Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Emekiyim. Kontrol olmamasına rağmen SGK hastaneye sevk yazısı gönderdi..?
Arkadaşlar bu mağduriyeti raporu süreli alanlar her rapor yenilemede yaşıyorlar bende yaşadım.İlk rapor almada vergi indirimi için ankaraya gönder buna hiç kimsenin bir şey demeye hakkı yok ama her rapor yenilemede niye ankaraya gönderiyorsun kendi yaşafığım bir mağduriyeti diler getiriyim 2016 da kontrollü iki yıllık rapor verdiler anlaraya gidip geldi iki yıl sonunda kontrole gittim bir yıllık daha verdiker yine ankaraya gitti geldi bir yılın sonunda yine heyete girdim bir yıllık daha verdiler yine ankaraya gitti şuan emekli maaşım kesildi muayene olamıyorum ankaradan gelmedende maaş alamayacağım malum ankaradan gelmesi üç dört ay sürüyor.Bizleri kontrol için hastaneye sevk eden sgk rapor ellerine ulaşınca ankaraya gönderende sgk benim anlamakta zorluk çektiğim sürekli raporu yenilenen arkadaşları sgk niye emekli etmiyorda ankaraya gönderiyor eğerki ben rapor alamazsam benim vergi indirim hakkımıda emekliliğimide bitir buna sözüm yok ama her rapor yenilenmesinde otomatikman vergi indirim hakkı almış bulunmaktayım koskoca sgk bu durumuda görüyor ama kendi insiyatifini kullanamayıp yine ankaraya gönderiyor subat ayında engelliler için bir kanun değişikliği yapıp resmi gazetede yayınladılar inceledim bu konuyla ilgili hiç birşey göremedim
Engelli dernek yetkilikeri bu mağduriyeti bir yerlerle görüşemezmi bir devletin çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı bir şey yapmıyor gelir idaresi başkanlığı merkez sağlık kurumundan onay bekliyor gerçekten komik bir durum bu saçma sapan sistem için birşeyler yapmamız lazım
Uzun lafin kisasi arkadaslar...mesela bazi hastalik oranlarini bilerek dusuruyorlar...sonra yeni rapor istiyorlar... yeni raporda aaaa sen iylesmisin...diyorlar....yani arkadaslar hepimizi mal salak yerine koyuyorlar...10 seneye kalmaz hepimiz saglamiz....anlayana....
hys71...hocam engelli derneklerini sendikalar gibi düşün,bir bok yapmazlar sadece ceblerini doldururlar senin benim üzerimizden o kadar..göstermelik sene de 4 toplantı 2 gösteri sen ben de aaaa çalışıyorlar bak deriz...umarım anlatabilmişimdir seni beni koruyan olmaz bu ülke de tek başımayız maalesef!!
Ben anlamıyorum modern tıp müspet ilim ve sürekli şüphe ile insanlar yıpranıyor ya işin ilginci vergi yazısında oynama yapıp ( eski vergi yazısı) işini halledenler sebep bunlar işte
benim anladığım kadarıyla herhangi bir hastalık olanlarda sgk nın sorgulaması var.
bugüne kadar fiziksel bir engeli olan kişi çağrılmış mı tekrardan rapor istenilmiş mi ?
burdaki ölçüt sanırım hastalık ile ilgili burdan okudum bir kanser hastasını bile engelli saymamışlar ne kadar doğru bilmiyorum ama boyle bir durum varsa çok vahim sgk uygulamaları aradan 2 yıl geçmiş ve rapor istenilmiş.
