Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olduğumda maaşım gerçekten 870 TL mi olacak!?

KuZGuN

2000 yılından önce sgk girişin olsaydı ve askerliği ödeseydin maaşın daha yüksek olurdu kardeşim.

İron

Evet aynen öyle, 1999 staj dönemimde bir gün bile primim ödenmiş olsaydı veya staj girişi kabul olsaydı 2015 senesinde emekli olacaktım,

ENGELSİZGÜNLER

Asgeri ücretin biraz üstüydü ama zaten düşük olmaması için pirimin baya yüksek yatması gerekiyormuş oda her iş verene uymaz,

2008 yılından sonra sgk`lı olup , emekli olan kişinin aylık bağlama oranı %30 olduğuna göre brüt 6bintl kazanan birine 1800tl emekli maaşı bağlanırsa asgari ücret alan kişiye ne kadar emekli maaşı bağlanır ? Bu soruyu ekpss sorsunlar .​

u.uçar

hocam bu hesap hatalı asgari ücret bugün 1600tl ve bunun üzerinden hesaplama yap lütfen! sınava girdiysen atanamazsın sen :eek:

İron

Üzerine 2 dini bayramlarda eklenecek 1000'er TL civarı ikramiyeyi de 12 aya bölerek hesapladım.:D;)

u.uçar

peki akp 2.turda gider ve chp Muharrem İnce gelirse , çift maaş bayram ikramiyesi ödediğinde ve en düşük emekli maaşını 2250tl yaptığında emekli maaşı ne kadar olur?

Akp emekli maaş hesaplama sistemini paylaşıyorum aşağıda
2 bayram harçlığı = 2000tl yapar / böl 12 aya = 167TL yapar
1600TL asgari ücretin emekli aylık bağlama oranı %30 olunca = aylık bağlanan maaş =480TL olur
480TL+167TL=647TL yapar
yani AKP emekli aylığı asgari ücretle çalışan kişinin alacağı emekli maaşı 647TL yapar yani 750TL alamaz.:eek:

İron

2008 yılından sonra aylık bağlama oranı %30 demişsiniz.2006 girişliler için oran nedir?

Bunun bir tablosu vs. var mı?

MİDNİGHT34

2006 ile 2008 arası %70 yada %60 arası 2008 den sonrası %30 yada %35 maksimum %40

İron

Yani hemen hemen yarı yarıya vay vay yazık yav , vatandaşın cebindeki paraya el uzatmalarına rağmen bu haliyle bile SSK açığı patlama yapmış bunun yükünü de geçmiş dönemde sadece bürokrat olan bir kişinin sırtına yüklüyorlar.Ne güzel memleket..

MİDNİGHT34

geçmiş yıllarda 35 yada 40 yaşında emekli olan kişiler bugün 70 yaşına dayandı ve bir çoğu öldü bu AKP lilerin bahanesi sıkıntı şuradan kaynaklanıyor 12 milyon emekli ve yaşa takılıp bekleyen 5 milyona yakın insan emekli olmak için kapıda bekliyor ayrıca ülkede her çalışan kendisinden alınan vergilerle bir emekli besliyor ve ülkede kaç milyon insan çalışıyor ? yani çalışan kişi emekli sayısını karşılamıyor . yan gelip yatan bir ülke olduk işsizlik tavan yaptı.

İron

Hesaplanmayan bir şey var yalnız maaşlara gelen zam, vergi iadesi, enflasyon farkı vs. ne olacak? ;)

OturanBoğa

son 10 yılın genel toplamı asgari ücretin üç katı yattıysa emekli maaşının yüksek bağlanmasına katkısı olur

2008 deki devletin emekliden alma politikası hala devam ediyor.!!! şuan en düşüğü 1500 alacak kişiler 600-1000 arası emekli maaşı alıyor. Yazıktır günahtır yıllarrrr boyu çalışıp bu kadar az para alan bi bizim ülkemiz var....

kamuya kadrolu 2003 yılında girdim.. geçen sene temmuz ayı itibariyle emekliği hak ettim.. ancak form da yazılanları okuyunca ister istemez tereddüt ettim, bugün emekli olsam bende bu civarlar mı alacağım emekli aylığı??

hükümet zaten ilgilenmiyor,muhalefet de ilgileniyormuş gibi gözüküyor sadece o kadar!...normal maaş zammı ayları dışında çok da ümidim yok benim bu ülkeden sizi bilmem de,o aylarda da elleri titreyerek yüzde 5 zor yaparlar....bu arada kendilerine ve memura yapılan zam yüzde 26 iken emekliye yüzde 19...aradaki farkı burda kim sorguladı yazdı!!??

