Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan annem ve babam vefaat etti. Yetim aylığı hakkım..?

aykut35

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar babam Sgk emeklisiydi bundan 5 ay önce babamı kaybettim ve gecen kurban bayramından öncede annemi kaybettim ALLAH GANİ GENİ rahmet eylesin annemde sgk emeklisi annem en aşşa 13 senden fazla oldu emekli oldu son kısımlarıda istege bağlı ödeme yaparak emekli olmuştu
ve ben kendim özürlüyüm 2000 de raporumda h özürlüyüm ve 1 eskiden bir gün sigorta gösterlmişim ve sgk hic birşeyide yok sadece 3 ayda bir aldım maaşım var ve gelir durumum 0 annem babam öldükten sonra benim babamın maaşini alabilirmiyim ve ne yapmam gerek şimdiden konuya yazıcak arkadaşlara teşekkürler

sgk ya başvurup yetim maaşı alabilmeniz için hastaneye sevk alıp malüliyet tespiti için en az 60 oranında iş kaybı var diye rapor alır iseniz bağlanır daha önce alınmış raporların bir gecerliligi olmaz kurum sevki şart bağlana bilmesi için

Teşekkürler Sgk ya baş vurdum eve evrak gönderilcek dedi ve o sevkle gidicem sgk ya heyete girip

allakasi yorumların icin teşekkürler arkadaşim ` yeterlimi yoksa bir ihtimalmi

cünkü dedim gibi babam ve annem mefaat etti 2 kiside sgk dan emekli ve gelirim yok dedim gibi ve hic sigortam günümde yok 1 gün var oda işe girmitim zorla calıştım bir işte oda bir gün gösterilmişim anlıcan sadece 3 ayda bir aldım 2222 maaşimdan başka bir kazancım yok calışma gücümde nerdeyse az ve bağlanma olasılı nekadardır sizce

Arkadaşlar Yarın İtibariyle Heyet Raporunu İceri Vericem Nasipse Heyetten Sonra SGK Heyetide Bakıcakmış Rapora Sizce Sonuc Nasıl Olur Bölüm İcin 2002 De % 68 Raporum Vardı Ozamandan Buyana Fiziki Deformeler Hayliyle Oluyor Yaş 43 Oldu Ve Hic Maddi Gelirimde Yok SGK Dam Olmadı İcin Bağlanma Olasılı Sizce Nasıl Olur

SGK nizin olup olmaması yetim aylığı almanıza engel değil yeterli şart lar uysun sevk aldığınız hastane yeterli oranı verdiği taktirde almamaniz için bir engel yok fakat kurum maluliyet tespitinde çok ketun 80 raporu olanlara dahi 60 iş gücü kaybı yoktur diye bağla miya biliyor inşallah hayırlı bir netice alırsınız bu konularda net cevap vermek zor

yorumlarım icin teşekkürler ama kafama takılan sorularda var dostum diyelim sgk raporumu 70 ten olan raporu benim düşürdü ` diyelim burda bana göre sgk rapor oranınıda baza almaya bilir neden cünkü benim bir gelirim yok bakıma muhtac bir durum söz konsu yaşım olmuş 43 diyelim onaylanmadı bana sgk dan böle bir bildiri geldi sizi işe yerleştrelim devlet kadrosunda ve her ay maaşınızı alın ve devlet bünyesinden calışın ama saten ben zor bela bile calışsam diyelim 43 yaşm buna 15 sene ekle toplam 58 ben bu yaşa kadar emekli olucam bir söz konusu olmaz bile ayrıca ille rapor bazından bana kalırsa almaz cünkü mamül odumu ortada ben her türlü belgeleride ayrıca tastik ederim tabu yada bilmem neresi her nerden ne isterse ne gelirim var nede bir maddi gelirim tek bana verilen devletten aldım 2022 aldım maaş var onun haricinde bir tek kuruş cebime başka yerden girmiyor ama sgk bana göre araştırarak ve genş cerceve icinde bakıcaktır şuan bakıma muhtac bir birey oldm icin onlarıda göz önüne almak zorunda ,
bilmiyorum düşüncem bu yönde bana göre olma olasilı benim lehime cünkü annem babam yıllarını sgk ya vermiş ve calışıp emekli olmuş bireyler devlet ben yetim kaldım icinde sokakta kalmamada göz yummaz heralde ha oldu bağlanmadı bende elimdeki bütün olasılıklarıda degerlendiricem itirazlarımı ve en sonda mahkeme yoluna gidicem

Bu Başlıktada Yazan Acıklama.

