Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşı almak evde bakım maaşına engel mi?

Berker51

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, Annem Babasın'dan bağ-kur emekli maaşı alıyor ve bende oğlu olarak işsizlik maaşı alıyorum (oturduğumuz ev kendimizin)

birçok yere baktığımda evde bakım maaşı alamadığımız veya emekli maaşının kesilebilceği söyleniyor detaylıca bilgi verebilirmisiniz.

(maaş alıp alamıycağı ve kimin alıcağı hakkında)

Kişi başı sınır 14.300 tl yi geçmediğiniz müddetçe alabilirsiniz örnek 2 kişi yaşıyorsunuz 28.600 tl 28601 olursa alamassınız 3 kişi yaşıyorsunuz 42.900tl 42901 alırsanız alamassınız evde bakım maaşı raporu tam bağımlı olmalıdır

@bilgeadam,

peki evde bakım maaşı buna dahil oluyormu kişi başı gelir bakımından geçiyoruz (10.tl-6.tl) gerçi evde bakımda dahil olsa geçiyoruz sanırım teşekkürler en çok merak ettiğim evde bakım bağlanırsa yetim aylığının (bağ-kur) kesilmesi gibi bir durum olabilirmi

@Berker51,

Yetim maaşı kesilmez yanlız şöyle bir şey var dedenizden babanızdan evde bulunan aile hanesinde kim varsa hisselide olsa Tarla arsa araba bunlar gelire tabidir rayiç bedeller hesaplanır gelire konur evde bakım maaşı gelire dahil değildir

Anladım teşekkür ederim oturduğumuz ev bana ait iki kişi yaşıyoruz başkada ait birsey yok zaten.

Üst Alt