Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emekliliğe başvuru için vergi indirimiminin onaylanmasını bekleyecek miyiz?

che-man

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
Merhabalar, özel sektörde çalışıyorum. Engelli raporumu yeni aldım. Sonrasında dijital vergi dairesinden vergi indirimi başvurusunu yaptım. Henüz daha sonuçlanmadı. Emekliliğe başvurmak için sonuçlanmasını beklemem mi gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.

@che-man, yeni yasaya göre vergi indirimi ile emeklik kalktı kardeş.Almış oldugunuz rapor ile (son altı ay icinde olması gerekir).Bulunduğunuz ildeki ssk genel müdürlüğünün emeklilik birimine giderek dilekce ile bsşvuru yapacaksın. Yeni almış olduğunuz raporu ssk nın ssğlık kurulu heyeti değerlendirip emekli olur yada olmaz şeklinde sonucuna göre emekli olacaksın. Mevcutdaki engelli raporun son 6 aydan daha ireli bir tatihde aldıysan. Yeniden ssk dan hastaneye sevk salarak trkrar rapor alman gerekir. 15.01.2025 tarihinden itibaren yani yasaya göre emeklilik işlemi yapılıyor artık alınan raporları ssk daki heyet deki doktorlar değerlendiriyor iş gücü kaybına göre

Üst Alt