Araştırdığım ve öğrendiğim kadarıyla paylaşıyorum;
2008 sonrası sgk lı olup ve emekli olduğunuzda tekrar rapor istenilmekte.
bir soruşturma açılmıştır (fetöcülük vsvs) sahte rapor düzenlenmiştir ve sgk sorgulamak istemiştir.
hastalık ve psikolojik rahatsızlıklarda sgk kesin olarak rapor ister sürekli olsa dahi
bir yakınınız sizi sahte rapor çıkarmıştır diye ihbar bile etmiş dahi olabilir
benim size tavsiyem üniversite hastanesi yerine tam yetkili tam teşekküllü devlet hastanesini tercih ediniz
vergi indirimi için rapor alıcaklara tavsiyem maliyenin sizi yönlendirirken sorun özellikle devlet hastanesi seçin
istanbul için pilot hastaneler
İstanbul HAYDARPAŞA NUMUNE HAST
üMRANİYE DEVLET HAST
GÖZTEPE SSK
SADİ KONUK HAST
CERRAH PAŞA TIP
KARTAL DEVLET HAST
marto1, aynen katılıyorum mümkünse devlet hastanelerine gidilmeli üniversite hastanelerinde asistan doktorlar denk geldi bana hep bu konularda uzman doktorlar bakma lı bence
marto1...benim ki bakırköy mazhar osman devlet...evet haklısın bu hastahanelerde rapor alınma tedavi süreç takip vs daha sağlam daha özenli olduğundan güvenilir yerler...benim burdan alınma raporum 2 yıl süreli ama vergi indirimim sürekli...ama işte hastahane sağlam olsa da ülkedeki sağlık sisteminin bozukluğu gene de beni acaba ileride beni de çağırırlarmı endişesine itmiyor değil....herkes hakkında hayırlısı olsun..
Arkadaşlar durum gayet açık. Devletimize para lazım. Hükümet ekonomiyi batırdı ve bir yerlerden kısmak istiyor. Ee ne yapacak holding patronlarından vergi borçlarını mı istesin. Senden benden kısıp kâr yapmaya çalışıyor yani olan yine garibana oluyor. Durmak yok yola devam
Arkadaşlar aldığım bir duyuma göre sgk 800 bin raporla emekli olanları kontrole çağırıyormuş hakkımızda hayırlısı OturanBoğa senin bilgin varmı bu konu hakkında
Bu bilgiyi nereden aldınız.?
800 bin kişinin kısa vade de kontrole gönderilmesi fiziken mümkün değil.
bahsettiğiniz 800 bin kişi arasında tahminen en az 100 200 bin kişinin normal emeklilik için yaş ve gün sayıları yeterlidir.
Ayrıca emekliliği iptal olanların açacağı davalara ne mahkemeler ne SGK dayanır.
Dolayısıyla Duyumunuz pek mantıklı değil
gereksiz yere korku ve endişeye neden olmaz umarım.
allah devlete zeval vermesin sahte rapor yapıp para alanında allah hakından çıksın hepsini temizlesinler zaten hasta olana gerçekten rahatsız olana sıkıntı yok doktorlar işini bilir
Tamer25
yüzde 15 ile engellei rapor çıkartan mı dersin bir sekilde emekli olan var ayrıca hastalık geçmişinde doğduğundan beridir hastalık şikayeti olmayan birinin engelli raporu çıkartmakla mektup gibi bir sürü hastalık göz kulak psikiyatri kalp tansiyon vb gibi bu sekilde rapor çıkartmak etik mi sanıyorsunuz çok ciddi şüpheli durumlar var sgk müfettişleri tekrardan muayeneye sevketme yetkisi var daha fazla detaya inmek istemiyorum sizin bakış açınızla alakalı yaklaşamıyorum devleti zarara sokmaktan ötürü bütün işlemler yapılmalıdır malulen emekli olmuş annesinin üstünde raporla araç alanlar da tespit edilecek tabii ki hakkı olan emekliler endişelenmesin gerçek zaten ortaya cıkacak
problem yeni yönetmelik değil aslı astarı olmayan bilgiler ile kafa karıştırmak söz konusu değil
ben burada net konuşmak istemiyorum herşey devletin sgk müfettişlerine bağlı onlara yardımcı olalım emin olun görevlerini emekliliğini yakmak için değil şüpheli durumları ortaya cıkartıp işini yapıyorlar
engelli yasası ile erken emeklilik kötü niyetli kişilerce suistimal ediliyor bunun önüne gecilmesi gerekiyor