Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum. Kontrol muayenesi istendi. Doktor çok üstünkörü baktı..?

MUSTAFA44

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
@ OturanBoğa Antalya araştırma hastanesine kontrol muayenesine gittim ilgili doktor 2 dakika dinlemedi hastane kayıtlarıma baktı sadece anlamadım neye göre karar verecekler?

Son düzenleme:
Bu kontrol muaynesi her engelliden isteniyomu

biraz araştırdım genelde pskiatrik nöroljik durumlarda veya şüpheli soruşturmada şikayette anlamadığım göz ile görülen durumlarda dahi isteniyor bazen mesala ben emekli oldum1,5 yıl önce 1 hafta önce konrol muayenesine çağırdılar raporum sürekli olmasına rağmen böyle uğraşıp duruyoruz

MUSTAFA44

Durumu anlamak için belli bir süre tedavi süreci işletmesi lazım. Bunu yapamayınca sanırım evraklar üzerinden değerlendirme yapacak. Olumsuz bir durum olmayacaktır diye düşünelim.

OturanBoğa İNŞALLAH öyle olur bir anda psikolojim bozuldu 8 10sene bekliyeceksin ha gayret az kaldı mustafa kendini rahatlatacan işyerin sana sabır gösterecek o hastane bu hastane dolandıracak belki 40 50 sefer 1 sneden fazla istirahatim var hepsi psikiatri elimde video bile var rica ettim arkadaşlara beni bırakın video çekin telaşa etmeyin ıspatlamak için tedavi için eee sonra emekli oldum şükür sonnra 2 dakika dinleyip heyete gönderecek heyete girdiğimde videolarım var epikiriz ilaç raporları istirahat belgeleri bunları okurlarmı videomu seyrederlermi yani zaman ayırırlarmı ve evet biraz rahatladım geçmişe göre ama emekli oldum kimseyle doğru dürüst konuşmuyorum bile kafamı bozmasınlar diye hasta olmayayım diye yani kendimin doktoru oluyorum bir aksilik çıkarsa ne yapabilirim biraz uzun oldu kafam dolu endişe şüphe eski durumlar yaşadıklarım.

Bu kontrol olayı neden bu kadar büyütüyorlar herkes kendi işini tam yapsa sıkıntı kalmayacak. Ben emekliliğimi doldurduktan sonra kontrol koyarlarsa çok zor bir duruma girerim çünkü yurt dışına çıkıcam ve oradan zırt pırt gelme şansım yok veya kontrole çağırıldığımı bilemeyeceğim bütün programlarım alt üst olacak diye korkuyorum.

hakanmemik aynen kardeş hadi kontrole girdin birde bu sıkıntılar dosya dolusu evrak var açıp bakmıyor bile eee tekrar sayfayı başa sar aynı sorunları tekrar yaşa pskiatride daha zor hayırlıs ne yapalım

aslında bu tür kontrollerin olması bi noktada iyi bi zamanlar para ile satın alınan sürekli raporlular elenerek hem ülkenin kazanması hemde verdiğimiz vergilerin ve zamanında ödediğimiz pirimlerin boşa gitmemesi sağlanır ammmaaa kurunun yanında yaşıda yakarlar ise işte o zaman işler değişir ...

hakanmemik kendileri sadece bir ilaç içsinler gidip çalışsınlar görelim onları çalışabiliyolarmı
tosunümit ben yazarken sende yazmışsın söylediğin muhakkak öyle amma kardeşim adam hiç bakmıyor neye göre karar veriyolar bir doktor işini tam yapmıyor hayatın değiştiriyor sonra uğraş dur zamanında bana bakan doktor hastanede yatarken gelen misafirimi bile sorguya çekmiş böyle olmalı öle değilmi

tosunümit haklısın bu kontroller iyi ama insanlar neden korkuyor ya bir şey olursa diye düşünsene bir kanun değişti sen emekli olalı 5 yıl olmuş hadi bakalım gel seni bir kontrol edelim neden insanları strese sokuyorlar korkacak bir şeyi olan korkmaz ama bir şeyler değişti diyip hhakların elinden gider diye korkuyor insanlar.
MUSTAFA44 keşke sağlığım yerinde olsa inan ki şuan kazandığım parandan fazlasını kazanırım ve böyle basit şeylere takılmam ama olmuyor işte sürekli olarak ayın sonunu getirmeye çalışıyoruz.

sürekli gittiğiniz ve takiplerinizin yapıldığı hastane ise normaldir. zira ben de bir önceki raporum için şeker hastalığından ötürü dahiliye hekimine gittiğimde tahlil istemedi. ben sordum 'tahlil istemiyor musunuz?' diye "hayır zaten hastanede kaydınız var" demişti.

doğru diyosunuz arkadaşlar ben polio sekeliyim sağ ayağım 17 cm kısa ve neredeyse hiç kullanamıyorum koltuk değneği ile yürüyorum bana %23 oran verdiler itiraz ettim kavga dövüş lafta değil harbi harbi kavga dövüş %42 oran aldım bende korkuyorum sizler gibi doktorlarımız çok kıytırık işine geldiği gibi hareket ediyor ...

turukku evet gitiğim hastane kardeş fakat şöyle bazı rahatsızlıklar sizinle arkadaş kronik olan birşey gittiğin zaman aynı şeyler anlat dur hastanenin havası bile ayrı memleketten başka ildeyim yani önceden gittiğim hastane değil nebileyim boş gezdim özel hastaneler gittim hastane uzak emekli olduktan sonra 3 5 sefer gittim detaylı araştırılsın diye norolojiyede gittim psikolojik dediler git gel bende doktora 1 yıllık ilaç raporu çıkarttım ani bir nöbettede yakın hastaneye gidip diazem vurup gönderiyolar aile komşu alışık zaten gelip geçiyor alışığım anlatabildimmi
tosunümit :) iyiymiş valla biraz kızdırsınlar bende kralı var dermişim öle oluyosa şaka şaka ben sinirlendimmi bi tane yumruk atamıyom elim ayağım titriyor ha nöbetmidir nedir o geldiği zaman 3 kişi beni tutamıyor cam çerçeve falan o ayrı oda bir iki dakika olan oluyo hayırlısı bakalım ne olacak

kontrol muayenesine heyete girdim tekrar bir üst heyete giren varmı?

kontrol muayenesinde heyete girdim 5 gün sonra bir üst psikiatri heyete girmemi istediler başından böyle bir durum geçen varmı bilgisi olan?

