@
bilgenirol]
Ben rapor bitiş tarihinden 3 ay önce kendim gidip sevk almama rağmen hastanede işlemler için çok uzun tarihler verdikleri için 3 ay bile yetmedi yeni rapor alma sürecine.
Daha Sgk -Ankara-tekrar Sgk ya dönüp de ayligin tekrar bağlanma süreci için değil 3 ay bazen 5-6 ay bile yetmiyor.E burada hastane ve diğer kurumlardan kaynaklı gecikmenin cezasını bize cektiriyorlar.
Üstelik ben 3 değil 4 ay önce sevk istedim ancak en erken 3 ay önce alabilecegimi söyledi Sgk daki görevli.
Emekli olunca eve evrak da gelmedi,sordum sms mesajı ile bilgilendirmelerin yapıldığını evrak gönderilmediğini söylediler.
Dolayısıyla ben kendim telefonla Sgk ya Kontrol Muayenem var mi diye sorup öğrendim. Yoksa büyük ihtimalle maaş durduruluna kadar Kontrol Muayene şerhi olduğunu bile bilmeyecektim.
Maalesef işler günümüz dünyasına göre çok geriden yürüyor
Sayın @
bilgenirol
Evet maalesef süreler böyle uzun ve süreçler de bu şekilde can sıkıcı olabiliyor çoğu zaman.
Alo 170 i aradığımda rapor yenilenene kadar maaşın kesilmemesi için en az tam 4 ay önce Sgk dan hastaneye sevk alınması gerektiğini söyledi oradaki görevli.
Ayrıca Sgk yı aradığımda da rapor yenilenene kadar yapılacak birşey olmadığını, yenilenen rapor % 40 ve üzerinde Ankara dan onaylanıp döndüğü takdirde arada alınamayan maaşların toplu olarak ödeneceğini söylediler.
Geçmiş olsun umarım islemleriniz bir an önce olumlu şekilde tamamlanır.