Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik Dilekcesi verdim, ama SGK sitesinde gözükmüyor!?

mehmet 4242 şüphelerin yersiz ben hiç bir ayda emekli maaşını alan görmedim benim bağkurum olmadığı halde 2 aya yakın sürdü sende bağkur da var yazışmalar sürer vergi indirimi de varsa bide vergi dairesiyle de yazışıyorlar sabret biraz arkadaşım.

Ya benimde 4 ayın 7 de başvurdum bugün 4.ayın 23ü sabır etmekden başka mahkümlümüz yok sabır ya sabır demek lazım 1 ay sürsün 2 ay sürsün ama sağlıklı olsun nasıl olsa emeklilik için başvurusu yaptık maaş işleniyor sanırım bilen bilir ben de merak ediyorum aslında

1 yıl once verdım vergı ındırım belgesını gun toplamayıda onceden verdım farklı şehırde çalıştık o yuzden şimdi senın uç ay kaldıysa emeklı olabılır yazısı vermezler sen yalnızca vergı ındırım belgesını malıyeden al sgk ye gotur sgk nın haberı olsun haberı varsa sorun yok emeklı olabılır yazısını almadan sakın işi bırakma sonra kıdem tazmınatını alamazsın ben emeklı olabılır yazısını aldım işyerıne verdım emeklı olduk kıdemtazmınatınıda aldık

sgk ya başvurmanız halinde sigorta gün sayılarınızı toplamanızı. isterler.ayrıca çalışıyorsanızda işyerinize emekliliğinizi bildirmeniz için size yazı verirler. işyerinize verirsiniz. tazminat almanız konusunda. sonra gidersiniz sgkya başvurunuzu hemen orada yaparlar. aynı saat içinde

mehmet4242
şüphelenecek durum yok bazen memurlar evrak kayıt a giriş yapmıyor ve işlemler görünmüyor hizmet birleştirme varsa işlemler aksar kendin sgm ye git ve takip et etki işlemler hızlansın yada edevlet e şikayette bulun yada 170 ara şikayet et

benimde hizmet birleştirmesi vardı ben ne kadar uğraşsam da 3 ayda bağlandı birikmişi alacağım 09,02,2015 verdim 01,03,2015 bağlandığı gün ne kadar alacağım bilmiyorum 20,04,2014 de zarf postaya verilmiş bekliyorum

tazmınatını alıp sgkye maaş için başvurdunmu emeklı maaaşı için başvurduysan beklıceksın evrakları verdıgın tarıhten ıtıbaren emeklı maaşı bırıkır bız ıkı aylık maaş aldık [FONT=Verdana] Tahsis No’ verdılermı sana vermedılerse tahsıs talep belgesı doldurucan sgk den verırler imzala tahsıs talap bolumune ver evrak takıp numarası iste onumarayla evrak takıpten kontrol edecen ondan sonrası sgk lı elemana kalmış kaç gunde çıkacagı bızımkı yaklaşık 20 gunde çiktı [/FONT]

tazmınatını almışın sende bıze yardım et tazmınatımı bende aldım tazmınatı nasıl hesapladınız dıye belge istedım onun yerıne normalde aldıgımız bordaya kazaç dıye kıdem tazmınatını yazıp verdıler nasıl hesaplamış belırtmemışler senınkı nasıl belge verdılermı sana

promete41

yok ben daha tazminatı aldım ama aldıgıma dair imza bile atmadım benimkini son yatırılan maaşdan 10 yıllık verdiler 2.100 dü son maaş 21 bin verdiler

eksık verdıyse nasıl anlıcan ıkramıye yakacak vs alıyonmuydu eksık verdıyse mahkemeye verıp faızıyle almak lazım sgk bakımdaydı buaralar sen edevleten kontrol et olmazsa bızzat sgk ye gıt sakatlıgın gıtmene engelse akrabayla gıt

bürüt maaşınız üzerinden kıdem tazminatı alacaksınız yani net ise 2100 tl alan birinin brütü 2700-2800 tl civarındadır 10yıl çarpı 2700 tl
eşittit 27bin 28bin eder ve içeride kullanmadığınız ücretli izininiz varsa paraya çevrilip tazminatınıza eklenecek

evet brüt maaş siz netini alıyorsunuz maaş olarak ama kıdem tazmınatı her yıl için 1 bürüt maaş üzerinden hesaplanır örnek bürüt 2700 ise 10 yıl 27 bin tl yapar

başka hangı ucretler gırıyo sabun havlu sendıka ayakabı ıkramıye gırıyomu?bızım bodroda ıkramıye vs brutten hesaplanıyo bunları nasıl eklıcez ?

bodroya yansıyan ve sgk ya bildirilen herşey kıdemi kapsar ancak hangileri sgk ya bildiriliyor sizin hesap yapmanız gerekir bodrodaki brüt ücret ile sgk sitesindeki prim tutarını karşılaştırın

Benimde durumum aynen bu :)
30.06 da emeklilik için dilekçe verdim ama evrak takipte görünmüyor
Bir umut bekliyoruz bakalım :)

Üst Alt