Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli maaşımın az olduğunu düşünüyorum. Ne yapabilirim?

Ayrıca AKP önceden yatırılan primlerin güncellenmesinde de emekliden çalıyor. (ülke büyüme oranına göre yapılan güncelleme)

15,01,2016 talep tarihi olmasın. Aylık başlangıç tarihinizin 1 şubat gibi gözüküyor. Yani 2016 da emekli olduysan maaş normal gibi ama 2015 de emekli olsaydın maaş yaklaşık 200 TL gibi avanyajın olacaktı. Sen yine tekrar hesaplattır bence. Birde edevlette
Birikmiş aylık + Ek ödeme :
Aylık + Ek ödeme tutarı :
bu bölümlerde ne yazıyor paylaşabilirmisin.

Pirim gün sayısı 3600 de olsa emekli olurken 5400 müş gibi hesaplanıyormuş doğru mu bu?

OturanBoğa

abi hesaplamada hata olduğuna ve kontrol edilmesi için dilekçe yazdım ve bana gelen cevapta hesaplama hatası olmadığı.bazı kişilerin söylediği de 5-6 ay içerisinde bin liraya yükselir diyorlar aklım ermedi artık bu işe.çok yazık..

muratoto

Aylık Başlangıç Tarihi15.01.2016 Durum Kodu2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.05İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün02000 – 2008/10 arası Gün 28772008/10 sonrası Gün 2171 Toplam Gün5048 Gösterges i0 Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Kamu Aylık Tutarı 650.93

muratoto
Sayin muratoto 2015 ile 2016 arasında 200TL lik Emekli maasi farkimi var biraz açıklık getirirmisin,O zaman 2016 birde bu Senede Emekliye toplam 1200 zam aylik 100 TL seyyanen zam almıyormuyuz,Yani 2016 sonra her ay maasimiza +100 TL ilave olmuyormu.Bu arkadaşimin maasi 650+100=750 olması gerekmezmiydi,Maaş hesaplanmasında 5400 günümüz varmış gibi hesaplanmasi gerektiğini duydum.Bana ginede her şeye rağmen çok düşük olduğunu bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum,Kendimden örnek verim 1991 9Ay sgk giriş toplam sgk 2740 sgk sitesinde hesaplama yapıp 3600 güne tamamladigimda maaş 850 tl çıkıyor kaldikki sgk hizmeti arasinda 2006-2012 arasında 1950 gün bagkur gununude katmiyorum halen sgk ışte calisiyorum hep asgari ücretten yattı şuan kurula başvurdum doktorlar toplamda balthazard ile yüzde 56 verdi kalp ve karaciger rahatsizligindan nisanin 12 sinde hastanenin heyetin karşısına çıkacağım inşallah sizin dualarinizlada sürekli yüzde 56 alırım olumlu sonuclanirsa vergi dairesine başvuracam.yani kısaca Murat arkadaşım şu maaş konusunda bizi bir bilgilendirirsen sevinirim

@kiyasettin Hocam 2016 öncesi emekli olanlara yaradı bu zam olayı. Bende senin gibi biliyordum ama malesef öyle değilmiş. Seçim vaadiydi 100 TL ye kadar (1000 TL ya tamamlama zammı) + 100 TL seyyanen zam + Enflasyon oranındaki zamlarla birlikte yaklaşık 250 TL gibi zam olacaktıki oldu. Ama yeni emekli olanlara verilmedi. Yani bu arkadaşımız geçen sene emekli olsaydı yaklaşık 650 + 250 yani 900 civarı alacaktı. Bir sene sonrada 1000 TL gibi olurdu enflasyon zamlarıyla. Arkadaşımızın maaş gerçekten düşük ama ne yapılabilir bilemiyorum. Zaten birde işin içine Bağkur girincede malesef maaşlar düşük çıkıyor. Birde arkadaşımızın 2000 öncesi günü yok oda düşürüyormuş malesef. Sanada geçmiş olsun inşallah olumlu olur işlemlerin.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...ilan-seyyanen-zamdan-yararlanabilecek-mi.html

Bi incele.

http://www.engelliler.biz/forum/eme...a-maasim-cok-dusuk-itiraz-etmeli-miyim-2.html

@pasa_43 Ne yaptın. Varmı hayırlı bi gelişme.

muratoto
Demekki Bizde Emekli Olabilisek ortalama Aynı Maasi alacağız.Ne diyeyim
Devlet Buyuklerimin Vicdanlarina bırakıyorum yani acaba Adilmi hakkaniyet kurallarina uyuyormu acaba
Kaldikki Hangi Ülkede olursa olsun Engellilerin Her konuda Önceligi olmali çünkü bu kişilerin başka gelirleri yok ve bir çoğu zaten calisak durumda değil
Bu kişileri korumak,kollamak ve öncelik tanımak devletin birinci görevi olmalı
Dolayısıyla Bence En Düşük Engelli maasi Ödenen prime bakilmaksızın
1500TL. ile Başlamalı.Bu konudada Engellileri Temsil eden Kurum ve kuruluşlara büyük bir görev düşüyor,bilmiyorum ben böyle düşünüyorum herkes bana katılmak zorunda değil ama bu benim aklımdan değil vicdanimdan geçen şeydir.

