Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Anayasa mahkemesine sonuna kadar güveniyorum. Bu hukuksuzluğu bitireceğine inanıyorum. Sizden ricam en azından bu başlığa her gün yazın unutulmasın.

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 17/4/2008 tarihli ve 5754 sayılı Kanun’un 61. maddesiyle değiştirilen 103. maddesine 10/9/2014 tarihli ve 6552 sayılı Kanun’un 54. maddesiyle eklenen üçüncü fıkranın iptaline karar verilmesi talebi.

Bu bizim konu mu? Genel Kurul gündeminde 25.12.2025

Son düzenleme:
peki bu mahkemelerin itirazını neden daha çabuk gündemine alıyor AYM , mesela bu ilgili yasa bizim yasadan da sonra değişmiş? Ya da bizim yasa ile ilgili de mahkemenin AYM ye iptal davası açması için ne yapılması gerekir ?

Aralık ayında çok beklenti olmasa da ne yazık ki karar ya da gündeme alınamadı. Ancak enteresan şu oldu ki, bizim davayla aynı gün açılmış olan ve benzer olan dava için red kararı çıkmış. Bizim dava için şu anda olumsuz durum yok. Yeni yılda karar çıkması için umut var. Özellikle Ocak ayında her an her şey olacağını düşünüyorum. Bu yüzden de Ocak ayı önemlidir. Bu arada, bizim davanın artık ne zaman kararı çıkacağı konusunda, benzer davalardan araştırma yaptım. Kararın ne zaman açıklanacağı konusunda şöyle analiz ettim

Dava süresi: Açıklanma ihtimali:

1-yıl %30
2-yıl %50
3-yıl %70
4-yıl %90
5-yıl %100

Buna dayanarak söylemek gerekirse, bütün benzer davalarda kararlar en fazla 5 yılda açıklanıyor. Fakat şu ana kadar hiçbirinin 5. yılda açıklandığını görmedim. En fazla 3.5 veya 4. yılda açıklanıyor. Bizim dava için henüz 1 yılı bile doldurmadı ama 1. yılı doldursa bile mutlaka kararın açıklanma ihtimali de var. 2026 yılı umarım engelli emeklilik yılı olur diyelim.

Üst Alt