Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekiyim. Kontrol olmamasına rağmen SGK hastaneye sevk yazısı gönderdi..?

Rıza42

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb 2014 yılında sürekli rapor aldım %48 oranında bugün SGK kurumundan yazı geldi Konya Selçuklu tıp ünüversitesinden özür oranının tespiti gerekmektedir yazıyor 15 gün içinde başvurmassanız emekli aylığı kesilecektir diyor yeni rapor düzenlenecektir diyor yazıda benim raporum sürekli zaten ne yapmalıyım şimdiden tşk ederim yardımlarınız için

Emekli olurken sgk kontrol koymuşmuydu emekliliğinize

Ayrıca sgk teorik olarak kontrol isteyebilir isterse raporunuz sürekli olsun ancak bu pek sık görülen bir uygulama değil bulunduğunuz ilde sgk müfettişleri kapsamlı bir inceleme yapıyor olabilirler

Tşk ederim vergi indirimden emekli oldum şuan raporum düşük çıkarsa ne olur

Umarım düşük çıkmaz yoksa maaş kesilir böyle bir şey olmaz insallah

Umarım olumlu çıkar emekliliginiz iptal olmaz rahatsızlıklar nelerdi yüzde 48 aldığınız

Şeker hipertansiyon koah kalp rahatsızlığı var ünüversite hastaneleri sıkıntılı

SGK ya sordunuzmu sürekli emekli olmama rağmen bu kontrol neyin nesi diye.

Konyalı hemşerim bizim SGK epey işgüzar işi kurcalarsan şikayet var derler Selçuklu tıptan sağlık durumunda değişiklik yoksa çekinme oradaki doktorlarla eski raporlarını paylaş sıkıntı olacağını düşünmüyorum maluliyet talebim esnasında orayıda gördüm rahat ol derim.hatta onların bana yardımcı olma isteğinide gördüm SGK ya yazdıkları şeyleride biliyorum rahat ol derim.

Tşk ederim hemşerim ama işte sıkıntı yaptım kendime

Selamünaleyküm bekledigim sonuç geldi

SGK Konya Selçuk ünüversitesine sevk etmişti %48 olan raporum %53 almışım
ama şimdi de Konya Meram tıp fakültesi hakem heyetine sevk etti beni gitmemi istiyorlar

ne yapayım şimdi arkadaşlar bana akıl verin lütfen

Rıza42

Maalesef hakem hastaneye gitmeniz gerek. İki hastane oranları arasında fark olduğunda bu kuraldır zira.

Abi bu son verilen %53 rapor onaylanacakmı burada heyet heyetinde yada yenidenmi doktor doktor gezeceğim kontrolmu olacam yeniden

Rıza42

Sıfırdan heyete girmek gibi. Ama tabii aslolan rapora temel durumla ilgili doktorun değerlendirmesidir.

Mrb ilk raporum:48 ünüversitesi hastanesine sevk ettiler oradada 53 aldım hakem heyeti hastanesi olarak bir başka ünüversite hastanesine sevk ettiler orasıda % 35 olarak verdiler şimdi ne yapmam lazım itiraz için lütfen yardımcı olun

aynı sorunu bende yasadım meram tıp malesef benim oranımıda 35 dusurdu aldıgın oranları yaz gogusten oran vermediler tahminim banada tanı astım diyor ama oran vermiyor.hemen bir durum bildirir raporu al,onu dilekceyle kuruma ilet,

Rıza42

İki rapor arasında fark olduğunda 3. bir hastaneye (hakem hastanesine) gönderir sgk.

@asadas05 Ben 2 sene önce vergi indiriminden emekli oldum ve beni 2 sene sonra hastaneye sevk etti orada %48 olan raporum %53 oldu ve 2ay sonra beni hakem heyeti hastanesi olarak meram tıp fakültesi hastanesine sevk ettiler ve orada raporumu %35 düşürdüler ve ben dilekceyle ve almış olduğum 2 raporum la ve raporlu kullanmış olduğum ilaçların cıktılarıyla itiraz ettim ve doktora inip itiraz ettim dedim benden tekrar kan alınıp bakıp durum bildirgesi yazılmasını istedim ve Dr bana gerek yok dedi bende ankarada evragın gelmesini bekliyorum ona göre mahkeme yolu acık bana buna nediyorsunuz iki hastanede ünüversite hastanesi

İnşallah emekliliğiniz iptal olmaz sürekli vergi indiriminiz olduğu halde sgk tekrardan kontrol istiyor emeklilik hakını kazanmışsın iptal etse bile sgk mahkemeyle kazanır emekliliğin devam eder

