Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurumu yaptım. Ne zaman sonuçlanır?

Konular
57
Reaksiyonlar
1
arkadaslar iyi günler herkese
dün çekmece sosyal güvenlik merkezine emeklilik işlemlerimin son asaması olan saatlık vergi indirimi kagıdını işten cıkarılma kagıdımı vukuatlı nufus kagıdı örnegini aldım basvurdum bana dedilerki 1 ay veya 1,5 ay sürer emekli olma hakkını kazanmıssınız ama banka hesap numarası almadılar dün basvurdugum tarih ile emekli oldummu yoksa daha 1 veya 1,5 aylık asamadan sonramı emeli olabilecegim maaş nereye yatcak

emekli ola hakkı kazanılmış demişler süreç işlemeye başlamış başvurudan itibaren maaş çalışır , banka hesap numarası almazlar çünkü ilk maaşınızı
p t t den alırsınız ondan sonraki maaşı istediginiz bankadan alabilirsiniz emeklilik sürecini ileriki günnlerdede e devletten takibini yapabilirsiniz.

ama sifayen soylendi kazanmıssınız diye pekı bu 1 1,15 ay neyi bekleyecegim ben teşekkürler ertugrul bu arada :) dinliyorum seni

vergi indirim belgesini vergi dairesine yazışma yapacak teyid ettirecekler ve sizin varsa hizmet birleştirmeleri yapılacak . bu süre yaklaşık 1,5- 2 ay sürer.

arkadaşım selam,öncelikle hayırlı olsun , bu gün sabah bende emeklilik için evraklarımı teslim ettim ve senin dediğin gibi banada 1-1,5 ay sonra belli olur dediler hatta kıdeme esas yazıyı vermediler . yazışmalar bitmeden bu yazıyı veremeyiz dediler.

ama sizin dediginiz gibi dün itibari ile maas almaya hak kazandım dimi yoksa bu işlemlerin sonuclanmasınımı beleyyecegim

arkadaşım üst yazıda yazdım, şartlarınız tam olduysa emeklilik için bir sorun yok..

arkadaslar merhaba çalışmaların değişik illerdeyse uzun sürüyor kurum aralarında 15 gün sürüyor yazışma zincirlkuyudan unkapanı sskya tam 15 gün sürdü bana deselerdi ben bir saatde götürür getirirdim benim 6 ilde çalışmam vardı bende ayın 16/04/2012 tarihinde basvurdum 25/06/2012 tarihinde belli oldu ama edevletten bakınca alacağım yazmıyor o tl yazıyor 194.693.245 tl kazançla 5612 primle kaç para maas bağlanır bir yardımcı olurmusunuz değerli arkadaslar

bende ayın 16/04/2012 tarihinde verdim ama 01/05/2012 tarihinde maas baslangıçı olmus benim 15 günümü yedi ssk uzun kısa fark ettimiyor 55 günlük toplu para veriyorlar herkes için gecerli yani emeklilik bas vuranlar için

ertuğrul kardeş denedim diyorki daha önce tarafınıza maas bağlandığı için hesaplama yapılamaz diyor

herkez için gecerli vergi indirimden emekli olan birinin 55 gün birikmiş parası oluyor diyorum

60 günde maas bağlanıyor

benimki öyle oldu

burdaki arkadaslarında yorumlarıda aynen tuttu

işteyen avans alır mecburi degil ... emeklilik için kesin 60 gün şartı yok.... dahada uzun sürebilir

30 nisanda dilekçe verildi bir arkadaş için.
beklemedeyiz:)
haber yok...

süreyi uzatan koşullar
ssk ve bagkur olması (hizmet birleştirmesi)
birden çok ilde çalışmışlık

arkadaslar merhaba herkese sizden ögrenmek istedigim bir konu var 25.06.2012 de emeklilik işlemleri için basvurdum bana tahsis numarası verdiler burdan takip edersiniz diye bende sgk evrak takibi bölümüne girdim yazdım ama boyle evrak yoktur dıyor ne yapmam gerekıyor

safakyıldızı;
1 veya 1,5 ay bir sürer. sonra sgk sitesinden t.c kimlik no ile takip edebilirsin.
30 nisanda verdim.5 temmuzda kagıdım geldi 20 temmuzda ise ptt den emekli maaşımı cekicem :)

deli sadrazam tc nımaram ile nereye girip bakmam lazım tam olarak o linki yazarmısın

arkadaslar boyle yazıyor ne anlama gelıyor ne yazmazı gerekli evim merkeze uzak oldugu için e-devlet şifresi alamadım :(

[FONT=Verdana]1[/FONT][FONT=Verdana]25.06.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-1 (4A TAHSİS)[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]2[/FONT][FONT=Verdana]25.06.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM EMEKLİLİK SERVİSİ-1 (4A TAHSİS)[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]3[/FONT][FONT=Verdana]25.06.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM DESTEK HİZMETLERİ-1(GELEN GİDEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]4[/FONT][FONT=Verdana]25.06.2012[/FONT][FONT=Verdana]İSTANBUL SGİM KÜÇÜKÇEKMECE SGM DESTEK HİZMETLERİ-1(GELEN GİDEN EVRAK) SERVİSİNE[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI[/FONT]
[FONT=Verdana]5[/FONT][FONT=Verdana]26.06.2012[/FONT][FONT=Verdana]KURUM DIŞINA[/FONT][FONT=Verdana]TAAHHÜTSÜZ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ[/FONT]
[FONT=Verdana]6[/FONT][FONT=Verdana]27.06.2012[/FONT][FONT=Verdana]KURUM DIŞINA[/FONT][FONT=Verdana]ZİMMETTEN ÇIKARILDI

[/FONT]
[FONT=Verdana]Sıra No[/FONT] [FONT=Verdana]Tarih[/FONT] [FONT=Verdana]Birim[/FONT] [FONT=Verdana]İşlem[/FONT]

şafakyıldızı,

herşey yolunda merak etmeyin, teyit edilmek üzere vergi dairesine gönderilmiş evrağınız. yaklaşık 1 ay içinde tekrar SGK ya geri gelecek. devamında 1 ay sonra da size mektupla emekliliğiniz bildirilecek. toplamda 2 ay sabretmeniz gerekmektedir. Eylül ayının 20 lerinde birikmiş paranızı gidip alabileceksiniz. e-devlette zaten 2 ay içerisinde hiçbir şey yazmaz. hayırlı olsun emekliliğiniz.

bence emekli olun ilk maaşı ptt den alnca halk bankasına geçin benim arkadaşım ona geçti bkamatikten alıyor kalabalık deil güzel banka yada ziaat bankasından

ben seneye marta müracat edecem emekliliğe ama benim sorum ben işyerinden çıkış tazminatı almam için ne yapacam işueri müracat etmez sorumsun vergi indrimimi var işyerimden tazminat alamak için ssk belge veririmi mekli olusam

şafak yıldızı hayırlı olsun, allah güle güle harcamayı nasip etsin.

karataş emekliliğe hak kazandığınızda SGK ya gidin ve "emekliliğe hak kazanmıştır" yazısı alın, veriyorlar biraz ısrardan sonra, gerekirse müdüre çıkın ben öyle yaptım.

Üst Alt