MUSTAFA44

Bir şekilde karar verememişler ya da sorumluluk almak istememişler... Dert etmeyin bence. Üst heyete durumunuzu güzelce izah etmeye çalışın, onlar da onay verecektir...

OturanBoğa hocam 3 lü heyete girdim güzelce durumumu izah edemedim veya heycanlandım bir şey söylediğim zaman üçü birden saldırıyor elim ayağım birbirine girdi panikledim yani bildiğimide unuttum yani heyet değil sanki karşılarında suçlu bir kişi duruyormuş gibi sorular sen nasıl çalıştın sigortanı nasıl doldurdun nasıl doldurdum
işyerindekiler beni çağırı ustabaşı kardeşim git istirahat al yeter artık kaç sefer söyledi müdür emir bile vermiş sıkmayın diye(Allah razı olsun) kaç tane 10 gün 20 gün 45 gün rapor aldım askerliği yatırdım peki sen doktor nasıl bana olurya sağlam vereceksin anksiyete demeye panoroit nöbet dedim videoya bakmadılar bile lafı ağzımda bıraktılar hemde öyle ortamlara gelemiyorum güzelce bir başkasına anlatıyorum ama takıldım kaldım sonuç zorda olsa öğrenebildim konversiyon bozukluğuymuş araştırdım evet doğru söyledir fakat eksik bana önceki verilen personalite bipolar bozukluğuydu şimdi ben yıllardır içtiğim ilaçları boşuna içmişim öylemi yani
odoktorlar beni 13 sene yanlış teşhisle yıpratmışlar böyle nasıl olur anlamadım gittiğim her doktor bana sordu nasıl böyle hata yaparlar velhasıl
araştırmalarımda (günlerce)anksiyete panaroit şizoit şizotip avoidant bipolar affektif obsesif kompulsif schizoit ve dissosiyatif bozuklukların ve bir kaçtane daha her birinden 3 er 5 er almışım
pazartesi tekrar heyete greceğim ne yapmam gerekiyor konversiyon bozukluğu tedevi edilebilen %0 az düzelen %25 tedavi edilemiyen %50 doktorlar sıcak bakmadı diye düşünüyorum yani %50 bile zor hissttim alsam dahi benim gel bu işin içinden çık ne önerirsiniz

emekli kontrol muayesine girdim 1 dereceden 3dereceye düştü kademeye takılıyormuyum

kontrol muayenesine girdim1 derece %80raporum vardı %50 ye düşürdüler 3 derece kademeye takılıyormuyum işe giriş tarihim 10ayın-1-2001 askerlik borçlanmam 550/493 gün yani emekli olup muayenede derece düşerse emekli devammı ediyor yoksa kademeyemi takılıyorum eğer takılırsam ne zaman emekli olurum?
2 sene verdikleri emekli maaşını geri alırlarmı?

Saglik Raporunuz ve vergi indirim belgeniz süreklimiydi.

Kozmik

Bana soruyorsan 2 yıllık %80 süreli raporla 2 yıl süreli vergi indirimi ile emekli oldum ben. SOnra sgk'nın kontrolünü yaptık raporum %77 ve sürekli onaylandı.

serkan1976 kardeş bu kademeden bahsediyorum bu tabloya göre askerlik borçlanması falan ondan bahsediyorum

2008_oncesi.PNG
k
Kozmik kardeş benimki evet sürekliydi şu andada sürekli imiş haber aldım fakat vergi indirimi ne olur veya ankaraya gönderirlermi onuda bilmiyorum

İşe giriş tarihinize göre, 1.derece vergi indirimi ile 3.derece arasında 4 yıl fark var.
3.dereceye düşerseniz maaşınız kesilir.
Zamanı gelince yeniden emekli başvurusu yaparsınız.

MUSTAFA44

Bence emekliliğin devam etme olasılı daha yüksek. %40^ın altına düşseydi SGK sorun ederdi diye düşünüyorum/umuyorum.

Lütfen gelişmeleri burada paylaşın

OturanBoğa hocam [FONT=sans-serif]emekliliğin devam etme olasılı daha yüksek. derken yani kademe falan varya.
[/FONT]
[FONT=sans-serif] sgk neyi sorun ederdi.[/FONT]

MUSTAFA44

Bu söylediğimi bir bilgiye dayanarak söylemiyorum. SGK'nın iş yapış şekiline aşina biri olarak diyorum... Bence o ayrıntının göz ardı edilmesi muhtemeldir. Umarım haklı çıkarım

OturanBoğa hocam bağlasalarda sonra yersiz ödeme diye geri isterler bana maaşı bağladılar 3 4 ay sonra bir kağıt geldi yersiz ödeme maaş yalnış hesaplanmış bende geri ödedim.

MUSTAFA44

Hayatlarımız nasıl da terörize ediliyor kurumlar tarafından! Çıldırmamak işten değil.

Ne diyeceğimi bilemiyorum. Haklısın. Maalesef.

Üst Alt