Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Elinde fazla işitme cihazı olan varsa ben yeni cihaz alana kadar emanet verebilir mi?

askibeka

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
slm arkadaşlar ben her iki kulaktada cihaz kullanıyorum biri analog biri dijital cihaz dijital cihazım % performansını kaybetmiş durumda servisi 350 bin lira tamir ücreti istedi ben böyle idare ediyorum yaptırmadım ama anolog cihazla beraber rahatlıkla duyabiliyordum 3 gün önce cihazım kulağımdan düştü ve şimdi çalışmıyor şu an yenisini alıcak durumda değilim eğer elinde kullanmadığı cihazı olan varsa kargo ücretini ben ödemek ve yeni cihaz aldığımda geri iade etmek şartıyla verebilirse çok sevinirim arkadaşlar anolog veya dijital nasıl olursa tek kulakta duymakta çok zorlanıyorum ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...

isitme kaybiniz kac db civari oldugunuda yazsaydiniz
Kgokce arkadas bana teklif etmisti sana verebilirim elimde var diye widek senso agir isitme kayiplari icin ona mesaj yazarsaniz bana vermek istedigi cihazi size verir

en son test sonucum bir yıl önceydi her iki kulaktada % 80 85 işitme kaybı 100 db üzerinden sürekli yavaş yavaş ilerliyor bendeki kayıp...

askibeka kardeş;
Elimde kullanmadığım bir cihaz var..
Sana verebilirim ama işitme kaybını karşılar mı bilmiyorum..

10-15 yıl önce alınmış bir analog cihaz: Phonak Super Front PPCL-4+

Cihazın özellikleri aşağıda;

Ear simulator
Max. gain 81 dB
Max. power output 142 dB SPL
2 cm³ coupler
Max. gain 75 dB
Max. power output 137 dB SPL

Features:
Push-pull amplifier
Peak Clipping
Telecoil
Audio-input/MicroLink compatible
Battery size 675

Options:
MicroLink ML3/MLx
Audio shoe AS3
Tamperproof battery cover KS3
ColorLine colors
Hooks: HE, HE680, PD 1000
Mini ear hooks

Programming:
LC: Low cut, 9 levels
HC: High cut, 6 levels
SSPL: Output, 6 levels
G: Gain, 6 levels
Fitting recommendation by PFG based on audiogram

teşekkür ederim anti oksidan ben pek özelliklerinden anlamam ama benim bozulan analog cihazımda 2003 senesinde aldığım bir cihazdı Hansaton 44wr markası bu özellikleri yazmıyor anolog cihazdı diğer dijital cihazımda GN Resound Canta 2 BTE 280 2006 yılında almıştım ama bu cihazı hiç kimseye tavsiye etmem aldığımdan beri defalarca tamir ücreti verdim en son 350 bin lira istediler %25 kayıp var cihazda dediler ama yaptırmadım anolog cihazla beraber rahat duyabiliyorum sizdeki cihaz benim kullandığıma yakınsa heralde işimi görür

ben resound canta 780d cihazimi hic tamire bakima vermeden perfotmansi bozulmadan 6inci yil kullaniyorum bir tane daha bulursam teknik destek ayar islerini anlayan birini ankarada bulursam alicam artik bu cihazim bozulabilir diye arastiriyorum ama yok cok cok memnunum cihazimdan ayrlatmaya gittigimde arkasina takilan ayarinin yapilmasini saglayacak parcasi bile yok merkezlerinde oylece kullaniyorum biraz daha sesi yukselse iyi olacak ama

sesini yükseltmek için 50 tl ücret istiyolar shukufe gaes firması bakıyor bu cihazlara ama şimdi sadece ayar yapıyolar servisi değişmiş sanırım en son 350 bin tamir ücreti istediler artı ses artırımı için 50 tl. ben hiç memnun kalmadım bu cihazdan..

bu uretici firmasi danovoktu oldu simdi gaes ben bunu ayarlayin dedikte kendi sparklarini satmaya ugrastilar gaeste:)
iste firmasi ureticisi el degistirince herhalde baskasini satmaya ugrsip biz eskileri gozden cikariyorlar
tamir isi yas bencede o parayi biriktirip firsat bulunca iyi bir cihaz alirsiniz insallah

askibeka;
Cumartesi günü Kadıköy'e gelebilir misiniz?
Hem tanışmış oluruz, hem cihazı denersiniz...

Cevabınız olumlu ise özelden mesaj atın, yeri ve saati ayarlayalım...

sayfanın en üstünde solda, ikinci satırda "Özel Mesajlar"...

hata veriyor anti düzenleme yapın diyo bakıyorum nereyi düzenliycem her yer normal işaretli zaten anlayamadım

coook sevindim kendim cihaz almis gibi tesekkurler antioksidan
msji sen at ister arkadas daha cabuk bulur

askibeka ve shukufe;
tamam özel mesajı ben gönderdim arkadaşa... :)
askibeka özel mesaj bildirimlerinizi kontrol edin..