660 tl bile alan kişiye şahit oldum geçen ay

pasa_43 Arkadaşim gibi galiba 2016,da emekli olan primleri hep asgari ücretten ödenmiş kişiler galiba hep bu 600-750 civarında alacak gibi gözüküyor.
Varmisiniz bizi temsil kurum ve kuruluşlara yazisalim gerekse bimere Cumhurbaşkanligina
En düşük Engelli Emekli Maaşı Yatirilan Prime Bakilmaksızın 1500 TL olsun diye maruzatimizi bildirelim.Çünkü Bu durumdaki kişiler gerçekten devletin öncelikli sırada olması gereken kişilerdir,Devletin En birinci vazifesi onları kollamak ve korumak ve öncelikli olarak Maaslarinda düzenleme yapıp onları kimseye muhtaç bırakmadan onurlu bir şekilde yaşamalarını sağlamak devletin asli görevidir.

muratoto

kütahya sgk'ya hesaplamada hata var diye dilekçe yazdım ama hesaplamada hata yoktur diye cevap geldi..yanlız benim anlamadığım şu,ki altta da emeklilik bilgisini verdim yaşlılık aylığına bağlanan herkesin bu gösterge yazan kısmında aynı kod:9475 yazıyor ve bu kod'un da anlamı en düşük maaş demekmiş.benimde göstergede görüldüğü gibi 0 (sıfır) yazıyor..birde bana ilk emekliliğimin kabul olduğunu gösteren cevap kağıdı geldiğinde ek-ödemede 25 tl yazıyordu ben hata olduğuna dair dilekçe yazdıktan sonra şuan e-devlette ek ödeme 105 tl oldu.aşağıda da görüldüğü üzere..vallahi anlamış değilim.nasıl bir sistem,nasıl bir düzen anlayabilene helal olsun..

emeklilik aylık bilgisi :

Aylık Başlangıç Tarihi 15.01.2016 Durum Kodu 2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 0.002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.05 İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.002000 öncesi Gün02000 – 2008/10 arası Gün 2877 2008/10 sonrası Gün 2171Toplam Gün5048-Göstergesi 0 - Hisse Oranı1/1Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör Kamu Aylık Tutarı 650.93 Birikmiş Aylık Tutarı 1,453.74 TL Ek Ödeme Tutarı 105.24 Kesinti Tutarı 0.00 Banka DENIZBANK Banka Şube SİMAV...

görüldüğü üzere gösterge sıfır,ikinci bi ilginçlikde ek ödeme 25 tl idi,ki emeklilik kağıdımda öle yazıyor ama itirazdan sonra 105 tl oldu..
kiyasettin

valla abi nereye derseniz coğunluk olarak hareket edelim ve yazalım ben varım..hakkımızı arayalım,fiziksel sorunlarımız olmasına rağmen bütün arkadaşlarımız her türlü zorluklara rağmen çalışıp primlerini ödüyorlar yıllarca ve sonrasında alay eder gibi 650 tl maaş veriyorlar..yazık,günah..

pasa_43 Hesaplamada hata yok deselerde bi sıkıntı var. Önümüzdeki ay bence belli olur netleşir. Bi çok kişi müzdarip bu durumdan.

Pasa_43
Bak Hesaplamada nasıl hata yokmuş ,yoksa neden bu Ek ödeme 25 Tl den 105 TL,ye çıktı sen ısrarını surdur,gerekirse Sgk,yi Mahkemeye ver
Bu ne ya 650 zamanımı dalgami geçiyorlar Bir ev kirası 650 Tl zaten, Tarım Bagkurlulara bile daha fazla veriyorlar.Başından beri söylüyorum senin En az minumum 850-950 Tl alman lazım.
Yahu Evde Bakıma Muhtaç bir kişiye müracaat ettiginiz zaman zaten Devlet Aylik bakım parası 950 Tl aliniyor,Hiç bir prim ve çalışma olmadan
Bu Ne ters iştir Aklım almıyor,
Bazen böyle forumda yazarken bazı arkadaşlar yok şu sebepten yok şu sebepten suistimal oluyor diyorlar
E ne yapalım şimdi böyle suistimaller oluyor diye devletin bize verdiği haklardan vazgeçelim,O zaman Devlet bu Engelli Emekliliğini kaldırsın o zaman kökünden hallolsun bu is ne yapalım bu hak verilmişse bize dusense sonuna kadar hakkımızı savunmak ve hakkımızı kimseye yedirmemektir.
pasa_43

