Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan annem ve babam vefaat etti. Yetim aylığı hakkım..?

arkadaşlar sgk ara karar vermişti ve beni noroloji ve ortapedi bölüme sevk etti 2 rapor daha istedi ve 2 kisinide yaptırdım ve noroloji emg yaptırdı 2 side bitti gecen ayın 12 kisinde şimdi bekleme sürecine girdi ne kadar zamanda cevap gelir bana sgk dan

arkadaşlar benim sizden merak ettim bir konu hakkında fikri ve bilgisi olan paylaşırsa sevinirim benim sağ ayam 0 yani engelliyim sağ ayamı hic kullanamıyorum 2 kol deyneklerinle hayatımı sürdürüyorum ve 1 sene önce babamı 6 ay öncede annemi kaybetmiş bulunmaktayım ve sağ ayamdan dolayıda güc ve kuvvet yok sol ayamıda kullanamıyorum cook yönlü olarak 2 koltuk deyneklerimle anca destek oldumdan dolayı sol ayamıda yerden kaldıramıyorum işlevi cok zayıf anlıcanız her 2 ayamdan alcam oran kac olur emg de yapıldı sağ ayam 0 sol ayam ise güc kaybi -2 olarak verildi deyneksiz yürüyemiyorum ve skolyöz, ümde var ve nefes darlımda var cok ileri olmasa bile yürürken nefes darlı cekiyorum her 20 yada 30 adımda durarak nefesimi dengelemek zorunda kalıyorum sizce sgk dan ne kadar kısa sürede yada babam üzerinden maaş bağlanırmı sizce ?? ve bana oran verilirse ne kadar verilir.

bilen yokmu arkadaşlar ne nedir ya bir bilgi edinmek istiyorum forumda modlar ve yetkililer bilgilerini hep memur olan kişilerden dolayı yardım yada bilgi paylaşıyorlar ha bu yazdımıda kaldırırsınız şimdi nedir bu ya bir fikir ve aydınlatacak kimse yokmu

Arkadaşım burada kimse doktor değil sana şu oranda rapor alırsın diye bilsin seni mu ayene eden doktora oran yazmaz nihayi kararı eldeki bulgulara bakarak SGK bir heyeti belirler 60. iş gücü kaybi vardır diye onaylandıktan sonra maaş bağlanır Yogunluga göre 4 ayda olur 6ayda

arkadaşlar sonuc en sonunda babamın üzerinden maaşi kabul edildi darısı bekleyen arkadaşlara

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]08.04.2015[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM xxx SGM EMEKLİLİK SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]08.04.2015[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM xxx SGM EMEKLİLİK SERVİSİNE[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]08.04.2015[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK YAZIŞMA SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]Ö.KARGO İLE GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]08.04.2015[/FONT][FONT=Verdana]EHGM H.A.Ç.E.D. BŞK. EVRAK YAZIŞMA SERVİSİNE[/FONT]

ne kadar sürede maaş bağlanır bilgisi olan varmı 2 ayı blur diyorlar bu ayla birlikte

TAHSİS TALEBİ MALULEN EMEKLİLİĞİ dilekcem yollandı arkadaşlar şunu merak ettim hem talepte babam ve annem icin aylık araştırılıcak yoksa tek babam danmı

aykut35 kardeş aynen benim durumum sgk'nın yeni bir yöntemi, işgüzarlık yapıyor akıllarınca.

Davul onların elinde yapacak başka bir şey yok bende aynı durumdayım, yeni rapor cıkarıyorum göğüs polikliniği işi tamam pazartesi Nöroloji, 16 sında göz 17 sinde tansiyon için gideceğim, gün aldım sıkıntılı işler olduğunu biliyorum ama yapacak başkada bir şey yok.

