Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe başvurdum. Maaş başlangıç tarihi ne olacak?

ism_77

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben nisan 03-04-2015 tarihinde iş yerimden ilişiğimi keserek 06-04-2015 tarihi itibariyle sgk ya emeklilik müracatı yaptım bugün cep telefonuma mesaj geldi (YAŞLILIK AYLIĞINIZ BAĞLANMIŞTIR ) şeklinde hemen e-devlet'e girerek kontrol ettim aylık başlangıç tarihi 01-05-2015 diyor aylık tutarı hanüz yazmıyor . benim sizlerden öğrenmek istediğim başvurum nisan ayının altısı(6) acaba nisan ayını neden belirtmediler o ay acaba beni için kayıp mı yoksa birikmiş leri ile ilk maaşımla toptan alabilecekmiyim. bilgisi olan varmı bir diğer sorum maaş tutarını neden belitememiş acaba yoksa onu daha sonra mı bildiriyor yardımcı olurmusunuz..

ism_77 Merhaba öncelikle emekli maaşın hayırlı olsun.ALLAH güle güle yedirmeyi nasip etsin.

Soruna gelince emekli dilekçesini ister 1 nisan ister 30 nisanda versen 1 mayısta geçerli olur
.Ben senin yerine olsam ayın sonunda emekli dilekcesini verirdim mesela 29 veya 30 nisanda bende yeni emekli oldum 30 ocakta dilekçe verdim 1 şubat,ta emekli maaşı geçerli oldu.Ek ödeme yazıyormu e-devlet sayfanda

YENER BEY teşekkürler e devlette ki açıklamada ek ödeme ve maaş sekmeleri var lakin karşılığında her hangi bir açıklama yok yine de bana garip geldi sigorta yapılırken hangi günde girdiysek kayıtlarda o görünür yani nisan 15 te işe başlasam o ay sgk kayıtlarında 15 gün görünür. maaş hesaplanırken acaba günleri ek ödeme yada birikmiş olarak saymıyorlarmı ilaveten maaş açıklamasını ne zaman yaparlar acaba keşke maaş hesaplanırken ay başları değil de müracaat tarihleri geçerli olsa

ism_77 merhaba nisan ayı için herhangi bir maaş hesabı yapılmaz maaşın 17mayıs ile 26mayıs arasında bağlanır.Ek ödeme öğrenseydik maaşın ne kadar olduğunu hesaplardık.Yakında sgk.dan emekli kağıdın gelir.Biraz sabredeceksin artık.

teşekkürler yener bey demekki emeklilik te gün araları değil ayın başlangıç günleri baz alınıyor acaba e devlette neden maaş açıklaması belirtilmiyor

36 saatte emekliliğide ilk duydum , hayırlısı olsun.

Forumda başvuru tarihleri hakkında neredeyse on yere yazmışımdır,keşke başvurmadan biraz araştırsaydınız.

Ben 10 nisanda bsşvuracağım.vergi indirimi raporum da var.maaşın bağlanma tarihi 1 Mayıs mı olacak 20 gün boş yere mi gidecek

ufuk bey teşekkürler lakin ayın üçünde(3) ayrılmak durumunda kaldım başvuru içinde ay sonunu beklemeyi gereksiz gördüm inşaallah bir zararı olmaz

evet fikret bey arkadaşlar öyle belirtiyor. benimde 26 günüm boşa gitmiş gibi görünüyor çünkü maaş bağlanma tarihi 01-05-2015 diye yazıyor,lakin bugün sgk ya gidip bu durumu onlarada sorucam farklı bir açıklama belirtirlerse sizlerle paylaşacağım

Fikret Bey;
özel sektörde çalışıyorsanız evet 20 gününüz boşa gidecek.
Ama kamuda iseniz ayın 15 inde bağlanır.

ism_77 farklı bir cevap alamazsınız uygulama böyle.

sağlık olsun ufuk bey bu halimize de şükür diyelim

Benim hep istanbulda çalıştım.şuanda başka bir ilde yaşıyor um.emeklilik başvurusunu bulunduğum ildemi yyapayım .yoksa istanbuldamı yapayım karar veremedim.bulunduğum ilde yaparsam çok uzun sürer mi işlemler

mayıs ayında nisan maaşı ile birlikte alırsın bende 1 aralıkta başvurdum 24 ocakta iki maaşı toplam aldım

türkiyenin hiç ilinde 72 saatte emekli maaşı bağlanmaz.

o zaman 31 marttada başvuramıyoruz günün dolmadı diyorlar .illa 20 günü yiyecek bu devlet.bu yasayı kim yaptıysa allah kendisinden değil çoluk çocuğundan çıkarsın.böyle birşey olur mu ya.bir gün önceden başvuruyu almııyorlar ama maaş bağlamaya gelince ay başını bekle diyorlar.allahsızlar

o zaman herkes ayın son günü başvursun.20-25 gün önceden başvurmanın anlamı ne ki?