Yazık valla şu rakamları görünce insan çalışmaktan soğuyor. Şuanki hükümet zaten emekliliği bitirdi.

kiyasettin

elbette sonuna kadar eşeleyeceğim bu işi..yeni gelişmeler olduğundada buraya yazarım..bakalım ne olucak hep birlikte göreceğiz..

pasa_43 Benimde maaş düşük sayılır. Yeni bi kesinti olduğunu öğrendim. Sende kesinti gibi birşey olabilirmi.

muratoto

bilme ki bi kaç ay düzünli maaş aldıktan sonra anlaşılacak sanırım ama beniim emeklilik bilgilerimde her hangi bi kesinti yok.

Bendede kesinti gözükmüyordu. Edevlete bi bakayım dedim aha 80 TL sgdp kesintisi var. Bende yeni öğrendim.

5048 gün ile 650 tl emekli maaşı..adalet mi bu..?

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLAR..

Bir örnekleme yapalım sizde değerlendirir ve yorumlarsanız sevinirim..

bu bilgiler Danua isimli arkadaşın..

1- Emekli olunan kurum: SGK (SSK)
2- İlk sigortalı olunan yıl: 1992
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 2015
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: %75
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: Yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı:
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: 2790,00
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): 3822
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı: 1300
10- Aylık Bağlama Oranı:60,00 / 60,00 / 30,00
11- SGK aylık bağlama kararındaki ortalama günlük kazanç:

ZAFERKEN isimli arkadaşın

Kurum=SSK
Başlangıç=01.07.1997
Maaş bağlanma tarihi=01.03.2016
Toplam gün sayısı=4670
Toplan yatan prim=240000 tl
Maaş 1289+51=1340 tl

bas_kan06 isimli arkadaş

arkadaşlar benimde evraklarım geldi maaşım 1408 ek ödeme 56,32 toplam 1464 tl
2000 öncesi 4492 gün(hep asgari ücretten yattı)
2000-2008 arası 149 gün
2008 sonrası 358 gün
toplam 4999 gün

ve benim aylık bilgilerim..

1- Emekli olunan kurum: ssk
2- İlk sigortalı olunan yıl: 2000
3- Emeklilik talebinde bulunulan yıl: 12,02,2015
4- Erken emekliliği sağlayan toplam işgücü kaybı oranı: %83
5- Malulen emeklilik mi yoksa Yaşlılık emekliliği mi: yaşlılık
6- Çalışma süresince TL olarak yatırılan toplam prim miktarı: ....
7- Çalışma süresince yatırılan aylık ortalama sigorta primi: sürekli asgari ücretten
8- Toplam prim gün sayısı (varsa Askerlik borçlanmasına dair bilgi): toplam : 5048 gün (askerlik muaf)
9- Şu anda aldığınız emekli maaşı:650,93 + 105 tl ek ödeme
10- Aylık Bağlama Oranı: 30-60
11- SGK aylık bağlama kararındaki ortalama günlük kazanç:

Benim tek suçum 2000 yılı öncesinde girişim olmamasımı.? bu arkadaşlardan rapor olarakda prim günü olarkta fazla..ama yarı yarıya bir maaşı düşüklüğü var..bu nasıl bir sistem,nasıl bir adalerttir..Bu konuda napılabilir,nasıl bir yol çizilmelidir yorumlayıp yardımcı olursanız sevinirim..Saygılar..

aylık yatırılan ortalama prim'in de bunda etkisi olabilir mi ? evet sanırım bende 2001 sigorta girişli olduğum için muhtemelen benimde emekli aylığım bağlandığı zaman düşük olacaktır :confused:

merhaba,

ben de maaşımın bu kadar düşük alacağımı hiç ummamıştır. ilerde nasıl yaşanır bu paraya nasıl hayat kurulur 1000 tl allah herkese yadım etsin.