ben haketmedimki tesekkur antioksidana
bir kisinin bir gun sesleri duymasi bile mutluluk degilmi sizlere iyi bulusmalar insallah en iyi cihazi alabilirsiniz bundan sonradaaskibeka:)

deneyeceğimiz cihaz eğer askibeka kardeşimizin işitme kaybını karşılayacaksa ona vereceğim zaten..
kullanmadığım bir cihazın bende kalmasının anlamı yok.. :)

o yüzden heyecanlı bir deneme olacak cumartesi günü..
olmazsa başka bir kişiye vuracak piyango.. :)

Selam..
Ben yeni üyeyim başlığı anasayfada gördüm ve hemen yazmak istedim..
Tekirdağ çorluda yaşıyoruz biz..bu arada ben Tufanın ablasıyım..
GEçen hafta kulaklık için hastaneye gittik ve bizi bikaç işitme merkezine yönlendirdi doktor..3 yere gittik ve Tufanın kullanabileceği 2 tip cihaz önerildi..
malum fiyatlar yüksek..yani bir defade elden çıkabilecek rakamlar değil bizim için..
eğer bu sitede böyle iletişimler kuruluyor ve yardımlaşmalar yapılıyor ise bende kardeşimin kuş seslerini,trafikteki korna sesini dahi duymasını çok isterim..

Elimde kullanmadığım Danavox marka son bir cihaz daha var ama orta derecede işitme kayıpları için...
Cihaz 15-16 yıl önce alındı, hiç kullanılmadı...
Kardeşinizin işitme kaybı dB bilgilerini yazarsanız işinize yarayıp yaramayacağını söyleyebilirim...

teşekkürler arkadaşlar anti ne kadar iyisiniz inş. sizinde herşey gönlünüzce olur..

rica ederim askibeka...
burası biz engellilerin herşeyi paylaştığı bir site..
üyelerimize yardımcı olmaktan zevk duyarım...

Avni Bey,çok iyisiniz gerçekten.
Siz bu dualarla cenneti kapacaksınız inşaallah.
Bu arada az önce haberlerde güle güle bir haber izledim o aklıma geldi.
Adamları polis yakalamış götürüyor.
Ne mi yapmış adamlar?
Tam 11 kişiye cennetten arsa satmışlar :)))) 11 kişiden vurulan para 6 milyon tl,rakama bak.
Adamlara hiç kızamadım,hatta iyi yapmışlar dedim,zira bu kadar aptal,hurafe delisi insanlar müstehak buna.
Düşünün 0 6 milyon,eski deyimle 6 trilyon ile nice dertlere derman olunur,yüzler güldürülürdü.

Ufukalp;
ne cennet ne sevap,
tek bildiğim şudur, yardımlaşmak gibisi yok, onun verdiği mutluluk yeter.. :)

cennetten arazi konusuna gelince;
o araziyi almaya niyetli enayiler varsa, onu satacak kurt her zaman bulunur.. :)

Anti Oksidan;

Tekrardan merhaba
raporunda bileteral işitme kaybı yazıyor..en son gönderildiğimiz işitme merkezlerinde hepside aynı şeyi söyledi 1 kulak için verebiliriz işitme cihazını..2 tane vermemiz bişey değiştirmez verimli olmaz dedi..çünkü bir tanesi neredeyse %95 duymuyor ve duymasıda imkansızmış..
+65 yazıyordu verdikleri kağıtta ama kardeşim şu an evde değil çalışıyor gece mesaisinde..
sabah geldiğinde bi sorayım işitme testi yanındaydı onun..
en güzeli resmini çekerim verilen kağıdın siz daha iyi anlarsınız belki..
olurmu?

tamam, resmi gönderirseniz aşağı yukarı bir yorum yapabilirim..

Peki çok teşekkür ederim ilginize..
Bu arada ismim Sevil..Çok memnun oldum doğru yerde olduğumu düşünüyorum..
En azından öğrenmek istediğim soruların cevaplarının anında bulunacağını düşünüyorum..
iyi geceler size

merhaba tekrar..
işitme testi kağıdını bir devlet hastanesindeki doktorda bırakmışız unutmuşum ben..sabah kardeşime sorduğumda orada olduğunu söyledi..hatta oradan biz işitme merkezlerine çıkmıştık bi dahada geri dönmedik..acaba sonradan lazım olurmu o test kağıdı bize..
bu arada 1 kulağı neredeyse iflass diğeri ise 70-dB Orta derecede işitme kaybı diye geçiyor kardeşimin..yani sizdeki kulaklık duymasını sağlarmı sizce..

slm sevil bende her iki kulakda cihaz kullanıyorum aslında iki cihazında dijital olması gerekiyor sağlıklı duyabilmem için ama ben bir dijital bir anolog cihazla idare edebiliyorum tabiki ikisinide dijital yapabilsem daha iyi olucakda ilerde inş.tek başına anolog kullanıcak derseniz iyi bir sonuç alıcağınızı zannetmem çünki ben alamıyorum tabi denemeden bilinmez yinede denemenizi tavsiye ederim..geçmiş olsun..

Teşekkür ederim askibeka,ama bizim doktorumuzda işitme merkezindeki uzmanlarda hemfikirler..çünkü kulağın biri tamamen ölü..duyması imkansız..kulaklık ile bişiler elbet duyabilirmiş ama uğultudan öteye geçemezmiş..
ama diğer kulak işitme cihazı ile çok rahat duyabiliyor..

Üst Alt