Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

EKPSS'ye hangi özür grubundan girerim?

Gs3434

Üye
Konular
36
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar 2016 da ilk kez sınava giricem önlisans eğitim seviyem. engel raporumda 3 farklı rahatsızlıktan engelim var. biri kronik (süreğen) diğerleri ise ruhsal duygusal bozukluk ve zihinsel. araştırdığım kadarıyla kronik rahatsızlıklar genel alanından sınava giriyor ama ben istedigim alandan sınava girmiyim. zihinsel alandan girersem benim için daha avantajlı cünkü sorular daha basit ve iyi oluyor ama genel alanında cözdügüm sorulardan cok yanlış yapıyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa cevap yazarsa teşekkürler

Raporda hangi ozur grubu olduğu belirtilmiş buna gore kronik gruptan girebilirsiniz diğer turlu giremezsiniz.

benim bildiğim üzere 2 ve üzeri engel grubunda hangi durum daha yüksekse ondan sınava giriyoruz.. bende de öyle olmuştu :|

elsina.92

merhaba benimde engel oranım iki bölümde yazılı birisi %4 digeri %50 raporun arka kısmında süregen kısım işaretli sanırım engel oaranı hangisi fazla ise o grupdan giriyorsunuz....geçmiş olsun..

benim kronikten 40 zihinsel ruhsal ve davranıssal bölümünde 48 yazıyor toplamda 69 engelim oluyormuş.

raporun arkasında dil ve konuşma nın karşısında tik atılmış hangi özür grubundan girebiliriyorum ve ek süre 20 dakikayı sınav başvurusunda mı talep edebiliriyorum

Bütün özür gruplarına 20 dakika ek süre verildiğini zannetmiyorum.

bütün herkese neden verilsinki o zaman ek süre olmaz . bazı hastalıklara veriliyor sadece

2014 kılavuzunda yazıyor hangı engele kaç dakika ek süre verilecegi

bende ilk defa ekpss ye gireceğim engel grubu için aile ve sosyal politikalar bakanlığından engel gurubunu belirtir yazı alınıyormuş galiba ekpss başvurusu sırasında

can12 Genel engelliler grubunda gireceksiniz dil ve konusmada işaretli ise 20 dk ek süre alabilirsin

Hangi özür durumunuz daha fazla ise ona göre yazıyorlar

tkcerman teşekkürler. dil ve konsma daha düşük diğer hastalıgıma göre ama buna ragmen ek süre vermezler mi

ekpss ye hangi alandan girebilirim.?

arkadaşlar benim raporumda 3 farklı engel mevcut bildigim kadarıyla ruhsal engelli olanlarda genel alandan sınava giriyor. ama bnm zihinsel engelimde var bu durumda ben hangi alandan sınava girerim?
zihinsel tanı Sınırda Mental kapasite
Ruhsal ve Duygusal tanı Distimi (Tedavi ile işevselliği düzelmeyen)
Kronik (Süreğen) tanıda ise Solunum yolları bozukluğu toplam engel oranım %69

elsina.92

Elsina benim bildiğim kadarıyla en yüksek engel oranından gireceksin sınava. Fakat bu alan zihinselse eğer işler biraz karışabiliyor.
Zihinsel engelli kısmından girmen için farklı bi alandan da zihinsel engelli oldğunu ispatlaman gerekiyor ya da zihinsel engellilerin gittiği okullardan mezun olman gerekiyor diye biliyorum.
benim aklıma takılan senin engelli raporunda zihinsel ile ruhsal ve duygusal beraber mi işlenmiş?

Evet beraber işaretlenmiş ama bnm ruhsalda engelim var. Zihinselde

mrtzbk90
bence zihinsel okulla alakası yok. Bn üniversite mezunuyum zihinsel engelliler için özel üniversitemi var? Baska ispat diyorsunuz rapordan daha büyük ispatmı var. Bana doktorum iq testi yaptırdı ve bu test sonucunda düşük cıktı ve zihinsel rahatsızlık o yüzden yazıldı. Yani yanlışlıktan dolayı işaretlendiği filan yok. Ben duydumki istersen 10 tane farklı hastalıgın olsun bitane zihinsel tanı varsa zihinsel gruptan sınava giriyormuşsun. Ama sanırım bunu başvuru sırasında öğrenebilicem. Zihinselden girersem bnm için daha faydalı olur cunku genel grubunun testlerini cözdüm cok agır geldi bana.

elsina; yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara çok güzel cevaplar vermişsiniz (aksi olarak), bu kadar bilginiz var ise bence yirum yada bilgiyi burada aramayın, iki ay sonra aile sosyal politikalar sizin elinize kağıt verir hangi gruptan sınava gireceğiniz ile ilgili. Bu arada çok akıllısınız (yada uyanık sivri zekalı mı desem), neymiş zihinsel kolay soru soruyormuş, genelden çok yanlışınız çıkıyormuş vs. Bence bunlara yormayın beyninizi, ders çalışın, ders. Zihinselden girebilmek için kılavuzda açıklama mevcut, o paragrafı okuyun sadece.

Ben bilgilerimi paylaştım öğrendiğim kadarıyla. Zihinseldi benim raporumda engel grubum ama ben ruhsal duygusal olarak değiştirdim.
Atamada sorun yaşamayım diye.

suyum

Hiç bir açıklama yok gayet net okudum sadece lise zihinsel engelli grubun sınavlarının milli eğitimin hazırlayacagı yazıyor. bn ders calısıyorm merak etme sen. belki zihinselden girmek istemedigim için soruyorumdur?? cunku zihinselden girenlerin bazı kurumlarda ataması yapılmıyormuş. genelden girmek isterim

Ekpss sınavı hangi tarihte bilgi verebilirsiniz bende giricem

Meraba bnim sol gözüm kör yüzde 32 rapor veriyorlardı 8 ay önce trafik kazası geçirdim çenem elmacık kemiğim kırıldı ameliyatla düzelttiler 7 8 tane vida taktılar sadece göze 32 veriyorlardı bu kiriklarla yüzde kaç rapor verirler

oran olarak daha düşük olan hastalığa işaretleme yapılmış sorun teskil edebilir mi?

Ben ilk defa engelli raporu alıcam. İş kazasından dolayı sol el çalışmıyor birde behçetten dolayı sağ bacakda kronik dvt var. Bana ne için alacaksın diye sorduklarında ekpss için dedim ama bu raporu başka alanda da kulkanabilirmiyim emeklilik,araç alımı yada vergi indirimlerinde. Konuyla ilgili bilgi verirseniz.

elsina.92

hangisi yüksekse degil elsina hanım sakın aldanmayın aile ve sosyal politikalar bakanlıgına gittiginizde adayın ortak kararıyla özür gurubu belirlenir kulavuzda böyle yazıyor zihinselden girmek için diretin memura

paranoya kardeş sen her dönem burdamısın hatırladıgım kadarıyla 80 lı bır raam puan almış ve atanmıştın geçen sınavda şimdı gene sınava gırıyon hangı gruptan gıreceyınmı bılmıyorsun anlamadım

elsinaya cvp veriyom pasinli ben atandım genelden girdim benimkinde ruhsal işaretliydi şimdi girip memurluk yazcam hizmetliyim şu an

evet paranoya sana her seferınde cevap verdım ama bıraz geç verdım ınternetım yoktu sorunmu bu...

Üst Alt