PAŞA 43 MEHMET kardesim hayırlı olsun 2. Dönem aylık Bağlama oranın biraz daha yüksek olabilir belki 2008 sonrası için Maaş bilgilerin netleştiğinde 2. Dönem ABO oranınız ile birlikte bizleride bilgilendirin lutfen Tşkrler.

arkadaşlar siz en iyisi muhalefet partilerine gidip sorunu anlatın.seçim döneminde bunu seçim vaadi olarak sunsunlar millete.
akp 7 haziran öncesi muhalefetin vaadlerine atıp tutarken iktidarı kaybedince tekrar seçimde kesenın ağzını nasıl açıverdi.kısacası bunlara birşey yaptırmanın yolu muhalefetten geçiyor :)

2016da emekli oldum 2000 2008 arası 60 bağlama oranı 2008 sonrası 30 oran var

02+03+2001giriş 03+11+2011 işten çıkış .toplam prim 3617 gün toplam kazanç 64000tl
03+03+2016dilekçe tarihi 01+04+2016 emekli olunan tarih
2000+2008arası bağlama oranı 60 2008sonrası 30 maaş bağlama oranı
bağlanılan maaş miktarı 575 tl .

arkadaşlar bu maaş az değil mi ben 2011 tarihinden sonra hiç çalışmadım çünkü maaşım her ay düşecek diye şimdi bana bağlanan maaş çok az ben bununla nasıl geçineceğim bana yardımcı olun fazla interneti kullana mıyorum cep no +0530 348 02 11

Gerçekten çok az arkadaşım kuruma itiraz dilekçesi yazıp tekrar maaşı hesaplama yoluna gidip şansınızı deneyin itiraz edip maaşı yükselen ler var, aynı kalanda var bizleride bilgilendirin , umarım yükselir diğer emekli olan arkadaşlara baktığımda gerçekten düşük gibi tamamı ssk ise.?

@mnk0202

Arkadasim maalesef dusuk maas ama yapacak bisi yok..bende 15.01.2016 tarihinde
Emekli oldum ve 650 tl maasim var..onceki sayfalara bakarsan benimde emeklilik bilgilerim var..dusuk olmasinin tek sebebi 2000 yili oncesi girisimiz olmamasi gibi sacma salak bir sistemin madurlarindaniz maalesef..ben cok arastirdim ve gecen hafta sgk il muduru ile birlkteydik..maalesef boyle dedi..99 yilindan girisin olsaydi 1100 tl den az olmazdi maasin dedi..

Bu arada arkadaslar,yukarda gosterge ile ilgili konusam iki arkadasimiz var,benim gosterge 0 (sıfır) yaziyor,bole bisi olma ihtimali varmi,yani sifir diye bir gosterge olurmu..ben bu sisteminde adaletimde..hic birini aklim almiyor..emeklilik sartlarinda bir standart yakalayan kanunlar maaslarda nasil oluyorsa bir standart yakalayamiyorlar..yok 2000 oncesi,yok 2000 sonrasii..yaw bizim gunahimz 2000de giris yapmamiz mi..yazik gunah..

Eski sistemde gösterge önemliydi. Bu sistemde göstergenin önemi yok. Hangi dilimde nekadar günün var ona göre hesap yapılıyor. Yani göstergenizin bilmem kaç olmasının size artısı yada eksisi yok.

pasa_43

PAŞA MEHMET kardesim üst sayfalara baktığımızda 19 20 21. Sayfalara 2000 sonra sgk başlangıcını olan fakat maaşı 907.TL. artı ek ödemesi yaklaşık 950 tl maaş bağlananlar var hemde asgari ücret pirimleri dikkat et arkadaşım sistemlerde hata var gibi üst sayfa lara bakın...Tşkrler.

pasa_43

benimde 97 girişim 3004 ssk 2180 bağkur vardı 890 tl bağlandı az değilmi o zaman sonra zamlar aldım şimdi 1193 tl ye çıktı seyyanen zamlar ve enflasyon zamları ile birlikte ne yapmalıyım bu saatten sonra dilekçe mi yazayım yada nereye başvuru yapayım

@mehmet abi

Biliyorumm abi gordum ve arastirdim diger sayfalardaki eneklilik diger arkadaslarin emeklilik bilgilerini ama maalesef boyle..yine pes etmis deilim ne yapmam gerekirse yapicam,sonuna kadar gidecegim.maas artar
Veya ayni kalir bilemem ama sonuna kadar ne yapilmasi gerekirse yapicam.,

@memolikk

Sgk muduruyle gorusmemde bana denildiki senin maasin 450 tl falanmis seyyanen zamlar ile birlikte 650 olmus dedi.dusunebiliyomusunuz zamlar olmasa 450 alicakmisim ben..14 yil %80 raporlu biriyim yillarca calis 5048 gun primin olsun 650 maas baglansin..yazik gunah..

adaşım yapacak bişi yok bizi engelli ve emekli devletin sırtında kambur gibi görülüyor alırken iyi öderken kötü alırken kepçeyle al verirken küçük kaşık ara çay kaşığı bile fazla geliyor
ben bişey yapmıyorum o zaman naapalım bunada şükür sağlık versin mevlam rabbim hepimize selamlar

Üst Alt