Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduğumda maaşım gerçekten 870 TL mi olacak!?

kklaystron

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
@OturanBoğa
Abi Selamlar, senin bilgili ve donanımlı olmandan dolayı senin hayranınım. Rica etsem bana bir bilgi verirmisin.

%40 Nörolojik ve Ortapedik engelliyim. VERGİ İNDİRİMİ HAKKIM MEVCUT. EKİM 2000 yılı sigorta girişliyim. 5400 Sigorta günüm mevcut. Bu bilgilere göre 2019 da emeklilik hakkım doğuyor.

Araştırdığım kadarıyla aylık maaş 870 TL yazıyor internet sitelerei. Abi bu doğrumudur. Ben normal emekli olur gibi niye değerlendirilemem neden bu ücret bu kadar düşük lütfen bilgi verebilirmisin bana. Teşekkür ederim.

@kklaystron

Emekli aylığınızın engellilikle bir ilgisi bulunmamaktadır. Aylığı arttıran iki unsur vardır. birincisi prim gün sayısı diğeri ise ödenen prim miktarları. Eğer bugüne kadar asgari ücret civarında maaş aldıysanız o halde daha fazla emekli aylığı bağlanmıyor. Zira 2008 senesinde yapılan değişiklik ile %70 olan aylık bağlama oranı %30'a düşmüştür.

kklaystron

Maalesef kardeşimi emekli maaşları 2008 itibarı ile inanılmaz şekilde düştü ve geçen her gün de düşmeye devam ediyor. 600 tl emekli maaşı bağlanan arkadaşlarımız var!

OturanBoğa

Ne diyeceğimi bilemiyorum abi. Hayallerim yıkıldı. yapacak da hiçbir şey yok galiba.

hozgul

Engelli olmasaydık keşke o zaman, Normal emekli olabilseydik. Aslında bizim durumumuzda olanlara geçimimizi sağlayabilmemiz için devlet %70 ten yükseltmeliydi. Dediğim gibi galiba yapacak hiçbirşey yok. Teşekkürler.

O zaman erken engelli emeklilik falan da düşünmeyelim. Çalışabildiğim kadar devam edeyim.

hep şunu söylerim seçimlerde önce tokadı iyi vurmak lazım şamarı vuracaksınız :mad:pisi pisine göz göre göre bu zalimlere sakın oy vermeyin

şu 600-700-800 tl maaş bağlayanlara ağır şeyler söylemek isterdim ama editörler banlar diye bir şey diyemiyorum neyse velhasıl önümüzde seçimler var işin ilginç yanı hiçbir siyasi emeklilik mevzusuna girmiyor resmen uyuyoruz lanet olsun

afrika ülkeleri böyle davranmaz be vatandaşına yazık ya yazık bize

malesef çalışabildiğin kadar çalışmak ta faydalı değil primlerin tutarları minumum 3 bin tl den yatması lazım ki düzelsin gelecekte 3-5 bin tl de yetmeyecek :(

en düşük emekli maaşı 2000 tl olmalı iken şu düştüğümüz durumlara bakın
:(

Arkadaşlar bizde bu ülkenin bir vatandaşı olarak toplanıp birlik olup bir dilekçe hazırlayarak meclise öneri niteliğinde yönerge niteliğinde bir başvuru yapamazmıyız ? Engelliler derneği ile iletişime kurabileceiğimiz bir yetkili sonra bir meclis üyesi yada milletvekili araştırıp ulaşmaya çalışamazmıyız ?

düşünsenize hükümet ses çıkarmıyor emekli mmaşı bağlanma oranlarına onu anladık fakat muhalefette ses çıkarmıyor adamlar bir kelime etseler belkide düzeltecekler ama ses seda yok işlerine gelmiyor 2000 tlden aşağı olan tüm emekli maaşları asgari 2000tl civarına çıkarılmalı acilen hemde yeni bağlanan maaşlar 2000tl altında olmayacak şekilde düzenlenmeli

emekli ye verilen ikramıyeye bile itiraz eden dalkavuklar var bu ülkede boşa veriliyor emekliye verecene git snayiciye esnafa kredi ver diyen millet nasıl itiraz etsin nasıl birlik olsun

kklaystron

Bir yararı olmaz. Maaş pirimlerin düşük yatmış diyecekler ayrıca az yıl çalışmışsın 15-18 sene de emekli olmuşun millet 30 sene ve üzerinde emekli oluyor diyecekler, olmayan toplanmayan parayı size nasıl verelim diyecekler, aylık bağlanma oranını da engelliler için ayrıca değiştirmezler.

