Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşımın az olduğunu düşünüyorum. Ne yapabilirim?

zeklibaba_38

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sgk dan 2012 subat ta emekli oldum. 5497 gün ve %2 bağlanma oranı ile. ancak 709 tl maaş + 28 tl ek ödeme veriyorlar.ayrıca
472 gün yurt dışı hizmetim var. bence çok düşük . ne yapmalıyım bağlanma oranı % 62

Prime esas toplam kazancınıza göre emekli aylığınızın düşük olduğunu düşünüyorsanız kuruma bir dilekçe ile başvurarak aylığınızın yeniden hesaplanmasını isteyebilirsiniz.

sgk düşürür

benim maaşta çok düşük aslında ben 9000 günle emekli oldum ama ben açıkcası dilekçe vermeye korkuyorum çünkü sgk nın işi belli olmaz dahada aşağı düşürür gibime geliyor.

neye göre düşük olduğunu düşüniyorsunuz? sgk dan sadece prime göre maaş bağlanmaz.

Evet, "emekli aylığımın yeniden hesaplanmasını istiyorum" diyerek sgk merkezine vereceksiniz.

arkadaşlar maaş hesabında sadece ödediginiz prim gün sayısını göze almayın ödediginiz prim tutarıda önemli.bizimiş yerinde bi arkadaş normal emekli oldu 800 civarı maaş baglandı çünkü daha önce primleri hep asgari ücretten ödenmiş ben 13 senedir sigortalıyım şuan görünen maaşım 800 civarı.yani adam kaç sene prim ödemiş ama asgari ücretten oldugu için ben onun yarısı kadar çalılmışım ama nerdeyse maaaşımız aynı

prime göre değil. 1984 yılında girişim var 472 gün yurtdışı hizmetim ondan dolayı 709 tl maasş bağlandı.

Emekli maaşım çok düşük! Sebebi ne olabilir?

MERHABALAR..

%80 üzeri özürlü raporum var..yaşım 35

04,10,2000 itibariyle esnaf bağ-kur giriş yaptım aralıksız 3 bin 663 gün esnaf bağ-kur ödedim ve sonrasında sigortaya geçiş yaparak,1385 gün prim ödedim.toplmda 5,048 prim günüm var.3600 prim günü ve 15 yıl şartını doldurduktan sonra özürlülükten dolayı yaşlılık aylığı için emeklilik dilekçesi verdim.tarafıma bağlanan aylık 650,00 tl'dir. çok düşük bir maaş değilmidir ben çok şaşırdım.bir bilgisi veya önerisi olan varsa bilgilendirsin..Teşekkürler..

NOT: 2 yıl önce bir tanıdığım aynen benim gibi özürlülükten dolayı yaşlılık aylığına bağlandı raporu %65 ve benden 900 gün daha az prim ödemesine rağmen 1,070 tl maaşı var..

her kesin aylığın değişik çıkar bağkur kazançları düşürür aylığı sigortaa geçtiğiniz tarihtede sigorta üç değişik zamanlarda ayrı ayrı maaş hesaplaması vardır 2008 den sonrası ise ondada kazançlar düşürüldü bu yüzden aylığınız düşüktür diğer arkadaşınıza gelince onun başlangıcı ssk olabilir eski yıllardaki çalışmalrın aylık bağlanma oranları daha yüksek bu yüzden birbirinizle olan kıyaslamalar hatalıdır.bende ssk lıyım 4500 günden erken emekli oldum 2014 nşisanda720 tl aylık bağladılar şimdi 1050 tl oldu

Sanırım anladım hilal hanım..anlamadığım şey devlet abilerimiz bas bas bin liradan aşağı emekli maaşı kalmayacak diye bağırıyolarya onu anlamıyorum :) Teşekkürler.. birde incelediğim bütün yaşlılık aylığı olan kişilerin göstergeleri 9475 ama benim göstergede 0 (sıfır) yazıyor bunuda çözmüş değilim..

