Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli oldum. Kontrol muayenesi istendi. Doktor çok üstünkörü baktı..?

1. derece emekli olup kontrol muayenesi sonrası 3 dereceye düşen kademeden dolayı emeklilik düşermi araştırdım herhangi bir şey bulamadım peki mevzuat nediyor hangi maddeyi araştırmak lazım bilgisi olan arkadaşlar.

bu arada baktım ödeme bilgilerinde bir değişiklik yok kontrol kağıt geldikten sonra 4. maaşı aldım 5.de e devletten baktım ödenecek gibi görünüyor yani maaş rakamlar var

Mustafa44
kardeşim sen engelli raporunu süreklimi aldın kontrollümü ? Ve vergi indirimi süreklimi gelmişti yoksa kontrollumu ?

Mustafa kardeşim antalya eğitim araştırmaya mi gittin tedavi sürecinde zaten orda tedavi görmedin mi hastane kayıtlarında tedavi sürecin zaten görünüyordur sen baya bir süre ara mi vermiştin tedaviye ondan mı tekrar kontrol istediler birde surekli mis emekli de olmuşsun 1.5 yıldır eziyetten başka birşey değil normal insanın bile psikolojisi bozulur Rabbim yardımcın olsun ins..

@izmirdeki abim sürekli vergi indirimi sürekli rapor idi

@egemat1 evet oraya gittim hastaneye yukarıda açıkladım tamamını okursan bilemedim nedendir araştırdım önceden gittiğim hastane soruşturma geçirmiş olabilir veya sgk nın arada böyle şeyleri oluyor sen ne diyon kardeş mahvoldum yeme içme uyku vs kesildi zayıfladım ilaç içmeme rağmen birde durumumu tam manasıyla izah edemedim eksiklik bendede var epikriz nöbet video vardıda anlamışlarki verdiler raporu şöyle böyle dedim kızdım amma araştırmaları benim açımdan iyi oldu 13 seneden sonra doğru teşhis ilerleyeceğim demekki hayır varmış RABBİM hepimizin yardımcısı olsun amin

SGK kontrol muayenesinde 506 sayılı kanunun 60 ncı maddesine C bendine atıf yaparak oranı düşen emekliliği devam ettiriyor.:

C) a) Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce bu Kanunun 53 üncü maddesine göre malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya arızası bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayan sigortalılar, yaşları ne olursa olsun en az 15 yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3600 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olmak şartıyla yaşlılık aylığından yararlanırlar.​

@serkan1976 @OturanBoğa kardeş ben anlayamadım öylemi demek istemiş 1 derce (%80) 3. dereceye%50 ye düştü ben 17 seneyi doldurdum şu anki oranım 18 seneyi dordurmam gerekiyo yukarda yazdım evrak kayıttan baktım emeklilik karar servisine gönderildiği yazıyor ayrıca yeni raporumu istedim vermiyorlar fotokopi dahi vermiyorlar anlamadım bilgisi olan arkadaşlar

@OturanBoğa anladığım kadarı ile yüzdesinden çok bu kişi rahatsızlığı varmı bu bölüme takıllmışlar sahte vs bir durum varmı diye tamamen soruşturma kontrol bu yönlü olmuş ben bunu anladım %40 üstünde olması önemli imiş onuda verdiler şükür sgk takibinde ememklilik karar servisine gönderildiği yazıyor yeni raporuda sgk vermiyor yasak diyorlar okadar

Üst Alt