3- Erkek çocuklarına ölüm aylığı bağlanmasının şartları;
Vefat eden babasının hizmet süresi 5 yıldan fazla ise Devlet memuru, sigortalı, Bağ-Kur’lu veya yabancı bir ülke mevzuatı kapsamında çalışmamaları veya kendi sigortalılıkları nedeniyle gelir veya aylık bağlanmamış olmaları gerekmektedir. 18 yaşını, lise ve dengi öğrenim görmesi halinde 20 yaşını, yüksek öğrenim yapması halinde 25 yaşını doldurmayanlara veya Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Kurulu kararı ile çalışma gücünü en az % 60 oranında yitirip malûl olduğu anlaşılanlarda aylık alabilmektedirler

Normalde Bakarsan Benim Raporum% 68

bu aldım raporda 2001 de devlet hastanesinden aldım rapor oran

ama esas bana sgk yıll 2000 de benim bir şeyden dolayı rapor almam gerekti ve ozamnki raporumda heyet rapor sonucu kara aynen yazıyorum iş hayattını kazanamıyacak durumda malüldür diye de onayla damgalı elimde sgk evra halada duruyor hatta yeni cıkarıcam raporoda ekledim

tamam kardeş haklısın fakat elindeki raporun sgk da gecerliligi yok sgk kabul etmez sen sgk nın sevk edip alıcagın rapor gecerli ayrıca gelirin yüksek malın mülkün olması veya olmamasını göz önüne almaz malüliyet tespitinde 60 iş gücü kaybı vardırdiye çıkmalı olmadı kabul etmediler ise mahkeme yolu ile şansınızı deniye bilirsiniz inşallah o seviyeye gelmeden rapor alırsınız çünki mahkeme uzun bir süreç

evet nasip artkadaşım dedin gibi saten cuma günü sgk da ortapedi de bakan doktor benim 5 tane filmimi cektirmemi istedi fiziki acıdan 5 ayrı film bakalım pazartesi gidicem 12 gibi doktoru bulup ona göstericem filmleri saten bilgisayardanda görüyor doktor
saten gelişmeleri burdan yazıcam saten eski rapordada mahlüldür raporda var bakalım ona istinaden ne cıkıcak rapor düşürceklermi yoksa oldu gibmi yazıcaklar

Buğün heyet raporumu iceri verdim cuma günü toplanan heyete görükcem bakalım malül durumda oldum nekadar onaylıcak sgk bağlancakmı bağlanamıcakmı ayrıca cok zor bir sürecten gectim cok test ve filmler cekildim ortapedi doktorun dedine göre polissekeli sanırısam öle birşey söledi özürlü durumum baya ileri dedi baya ilerlemiş dedi ve testler falan herşey verdim artık bakalım heyetten sonra ankara ne onayı vericek ama ortapedi doktorunun dedine göre söledim bağlanır dedi bu durumda yani ortapedik durumum fizikende baya ileri derecede bekliyelim görelim ve cuma heyet kacta kac yada mamülen mi yazıcak yoksa bir oranmı vericek eski 2000 de aldım sgk heyet raporunu ve bütün film leride iceri tahlilleri de ekledim ve iceri verdim neyse hayırlı olsun inşallah bağlanır. sürec sonuclandında yazıcam buraya

heyet buğün bitti nasipse bulundum en yakın sgk ya gönderilcek dosyan dedi ordanda ankaraya gidicekmiş anlamdım direk neden sgk ya gidiyor sonra ankaraya cevap kac günde gelir arkadaşlar bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim ayrıca benim durumumda olan arkadaşlar alan oldumu maaş ve aldısa kac oranla maaş bağlandı

buğün sgk ya gittim heyet raporum bulundum sgk ya ve ordaki memur az sohbetim oldu bana söledine göre benim raporum izmir deki konak sgk ya gidicekmiş ordaki heyet bakcakmış ve ankaraya gitmicekmiş neden öle bilmiyorum ama genelde ankaraya giderdi heyet raporları cogunlukta neden anlamdım benim konak merkez sgk ya gidiyor ordaki heyet bakcakmış hastane raporuma sizce olumlumu olur bu sonuc