Mehmet bey sizin emekliliğiniz engelli statüsünden olmasın çünkü diğer arkadaşım yaşlılık emekliliği demişsiniz bence fark ondan olabilir

Ginede düşük sakin maaşını çekme hemen itiraz et,maaşını çekerseniz itiraz hakkınız olmaz bildiğim kadar normalde 3600 gün sgk olanlar zaten 750 tl alıyor zaten

Sana utanmaz herifler resmen sadaka vermişler kesinlikle kabul etme maasi çekme itiraz et

kiyasettin bey hayır çekmedim maaşımı.hesaplamada hata olduğu gerekçesiyle sgk ya dilekçe yazdım ve bana gelen cevapta hatanın olmadığı yönünde cevap gönderildi şuan bilir kişilerce incelenmesine uğraşıyorum.ama resmen hayal kırıklığı,anlamış değilim..
MRM bey yok yok arkadaşımda aynen benim gibi özürlülükden dolayı yaşlılık aylığına bağlandı..emeklilik türümüz aynı yani.
OturanBoğa sizin yorumunuz nedir,bilgilerinizi paylaşırmısınız.?

Inşallah senin lehine sonuçlanır,ama ginede işin uzmani sosyal güvenlik uzmanları var onlara maaşını hesaplatirabilirsin Örneğin Ali tezel bu konuda bir numara. Bilirkiside sgk görevlisi onlarada güven olmaz ama inşallah olumlu sonuçlanır.birkeren seyyanen zami bile yok 100tl seyyanen zam nerede,bence kimseye guvenme maaşını işin uzmani sosyal güvenlik uzmani Ali tezel ile iletişime geç sen bilirsin tabii

pasa_43

keşke EKPSS başvuru yapsaydın bu yıl başvuru sırasında o kadar çok emekli vardı ki ..maaşı az bulan engelli emekliler memur olmak için ekpss başvuru yapıyorlar..tabi memur olursanız emekli maaşınız kesiliyor

Ben bunlar kadar kaşıkla verip kepçeyle alan bir yönetim görmedim 2008 sonraki aylik bağlama oranlarını düşürdüler,sözde engellire oy almak için afaki islerlerle uğraştılar yok şiir yarışması yok kültür sanat hikayeleri falan eyer engelliye iylik yapmak istiyorsanız En düşük Engelli Maasini 1500 TL yapın geçin bu şiir,sanat sözde istihdama katılım sacmaliklarini
Yahu bunlar Ne kadar Adaletsizler Kendimden Örnek Verim.
Evde Yaşlı var 65 yaş ve üzeri bakıma muhtaç onun için başvurdular Aileye bakım parası her ay 950 tl bağladılar.
Yahu bu kardeşim çalışmış 5000gun prim ödemiş üstelik yüzde 95 engelli verilen para 650 Tl ey vicdan ey adalet bunlar kadar türkiyede adaletsız yönetenler gelmedi turkiyeye bakıyorlar kimden daha çok oy alırız gidip onlara yoguanlaşıyorlar.Baktım olmadı O parayı yüzlerine fırlar gel arkadaşım meşhur lafları varya ne olacak canım çerez parası insanın zoruna gidiyor 650tl bir ev kirası olmuş Allah topunun belasını versin.