Biran önce işlemlerini tamamlayıp göndermeye bak, kardeş en önemli gerekceleri rapor bulguları açıklamalı ve anlaşılır bir şekilde olmalı diyorlar buna çok dikkat et, doktorlara bunu söyle. kolay geçmiş olsun ve gelsin kardeş.

algaNihat benim malül yani bakıma muhtac kabul oldu babam üzerinden maaş bağlanması kabul anlıcan ben heyet rapor işleri bitirdim ve ben ilk raporumu aldım sgk ya yolladım 6 ay önce sonra bana bildiri geldi ve ara karar vermişti sgk bilir kişi sonra eğe universitesine gittim ordan 2 tekkik istedi noroloji ve fizik + ortapedi anlıcan onlarıda hallettim ve o 2 evrakta ama noroloji heyetine bir daha girdim başka hastanede aynı yani eğede onlarda emg testlerine baktılar sonra bizim bulundumuz yere geldi evraklar onlarda yarım kalan yani sgk ya yollandı bilir kişi onlarda baktılar dosyalarıma yeniden eklendi ve karar geldi malüllük kabul dedi babam üzerimden maaş bağlancak dedi memur oda arkadaş ve bunuda bir uzman kişiyede söledim ali tezel ekibinden oda işlemin bitmiştir
TAHSİS TALEBİ doldurdum ve babam tc sini girdi sonra adres tel falan bıraktım ve imza attım sgk memur arkadaş oda gerekli mercilere dosyamı yollaadı benim işlemlerim bitti tek işte sgk gün vercek gidip maaşimi alcam bundan sonra anca gelcek ay artık öle düşünüyorum darısı herkezin başına

maşşallah devlet memuru olsak yada özel bir yerde sgk mız ödenmiş olsa yorumlar yahar ama bu forumda baya normal şartlarda hak sahipli talep ve bilgi almak isteyen cok kişi var ama nedense bu olayları bilen arkadaşlar yazmak gereksinimi bile duymuyor heleki yetkililer den bil hassa bir cevap yazamadılar senelerdir bu forumda üyelim yazık ama bu yazdıklarımı kızarlar kaldırırlar kaldırsınlar önemli degil nedemişler tırnahın varsa kaşırsın kendini yoksa kaşıyamazsin bu olayda böle birşey .

bilgisi olan babam ve annemin üzerinden maaş bağlanması icin sanırım degilmi
E devlette görüküyor
[h=3]Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :[/h]Ad Soyad Doğum Tarihi Sicil No Aylık Başlangıç Tarihi Durum Kodu 2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı İntibak Aylık Bağlama Oranı 2000 öncesi Gün 2000 – 2008/10 arası Gün 2008/10 sonrası Gün Toplam Gün Göstergesi Hisse Oranı Sigortalının En Son Çalıştığı Sektör

aykut35 kardeşim hayırlı olsun büyük iş başardın bence kutluyorum seni.

Bundan sonraki yaşantını sağlık, sıhat, huzur ve mutluluk içinde geçmesini temeni eder, uzun ömürler dilerim.

cok teşekkürler algaNihat kardeşim rabbim sizlerede nasip etsin hak edenlere etmeyenler zor işi

Arkdaşlar maaşim bağlanmıştır net 900 tl babam üzerinden rabbim zorda olanlara yardım eylesin gelcek ayın 21 de maaşmi gidicem almaya

Teşekkürler OturanBoğa ama bir sorum olcak buğün gittim sgk dan ordan baktı memur gelcek ay alcam para 1.040 tl dedi birikmişle onu anlamadım benm bir arkadaş var kız kardeşide kendisi engelli oda piskolojik rahatsız akıl sağlı yerinde degil 6 aylık birikmiş aldılar 4 milyar kadar para aldılar 6 ayda evrakları geldi evlerine benim 7 ay oldu ama neden öle düşük ve annem maaşi bağlanmadı oda bağlancak bildim kadaryla ve 450 tl de öle toplamda 1.500 civarı bir aylık olcak

ama kafama takılan neden toplu almadım arkadaş dedine göre verdim aydan itibaren gecerli 10 cu ayda verdim toplamda 7 ay oluyor bakalım eve evrak gelcek dedi orda yazar hepsi

aykut35 bende 29 eylülde başvurdum bozyakaya gittim bölge sağlık ara karar verdi manisayada gittim 10 gün önce sgk ya gittim maaşım onaylanmış mayıs ayında maaşını ve toplu para alcan dedi ayrıca maaşımda eylül değilde 15 aralık olarak onaylamış bölge sağlık eğer kız çocuk olsaydım babamın ölüm tarihi olan 20.09.2014 tarihinden itibaren alcaktım ayrıca bana 2018 kontrol muayenesi vermişler sanada kontrol muayenesi yazmışlarmı

hüseyin35

bana gün vermilmedi .

