Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olan engelliler EKPSS'ye girebilir mi?

slymn

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Emekli olan engelliler ekpss ye girebilirmi? net bilgisi olan cevap versin lütfen .

Türkiye Cumhuriyetin de net bilgi için ne kadar tırmalarsan tırmala bulamazsın. Hukuk profosörleri bi anayasa profosörleri birbirine girmiş sen net bilgi diyosun komikk.
bende bu konuyu araştırıyorum bildiğim kadarı ile sana söyliyeyim. malulen emekli olan emekli maaşı çalışırsa maaşı kesilir yani sınava girer atanabilir. emekli olan ise kamuya giremez sınava da giremez. özel sektörde ise sgdp ödeyerek çalışabilir. Benim öğrendiğim kadarı ile. farklı birşey öğrenirsen benimlede paylaşırsan sevinirim.

İster kamudan ister özelde emekli ol, İster malulen emekli ol ister erken emekli ol. Sınava girersin kazanır da ataman olur ise emekli maaşını iptal ettirip kamuda çalışabilirsiniz.

İlker abi yeni yönetmelikte emeklilerin giremiyeceği ataması olsa dahi kadroya yerleşemiyeceği gibi bir madde vardı sanki...

her moktan siyaset üretmekte üstümüze yok bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak bu olsa gerek

emekli olarak sınava girer kazanırsan !!!!

yerleştirmen olursa emekliliğini durdurur çalışmaya başlarsın gün olur'da calışmaz isen . sgk ya gider geri istersin maaşını yeni emekli oluyor gibi maaşa baglanırsın. memurlukda emekli olmadan ssk ya birleşme olmuyor tek şart emekli olucaksın olursan emekli, çift maaş alırsın ssk maaşını da alabilirsin ben bunu emekli sandıgı müdüründen öğrendim ben bu konuyla ilgileniyorum emekliyim

slymn öğrenebildiğim anladığım kadarıyla paylaştım teşekkür edeceğine sitem ediyorsun. görüyorsun bak işte farklı bakış açıları var. sen de yolunu bu farklı bakış açılarına rağmen seçmek zorundasın.

bio arkadaşın yazdığını bende yönetmelikte okuduğum için bu şekilde değerlendirme yaptım. ama uygulayıcılar nasıl uygular onu başımıza gelmeden bilemiyoruz öyle değil mi?

Nasıl almıyor sıkıyor ise almasın. Aha yanımda arkadaş var emekli idi ÖMSS ye girdi kazandı emekli maaşını iptal ettirdi ve şimdi kamuda çalışıyor.

Umarım bu cevap süleyman arkadaşın o mok sözüne iyi bir cevap olur teşekkürler mühendis....

İlker abi en son atamadaki yönetmelikten bahsediyoruz...

Emekli olanlara tercih hakkı vermedi meb...

Şu son yönetmelik hangi madde burada bir paylaşta okuyayım ibocum..

officer;

meb demi çalışıyor :D eğer öyleyse bi konu aç çünkü su son atamada mebe atanan baya emekli var adamlar kara kara düşünüyor :D çünkü meb direk yazmış onlara gelen kazandınız belgesinde herhangi bir kurumdan emekli olanların ataması olmıcak diye sevindsinler.

ÖMSS ile ilgili biz 2014 kpss ye gireceğiz ben ondan bahsediyorum Soru yu iyi okuyun adam demiş ki emekliyim EKPSS ye girip kazanır isem atamam olur mu? Aksini belirten bir şey olmaz ise sınavı kazanıp ve ataman olur ise çalışırsın..

Yahu öyle diyosunda ilk atamalarda ömss de emekli olup atananlar oldu 3. atamada meb engel koydu bizde bunu anlatmaya çalışıyoruz umarım anladın...

3.atama da engel koydu tmm, ama 2014 ekpss de koyamaz en yasal hakkı bireyin emekli olan da çalışabilir zaten çalışıyorlar kimse engel olamaz emekli olup ta sen atanamazsın derse yargı yolu görünür.

:D yahu adamlar kafasına göre onu anlatıyoruz bizde :) isterse yargı yolu açık olsun uğraş dur adamın umrundamısın:D

ömss 2014 alımı az olunca ondan böyle bir uygulama yaptılar diye düşünüyorum.. Emekli adam işi yok uğraşır yargı ile... :)

valla ilk atamada atayıp diğer atamada engel koyan bundan sonrada koyar rahat ol abi :D

:D severler uğraşmayı diyosun :D bence sevmezler bu arada yukardaki attığım linki aldınmı :)

officer;

mahkeme ile bu hak kesin kazanılır burda o kişilerin başvuru süresini geçirmeden başvurmaları lazım yoksa mahkeme hakkıda olmaz demi :)

BİO,
Okudum evet ama o sadece ömss/2014 son ataması ile ilgili ben yine diyorum ki EKPSS/2014 de bu şık kaldırılır. anayasaya aykırı çalışma hakkına aykırı

mühendis,
Ben şayet bu konumda olsam yargıya giderim. Kesin kazanılır var olan atamayı bile iptal ettirir.

emekliler adı üstünde emekli. tekrardan kadro işgal edip hak yemesinler. ayıp günah.

tşk ederim benim kızdığım önemli bi konuda net bi bilginin olmaması ben dün vergi indirimi aldım emekli olsam mı ? olmasammı ?
ya şundadır ya bunda ...

Süleyman kızacak bir nokta yok kardeşim olan bu adamlar aynen engellilere ya şundadır ya bunda yapıyor. ilk 2 atamada emeklilikle ilgili bir sıkıntı yoktu son atamada emekli olanlar tercih yapamaz dediler yani kafalarına göre hala bir netlik yok. önceden sürekli raporlar kabul edilirken raporun sürekli olsa dahi şimdi istihdam ve çalışabilir işaretli veya ibareli raporun ibrazını istiyor hep sorun çıkartıyorlar. Dışardanda millet diyor ki bu engelliler ne şanslı işin aslı bu değil en ufak birşey veriyorlar onunla alakalıda insanları uğraştırıp duruyorlar. İlker abi tamam haklı mahkemeyede gidilse kazanılır ancak burası Türkiye uğraş dur işin yoksa hakkımızı direk almak varken neden insanlar mahkeme kapılarında sürünsün. Yani burada yorum yazıyor herkes halishane bildikleri gördükleri yaşadıklarından dolayı bu süreci en içinde bürokrasi olarakta en üst seviyesinde geçen bir çok duruma hem şahit oldum hep mücadele ettim bireysel olarak umarım herşey istediğiniz gibi olur Dua ile kal kardeşim...

ibrahim bey senden ana sayfada işyerim kullandığım izinleri yıllık iznimden düşüyor başlıklı yazıda yazdığım konuya cevap vermeni rica ederim kimse cevap vermedi bende senden yardım istedim umarım esirgemezsin ...

slymn;

maşşallah kardeş daha genç duruyon çalış çalış bi 10 yıl daha napcan emekli olur :D

Üst Alt