@kiyasettin
bizler çokmu adil insanlarız bela anma bela dolaşır kendine gelir yaşlılık aylığı o kadar yere haksız alan varki kimi kimsesi olmayan kişi yaşlılık aylığını alır benim fikrimce oğlunun yanında yaşlılık aylığı alıyor tamam eline harçlık anlıyoruz burda okadar çok örnekleri varki saymakla bitmez sistem eskiden beri hatalı işlemesinden kaynaklanıyor ve bizlerin vicdansızlığından kaynaklanıyor emeklilk durumlarına bak eskiden malulen emekli olanlara bak hiç yaşadığın hayatta bunları görmedin değilmi ben gördüm yıllar önce malulen emekli olan var tek gözü görmüyor malulen emekli şimdi istese olamaz okadar çok kişi eskiden böyle emekli olmuşki ha onlar ölüyor eşi kalıyor eş ise imam nikahı ile evleniyor adamla beraber alıyor ölen kocasının aylığını kızı ise kocasından anlaşmalı karnın bbebeği hamile boşanıyor alıyor babasının aylığını kocası hala yanında ben bu örneklere bir tane değil yüzlerce şahit oldum sigorta konusu maaş alıyorsun 2 bin lira bordroda asgari ücret diğeri elden alıyor sonra başına kaza gelince bas bas bağırıyor sonra mahkemeye koşuyor benim aylığım bu kadardı deyip baştan kabul etme aylığım ne kadar ise onu göstereceksin de zorla her kes z<orlasa böyle ne sigortaya yatan primler düşük olur nede aylıkalr bu kadar düşük olurdu 30 sene çalışıyorsun toplasan 10 sene primin ancak çıkıyor 20 senen yok sor sigorta yapmadılar işine gelirse kapıyı gösterdiler mecburdum mecbur değildin seçimin buydu her kes hakkın aramış olsa idi şu an böyle konuşyor olmazdık ötv siz araç alımına bak ortepedik engeli yok ama %70 engelli araçı alamıyor bu sefer düşünüyor ben bu sıfır aracı nasıl daha ucuza alırım haaaa eşimin babaannesi var %90 engelli onun üstünden alayım ama bu kadın ölünce benim arabam mirasa gircek napsamki acaba daha sayayımmı 150 metre kare ev alacağım engelli aylıpğıma etki edermi o evi alacak kadar parası var ama engelli aylığına gelince hiç parası yok adalet istiyorsak önce kendimizden başlıyalım vergimizi az ödemek için elimizden geleni yapıyoruz kaçak elektrk kaçak su sigaranı iç yere at otobüste koltukalrını ayak daya 5 bin prim günü olanada 650 maaş bağlanmaz daha yüksek olur aylığı

pasa_43

2015 Kasım ayında erken emeklilik için başvurmuşsunuz sanırım. 4a emeklisiyseniz, ücretleriniz asgari ücret bile olsa 2016 yılı itibariyle almanız gereken maaşın en az 910 TL (ek ödeme dahil) civarı olması gerek.

Ziyaretci kardesim 12,12,2015 tarihinde dilekce verdim ve bende sizin soylediginiz gibi 1000 tl civarinda bir aylik olucani dusundum ama maalesef cok garip ve anlasilmasi guc bi sistem var,sistem varsa tabi.şaşkinim ne soylenebilirki..

hilal72
Nasıl yani hilal hanım bize muhstahakmi 650 TL maaş bunumu demek istiyorsunuz ,
Bazı kesimler bu konuları suistimal ediyorsa bizim suçumuz nedir,Bu konuları lütfen genele yaymayiniz.Kaldiki bu arkadaşımın maasinda hata yapıldığı kesin hakkını savunmak sonuna kadar hakkıdır.

@muratoto
15,01,2016 aylık başlangıç daha maaş çekmedim.

@hilal72
nihal hanım haklı olduğunuz kısımlarda yok değil fakat bu insanların kışılık ve vicdanlarıyla alakalı bişi,bunu genelleme yapmanız hoş olmamış.bu şekilde yapılan suistimalleri yazacak olursak bu rakamlar devede kulak misali kalır.insanllar maddi manevi zorlanarak yıllarca calışıp emek verip uğraşsınlar sonrada bi kaç haram ve helali bilmeden hareket eden insanlardan dolayı bir çok masum ve emekleri çalınan insanlara haksızlık yapılmış olmazmı.bu açık ve net.televizyonlarda,meydanlarda,basında,şurda,burda bas bas 1000 tl aşağı emekli maaşı kalmayacak diye kasıp kavur sonrada adaletsiz şekilde maaşa bağla. tabiki böle bir dünya yok.ben bu konunun sonuna kadar gideceğim,sonunda ne olur bilemem belki hakkımı layıki ile alırım belkide binbir dereden su getirip yine haksız çıkarım,hiç problem değil verdikleri 650 tl maaş sıkıntı yok isterlerse onuda vermeyebilirler..Saygılar..

@Blue-Velvet
Sormayın o konuda kendime çok kızsamda keşkeler bir işe yaramıyor..hani derler ya dünü geri getiremeyiz,yarın hiç gelmeyebilir.onun için bu günü dolu dolu yaşa diye..yapıcak bişi yok :) Selamlar..