arkadaşlar birşey kafama takıldı ben sağ ayak tamamen işlevsiz ve skolyoz özürüdmde var sağtan baya kayma ve sırtta cıkıntı ve sırt omurgamda baya bir kayma var ve iğne testi yaptırdım fizik tedavi ortapeki baktılar rapora bir oran vermediler ama fiziki durumum baya ileri oldunu söledi doktroum daha dorusu skolyoz ve sol ayamda baya gücsüz sadece deynekle ayakta durabliyorum oda fazla bir uzun süre olmuyor enfazla 30 dakka ve kollarımda ayaklarımda güc kaybıda var[h=2][/h]sizca raporum cıkarsa kac olur

Hala SGK dan haber beklemekteyim inşallah olumlu sonuc olur benim icin ayın 20 sine kadar gelir demişlerdi de gelir demişlerdi ama 1 ay oldu

Son düzenleme:
AYKUT
Erkek
1972
Kendisi
60/c3 2022 65 Yaş
60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar
12.12.2014
Diğer
Hayır
0000 - Müstehaktır, provizyon alabilir.

https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/
sorguladımda bu cıkıyor nedir bilgisi olan varmı

2222 Sanırım Aldım Maaş Bilgisi

bu 2022 maas bıldırgesı 2022 ve yaslılık aylıgı alan eskı adı ıle yesıl kart kapsamındakıler senın ozur derecen %60 ve uzerı ıse babamın maasına almanda sakınca yok

Bir sorum var arkadaslar,
Ssk dan emekli maasi aliyorsa vefat eden babasinin emekli maasini da alabilirmi...

evet fulya hanım Teşekkür ederim cevapın icin bu özürlülük oranım 1991 de aldım orandır şimdiye kadar %60 geciyor bile %70 olmaıs gerek arttı cünkü özürlülük oranım yaşda 43 oldu artık ister istemez kayıp oluyor vücutta ama Rabbime Şükürler olsun gene idare ediyorum bu 2022 maaşida 1991 de baş vuru yaptımda almıştım hepimizin başına gelebilcek hayat bu babamı ve annemi 4 der ay arayla kaybettim her 2 side sgk lıdı hak kazanırsam her 2 kisininde maaşını alabilcemi söledi sgk daki baş vurusu yaptım umarım öle olur olmasınıda cok isterim 1.5 ay olcak vereli sgk sevki ile gittim 20 güne kadar gelir demişti eve mektup yada bir cevap ama gelmedi beklemekteyim HAYIRLISI.

labrador SGK dan emekliysen alamazsin anca mahlül olan erkek cocuklar bakıma ve yaşamını sürdüre bilmesi icin bir geliri yoksa yani sgk lı olan birisi alamıyor 5510 sayılı yasayı okumanı tavsiye ederim

yetim aylığında anne ve baba ayrı ayrı kurumlardan emekli ise yani biri emekli sandığı diğeri ssk dan emekli ise her ikisinide alır birde yetim aylığı bağlanması halinde 2022 engelli maaşı kesilir her ikisinide alamaz ama tabi şöyle birşeyde var hangi maaş fazla ise bir diğerinden onu seçme hakkı var 2022 engelli aylığı iğiden iğiye imkansız hale getirdi devlet hergün bir engel daha çıkarıyor engelli kişinin karşısına :(

şu günlerde insanın suriyeli olası geliyor yani tm suriyelilerin ALLAH yardımcısı olsun ama kendi vatanında üvey evlet misali davranması hükümetin insanı irdeliyo ne diyelim ALLAH yeni yılda sağlık sıhhat huzur bereket versin cümlemize inşallah herkezin kazancını ağız tadıyla bereketle yemeyi nasip etsin inşallah yüce ALLAHIM.

