Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Var mıymış gelişme Anayasa mahkemesi bize sahip çıkar mı? Acaba

@samedo99,

Kaynak ve belge?
Anayasa mahkemesi olumlu karar verse bile Erdoğan ben aym takmıyorum diyor. 😂
BAHÇELİ aym gerekirse kapatırız diyor.
Nasil olacak?

@nastopo,
X de beğeni verdim ve akp den acilen kurtulmamız lazım diye yazdım.
Yalnız 40 kişi beğenmiş ben bu engellileri gerçekten anlamıyorum.
Tüm hakları tek tek gidince hepsi ciyaklamaya başlar.

@nastopo,

Aylin hanımı sorusunu karşı tarafın cevabını tutanakları nereden bulabiliriz?

Allah aşkına bu kadın kimle konuşuyor niye karşıdakileri göstermiyor kim var karşısında kime neyi anlatıyo anlamadım

Burada bizim durumumuz ile ilgili hiçbir cevap göremedim ben. Aylin hanım sormuş ama sonra hep eski emekliler konuşulmuş.

Aylin hanım duvara sorsa bu soruları daha mantıklı ve dişe gelir cevaplar alabilirdi

1 Ocak 2026'dan itibaren SGK’ya prim, genel sağlık sigortası primi ve idari para cezası borcu bulunan emeklilerin maaşlarından %25’e kadar otomatik kesinti yapılacak.

Değerli arkadaşlar yazdıklarımı isterseniz ciddiye alın veya almayın, dünkü tbbm de yapılan engelli komisyonu ile sgk yöneticileri arasındaki görüşme de iktidar tarafı ve SGK 15.01.2025 tarihinde çıkan yasanın mağduriyet oluştşturduğunu kabul ettiler.son hali olmasa bile kademeli bir çözüm konusunda çalışma başlatılacağınıda müjdeleyebilirim. Komisyon toplantıları 1 ay daha uzatıldı. Tahminen 3-4ay gibi süre zarfında belirli bir düzenleme yapılacağını söyleyebilirim.

@rgofis,
Böyle böyle 1 Sene daha kazanır sgk ama iş hak yemeye gelince bir gecede soluksuz hayata geçirirler şu güzel ülkemin güzel bayrağının altında güzel ve insanca yaşayabileceğimiz günler gelecek mi acaba tarih bu gün 10.12.2025

Vekilimize helal olsun, bizim derdimizi ne kadar güzel ifade etmiş.

Bu saçmalığın böyle devam edeceğine zerre inanmıyorum.
Ama 3 ay sonra ama 5 sene sonra, kesinlikle bu saçmalığı düzeltecekler. Biz ise bu süreci çektiğimizle kalacağız maalesef.

Yasa zaten eşitlik ilkesine aykırı yani 2008 sonrası vergi indirimi kalkarken simdi 2008 oncesi vergi indirimini kaldırdık yani eşitlik ilkesine uyduk diyecekler. O zaman 2008 öncesi sgk girişi olup emekli olan herkesi tekrar heyete sokacaksın yoksa eşitlik ilkesine aykırı, onlar emekli oldu ve yasa geriye dogru islemezmiş.
Deli saçmalığı sgk içine ettiler.
Eyt acısını engelli kesime kestiler.
2028 mayis secim zamani hesabını sorun.
10milyon engelli var.
Akp tekrar secimi kazanırsa tüm haklariniz tek tek elden gider.

Gerçekçi Olalım Engelli Emeklilik Zorlaştı İş Gücü Kaybı İle Emeklilik Daha da Zorlaştı Ana Yasa Mahkemesinden Hala Olumlu Bir Sonuç Bekleyen Varsa Hayal Dünyasında Yaşıyor Olur İktidar Parti Kamuoyu Oluşmadığı Sürece Geri Adım Atmaz Kafasını Kuma Gömer Bildiğini Okumaya Devam Eder Bazı Sosyal Platformlar da Görüyorum Engelliler İçin Kurulan Komisyonların Başındaki Bakan Ve Vekillere Bu Konularda Ver Yansın Edip Haklarını Yorum Yaparak Arıyorlar Arkadaşlar Size Sesleniyorum Sesiniz Gür Çıkmadığı Sürece Yumruğunuz Kavi Olmadığı Sürece Ne Yaparsanız Yapın Boş Üç Beş Tane Dernekle Ana Yasa Mahkemesine Gidip Çay Çorba İçip İyi Karşılanma İle Çözülecek İşler Değildir Bunlar Sabır Denen Bişey Kalmadı Önce 5 Ay İçinde Açıklığa Kavuşur Denildi Sonra 1 Sene Denildi Şimdi 18 Aya Çıktı 18 Ay Sonra da Muhtemelen 3 Sene İçinde Sonuçlanacak Denilebilir Kendimizi Kandırmayalım Gerçekçi Olalım Gerçeklere Hazır Olalım.

@AltayTuna,
Engelli komisyonunda konuyu gündeme getiren vekillerimize teşekkür ediyoruz.

Engelsiz Dünya Federasyonu da konuyla ilgili Anayasa mahkemesi ile görüştüler. Gelen bilgi:

“Engellilerle ilgili olan konularda pozitif ayrımcılık yapacağız. En kısa sürede gündeme alacağız.” şeklindedir.

İnşallah olumlu yanıtlar gelecek. Lütfen negatif olmayalım.

Anayasa mahkemesi bağımsızdır; iktidarın demesiyle bişey değişmez. Vergi indirimi ile emeklilik yasal bir haktı ve elden alındı. Yasa bunu geri getirecektir.

Çıkan yasa kesinlikle iptal edilecektir merak etmeyin, bu yasa tamamen anayasaya aykırı.

bunlar bunu niye getirdi hukuksuzca emekli olunmasını ortadan kaldırmak için kontrol muayenesi ile beraber balthazar formülünüde kaldırdılar. yasanın tamamı iptal etmeselerde işgücü kaybı değilde engel oranına göre eskiye dönderseler yine yeter. sonuçta engelliğimizi alırken hile hurda yapmadıysak kontrole gitmektende kaçmayız. ama engel oranına bakmamaları çok saçma oluyor 50-60 oranla emekliliği hakedemeyenler var.

Üst Alt