Kontrol muayenesi

Slm
sgk kontrol muayenesinde hastane koşturmacası sonucunda Bugün heyete girdim. Heyet başkanı gönderdiğim yerlere gittinmi dedi. Bende evet dedim. Baktı 1 ay sonra sgk 'dan sonucu öğrenirsin dedi. Sonrada çık dedi çıktım. İyi veya kötü bişey demedi. Doktorlardan oranlarım koah %40, pereferik arter hastalığı %20, göz %15, koroner arter %10, tansiyon %10, kolestrol %10, gastroloji %10. Aldım. Benim rapor % kaç? Ayrıca kontrol muayenesi sonucu neye göre oluyor eski rapordaki hastalıklara göre mi? Yoksa şimdikimgirdiğim kontrol muayenesinde aldığım oranlara göre mi karar veriliyor?

benim elimdeki 2015 deki engelli raporumu geçerli? Yoksa bu sgk nın gönderdiği ve girdiğim heyetteki rapormu geçerli? Hastane sgk dan alacaksın dedi. Sgk rapor aslını verecek mi bana ?

Rıza42, yaşadıklarına üzüldüm mahkeme yolunu izlemekten başka çaren yok meram tıp engelli raporu bile düzenlemez sgk neden gönderir ki araştırma hastanesi daha vakıf aslında.

Konyalı hemşerim bizim SGK epey işgüzar işi kurcalarsan şikayet var derler Selçuklu tıptan sağlık durumunda değişiklik yoksa çekinme oradaki doktorlarla eski raporlarını paylaş sıkıntı olacağını düşünmüyorum maluliyet talebim esnasında orayıda gördüm rahat ol derim.hatta onların bana yardımcı olma isteğinide gördüm SGK ya yazdıkları şeyleride biliyorum rahat ol derim.
Bu yazdıklarım yanlış Selçuklu tıp işi yokuşa sürmüş sgk daki rapor boştu bana sağlam muamelesi yapmış vicdansızlar 7 ay önce emekli olsam arabam gitmezdi çorabımı bile giyemiyorum ben ya yardım alıyorum

Merhaba

ben 2014 dün 10 ayında Konya beyhekim hastanesinden %48 rapor aldım
2016 da emekli oldum
2018 de beni selcuk ünüversitesi ne sevk ettiler ve orada %53 rapor aldım ve 3 ay sonra beni meram tıp fakültesine hakem heyeti hastanesi olarak sevk ettiler %35 şe düşürdüler raporumu
ben de dilekce yazıp önceki raporlarımın ve raporlu ilaclarımın fotokopilerini ekleyip itiraz ettim ve doktora inip tekrar kontrol olup durum bildirge raporu istedim ve doktor yapmadı

evragım ankaraya gitti 10 gün önce sonuca göre makkeme yolu gözüktü

sizce ne yapmalıyım başka tşk ederim şimdiden

Rıza42

Hele bir sonuç gelsin bakalım. Eğer emeklilik iptal edilirse, ben olsam mahkemeye vermektense (çünkü mahkeme süreçleri çok uzun) 6 ay bekler, daha sonra yeniden rapor alıp emekliliğe başvururdum. Ama tabii sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 üzeri rapor alabilecekseniz bunu yapın...

Aynen oturan boğa doğru demiş

Ya anlamadığım vergi indirimi raporlarımız önce hastane sonra Ankara sağlık kontrolünden geçiyor ve sürekli olarak onaylanıyor.Bu ne saçmalık sürekli raporu olmasına rağmen kontrole çağrılması.Hastane heyeti yada Ankara sağlık'a güvenmiyorsa kurul insanların raporlarını değil heyetlerdeki doktorları yada kurullarındaki kişileri değiştirsinler.Mevcut hükümetin derdi ne hayat standartlarımız zaten zor bu yetmiyormuş gibi daha üstümüze geliniyor.

Düzenin bu hale gelmesindeki mevzuatların sürekli değişmesindeki tek neden erken emekli olmak için doktorlara para yediren hasta olmadığı halde hasta gibi davranan tüm engellilerin haklarını gasp eden insanlar.

erdem uğur...yerden göğe kadar haklısın hocam maalesef durum bu, ve bu sorun sırf bu arkadaşımızın değil hepimizin sorunu da olmaya aday,bende süreli rapor süresiz vergi indirimi ile emekli oldum ama işte bu yazıları okudukça da moralim acayip bozuluyor!!...ya zaten 2 yerden raporlarımız geçiyor ve 1 tanesi de merkez kurul..aslında tekrardan rapor isteyerek devlet kendisini sorguluyor,madem doğru düzgün karar veremiyorsun o koltukta neden oturuyorsun ve adamlarını oturtuyorsun o koltuklarda o kurullarda o hastahane odalarında!!?...yazıklar olsun böyle hükümet düzenine...gerçi hakkettiğimiz gibi yönetiliyoruz o ayrı konu da!

oturanboga bizim bu konularda kazanılmış emsal kararlar varmı mahkemeden kazanılmış

Üst Alt