Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekli olursam aylığım çok düşük olacağı söyleniyor, bu doğru mu?

ensenturk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Tekrar merhaba ozgurmeric74 hocam. Ben erken emeklilik işlemlerine başlayacağım fakat bir arkadaşım erken emekli olanların 600-800TL arası bir maaş alabileceğini söylüyor. Bu doğru mu?

ensenturk

Maalesef emekli maaşları düşük ve her geçen gün düşmeye de devam ediyor...

Senin icin yatirilan SGK primine bagli maasin. Asgari ucrete gore yatiyorsa primin, maasin dusuk olur. https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ adresinden bir gir, orasi %5-10 dusuk gosteriyor ama en azindan bir fikrin olur.

@ensenturk

Herkes için geçerli değil. prim gün sayın ve ödediğin primler yüksekse yüksek bağlanır. mesala ben 1900 tl alıyorum. 3000 tl bağlanan bile var. sgk nın ne kadar maaş alırım linginden maaş hesaplaması yaptın mı?
ayrıca emekli olsan bile sigortalı çalışabilirsin maaşında düşme yaşanmaz.

bende hesaplattım şuan erken emekli olsam 1000 lira maaş bağlanacak şaka gibi, devlet olarak sen bana demişsin ki arkadaş senin hastalığın seni 39 yaşında bile çalışmayacak hale getirebilir ki böyle bir ihtimal var, o yüzden ben seni erken emekli ediyorum çalışacak durumun olmaz belki emekli ol erkenden, ama sonra bana verdiği maaş 1000 lira? kime nasıl yetecek bu para çalışmadan 1000 lira ile nasıl yaşayacağım ben?

şuan emekli olmama yaklaşık 4 sene var, emekli olduğumda daha fazla maaş almamı sağlayacak bir çözüm var mı acaba?

dogus_83

Var bireysel emeklilik özel sigorta. Devletten 2008 sonrası için maaş beklemeyin. Aylık bağlama oranı %60-70 lerden %30 lara düştü.

@dogus_83

Eğer engel oranınıza göre gerekli gün sayınız yeterli ise, yani sadece sigorta giriş tarihinize göre doldurmanız gereken hizmet yılını bekliyorsanız;

Özel bir kod var SGK'nız işveren tarafından yatırılırken mesela aylık 30 gün 2.000 TL maaştan göstereceklerine 10 gün 2.000 TL gösterirlerse günlük kazancınız artar. Yevmiyeniz 66 TL değil de 200 TL yani üç katıymış gibi görünür. Bu da emekli olduğunuzda maaşınızın yüksek olmasını sağlar.

Ne kadar etiktir, hak mıdır? Bu sizin bileceğiniz iş... Ancak önce Yaşar OKUYAN sonra Faruk ÇELİK kazığından sonra bu insanlar ne yapsa yeridir diye de düşünmüyor değilim...

Şöyle bir örnek vereyim;
Aynı süre çalışmış iki kişi düşünün, ikisi de 20 sene çalışmış, aynı ücretten yatmış, birinin girişi 1990 yılında ve 2008 yılı öncesi primleri daha çok, diğerinin girişi 1995 yılında ve primleri ağırlıklı 2008 yılı sonrası. Ama ikisi de toplam 7.000 gün prim yatırmış.
Sonuç:
2008 öncesi primi çok olan 2.600 TL maaş alıyor,
2008 sonrası primi çok olan 1.400 TL...
Hak mıdır?

Sağlıklı bir ömür dilerim.

Son düzenleme:
bu millete müstahaktır. akp ye oy veren herkes hakkediyor. kimse şikayet etmesin emekli maaşım düşük diye oy verirken aklınız neredeydi?

SGK zor durumda olduğundan aylık bağlama oranlarını %70 lerden %30 lara düşürdüler. Tabii tüm çalışanlar için, sırf engelliler için değil. Bu durum devlet memurlarından ziyade özel sektör çalışanlarını vuruyor...

Gitaristanbul

etik vs kısmı hiç umrumda değil bugünlerde artık, kimse adaletli davranmıyor zaten dediğiniz gibi biri 2600 lira ötekisi 1400 lira maaş alıyor nerde adalet o nedenle vicdani açıdan bu tavsiyeniz beni hiç rahatsız etmez, 10-15 yıl önce olsaydı evet rahatsız ederdi ama artık değil.

evet şuan gerekli olan prim günümü doldurdum sadece yılı bekliyorum, iş veren açısından bu dediğinizin bir sakıncası olur mu peki? ayrıca ayda 10 gün ödenir ise ssk ya ilaç yazdırma vs konularında bir sıkıntı yaşarmıyım?

edit: bu uygulama yasal değilmiş ve cezası varmış.

