Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliler MEB sınavına giremeyeceklermiş..?

Kaya why be ne kadar iyisin sen öyle ne kadar bencil değilsin helal olsun sana. Allah'ından bul ben ne diyeyim. Yazıklar olsun öyle İnşallah'lar Maaşallah'lar. Ben burada insanlara danışıyorum sen bedduaya çıkmışsın. Yeri burasımı kardeşim ayıptır....

anlamadıgım konu şu emekli bir insan nasıl memur olabilirki o zaman memurun yararlandıgı hiç bir haktan yararlanmayacak sadece maaş alacak

bende gözünü toprak doyursun diyorum emekli olmuşsun işte bırakta hiç birşeyi olamayan gariban faydalansın koca karılar gibi beddua etme de ki yarab verdiğin nimetlere çok şükür olamayanlarada ver

Sen ne kadar cahilsin be kardeşim. Hiç okumadan anca carcar konuşuyorsun. Ben kanundan bahsediyorum sen efelikten. Benim yaşım 42 yani önümde çalışacak zamanım var. Ben vereyim sana 600TL aileni geçindir bakalım. Memuriyet olmazsa başka yerde neticede çalışılacak. Özel sektörde 1 senedir iş bulamıyorum, ben sınava alınmaktan ve kanundan buraya koyuyorum sen YOK GÖZÜNÜ TOPRAK DOYURSUN gibi cahil seviyesiz bir konuşma yapıyorsun. Ben ne diyeyim Allah asıl senin gibi zontalardan Devlet Memuru olupta onlardan hizmet almayı düşündüğü vatandaşı korusun. Gevezelik yapacaksan başka sayfada yap... Buraya açtığım konuda yapma ayıptır....

Yahu saçma sapan mesajlar yazmaktan sıkılmadınız mı?! Başlığın kilitlenmesine neden olacksınız. Lütfen susun.

Emrah arkadaşım, emekliliğin düşüyor çalışmaya başladığında yani memuriyete geçiyorsun, emekli maaşı falan almıyorsun kısacası yani emekli olmamış gibi oluyorsun. Yukarıdaki yazı sana değil üstüne alınma...

arkadaşlar 2022 sayılı kanuna göre özürlü maaşı alanlar sanava giremeyeceklermi ?

girecek öyle bişey yok

kazanınca aylık kesilecek sadece

ticet77 inşallah öyledir kardeşim ben 2022 ye baş vurdum sonuç bekliyorum 2022 yüzünden sınava almazlarsa benim için çok kötü olacak

öyle merak etme için rahat olsun şuanda engellilerin% 70 i 2022 alıyor öyle saçmalık olmaz işe girince kesilir diye yönetmelikte yazıyor zaten

ticet77 senden Allah razı olsun baş vurudaki açıklamayı gördüğümden beri düşünüyorum moralim bozuldu. Yardım ettiğin için çok teşşekür ederim sayende rahatladım...

Bu yeni birşey değil,zaten mevzuatta olan şimdi ise hatırlatılan bir uygulama.
Emekliler hiçbir şekilde kamu ve kamu iştiraki kuruluşlarda istihdam edilemezler.

Bazı arkadaşlar sürekli işgöremezlik aylığını emeklilik ile karıştırmışlar,sürekli işgöremezlik emeklilik olmayıp şartlar oluştuğunda emekli de olabilecekleri için bu yasağa dahil değiller,başvurabilirler.
Bir arkadaş da 2022 aylığı için sormuş.2022 aylığı alanların bu sınava girmesinde ve kazanması halinde atanmasında hiçbir engel bulunmamaktadır.
Çalışmaya başlayınca doğal olarak 2022 aylığı kesilecek o kadar.

..........

hep bana hep bana... gençlere yol açılsın adı üstünde emeklisin git gez dolaş :D

emekli olmuş garanti bir maaşı olupta memur olmayı düşünenlere şaşıyorum.hiç bir işi ve geliri olmayan engelli arkadaşları duşunun.ve aradan çekilin

evet

bensalih1131;
evet tamamen katılıyorum. çekilin aradan bizimde hakkımıza engel olmayın.zaten bir maaaş alan insan ikincisini alamazki devlet birinden birini iptal eder.

Malulen emekli lisans mezunu bir arkadaşım öğretmenlik için baş vurdu. Baş vurusunda bir sorunun olmayacağını düşünüyor. öğretmen olarak atanabilirsem malulen emekliliğinin kesilmesini göze aldığını söyledi. Malulen emekli maaşınıjn kesilmesi dışında başvurusunda yasal olmayan bir durum varmı? Aksi bir durumda sınava girmeden arkadaşımı uyarmak isterim. Malulen emekli birisinin sınava girememesi ile ilgili yasal madde varmı?

malulen emekli bir şahıs emekli maaşı alıyordur ve kurallar gereği bu sınava katılamaz artı ayıptır böyle bir isteğinin olması dahi! ne yüzsüzler, ne utanmazlar var be!