Ada 2008 öncesi devlet memuru olduğun için 5434 'e tabisin ve taban aylık olan 2.379tl hakkından yararlanıyorsun tabi bunun üzerine derece ve kademen ek gösterkende eklenince 2.700-3.000tl arası bişey olur.
İş yerinizdeki mutemette hitap sistemine girip size alacağınız emekli maaşınızın bilgisini verebilir

En düşük ekmekli maaşı ne kadardır?

Merhaba arkadaşlar an itibari ile en düşük emekli maaşı kaç TL?

Sitede son zamanlarda 800 küsür lira maaş bağlanan arkadaşları okuyorum.Sanırım 800 küsür lira endüşük,daha altını görmedim.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kapıma iki memur geldi ibb den engellilere hediye dağıtıyorlarmış ,,,,seçim öncesi ,,,,bak sen ,,,,önce haklarımızı ver , vergiyi alıyorsun emekli maaşımızı düşürüyorsun , rapor veriyorsun oranı düşürüyorsun her sene kontrol şartı koyuyorsun ….hakkım haram olsun

ada
Sağlığın çalışmanı etkilemiyorsa emekli olma.
Brüt 6.000tl maaş alan birine maaşının %30 / %35 bağlanıyor yani 2.000tl emekli maaşı alır.
Brüt 4.000tl alan birine 1.200tl bağlanır.

Emekli maaşı ile geçinemezsiniz.
Kira vermesen bile maaşın yetmez.

yelizistiklal
Sizi tebrik ediyorum. Herkes sizin gibi düşünse her şey çok güzel olurdu. 👍

Ağustos ayında emekli zam oranı %5ile %7arasında olacak. 😠 Enflasyonu düşük gösterip düşük zam veriyorlar.

Eski çalışanlara bakın işçi emeklisi 4.600tl emekli maaşı alıyor. Eskiden bir baba çalışıp üç çocuğa bakıyordu. Şimdi üç çocuk çalışıyor bir babaya bakamıyor😠

bu allah devletimize zeval vermesinciler olduğu sürece bu sayfalardan daha çoookk ahları vahları oynayacağız!!..burada yazarlar geçinemiyorum çocuk okutuyorum kira ödüyorum diye, seçim de amann daha iyisimi gelecek zırvasıyla gene verirler o malum yere...verin kimsenin keyfinin kahyası değiliz elbette....allah sonumuzu hayır etsin inş.

Pazartesi işyerinden bir ablamız başvuru yaptı e devletini kontrol ettiğinde 874 + 44.51 TL maaş bağladı.... hani 1000 tl den aşağı olmayacak diye yazan arkadaşlar neredeler acaba ??

Yıllarca çalışıyoruz didiniyoruz her zorluğa katlanıyoruz asta üste boğun eğiyoruz ama alıcağımız emekli mukafatı 2000 tl yazıklar olsun bu duruma bizi düşürdüler, Allah bildiği gibi yapsın.Eski çalışan aynı iş yerinde arkadaş şuan emekli oldu 4000 tl maaş bağlandı ben kedimi hesaplıyorum şuan brüt 5000 tl üstünde 1600 tl çıkıyor, 4 sene sonra emekli olursam brütüm 8000 TL olsa alacağım maaş eski hesaba göre 4000 tl üstünde olması gerekirken şuan ki hesaba göre 2200 TL çıkar muhtemelen.Bu insanların hakkını ahını alıyorlarya öbür dünyada nasıl hesabını verecekler acaba merak ediyorum.:mad:

Son düzenleme:
Ben boş konuşmam sağlınız el verdiği sürece çalışacaksın. Yada evlenip double maaş ile yaşamaya bakacaksınız. Kadın olsam zengin keriz bulurdum. 🤗

Helsinki valla kafam rahat olsun tek maaslada gecinirim ben yeterki huzurum sağliğim yerinde olsun. Helsinki başka alemlerdesin yav kimsenin kimseyw guveni kalmamiş bir dunyada ne evlenmesi hemde zenginmiş ha ha güldürme beni bee :D

bu az maaş baglanıyor diyenlere hiç üzülmüyorum,çünkü degişen birşey yok,takım tutar gibi prti tutarsan gün gelir burda aglarız işte hep beraber,seçen biz degilmiyiz? degiştirende biz olmaıyız,istedikleri gibi uyutuyorlar bizi işte,kendine yüzde 35 sana geldimi yüzde 5,bozdur bozdur harca,yıllardır böyle ,degişen birşey varmı??

Üst Alt