yani bu arkadaş engelli değil de normal olsaydıda yine 870 emekli maaşımı baglanacakti bu miktar çok az bende siz emekli olmayın çalışmnaya devam edin pirim gun sayınızda artar bu sayede

Prim gün sayısı artsa ne olacak bu seferde emekli maaşın her yıl 40 tl düşüyor ben haziran ayında emekli olucam şimdi düşünüyorum emeklimi olsam çalışsam 60 yaşında mı emekli olsam diye

bu %70 yada %30 olmasında 2008 önce sonrası ssk açılış tarihinin önemi varmı ? yani ilk sigortalılığın

tsunami_

2000-2008 arası ABO %60
2008 sonrası ABO %30

2008'den önceki primler %60 ve üstü şeklinde hesaplanacak. 2008'den sonra yatan primler ise %30'dan hesaplanacak

hozgul

bu durum devlet memurluğu içinde aynı mı olacak ? yani ben 2021 de 16 yıl 4 bin gün prim doluyor. Emekli olduğumda hesaplama böylemi olacak ? ( 2. derece engelliyim )

Gelde sövme 3600 ile olacağım bende 4yıl var

Seçim öncesi iktidar ve muhalefet engelli millet vekilleri aracılığı ile engelli bıreylerın emeklılık şartlarını gunumuz turkıyesınde zor bır şekılde sağladığını ve emeklı olduktan sonra bir çoğunun çalışma imkanının ve gücünün bulunmadığını, bağlanan emeklı maaşlarınında, çok az olduğunu belirtsek bır ıhtımal sadece engellilerı kapsayan bır takım yenı duzenlemeler yapılabılır yada bunun sozu alınabılır gercekten engelliler için olmasada YAKLAŞAN SEÇİMDE OY İÇİN biseyler olabılme ıhtımalı belkı doğabılır mantıklı ve akıllı bır kampanya ıle bunu fırsata cevırmek gerek cunku turkıye,de yaklasık 5 mılyonu aşkın engelli bırey var bunların yanına bırde aile,lerını hesap edersek en az 3 katı SEÇMEN ve OY demek bence küçümsenmeyecek bır OY potansıyali onumuzdekı bu krıtık seçimde hıc bır sıyası partı engellilerin bu ıstegını gormezden gelemez veya goz ardı edemez kaldıkı SEÇİM YATIRIMI olarak herkeze bır dunya af kolaylık vs getırıldı bence bızde engelliler olarak hakkımızı aramalı fırsattan istifade etmeliyiz ve unutmamak gerekir ki hak verılmez alınır

FAKAT herseye rağmen ben şahsen bırseylerın değişeceğini zannetmıyorum o yuzden gunumuz turkıye şartlarında emekli olsanda GEÇİNEBİLMEK İÇİN malsef ÖLENE KADAR ÇALIŞMAYA MECBURSUN HELE BIRDE USTUNE ENGELLI ISEN İŞİN DAHADA ZOR

Son düzenleme:
marto1
çok haklısın Osmanlı tokadını bu seçimde bunların ense köküne yapıştıracaksın ki akılları başına gelsin. 16 yılda akp bu halka ne verdi hep aldı .

tsunami_
herkes için geçerli kardeşim ister memur ol ister özelde doktor ol. sistem bu 2008 yılı sonrası %30 aylık bağlama oranı 2000 den önce %70 di yani vatandaşından %40 çaldılar .

Skolyoz23
kişi başına 11bin dolar düşüyor diyen akp nin hesabına göre emekli maaşları
[FONT=Verdana]2500tl ile 3500 tl arası olmalı.
asgari ücretinde 1000dolar olması lazım.[/FONT]

OturanBoğa
soneracar59
hozgul
perseküsyon
marto1
u.uçar

Arkadaşlar ben bu hesaba biz Engelli kişilerin dahil edilmemesi gerektiğine inanıyorum.
2000-2008 arası ABO %60
2008 sonrası ABO %30
Yani ALLAH AŞKINA durumuz adı üstünde ENGELLİ !!! Yani hayatını normal sağlıklı bir vatandaş gibi olanaklı SAĞLAYAMAYAN !!! Neden bu yasaya herkes dahil oluyor !!! Devlete kimse gel Engellilere Kıyak yap demiyor ! bizi her katogoride sağlıklı vatandaşlarla kıyaslıyorsan VERDİĞİN VERECEĞİN EMEKLİ MAAŞI DA O ZAMAN EN AZ NORMAL EMEKLİ MAAŞI OLMALI !!! Kaldı ki bz bu hakkı kazanabilmek için istenen gün kadar emek harcayıp devlete yine paramızı ödüyoruz, Yine istenen yıl kadar bekliyoruz. SİGORTAYI BATIRDI denilen KILIÇDAROĞLU hiç olmazsa bu yönetim gibi ALİ CENGİZ OYUNLARIYLA KUL HAKKINI ÇALIP BİZ KURTARDIK DEMEMİŞ.

