Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik düzenlemesini Anayasa Mahkemesi’ne götürecek olan vekilimiz Aylin Hanım’a nasıl destek olabiliriz?

Burda engelliler emekli grubu var katılın isterseniz güncel gelişmeler emeklilik dys durum vsvs hakkında bilgi edinirsiniz

Herhangi bir gelişme var mı? Aylin hanımdan başka konuyu gündeme getiren vekil ya da dernek başkanı vs. Var mı onları da takip edeyim. Çok uzun zaman oldu. Ümidimi kaybediyorum. Çok büyük bir hak kaybı ama kimse konuşmuyor.

@hakunamatata, malesef bir gelişme yok olursa paylaşırız üstte engelli emeklilik grubu var katılım sağlamanızı öneririm anlık bilgi akışı alırsınız

Peki bireysel olarak yapabileceğimiz bir şry var mı? Cimere mi yazmamız gerekiyor. Bu süreci takip eden güçlü biri var mı. Yoksa sadece aylin hanım mı

Kararın halen çıkmaması gayet normal bir durumdur. Burada kesinlikle umutsuzluk söz konusu değildir. Bizzat kendim araştırdım, bu tür benzeyen davaların kararları en fazla-1-3 yıl içinde çıkıyor. Bizim davanın ilk incelemenin üzerinden 1 yıl geçti zaten.. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde karar kesinlikle çıkacaktır. Şöyle düşünecek olursak, bu yıl sonuna doğru kararın çıkma ihtimali %70'dir. Ayrıca işin güzel yanı da şu ki, bu tür benzeyen davalarda kararın uzun sürmesi sonucu, iptal çıkma olasılığı çok yüksek<Yaptığım araştırmalar sonucundan bunu analiz edebildim. Biraz daha sabur ve beklemekten başka yapılacak birşey yoktur.

Sadece CHP millet vekilleri takip ediyor engelli dernekleri bile hiç bir şey yapmıyor bu yüzden anayasa mahkemesi iptal kararı vermez yasa geçerliliği devam eder

Erken emklilerin elinden alınan haklar için erken emeklilik yüzde 40 üstü emeklilik için anayasa mahkemesinden haber var mı son durum nedir

NK0A13qz_400x400.jpg

Milyonlarca emeklinin gasp edilmiş, vergi indirimden kaynaklı engelli emeklilik haklarını ilgilendiren yasayı iptal etsin ve bu konuda engellilerin haklarının önünü açsın.
Herkese merhaba. Anayasa Mahkemesi'nin önündeyim. Ekim 2008'den önce işe giren sigortalıların vergi indiriminden kaynaklı engelli emeklilik hakları ile ilgili yasa 15 Ocak 2025 tarihi itibariyle mecliste gasp edilmişti. Bu yasa Anayasa Mahkemesi’ne geldi. 1.5 yıla yaklaşıyor ve Anayasa Mahkemesi herhangi bir karar vermedi ancak Meclis Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi olarak bu konuda engellilerden çok başvuru alıyorum ve engellilerin haklarının düzeltilmesi noktasında Anayasa Mahkemesi'nin bir an evvel karar vermesi gerektiğini söylüyorum. Anayasa Mahkemesi artık gecikmesin. Milyonlarca emeklinin gasp edilmiş, vergi indirimden kaynaklı engelli emeklilik haklarını ilgilendiren yasayı iptal etsin ve bu konuda engellilerin haklarının önünü açsın.

DEM Partisi Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bugün anayasa mahkemesi önünden açıklama yaptı.
Kendisi Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu üyesi bu konuda ne düşünüyorsunuz ?

E.2025/78
9/1/2025 tarihli ve 7538 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un bazı hükümlerinin iptallerine ve yürürlüklerinin durdurulmasına karar verilmesi talebi.İlkİptal DavasıEsasının incelenmesine,
Yürürlüğü durdurma talebinin esas inceleme aşamasında karara bağlanmasına.

Son düzenleme:
Üst Alt