Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye giriş için gerekli belgeler ve süreç nedir?

Sibel35

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba arladaşlar ben 32 yaşındayım. 3.doğumdan sonra yürüme engelli oldum öncesinde de felç geçirmiştim 25 yaşında iken. Ve çeşitli hastalıklarım var sağlık kurulundan engelli raporu alacağım randevu alıp. Kpss için nasıl bir yol izlemeliyim bilemedim. Bana bilgi verir misiniz? İlk kez başvuru yapacağım. Bir de sağlık kurulu engel raporu verir mi ki bu durumda.

Aile sosyal politikalar bakanligina Sinai basvurulari basladiginda raporunla birlikte gidecen onlar halleder

Sibel35

Raporunu aldıktan sonra sınav başvuru tarihinde aile sosyal ve politikalar bakanlığında raporunu onaylattıktan sonra ösym sınav merkezinde sınav kaydını yapabilirsin.

lacivert21.. aile ve sosyal politikalar bakanlığının oturduğum ilindekine vereceğim belgeleri demi. Tekirdağ çerkezde oturuyorum.
Psikoterapi bilmiyorum başvurular ne zaman bende başvuracağım ösym nin sitede yayınlanır galiba

Psikoterapi
Daha açıklanmadı. Tahmini şubat ya da mart ayında olur başvurular.

Sibel35
Evet. Bulunduğun ilçede müdürlük yoksa ildeki müdürlüğe vereceksin raporu.

Sibel35

Raporunu alırsan istihdam, sosyal yardım, engelli kartı gibi seçenekleri yazmayı unutma.

Ilk defa gireceğim diploma istiyorlar mı diplomami kaybettim de

Kaansemiramis
Rica ederim. Sınav kayıt tarihine kadar diplomanı almaya çalış. mezun olduğun alandan sınava girersin.

Kaansemiramis

Daha başvuru tarihine var. Önce diplomanı aldığın okulla görüş eğer verebiliyorlarsa ordan alırsın. Kayıt zamanında değil atama olduğunda diploma istiyorlar.

lacivert21 çok sağolun kart sosyal yardımı nereye yazacağım anlamadım kpss için basvururken sosyal politikalar bakanlığına gidince mi yazacağım o kısmı anlamadım da
lacivert21 randevu günüm 7 aralık mhrsden aldım ilk randevu yazıyor hastane yenidem rapor günü verecekmiş bakalım alabilcek miyim takdirleri ne yönde olacak.

Sibel35

Engelli kartı için evet oraya gideceksin. Sınav başvuru zamanında yine gideceksin raporunu onaylatman için. Engel oranın yüzde 40 ve üzeri olursa rapor alabilirsin.

Arkadaşlar bilen var mı? Bu engel raporunu aldığımda eşim ilerde boşanma durumunda bana karsı kullanabilir mi çocukların velayeti ile ilgili..

lacivert21Alacağım rapordan haberi var. Birlikde gideceğiz hastaneye. Hani bu engellidir rağoru var çocuklara bakamaz gibisinden kullanabilir mi diye sağ olun cb verdiğiniz için.

Sibel35
Eğer siz sorumluluklarınızı yerine getiriyorsanız bu yeterli ve zaten bu süreçte eşinizin yanında olması gerekir.

Ne düzenleme ne de silme yapamadım anlamadım her neyse artık. Ailevi sorunlar oluyor her ailedeki gibi. Ayrılma gündemde değil zaten olurda ilerde birşey olursa diye merak ettim. Teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar.yarın saat 8 de sağlık kuruluna gidiyorum. Hayırlısı olur işl hakkımda. Yalnız randevuda İLK KAYIT yazıyor o nedir bilen varmı anladığım kadarıyla yarın kurula gitmicem bana başka bir güne randevu vercekler.

Sibel35 Hatırladığım kadarıyla rapor için ilk defa başvuranlarda İlk Kayıt yazıyordu. Sabah randevu saatinizden önce Sağlık kurulu kayıt alanında form doldurarak kaydınızı yaptırıyorsunuz sonrasında da olağandışı bir durum yok ise aynı gün tüm muayenelerinizi oluyorsunuz. Yani daha önceden alınmış MR,kontrol vs. sonuçlarınız hazırsa yarın tüm işinizi halledebilirsiniz.

MusaT. bey valla hiçbişe yim hazır değil direkt gideceğim yarın ilk kez. Muaynede yeni tahlil mr falan kendileri yaparlar herhalde halihazırda elimde birşey yok. Yanımda götürmem gereken birşey varmı? Foto vs.

Sibel35

Önce gidip form doldurup muayene olacaksın ve gerekli tetkikleri isteyecekler senden. Sonra heyet için gün verecekler sana. fotoğraf ya da başka bir şeye gerek yok. Rapor aldığında onlar ne gerekli ise sana söylerler.

Son düzenleme:
Çok sağolun @laciver21. Anneme aldım zamanında ama unuttum haliyle çok zaman geçti.

Günaydın arkadaşlar kurulangeldim form doldurdum kimlik fotokopisi ve kullandığım ilaçların eczaneden çıktısını istedi. Şimdi yeniden sıra bekliyorum sonra tek tek dr lere gitcem galiba.

İsteme nedenine de, istihdam engelli kadrodan iş, engelli kartı ve fizik tedavi yazdım başka yazmam gereken birşey varmı ki?

Günaydın arkadaşlar kurulangeldim form doldurdum kimlik fotokopisi ve kullandığım ilaçların eczaneden çıktısını istedi. Şimdi yeniden sıra bekliyorum sonra tek tek dr lere gitcem galiba.

İsteme nedenine de, istihdam engelli kadrodan iş, engelli kartı ve fizik tedavi yazdım başka yazmam gereken birşey varmı ki?

Engelli kartı, sosyal yardım, istihdam dahil bütün seçenekleri seçebilirsiniz.

Üst Alt