Bende malulen emekli oldum.Benim primim asgari ücretin ustunde yattığı halde 1300 TL maaş alıyorum.Gelde yaşa İstanbul lun göbeğinde bu parayla

@ozgurmeric74
merhaba abi bir sorum olacaktı bilgi verebilirsen tşk
ben sigortalı çalışıyorum 2009 da girdim halen çalışıyorum %52 raporum var bagkur olarak da 2003 ten 2007 kadar girişim var fakat 450 gün para yatmış oldugundan 450 gün sayılıyor bu şekilde emekli maas hesaplamasında bugün için 1000 küsür görünüyor bagkurda 2003 2007 arasını tam borçlansam maaş artışı fark edermi acaba teşekkürler

Aydoga

malulen emekli olup bu platformda 680tl alan var arkadaşım 1300tl az haklısın asgari ücretin altında emekli maaşları ve dibe doğru gidiyor

şimdi hükümet 1000tl altı maaş alanlara yılbaşına kadar en erken ekim ayında zam yaparak 1000tl yapacak. yine polis hemşire öğretmen emekli maaşlarının göstergesini 3600 çekmeyi planlıyorlar

yalnız üniversite mezunu olanları kapsıyor bu ek gösterge yani lise mezunu polise ve iki yıllık yüksek okul mezunu emekli öğretmenleri kapsamıyor 4 yıllık üniversite bitirip ek göstergeyi 3600 yaptıkları an 500tl ile 800tl seyyanen zam alacaklar.

eskiden 2 yıllık yüksek okul bitiren ve şuan emekli olan öğretmenler var şimdi polis ve öğretmenlerin hepsi 4 yıllık mezun not: ilkokul mezunu orman işletmelerinde çalışan emekli olan bir tanıdığım var 3250tl emekli maaşı alıyor yani eskiden emekli olanların şartları daha iyi

Ben 1807 gun ile malulen emeklilige basvurdum bunun 1200 gunu 2000 yili oncesi 720 gunu dogum borclanmasi yaptim bu sene 8 gun de istege bagli yatirdim acaba ne kadar maas alirim bilgilendirirmisiniz?ssk ilk ise giriş tarihim 01.08.1996

[FONT=Roboto]Emekliler zam oranını merakla beklerken; 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam için yasa çıkarılacak. Tasarı, Meclis'e gelecek. Yasanın çıkmasıyla düşük maaşlı emeklilerin maaşında iyileştirme yapılacak. Bin liranın altında maaş kalmayacak. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da ocakta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. Bunun detayları, düzenlemenin Meclis'e gelmesiyle ortaya çıkacak.[/FONT]

18 yıl 4080 gün prime tabi bir kişi şu an emekliliği hak etse Allah aşkına kaç lira maaş alıyor?

emir79

en düşük maaş 1000 tl olsa ne olur sadaka gibi...
ailenin yoksulluk/fakirlik sınırı olmuş 6000-7000 tl...

u.uçar

sgk zor durumda evet!!...kılıçdaroğlu zamanında sgk yı batırdı değilmi!!...klasik akkoyunların reislerini aklama çabaları!!

@ozgurmerıc74 @hozgul iyi günler acaba son günlerde sosyal güvenlil uzmanı erhan nacar ve basın da yer alan haberlerde 2018 yılının kasım ayında emeklilik hak eden kişiler.,emeklilik müracatlarını 2019 OCAK ayında yapmaları yönünde haberler oluyor. bu durum katsayı dan dolayı fazla maaş bağlanırmış.benim durumum kasım ayında emekliliğim3.derece vergi indirimi 3760 günle doluyor.ve sgk sitesinde 1100 tl+45 ek ödeme.,/emekli maaşı .com da 1154 +46 tl ek ödeme çıkıyor.

engelli olarak 2 sitenin 50 tl gibi bir fark var.toplam prime esas kazanç'ım kasım ayına kadar 250.000 tl peki ben kasım damı yoksa ocak ayındamı müracat yapsam ne gibi fayda veya zararı var.birde özel bir şirkette çalışıyorum sene başı yeni sözleşme görüşmeleri var.şuan saat ücreti bürüt 11'71 tl bu saat ücretim sene başından itibaren yükselecek.emekli olunca, normal aylık kazancımın yarısını bile alamıyorum.nabsam emekli olmadan 2,3 sene daha çalışıp primi 4000 gün üzerine çıksam emekli aylık ciddi bir artış sağlarmı..

bilgisi faydası olacak arkadaşlardan yardım talep ediyorum saygılarımla...

elifsu2010

Sizin yılbaşından sonra müracaatınız daha münasip

1- Kıdem tazminatının taban ücreti zamlanacak

2- Emekli aylığı enflasyon farkı yüzünden daha avantajlı olacak

3- Yılbaşında ücretinize zam geleceği için kıdem tazminatı daha fazla alacaksınız.

