Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik başvurusuna esas ara karar sonrasında yapılması gerekenler nelerdir?

Neon

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
73
Merhabalar, ara karar sonrasında ne yapmalıyım, örneğin ilk işe girdiğim döneme ait sağlık raporum yok tecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

Sen olanları sunacaksın zaten , önemli olan askerlige elverişsiz evragin fotokopisi ve elindeki epikrz formların işine yarar.
Bendende istediler sadece eski engelli raporumu ve askerlik evragini sundum.
Diğerleri yoktu çünkü.

@Hopee3466, eylulde emeklilige basvuracagim ilk yapmam gereken neler heyet raporunu mu götürecegim sadece

Bak şimdi seni sevk ettiği hastane zaten yaziyor bu elindeki kağıda istinaden oradan randevu alıyorsun, randevu gününe 1-2 gün kala islemleri yaptığın SGK ya gidip sevk kağıdı istiyorsun veya yukarı daki evrakta işini görür.

Bundan önceki engelli raporların varsa onların kopyasını , askerlikten aldığın bakanlığın gönderdiği elverişsizdir evragi oluyor. Onun fotokopisini ve elinde rahatsızlığınla ilgili epikriz raporu varsa bunların kopyasını al hir dosya yap hem SGK ya ver hemde gidicegin hastanede muayene olurken doktorlara göster. İşine mutlaka yarayacaktır.

@Hopee3466, raporumu yeni yenilettim. Son 6 ay icerisindeki oluyormus sanirim.

Sevk durumu olacak mi peki bu durumda?

Birde epikriz raporu ama enfeksiyon ile ilgili ise yarar mi dersin götüreyim mi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
@furkan t1 Son 6 aylık raporu inceleyip gerek duydukları tetkikler için ara karar verebiliyorlar.
O yüzden elindeki mevcut tetkiklerinide raporuna ekleyerek teslim et.Tomografi,MR,EMG v.s gibi varsa ekleyip ver

@Mehmet005, Eeg sonuçlarında gözükmüştü tanılarım var o kağıtlar ancak mr da bişey gözükmedi onu götürmesem olur mu? Birde ben ocakta sürekli olarak yeniletmiştim raporu şimdi ağıstosta yeniden kontrol oldum bu sefer 2 yıllık vermiş. Bu sgk nın kararını etkiler mi? Yaklaşık 33 yıldır epilepsi var bende...

Ayrı bir konu olacak bu bağlı bulunduğumuz sgkyı nerden öğreneceğiz?
Sgk raporları ile hastane raporları ayrı olarak mı değerlendiriliyor?
Cevaplarsan memnun olurum

@furkan t1 Kardeşim en son çalıştığın iş yerinin bağlı bulunduğu sgk kurumu dosyalarını inceler.
Bunu e devletten dys sisteminde görebilirsin.
Ayrıca seni hastaneye sevk eden evrağın üstünde'de sgk kurumun yazar.
Eeg sonuçlarını kuruma e mail yoluylada gönderebilirsin,bağlı bulunduğun kurumun e mail adresi vardır.
Gönderirken ad soyad dosya numaran gibi bilgileri mutlaka ekle.

Üst Alt