Sessiz harf
bu uslubunuz yanlış burası bir paylaşım sitesi. Lütfen yazdıklarınıza dikkat edin ve kişisel haklara riayet edin

4- Özürlerin Devlet Memurluğuna Alınma Şartları ve Yapılacak Yarışma Sınavları Hakkında Yönetmelik gereği İlk Defa Devlet Memuru olacak adayların başvuruları alınacaktır. Kamu kurum ve kuruluşlarında halen Devlet Memuru olarak görev yapanlar ve bu görevlerinden ayrılanlar ile 5335 sayılı Kanunun 30’uncu maddesinde belirtildiği üzere “herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar…”başvuruda bulunamazlar. Adaylardan yukarıda belirtilen durumlarını gizleyerek başvuruda bulunanların, başvuruları geçersiz sayılacak ve atama yapılmış olsa bile atamaları iptal edilerek haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanacaktır

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı

daha da laf edecek var mı:) bu konuyu açan şahıs kendi üslubuna dikkat etsin. m.e.b. kuralını yazıyorum. yüzsüzlüğün daha fazla alemi yok! ar haya sahibi yazsın bu foruma!

sessiz harf;

bak ne güzel yönetmeliği yazmışssın bizi de bilgilendirmiş oldun ama alıntısını yaptığım bu son yazdığınız uslub olarak hiç hoş değil

Arkadaşlar,
Emekliler konusundaki tepkilerinizi çok yersiz buluyorum.Bu zamanda emekli aylığıyla 4 kişilik bir ailenin ne kadar geçinebildiği gözler önünde,Ayrıca emekliler de maaşlarının kesilmelerini gözönüne alarak başvurmalılar bence.Yalnız lütfen bu konuyla ilgilenenler iyice bir araştırsın da bu konu kesinlik kazansın.Neticede evde emekli olup oturmaktansa ben de memuriyeti tercih ederim özellikle de engelli biri için çalışmak gibisi topluma karışmak gibisi yoktur...Lütfen emekli arkadaşlarımıza tepki göstermeyelim...
Benim bu konuda bir sorum olacak Malulen emekli birisi de öğretmenliğe başvurabilir mi?İyice araştırıp somut bilgi verirseniz sevinirim..
Sevgi ve dua ile...

melek hanın başvuramaz meb den sordum onların bana verdiği cvp ta aynı hayır başvuramaz oldu

Ama başvuru kılavuzunda başvurmaları dahilinde emekli aylığı kesilir..vb gibi ifadeler yer alıyor.. Bence bu konu net değil...

hizmetli ve memur için o geçerliymiş

Merhaba arkadaşlar,
Ben de bağkurdan emekli aylığı aldığım için başvurumu kabul etmediler. 5335 sayılı kanunun 30.maddesi çok açık "
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar bu aylıkları kesilmeksizin; genel bütçeye dahil daireler, katma bütçeli idareler, döner sermayeler, fonlar, belediyeler, il özel idareleri, belediyeler ve il özel idareleri tarafından kurulan birlik ve işletmeler, sosyal güvenlik kurumları, bütçeden yardım alan kuruluşlar ile özel kanunla kurulmuş diğer kamu kurum, kurul, üst kurul ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bunların bağlı ortaklıkları ile müessese ve işletmelerinde ve sermayesinin %50'sinden fazlası kamuya ait olan diğer ortaklıklarda herhangi bir kadro, pozisyon veya görevde çalıştırılamaz ve görev yapamazlar.
Bu maddeye göre başvuru yapmamızda hiçbir sakıncalı durum yok, kişi memur ataması yapıldıktan sonra aldığı emekli aylığı kesilir. Bunu kabul ediyorsa neden başvuru yapılmasın.!
Kaldı ki ÖZÜRLÜLER KANUNUNUN 14.maddesi:
İstihdam
Madde 14- İşe alımda; iş seçiminden, başvuru formları, seçim süreci, teknik değerlendirme, önerilen çalışma süreleri ve şartlarına kadar olan safhaların hiçbirinde özürlülerin aleyhine ayrımcı uygulamalarda bulunulamaz.
şartı varken bizlere yeni bir şart ileri sürülemezler..........
Arkadaşlar Bölge İdare Mahkemelerine başvurursak, veya bu kurumları mailler gönderip bu işin yanlış olduğunu anlatır, birlik olursak yapılan haksız uygulama ve HAK İHLALİ son bulur.
Bugün MEB ardından diger kurumlarda yanlışlık yapmasın.
LÜTFEN uğradığımız bu haksız durumu düzeltmek için çalışalım.
Nasıl sınav ücreti kaldırıldı veya düşürüldü ise bu da olur. Çünkü haklıyız. Bu konuda fikri olan yazmaktan çekinmesin....

Üst Alt