toplu alcammı ben maaş onu merak ettim ben sgk daki memursa söledim eline gecicek para 1040 tl dedi onu anlamadım ben i,lk baş vurusu yaptım tarih 20.10.2014 inşallah elime toplu para gecer yoksa sıkışıcam cok

aykut 20.10.2014 ten hesaplanmıyor malesef ben 29.09.2014 başvurdum ama bölge sağlık 15.12.2014 itibariyle onay vermiş 2018 kontrol demiş sen izmir neresindesin yakınsan bana tanışalım istersen

olur arkdaşm ben izmir oturuyorum paslaşırız bir ara

Son düzenleme:
hüseyin bende toplu alcammı maaş demekki seninkine benim aynı tarihte kabul oldu

Umarim dedin gibi toplu olur ama benim annemde mefaat etti ve onun icinde tahsis formu doldurup onuda sgk dan aldım ve ptt den özel kargo ile yolladım 2 kisindende toplu alcam ben öle biliyorum

hüseyin sana pm atıyorum görmüyorsun skype verdim onu ekle bari

arkadaşlar ben birde 2022 maaşıda alıyorum bu kesilirmi ? ayrıca toplu maaş elime gecicekmi 7 ay oluyor yoplamda bndan 3ay önce ara karar verilmişti ozaman kabul olmuş olabilirmi

aykut ben eylülde başvurdum 8 ay oldu ama aralıkta ara kara verilmişti benim için başka hst sevk ettiler tekrar yani benim maaşım aralıktan başlıyacakmış eylülden değil

tamam hüseyin seninle benimki aynı hepsi bende ozaman ara karar verdiler ama ben bunu izah ediyorum aralıkta başladına göre ve ben annem de emekli her 2 kisininde o aydan itibaren gecerli hak kazanmış oluyorum aralıktan başlıcaksa benim ozaman her 2 kisindende toplu almam gerekmezmi benimde aralıkta ara karardı ve ozaman sevk aldım ve sonra onaylandı ozaman nerden baksan 5 ay gibi bir süre var toplu almam gerek her 2 kisindende cünkü annem babamdan maaşini 1 sene aldı sorna annemde meaaf etti ve 8 ay almadı icin toplamda aralıkta kabul oldu seninkide benmkide denk geliyor 5 aylık toplu alcaz sende bende

Ad AYKUT

Ödeme Dönemi 201504 Ödeme
Günü21Net Aylık Tutarı76.11 TLAylık
Tutarı0.0 TLEk Ödeme Tutarı76.11 T
LSosyal Yardım Zammı0.0 TL Birikmiş Ödeme
Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL

bilgiler düştü nihayet ayın 16 tısında iice belli olur artık

Ödeme Günü21Net Aylık Tutarı213.57 TLAylık Tutarı0.0 TLEk Ödeme Tutarı213.57 TLSosyal Yardım Zammı0.0 TLBirikmiş Ödeme Tutarı0.0 TLKesinti Tutarı0.0 TL

ankaraya tahsis talep yollamıştım annem üzerinden buğün buda işleme girmiş

[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]06.05.2015[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1(GELEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]06.05.2015[/FONT][FONT=Verdana]İZMİR SGİM KONAK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1(GELEN EVRAK) SERVİSİNE

bu sanırsam sürec icin
[/FONT]

bilgisi olan arkadaşlar bana buğün sgk dan mektup geldi ve zarfta yazanlar bunlar

aylıha girmeniz nedeniyle 15.04.2015 20.05.2015 süresi icin ücret 1079,48

ben toplu para elime bukadar gecicek sanırım ama benim anlamdım ben 20.10.2014 vermiştim ve 15.12.2014 kabul olmuş ama bir gar,iplik var aylık başlangıc tarihim 15.04.2015 diyor neden ve alcam ücret üstte yazdım gibi 1079.48 tl diyor sizcede bir gariplik yokmu

malüllük maaşimı buğün aldım rabbim hayırlısıyla yemeye nasip etsin

Arkadaşlar bir sorum olcak bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim arkadaşlar ben babam üzerinden ölüm aylı bağlandı annem de emeklidi ve annem de sgk lı ve onunda maaşi bağlancak bildim kadaryla babamdan bağlanan maaş 900 tl annem maaşından ne kadar bağlanır oturdum ev kira oldu icin bunları soruyorum yoksa sölemek istemezdim zor 900 tl maaş gecinmek her 2 babam ve annemden nekadar bağlanır maaş

Üst Alt