sgk dan sevki gittiğim tarih
VARİDE TARİHİ
[FONT=Verdana]20.10.2014
[FONT=arial]hala cevap gelmedi 11 rinci ve 12 ci
aya girdik şurda 13 cü aya girmemize ne
kaldıki uzun sürmesi insanı sıkıntıya sokuyor
maddi acıdanda zorlanıyorum artık [/FONT]
[/FONT]

birde arkadaşlar sgk kabul ederse sgk verdim tarihten itibarenmi gecerlidir toplu almam icin

arkadaşlar benim bilgi saybi olmak isterim bilgisi olan şimdi ben sgk ya mahlüllük icin heyet raporum gitti ve kabul olması durumda babamın 6 ay önceki maaşi 1.150 tl gibi anneminde ölmeden önceki maaşi 1 milyar 50 tl idi ve toplamda bağlandı durumda 2 sinin maaşi nekadr alcam

Son düzenleme:
aykut ıkısını degıl yuksek olanı tercıh edıceksın sadece

aykut 35 egenın ozurlu saglık kurulu yonetmelıklerını ızmır maluluk emeklık bırımlerı bakar oyuzden orası degerlendıreceklerdır orasıda bır yuksek kurul sosyal guvenlıgın yanlız sen ıkı maasıda alamazsın yuksek olanı tercıh edıceksın

yok sgk dan yetkili bizzat emeklilik bölüme bakan uzman memur söledi az cok kendisini tanırım ve babadan tam anneden yarın yani 2 kisinide alcam ve birisini 850 tl diyerindende 350 yada 400 tl anneden gelcek her 2 kiside sgk lıdır 2 kisindende hakkım var burda bir komşum var onun kız kardeşim akıldan engelli ve babasından ve annesinden alır

SGK dan gelen bana haber Bilgisi olan varsa paylaşsın beni eğe üniversite hastanesinden bu FTR istiyor ve ayrıntılı rapor

FTR ve Nöroloji kliniklerine sevk edilerek; ayrıntılı
muayene bulgularını tanısı 4 ekstremite kas ğüclerini fas,a
göre evresini uriner-anal sffinkterlerinkontrolünün olup olmadığı,
desteksiz mobilize olup olmadığını afazisi blunup
blunmadığını belirten yeni sağlık kurulu raporunu temibibe karar verilmiştir

bilgisi olan yokmu iice acıklasın bir arkadaş

kısaca gönderdiğin rapor da eksiklikler var diyor yeni rapor istiyor senden sgk ya git durumu anlat sana yeniden sevk verebilirler yani sil baştan olabilir

bana gelen sgk dan bilgi zarf yani FTR ve Nöroloji bunları yaptırmam gerek yaptırdım daha önce gittimde 10 nuncu ayda hepsini yaptırmıştım ben FTR ve Nöroloji kople baktı iğne test ve doktor baktı herşeye öle yazdı hatta ayama iğneli ve kollarıma elektirik gibi gücler vererek ayaktaki kaybı ölcü ve yüksek cıktı bunlar ve bana gidicem yeri söledi sgk dan eğe ünüversite hastanesine sevk var saten gelen sgk zarfta ordaya gidip tek bir dosya eksik onu tamamlancak yeniden ve gelişmiş tektikler istiyor o sonuca ulaşmak icin

yani şurdan bunu cıkara bilirmiyiz FTR ben yaptırmıştım ve sgk beni yeniden FTR icin sevk ediyor yani tam emin olmak icinmi ve burdan bunu cıkara bilirmiyiz o yaptırdım FTR yi teyit etmek icinmi acaba verice kararı kesinleştirmek gibi olucak sanırsam

Arkadaşlar ben sgk ya sevkli gittim ve bana başka bir hastaneye sevk etti ve bana gelen kağıtta Ara karar diye yazıyor nedemek bu ara karar

Son düzenleme:
arkadaşlar ben sgk ya gitim ege universitesine izmir sgk heyeti benim ek rapor icin sevk etmişti genelde sevkle sgk kendi yolladı yerler gecerlidir ayrıca cok sıkı tutuluyor malüllük ve malül emeklilik icin allah bizlerin yardımcısı olsun yani gitseniz bile sevkli direk ege universite hastanesini isteyin karışık az ama fazla uğraşmadan direk tek sevkle gitmiş olursunuz yani sgk ya gidip malüllük icin hastaneyi kendiniz söleseniz bile sgk sizi kendi bildi hastaneye göndericektir kesin bu benden sölemesi bende tek 2 yer verdiler fizik tedavi doktorun yeni ara raporu ve noroloji icin de gene kas ve iğne testi istediler cok sıkı tutuyorlar bilginiz olsun

Üst Alt