Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilerin Temmuz (2018) zam oranı belli oldu!

ebus.347

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yılda 2 kere aldığımız zam oranı enflasyon un yükselmesi ile ne kadar olacak memur emeklilerine zam yapıldı işgörmezlik alan ve emekli işçi için ses çıkmıyor birbirimizi bilgilendirelim

Bu ay itibariyle 6.50 gelecek verisiyle şekillenecek en az 7.50 olmasını bekliyorum.

936 tl sürekli işgörmezlik maaşı alan birinin kaç olur maaşı

En düşük emekli aylığı askeri ücretle eşitlenecek haberleri söylemleri vardı geçenlerde

En düşük engelli emeklisi askari ücret civarı alırsa bir nebze insanlara can suyu olur diye düşünüyorum.
https://www.google.com.tr/amp/m.haber7.com/amphtml/ekonomi/haber/2558232-emekli-maaslari-asgari-ucretle-esitlenecek

İnşallah ama sanmıyorum olacağını

Arkadaşlar bilen var mı

akks47

1000tl olur Ebru ne verecek enflasyon %30 emekliye %5 zam

Enflasyon çok yüksek ama daha fazla olması gerekmiyor mu

Hükümetin acil olarak bu emekli maaşlarındaki adaletsizliği gidermesi gerekir dönemsel olarak yatırılan pirim oranlarını yeniden düzenlemesi gerekir aynı parayı bende yatırdım digerleride yatırdı ama benim yaşım gereği 2008 yılı dan sonra ssk yattıysa %30 ne demek oluyor benim günahım dünyaya geć gelmekmi oluyor bu konuda düzenleme yapılmazssa anladığım kadarıylada yapılmayacakta

Muhalefet bastırsa emekli maaşları zamlarını Temmuz zammı yaparlar bence

hakan0618

az kaldı Hakanım 2. turda gider bu hükümet yeni gelecek olanda vatandaşın yararına bir şey yapmazsa eğer o nu da paket yaparız.

Banada hükümet değişecek gibi geliyor ama belli olmaz

Denizbank tan yatıyor maaşım İkramiye de ona yatmış

Bu hükümetin yaptığı güzel şeyler var ancak ne kadar güzel bir şeyler yapsada vatandaş geçimine bakar yani gelir adaletine bakar evine götürdüğü ekmeğe bakar hükümet bunu cok gözardı etti zengin daha zengin oluken fakir dahada fakir hale geldi tabi bu dediklerim özel sektör için geçerli devlete kapak atanlar zaten tuzları kuru :) iyi maaş alıyorlar

siyasi görüş ayırt etmeden devletteki çalışan standartı daha düzgun normal memur yada işci bindiği arabaya bakıldığında hatta yakıta o kadar zam geldi ama bir türlü trafik rahatlamadı her kez arabasına bindi ancak bu ülkenin birde özel sektör gereği var ve onların durumu içler acısı gelecekleri bir adamın iki dudağı arasında 12 saatten fazla çalışıp mesaisi verilmeyenler yada tam haklarını alamayanlar devlet bunları hep görmezden geliyor çalışan şikayet etse patron işine geliyorsa diyor adam işten çıksa 1 ay boş gezze bu 1 ay onun 6 ayına maal oluyor işin açıkçası sistemdeki sorunu hükümetler ćözmeli ancak şöyle bir sorun var iktidara kim gelirse gelsin sonuçta mevcut sistem üzerinden gelecek yani hepsi aynı halt şimdi akp liler cebini dolduruyor akp gittiğinde gelen iktidar cebini dolduracak yani olan yine garibana olacak

Aynen öyle Benimde özel sektör elim gitti 11 saat çalışıyordum SGK yoktu adamların altında ferrari jeepler 5 ay maaş vermediler bana

@hakan0618

devlet memuru emekli olmuyor mu Hakan ? onlarda emekli olduğunda maaşım neden düşük diye bu forma yazmazsa bende adam değilim zaten sözleşmeli personel olacak hepsi neyse ben bu hükümet gidici diyorsam bir şey biliyorum da diyorum ve ikinci turda gidecekler.

Denizbank tan yatıyor maaşım İkramiye de ona yatmış

Ruslar , araplara sattı galiba Denizbank ı yanlış hatırlamıyorsam.

@akks47

[FONT=Verdana]nasıl 5 ay maaş vermediler ? İstanbul gibi yerde oha diyorum ya Beylikdüzü hangi market veya firma ise isim ver kara listeye alalım kimse alışveriş yapmasın bitirelim [/FONT]

akks47

2. kısım mı ? 1 kısım mı ?

