilk defa ben de ekpss genel den gireceğim sınava. Deu şbp mezunuyum ben de. Kaç puan yeter sizce atama için? Kontenjan olur mu? Veya ne kadar olur?

Üst Alt