Gitaristanbul
Bu dediğini ayda 10 gün gösteren ancak kendi işyerinde kendi bir yakınını ancak böyle gösterebilir gerçek çalışan biri 30 gün çalıştığı halde neden 10 gün görünsün bu defa diğer sosyal haklarını kendisi ihlal etmiş olmazmı tazminat vb.
Dediklerinde haklısın 2008 öncesi ve 2008 sonrası ama zaman geçtikçe bir şeyler değişiyor hiç bir şey aynı kalmıyor,
Herkes istiyor ki 1970 80 90 yıllarında ssk lı olan birinin almış olduğu hakların hepsi bugünde uygulansın sonuna kadar devam etsin,o zamanlar çok bilinç yok bu nedenle ihmal çoktu,birine emeklilik deyince oooooo diyordu görebilirmiyiz o günleri ve o günler emekliliğin en erken yaşlarıydı, kadın erkek dahil 36 38 40 yaşlar, hal böyle olunca insanlarıda buna teşvik etmek için birileri bu hakları bolca vermiş nasılsa bu millet emekli olduğu zamanlarda ben başta olmam kim gelirse ceremesini o çeksin ben şimdilik böyle iyiyim, yani o hakkı vermek önemli değil önemli olan bunun sonucuna katlanmak ama sonucunda bunlar yok zaten,belirli bir seviyeye gelince işte o zamanda bunu bir yerden kesmek zorundasın bu verilen haklarıda iptal etmekte hak değil çünkü önceki vermiş,haksa mesela o birileri 36 - 40 yaşlarında emekli oldu bizler yaş bekliyoruz ve bizden sonraki nesiller daha geç yaş olacak ve daha fazla prim ve dahada az maaş
Bizim ülkede ayrıca bu özel sigortalar güçlendirilmesi lazım ve birazda teşvikler bu yönde olmalı herkes sgk nın üstüne atmaca
gibi atıldı herkes bilinçlendi şimdi herkes emeklilik peşinde,
haksızlık olan çok şey var
mesela bir kadın eşini kaybediyor eşi vefat ediyor eşinden emekli maaşı alıyor ve bu kadın çalıştığı zaman
bunun maaşı kesilmiyor, emekli oluyor maaş yine kesilmiyor tabi biraz kurum farkı vb.bir şeyler değişebiliyor ama kurum farkı bile olsa
hakzılık yönleri çok fazla
Neymiş emekli sandığına bağlı emekli olmuş eş, anne,baba bunlar vefat ediyor ve eş ve yetimleri
yani 4c nin yetimleri yetimden sayılıyor diğerleri üvey evlat ama 4a ile 4b nin yetimleri yetim değil, bunlar çift çift götürüyor
çalışıyorlar kesilmiyor, diğerlerine göre bunların aldıkları parada hak değil, emeklikte aynı kurumun çatısı altında a nın eşi b nin eşi
en klas c nin eşi,a nın çocuğu b nin çocuğu c nin çocuğu tabi devleti idare edenlerin en aşağı tabakadan en yukarıya o binlerce kişi bu kesim emekli sandığına bağlı oldukları için tabi ki önce kendilerini yakınlarını düşünmeleri nedeniyle haklar önce onların oluyor başka ne olsun ki içten içe birileri kendilerini kolluyorlar, biri yapmak istemesede bini bunun böyle olmasını ister diğer emekli sandığına bağlı olanlarda bundan bunların sayesinde nasipleniyor haksızlık,diğerlerine göre bol kepçe buraya dağıtılıyor kaşıkla diğer yerlere,
aslında 4b patron sandığı ama bak en gariban 4b dir
Bu hayatta hiç bir şey eşit gitmiyor,her şeyi hesap eden her şeyi ince ince düşünen hiç bir şeyi atlamayan biri varmı bu dünyada varsa kaç kişi ama bazı insanlar hinliği iyi biliyor
sadece bunlar değil haksızca yapılmış çok şey var ve ben o mecliste oturanların çoğu milletvekilinin bu işlerden çok anladığını sanmıyorum
hani milleti savunuyorlar ya, herkes her şeyi bilebilirmi her detayı her teferruatı, bunların hangi birinin farkındalar sadece bir şeyler,önlerine bir şey geliyor bu nedir,neyi getirir ileride ne olur sonuç hepsini kafası alırmı,bu sgk nın mevzuatını işçi bile bunlardan çok daha iyi bilir,
detaylar geçiliyor sonra ilerisini göremiyorlar ve bu nedenle sonrakiler haksızlığı çekiyor zincir gidiyor,tabi çıkarlar
yani önceki hükümetlerin verdiği bonkörlüğün zahmetini bu hükümet çekiyor çünkü emekli sayısı bunlarda patladı,hak vermek önemli değil bunu yerine getirmek önemli olan,öncekiler sadece hak verdi,ama tabi emekli maaşlarının düşüklüğü başka şey düşük prim yüksek prim meselesi değil, emekli maaşlarının taban çok düşük zamlara göre artan asgari ücrete göre pul oldu çok eridi,