Gitaristanbul

Bu dediğini ayda 10 gün gösteren ancak kendi işyerinde kendi bir yakınını ancak böyle gösterebilir gerçek çalışan biri 30 gün çalıştığı halde neden 10 gün görünsün bu defa diğer sosyal haklarını kendisi ihlal etmiş olmazmı tazminat vb.

Dediklerinde haklısın 2008 öncesi ve 2008 sonrası ama zaman geçtikçe bir şeyler değişiyor hiç bir şey aynı kalmıyor,
Herkes istiyor ki 1970 80 90 yıllarında ssk lı olan birinin almış olduğu hakların hepsi bugünde uygulansın sonuna kadar devam etsin,o zamanlar çok bilinç yok bu nedenle ihmal çoktu,birine emeklilik deyince oooooo diyordu görebilirmiyiz o günleri ve o günler emekliliğin en erken yaşlarıydı, kadın erkek dahil 36 38 40 yaşlar, hal böyle olunca insanlarıda buna teşvik etmek için birileri bu hakları bolca vermiş nasılsa bu millet emekli olduğu zamanlarda ben başta olmam kim gelirse ceremesini o çeksin ben şimdilik böyle iyiyim, yani o hakkı vermek önemli değil önemli olan bunun sonucuna katlanmak ama sonucunda bunlar yok zaten,belirli bir seviyeye gelince işte o zamanda bunu bir yerden kesmek zorundasın bu verilen haklarıda iptal etmekte hak değil çünkü önceki vermiş,haksa mesela o birileri 36 - 40 yaşlarında emekli oldu bizler yaş bekliyoruz ve bizden sonraki nesiller daha geç yaş olacak ve daha fazla prim ve dahada az maaş
Bizim ülkede ayrıca bu özel sigortalar güçlendirilmesi lazım ve birazda teşvikler bu yönde olmalı herkes sgk nın üstüne atmaca
gibi atıldı herkes bilinçlendi şimdi herkes emeklilik peşinde,

haksızlık olan çok şey var

mesela bir kadın eşini kaybediyor eşi vefat ediyor eşinden emekli maaşı alıyor ve bu kadın çalıştığı zaman
bunun maaşı kesilmiyor, emekli oluyor maaş yine kesilmiyor tabi biraz kurum farkı vb.bir şeyler değişebiliyor ama kurum farkı bile olsa
hakzılık yönleri çok fazla

Neymiş emekli sandığına bağlı emekli olmuş eş, anne,baba bunlar vefat ediyor ve eş ve yetimleri
yani 4c nin yetimleri yetimden sayılıyor diğerleri üvey evlat ama 4a ile 4b nin yetimleri yetim değil, bunlar çift çift götürüyor
çalışıyorlar kesilmiyor, diğerlerine göre bunların aldıkları parada hak değil, emeklikte aynı kurumun çatısı altında a nın eşi b nin eşi
en klas c nin eşi,a nın çocuğu b nin çocuğu c nin çocuğu tabi devleti idare edenlerin en aşağı tabakadan en yukarıya o binlerce kişi bu kesim emekli sandığına bağlı oldukları için tabi ki önce kendilerini yakınlarını düşünmeleri nedeniyle haklar önce onların oluyor başka ne olsun ki içten içe birileri kendilerini kolluyorlar, biri yapmak istemesede bini bunun böyle olmasını ister diğer emekli sandığına bağlı olanlarda bundan bunların sayesinde nasipleniyor haksızlık,diğerlerine göre bol kepçe buraya dağıtılıyor kaşıkla diğer yerlere,
aslında 4b patron sandığı ama bak en gariban 4b dir