ALTUN MARKET GENEL MERKEZ

ALTUNLAR GIDA İTH. ve TÜK. MAD. SAN. TİC. A.Ş.

[FONT='inherit'] Telefon : 0212 653 53 63 [/FONT]
[FONT='inherit'] Faks : 0212 653 15 25 [/FONT]
[FONT='inherit'] Eposta : destek@altunmarket.com [/FONT]
[FONT='inherit'] Adres : Cemal Ulusoy Caddesi Basın Ekspres Yolu No:27/1 Küçükçekmece/İstanbul

30 yakın şubesi var kurumsal firma olmuş bunlar nasıl sigorta yapmaz 5 ay maaş vermez çok ağır para cezası alır bunlar
[/FONT]

Kurumsal değiller henüz inş alırlar tazminat ta kazanırım

Herkese selamlar

SGK emekli aylıklarına yapılacak zam oranı 2018 yılı ilk 6 aylık TÜFE enflasyon aylık oranlarının toplamı olarak maaşlara yansıyacak.

6.ay rakamı henüz belli olmadığından şu anda zam %xx diye birşey söylenemez.

Ancak tahmin yapabiliriz.

Ocak/18 - Mayıs/18 5 aylık enflasyon oranları toplamı şu anda %6,23 olarak gerçekleşti.Fiili rakamlar.
Bu orana bir de haziran/18 oranı eklenerek toplam TÜFE enflasyon oranı kadar maaşlar artacak.

Ancak bu yıla özel bir durum var Ekonomik göstergeler sapıtmış durumda. TCMB'nin piyasaya müdahalesi ve üstüste yapılan faiz artışlarının enflasyonist etkisinin esas olarak mayıs ayında gerçek etkisini göstermediği söyleniyor. Haziran başta olmak üzere önümüzdeki birkaç ayın enflasyonunun ciddi yüksek olması ile sonuçlanacak bir döneme girdik.

2016'da %0,47, 2017'de %0,27 gerçekleşen haziran ayı enflasyon oranlarının bu dönem rekor seviyede yüksek geleceği kesin gibi.Hatta öyle ki hükümet 2018 yılsonuna doğru enflasyonla mücadelede sonuç alınmaya başlanacağını falan söylemeye başladı. Bu açıklamalardan anlaşılması gereken, haziran ve sonraki ayların aylık enflasyonunun diğer yılların aksine çok yüksek geleceği.%1,5 hatta %2 bile çıkma olasılığı var.Normal pazar market vs pahalılığın dışında faizlerin enflasyonist etkisini de ciddi şekilde göreceğiz sanıyorum.

Bu açıklanacak aylık rakam ne olursa, maaş zamlarına da direk yansıyacağından 2018 ilk 6 aylık maaş zammı benim tahminime göre %7,5-8,5 arasında gerçekleşecek gibi.Ancak bahsettiğim nedenlerden tahmin zor. Çünkü çok ciddi ekonomik bozulma var ve rakamlara nasıl yansıyacak net yorumu kimse yapamıyor.

Zammın göreceli yüksek olmasının ise esasında kimseye faydası olmayacak.Ekonomik olarak ciddi bir krize girildiğinden emekliye %8 civarı zam, hemen peşinden akla gelen herşeye daha yüksek oranlarda zam yapılacağından, zaten verildiği anda eriyip gidecektir.

Çok zor bir yıl bizi bekliyor.

birde enflasyonu tahmin etseydin % kaç çıkıyor ?:confused:

@iron

Üyeliğin askıda görünüyor. Sanıyorum ban benzeri birşey oldu.Ancak yine de soruna cevap vereyim.

Yaptığım açıklamada zaten esasında enflasyonu tahmin etmiştim?:)

Sonuçta emekli maaşlarına yapılacak maaş zammı direk enflasyon oranına bağlı olduğundan, yazdığım %1,5-2 oranı enflasyon ek oranıdır. Yıllık enflasyon mayıs 2018 sonu TÜFE %12,15 olarak gerçekleşti.
Benim tahminimi bunun üzerine eklersek %13,65 - %14,15 civarı birşey olacak sanıyorum.

Emekli maaşlarında Temmuz zammı belli mi?

Emeklilerin temmuz zammı belli mi ?

Peki 936 tl sürekli iş görmezlik maaşı alan birinin tahmini ne kadar olur maaşı

Üst Alt