FARUK BEY BEN YALAN MI SÖYLÜYORUM

Aylık Başlangıç Tarihi01.05.2015 Durum Kodu 2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 64.00 2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 33. 56
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün555
2000 – 2008/10 arası Gün 3141
2008/10 sonrası Gün 2343
Toplam Gün 6039
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1

Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel Aylık Tutarı Birikmiş Aylık Tutarı 0Ek Ödeme Tutarı Kesinti Tutarı Banka Banka Şube

Bu sayfada gösterilen bilgiler 09 Nisan 2015 16:38 itibarıyla üretilmişt

nisan ayını 6 sında müracat ettim 8 inde cep telefonuma meaj geldi yaşlılık aylığınız bağlanmıştır şeklinde e-devlete girdim görünenlerde yukarıda yazılanlar

09,02,2015 başvuru yaptım halen hiç bir bilgi yok sizin bağlı olduğunuz sgm yi kutlamak gerekir saat le yarışmışlar sanki ha pardon başvuru tarihimden sonra 03.04.2015 de dosya maaş hesaplama servisine teslim olmuş 61 gün oldu bu gün yarın haber çıkar herhalde

Sayın sami bey yalova sgk ya müracat ederek nekadar maaş bağlandığının bilgisini öğrenmek istedim henüz belirtmediler yalnızca 19-ila 26 mayıs arası ptt den çekersin dediler o zamana kadarda tüm bilgilerin ev adresine posta yoluyla ulaşır dediler. Bekliyelim hayırlısı inşallah.

yatırdıgın para nekadar ben 189000 yatırdım maaş 901tl baglandı
yalova sgk sıkı çalışıyo demekkı bızımkı 15 gun surdu turkıye rekoru kırmışlar

sayın promete41 yatırılan toplam kazanç bende 317,000 küsürlerde açıkçası ben belki yanılıyorum 2000 civarı alırım ümid ediyorum lakin çevremizdeki arkadaşlar 1500 alırsan öp başına koy diyorlar tam neticeyi öğrenince sizlerlede paylaşacağım

emeklilik dilekçeyi verdiğiz günden ihtibaren başlar maaş nezaman bağlanırsa farkını da yatırırlar ben geçenyıl mayısın ikisinde dilekçeyi verdim haziranın 18de maaş bağlandı fakat birikmiş olan 16 günlüğüde maaşla birlikte yatırdılar emekli olanlara hayırlı olsun emekli adaylarıda sabır diliyorum herşey gönlünüzce olsun

kaybolan yılllar

Herkes farklı bir şey söylüyor.her ayın 1 inde maaş hesaplanıyor dediler .siz dilekçe tarihi diyorsunuz.başkası tahsis tarihi diyor.şu işi bilen yok mu 10 nisanda emekliliğm doldu başvuruyu yaptım .maaşı devlet öderken 11 nisandan itibaren mi ödeyecek yoksa 1 mayıstan mı başlatacak

promete41
sgm başlangıç yılınız neydi hangi yllarada ne kadar çalıştınız 2008 sonrası çalışmanız çok galiba maaş düşük olmuş sizin

fikret bey her halukarda bir kaybımız yok siz de başvuruyu yapmışsınız bekliyelim görelim.

emeklı maaşı comda hesaplattım 930 tl cıktı 6000 gun var toplamda gırış 1995 az ama napıcam artmazmış

bugün emeklilik evraklarımı sgk kaydetmiş.ama e devlette gözükmüyor.internete ne zaman yansır takip edebilmem için

Arkadaşlar ben 09.02.2015 te dilekçe verdim emeklilik tarihi 01.03.2015 diyor demekki dilekçe verilen ayı takip eden ayın 1 de başlıyor
fikretkaradeniz

Arkadaşım yazışmaları evrak takipten bakacaksın Edevlette benim ki 61 sonra göründü

21063567**** Tahsis No için 4A Emekli Aylık Bilgileriniz :

AdSAMİSoyadŞİŞİK
Doğum Tarihi16.10.1971
Sicil No030101882*****
Aylık Başlangıç Tarihi01.03.2015
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı60.
002000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı60
002008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı
002000 öncesi Gün811
2000 – 2008/10 arası Gün849