@kklaystron

Herkes dahil edilsin. Sadece engelliler değil, herkes insanca, onurlu bir yaşam sürdürsün. Evet, engelli kişilerin ihtiyaçları farklılaşabiliyor, bunun için de sosyal devlet destek olmalı.

OturanBoğa

Abi Selamlar,

2019 da 5800 gün %40 Vergi indirimim ile emekli olma hakkım var, Fakat emekli olmayıp çalışmaya devam etsem, SGK da 2.800 civarı maaş görünse pirimimi ve gün sayımı arttırsam EMEKLİ OLACAĞIM ZAMAN ENGELLİ EMEKLİ maaşıma katkısı yada zararı dokunur mu ?
Teşekkürler abi.

cumhurbaşkanı emeklilere iftar programı verdi konuşmasını dinledinizmi bilmiyorum ama emekliya bu bakış açısı ile bakan devlet emekliye fazla vermişim daha ne vereyim demeye devam eder bu emekli kafası ile hiç bir şey alamaz emekliler
bu lafım emeklilere idi

şimdi cumhurbaşkanımıza diyorum baz ıistisna dışında emekli maaşları rakamı unuttum şu rakakmın altında yok dedi rakamda baya fazla idi cumhurbaşkanına ya doğru bilgi verilmiyor yada bakan yanıltıyor bu maaşlardan haberi yok
sadece kazanan yaşlı maaşı alan emekliler oldu 3 aydan 1 aya indirildi aynı maaşı alacaklar ise tabi
birde devlet memurlarına iyileştirme yapıldı göstergeleri 3600 yapıldı emeklileri ve emekli olacaklarada geçerli olacak onların maaşlarında 569 tl ye kadar maaş artışı yapılacakmış takip ettiğim kadaı ile

ssk emeklisi ve bağkur emeklisininin aylık bağlanma oranları acilen düzeltilmelidir
emekli olan oalcak herkes için geçerli olacak bir düzenlemeyi emekli iftarında niye dile getirilmediyse emekli derneğinin tuzu kuru demekki
yapacak bişey yok düşmüşün halinden ancak düşen anlar
neyse uzatmayayım daha selamlar

zazaca

Dinledim arkadaşım asgari ücretin altında emekli maaşı alan yok dedi. Malulen emekli olanlara bu forumda 630tl ile 680tl arası maaş bağlandığını ve normal emekli olanlarda 900tl ile 1200tl arası maaş alıyor. Yalan konuşuyor RTE halkı kandırmaya devam ediyor. Devlet memur göstergeleri 3600 yapılanlar polis , öğretmen, imamlar ve diyanet çalışanlarına güzel yap yaptı.

Evet aynen öyle dedi en düşük emekli asgari ücretli kadar dedi biz birşeyleri yanlışmı anlıyoruz yoksa milletle dalgamı geçiyorlar 750=800= hatta 650 ye emekli olan var

akın16

valla kardeşim ellerinde Kuran ağızlarında yalan daha ne diyelim ve halk at gözlüğü takmış gerçekleri görmüyorlar. CHP çift maaş bayram harçlığı ve emekli maaşlarına intibak getirip artıracağım diyor , durumu olmayan vatandaşların kredisini sileceğim diyor eğer bu halk yine AKP derse gerçekten yazık sonra gelip foruma emekli olunca maaşım neden düşük bağlandı diye soruyorlar :eek:

Az önce emekli olup icralık olan arkadaşlara yazdım biri 4 bankaya icralık birinin maaşına bloke konulmuş diğeri 3 avukat tarafından icralık ve bu insanlar bu duruma neden düştü alım gücü yok kredi ile yaşamak zorunda bırakıldıkları için.

2000 öncesi..............1500 gün memurluk,
2000-2008................1600 gün bağkur
2008sonrası...............400 gün ssk
450 gün isteğe bağlı
toplam....................3690 gün

benim maaş............800-900 TL aralığında gelir değil mi?

Malesef emekli maaşları düşük ben bu sene şubat ayında emekli oldum 715 tl maaş bağlandı 35 tl ek ödeme hepsi bu 2002 girişim 1.derece 3600 gün 15 sene sigortalık olarak emekli oldum

Üst Alt