Bu hayatta hiç bir şey eşit gitmiyor,her şeyi hesap eden her şeyi ince ince düşünen hiç bir şeyi atlamayan biri varmı bu dünyada varsa kaç kişi ama bazı insanlar hinliği iyi biliyor

sadece bunlar değil haksızca yapılmış çok şey var ve ben o mecliste oturanların çoğu milletvekilinin bu işlerden çok anladığını sanmıyorum
hani milleti savunuyorlar ya, herkes her şeyi bilebilirmi her detayı her teferruatı, bunların hangi birinin farkındalar sadece bir şeyler,önlerine bir şey geliyor bu nedir,neyi getirir ileride ne olur sonuç hepsini kafası alırmı,bu sgk nın mevzuatını işçi bile bunlardan çok daha iyi bilir,
detaylar geçiliyor sonra ilerisini göremiyorlar ve bu nedenle sonrakiler haksızlığı çekiyor zincir gidiyor,tabi çıkarlar
yani önceki hükümetlerin verdiği bonkörlüğün zahmetini bu hükümet çekiyor çünkü emekli sayısı bunlarda patladı,hak vermek önemli değil bunu yerine getirmek önemli olan,öncekiler sadece hak verdi,ama tabi emekli maaşlarının düşüklüğü başka şey düşük prim yüksek prim meselesi değil, emekli maaşlarının taban çok düşük zamlara göre artan asgari ücrete göre pul oldu çok eridi,

Burda kimse 40 yaşında emekli olsun demiyor adam gibi emekli maaşı istiyor.

eskiden erken yaşta emeklilik vardı evet,ama o zamanı eleştiren şimdiki hükümet yetkilileride o zamanlarda emekli oldular,burda inanılmaz bir ironi yokmu sizce!!??

yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi kimse 40 yaşında emekli olunsun demiyor zaten,hali hazırdaki emekli maaşları düzeltilsin insanlar daha iyi emeklilik şartlarında yaşasın diyoruz..ama bunun ismi nedense toz kondurtmadıkları hükümeti eleştirmek yıpratmak oluyor!..sen koyun gibi herşeyden memnun olabilirsin herkes öyle değil maalesef!!

reis 38 yaş konusunu kendisi çıkarttı,kim dedi ona milleti 38 yaşında emekli yap diye(ha bu arada kendisi de 46 yaşında emekli olmuş eleştirdiği bundan önceki hükümetler sayesinde oda ayrı bir ironi!!!)
o zaman belli bir yaş koy,yaş bekleyenler 48 i doldurdumu emekli olsun de..sana 38 diyen kim ki!!

Burda kimse 40 yaşında emekli olsun demiyor adam gibi emekli maaşı istiyor.

ben ne dedim ben demedimmi

@deathless

bende zaten emekli maaşlarının erimesinden bahsediyorum, mesela 4 yıl önce ssk düşükten emekli maaşı alan biri asgari ücretten epey fazla alıyordu ama şimdi eşitlendi yani asgari ücret artarken emekli maaşları eridi o asgari ücretin bir kaç sene birden artışı emekli maaşlarının dengesini bozdu çünkü emekli maaşlarına asgari ücret gibi katlamalı maaş verilmedi eski oranda devam etti ne oldu asgari ücretin artması ile patronlar artan maliyetler açısından her şeye zam yaptılar ilk zamlar böyle yapıldı sonra dolar fırlamaya başladı birde burdan girdi,

asgari ücretin artışı patronların yaptıkları zamlarla alım gücü olarak bir şey değiştirmedi ama emeklilerin maaşlarını dibe çöktürdü,ben biraz dolaşmayı girip market alış veriş merkezlerinde dolaşma huyum vardır oldum olası almasam bile bakarım bu nedenle nerde ne fiyat nerde ne oldu ne zaman çıktığınıda unutmam,başkalarına verilen haklar başkalarına verilmiyor diyorum

emekli maaşının tabanı çok düşük, herkes emekli maaşının peşine düştüde diyorum, bizim ülkemizde özel sigortalarda teşviklerle aynı sgk emekli maaşları gibi avantajlı bir hale getirilebilir, bir tek sgk artık bu kadar milyonları kaldırmıyor ama tabi ki birileri önce kendilerini kaldırmayı işte çıkar düşünüyor,

ben mesela bekarım babamdan emekli yetim maaşı alıyorum, tutar ne kadar 400 tl % 25 ve uzun yıllar ssk lı çalıştığım için işten ayrılınca müracat ettim bu 400 tl nin 40 tl gibisini sağlık kesintisi olarak düşüyor bildiğim 3 yıl kadar kesiyor 360,00 tl kalıyor,düşünürsen tabi ki çok komik, ben çalışmaya başlarsam o maaş kesilecek ama birileri çalıştığı zaman onların maaşları kesilmiyor

işin içine girince bir bakınca tabi ki haksızlık çok her konuda bir tek maaş değil sanırım yazdığımı tam okumadınız, o erken emekli olanlarla emekliler çok fazlalaştı önceden bu yaşlar olmasaydı bunun bedelini herkes çekiyor haliyle bir tek sgk bu kadar milyonlara nasıl bakacak bide sgk penceresinden bakmak lazım hep kendi pencerenizden bakmayın,iki taraftan bak her iki tarafında haklı haksız olduğu yönler daha net görülüyor