@pasa_43
benim verdiğim cevapta size ait en ufak bir cevap yok kıyasettin diye bir üyenin bela okumasına verdim ben cevabı genellme yapmayın demişsiniz doğru olduğum kunda her zaman hakkımı savunurum özel iş yerlerinde çalışan kişilerin %80 aylığı yüksektir ama asgari ücretten yatar bu genellme değil bir gerçektir size gelince aylığınız evet miktar olarak çok düşük yeniden bir hesaplama isteyebilirsiniz benim tek bildiğim bağkur aylık kazançların çok düşük olduğu ve hükümetlerin göreve geldikçe bu sistemleri değiştirmeleri

Sebebi çok açık AKP.2008 de çıkardığı kanunla maaş bağlama oranlarını yarıya düşürdü.

@jasen
akp den öncede düşüren var yaşar okuyanda düşürdü bunuda bilesiniz

hilal72
Evet 2000 öncede düşüktü ama bu iktidarda bu haksızlığa maalesef orani dahada fazla düşürerek ortak oldu,Yani eski iktidarlara fazlasıyla taş çıkardı.onlardan farklı olduğunu maalesef gösteremedi,Ayrıca ben üretim sektöründe bir çok yerde çalistim ama sizin dediğiniz gibi yüksek maaş alip asgari ücretten göstereni görmedim,tekrar söylüyorum genelleme yapmayın ,elbetdeki böyle yapanlar yok demiyorum,fakat bu genellemeyi yapıp çalışanları suçlamayin ve itham altında birakmayiniz,bunu yapan çalışanlar varsada kendilerini bağlar yüzde 80 lik bölümü değil hilal hanım ayrıca konuyu siyallastirmayi istemiyorum biz ne sgk nede bu partilerin temsilcisiyiz,evet öfkeyle soyledigim söz doğru değildi,biraz daha sakin olup yazmam lazımdı.kendimi bu konuda eleştiriyorum.son olarak rabbim herkese şifa versin Rabbim herkesin yardımcısı olsun.

@kiyasettin
2000 öncesinde aylık bağlama oranları 60 idi 2000 den sonra yalnış hatırlamıyorum 40 dülştü 2008 ekim ayından sonraki çalışmalarda 25 düştü aylık bağlama oranları bu yüzden sgk 3 ayrı dönemi ayrı ayrı alıp maaşı öyle hesaplıyor particilik ve siyaseti sevmiyorum yapmamda ancak kararımı sandıkta veririm hümüetlerin hatası olduğu kadarda bizlerin hatası var senin meşajında forumun birinde 5000 günü olan kişiye 650 tl maaş bağlandığını yazmışsın bende olmaz imkansız dedim bu konuda genelleme gelince sigotasız çalışanlar+primleriasgariücret olarak yatanlar+haksız yere dul yetim maaşı alanlar+vergi kaçıranlar +haksız yere kazanç sağlıyanlar bunların toplamının %80 oluştuğunu yazdım her birinin toplamı ile bu toplama ötv siz araç almak için binbir hikaye düşünenler dahil az önce yine forumda bir kişinin meşajı var işyerinde arkadaşı ile bilek güreşi yaparken kolu kırılmış mağdur olmuş iş göremezlik aylığına başvurayımmı diyor sence iş kazasımı değilmi peki bu düşüncesi doğrumu yalnışmı hala daha söylüyorum itham altında kalacak olanlar bunu yapanlardır bunları yapmayanlar itham altında kalmaz zaten bak ben buna kendimdende örnek vereyim o sigortasız çalışanların içinde bir 10 yıl sigortasız çalışan da benim ben gerizekalı ben iş buldum çalışayım aman sonra prim doldururum dedim buna şükür dedim ne oldu emekli olunca direğin kazığını gördüm şimdi ben kendimi mi itham ettim yoksa büyük bir cesaret ile o aptallığımı yaptığımı söyledim.

pasa_43

Maalesef Mehmet, geçen her gün emekli maaşları düşmeye devam ediyor.

Bence maaşının yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne başvuru yapmalısın. Bir hesap hatası varsa düzeltilir.

Üst Alt