Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olabiliyorum fakat kararsızım..?

kanrevan41

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
12
Arkadaşlar 16 yıllık böbek nakli oldum.Nakil olduğumdan beri çalışıyorum hatta diyalize girdiğim dönemde çalışıyordum yoruldum artık zihinsel olarak.SGK gittim gecen cuma bana emekli olabileceğimi ama sgklı çalışamıyacağımı söylediler.Alcağım maaş e dvlette hesaplayınca 24500 tl cıkıyor.
Evim kendime ait.Şuan çalışdığım şirkette masa başındayım işim cok rahat ama maaşım 56 bin tl.
Şimdi kararsızım işten cıkarsam tazminatta alabiliyorum birikimim var faize atınca 25 bin tl ordan geliyor emekli maaşı ile şuan calıştığım maaşı alabiliyorum.Ama 35 yaşındayım evde ne yapıcam bilmiyrum.Yorumlarınzıı bekliyorum Not:ben 2021 yılında malulen emeklilik için başvuru yaptım ret gelmişti kurul ret kararı olarak doğuştan hastalığımı bilgisini verdi.Ve bana şart olarak 15 yıl sigorta 3960 gün doldur gel dedi benim 4700 günüm var sgk tekrar gttim bana kurula tekrar girmiyceksiniz zaten 2021 yılında kurulda şartları sağladığınız için tekrar girmiyceksiniz dedi

evde bir uğraş bulamayacaksan emekli olma derim geri dönüşü yok çünkü

Bence biraz daha çalış çünkü tekrar iş bulmak çalışmak zor. Ayrıca şuanki emeklilik haklarını da sürekli takip et değişiklik olur ise tekrar değerlendir.

@kanrevan41, şu ilk yazdığın çok güzel birşey umarım tüm SGK bunu yapıyordur benim de 11 ay gibi bi sürem kaldı. Daha önce malülen emekliliğe başvurmuştum aynı sizinki gibi bir yazı geldi. ℅60 iş gücü kaybı olduğu anlaşılsa bile işe giriş tarihi iş gücü kaybından sonra olduğu için 3960 gün 15 yıl sigorta süresi ile emekli olabilir yazısı var elimde. Kara kara düşünüyordum bunu kabul ederler mi tekrar hastane ile uğraşır mıyım diye. İnşallah sizinki gibi kabul ederler.

Beyaz eşya gibi pahalı olan eşyaları yenileyebilirsiniz.Ya da bir miktar parayı her ay biriktirirseniz de olur.Ani bir ödeme dışında çoluk çocuk gibi masraf kaleminiz var mı??

abi işin rahatsa bence hiç boşuna çıkma. bu kadar boş zamanda ne yapacaksın ki? ayrıca faize para yatırmak çok büyük bir günahtır, ebedi cehennem tehdidi vardır... çalışmaya devam edip fazla parayı ihtiyaç sahiplerine/ağır engellilere verebilirsiniz, belki ahiretinize katkı olur.

Arkadaşlar benim gibi daha önce malulen emekliliğe başvurup ret gelenlere istinaden yazdım.Şimdi cimerden bana gelen yazıyı ekliyorum bende tekrar hastahane sevk ederlr diyordum ama hem arayip hemde bu yazıyı gönderdiler.

07/05/2021 tarih 20214100543 sayılı kurum sağlık kurulunca ;
5510 sayılı Kanunun malullük sigortasına ilişkin 25. Maddesinin 1 inci fıkrasına göre çalışma gücünün en az % 60 ını kaybettiği anlaşılmış ise de; sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı işyerine maluliyetini gerektirecek düzeydeki bu hastalığı veya arızası ile girdiği tesbit edildiğinden sözkonusu maddenin 2 inci fıkrasına göre malullük sigortası yardımlarından yararlanamayacağına Karar verilmiştir.
İşten ayrılışınızı takiben verilen tahsis talebine göre tarafınıza yaşlılık aylığı bağlanabilecektir.
İlk işe girişinizin 05.02.2010 tarihi olması nedeniyle emeklilik sonrası çalışmanız olması halinde aylığınız kesilecektir.

Özetle burda emekli olabilirsin diyolar.Aradılar iş cıkışını yap e devlettende başvuru yap ay sonu maaşını al dediler.

@kanrevan41, ev kendinizin dahi olsa eğer çocuğunuz varsa bu hayat şartlarında geçinmek zor evde 2 kişiyiz ev benim 26.500 emekli maaşı alıyorum ayın sonu zor geliyor ona göre karar verin

Sevgili kardeşim çalışabildigin kadar, gücün yettiği sürece çalış. Sakın emekli olma. Hem maddi anlamda, hem manevi anlamda. Faize güvenme, yarın faizler düşebilir. Ayrıca emekli olunca evde tek başına kafayı yersin.

Faize güvenilmez hocam. Paranı enflasyona karşı bile koruyamıyor. Kaldı ki faizleri sürekli düşürüyorlar.

Üst Alt