Ben babamın bağkur emekli yetim aylığı müracatı yaptığım zaman müfettiş beni gelir testi için çağırdır gittim biliyorsunuz asgari ücretten fazla gelirim olsaydı o maaşı alamayacaktım,

ben çalıştığım yerde aynı binada bir kadın tanıdım ve sık sık görüyoruz birbirimizi, kendi emekli eşi emekli babası savcı emeklisi
karı koca çok erken yaşta emekli olmuşlar kadın 40 yaşlarında eşini kaybetmiş ben onu tanıyalı 25 seneye yaklaştı bundan öncesi hem babasından,hem eşinden hem kendi emekli maaşını alıyordu ve maddi durumu hem kendi babasından hem kendi eşinden çok iyi
bir dünya malı mülkü var,

bende o yıllarda vefat eden babamın emekliliği ile ilgili koşturuyorum ama ne koşturdum evet bağkuru var dernek kaydı yok o dönemlerde vefat eden birinin askerlik borçlanması yapılmıyordu,bu kadın biz muhasebe bürosuyduk haliyle gelip bir şeyler soruyordu tabi sadece bu kadından bahsediyorum daha kimler kimler ve 3 yerden maaş alıyor maaşı beğenmiyordu ve ben diyordum açıkça ben senin o aldığın maaşlardan birinin yarısını alsam bu devleti öpüp başıma koyacağım,yakın akrabalarımdan babamı iyi bilenler dernek kaydının olduğunu söyledi çok dolaştım ticaret odasının,vergi dairelerinin arşivlerine kadar girdim kaç dernek dolaştım oturdum kendim baktım yok sonra nasip değilmiş bıraktım,bu askerlik borçlanması ölüm halinde yapılması karara varıldı ama ben istemiyorum dedim
ve kaç yıl sonra 2012 de müracat ettim yine benim babamın hakkı dedim

o kadın ve onun gibiler zamanında o tepedeki yetkililer kimse onların sayesinde bol kepçeden vermişler kadın malk mülk içinde babasının maaşını alıyor ama ben gidince gelirine bakalım, tahmini bu 30 yıldır maaş alıyor,verilen haklar geri alınmıyor

önceki hükümetlerin yaptıklarını bağladığı maaşları bu hükümet ödemek zorunda verilen hak alınmıyor

o niye yüksek alıyor bu niye bu kadar maaş alıyor bunların tek sorumlusu bu hükümet değil

o niye alıyor bu niye almıyor deniyorsa o zaman verilen haklar geri alınır yapmaları lazım

onlar çifter çifter alırken haliyle sonrakilerde bunun ceremesini çekiyor onların aldıkları bu paralar hepimize yansıyor
bilmem anlatabildimmi

rainman57

[FONT='inherit']Emekliliği gelmiş fakat maaş düşeceği için emekli olamayan bir sürü engelli var.Engelli bireylerin emekli olduktan sonra engelli olmayan bireyler gibi yetmediği yerde ek iş yapma olanakları yok denecek kadar azdır.Bu 3600 [/FONT][FONT='inherit']ek gösterge[/FONT][FONT='inherit'] engelli çalışanlara da vererek emekli olmalarının yolunu açmak gerekir, diye düşünüyorumm[/FONT]

Evet onlardan biride benim suan 2000 tl maaş alıyom emekli olursam 1100 tl düşüyor beklemeye devam....

emir79
Erken emekli olan engelliler de sağlıklı insanlar gibi SGDP kapsamında emekli olarak çalışabilirler.
Kısıtlama sadece malulen emekliler için.

Ufukalp
evet ama şöyle bir durum var zaten memuriyetten emekli olma gerekçesi sağlık durumunun daha elvermemesi, durum böyleyken memuriyetten emekli olan kişi daha özelde çalışmayı düşünmez.

Üst Alt