Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl ilerler?

samet0144

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
01.02.2016 günü çalıştım yerden çıkışımı aldım
02.02.2016 günü 8912 gün ile Emeklilik dilekçemi Kuruma verdim verdiğim dilekçede herhangi bir evrak numarası yok sorgulama yapacağım
E-Devletten takip etmem söylendi ama bakıyorum ara ara hala bir ilerleme yok

Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesinin Verilmesi tıkladım da kayıt bulunmadı yazıyor
4A Emeklilik Kaydı sorguladım da 4A Emeklilik bilginiz bulunmuyor yazıyor

Bir sıkıntı var mıdır 20 gün oldu kuruma gitmem gerekir mi?

Emeklilik için muracat ettiniz sanırım sgk e vrak kağıda gir TC le orda sorgula

15-20 güne kadar evrak kayıtta bilgileriniz görünür.

bende senin gibiyim ama gidip arştırdım.1 mart itibarı ile maaşınız bağlanacak dediler.evinizde evrağınızı bekleyin dediler bence problem yok
bende 09.02.2016 da verdim talep formunu

İnşallah bir sorun yoktur hayırlısı ile alırız maaşları

samet0144 bugün benim emeklilik kaydım e devlete düştü. aynen dediğim gibi maaş bağlama tarihi 01.03.2016 olarak gözüküyor.maaş tutarı belli deyil.inşallah sanada ulaşmıştır.

Ayın 1 i, 2 si, 3 ü gibi hemen ilk günlerinde tahsis talep başvurusunda bulunan özel sektör çalışanı arkadaşlar, neden öyle yapıyorsunuz?
Siz ayın birinde de başvursanız 30 unda da başvursanız aylığınız izleyen ayın birinci gününden itibaren bağlanacak.
Ayın başında başvurmak bir aylık bir boşluk ve gelirsiz bir ay demektir.
Ayın sonuna kadar çalışıp işyerinden o ayın sonuna kadar olan maaşınızı alsanız ve başvursanız hemen izleyen ayın birinde de emekli aylığınız bağlanacağından hiç boşluğunuz ve gelir kaybınız olmayacak.

öyle ama gelde işyerine anlat ufukalp kardeşim.29 0cak da emekli olur yazısını verdim .işyerim ancak 9 şubatda çıkışımı verebildi.(tekrar işime devam etmek istedim yazışmalar imzalar falan sonuç emekli çalıştırmıyoruz.)

bas_kan06 Baktım E-Devletten Hala bir şey yok:confused: kurumu arayıp sordum belgelerde eksiklik veya bir sorun var mı diye çünkü evrak kayıttan sorguladım da herhangi bir şey çıkmıyordu bir sorun olmadığını kayıtlarda göründüğümü işlemlerin devam ettiğini söyledi beklemeye devam artık

Son düzenleme:
inşallah senin yazında çıkar kardeşim yalnız ben ocak ayında emekli olur yazısını almıştım.belki ondan erken düştü e devlete

Aylık Başlangıç Tarihi01.03.2016
Durum Kodu
2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 60.00
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 60.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 30.00
İntibak Aylık Bağlama Oranı 0.00
2000 öncesi Gün4492
2000 – 2008/10 arası Gün 149
2008/10 sonrası Gün 358
Toplam Gün4999
Göstergesi9475
Hisse Oranı1/1
Sigortalının En Son Çalıştığı SektörÖzel
Aylık Tutarı
Birikmiş Aylık Tutarı0
Ek Ödeme Tutarı
Kesinti Tutarı
Banka Banka Şube

BU UYARIYI DEVAMLİ GÖRÜYORUM . 01-03-1998 ssk girişim %50 vergi muafiyet raporum 18 sene 4080 gün şartlarım 01-03-2016 tarihinde günüm doluyor ufukap sgk ye mail attım günün dolmadan tahsis telep dilekçesi verilmez red olunur diyor çalışmıyorum emeklilik bekliyorum ne yapmak lazım..?

broyn
Dikkatli okursanız bu uyarının muhatabı halen çalışıyor olanlar. Yani acele etmeyin ay sonuna kadar çalışın maaşınızı alın öyle müracaat edin ki ay başında da emekli aylığınız bağlanacağından kaybınız olmasın deniyor.
Sizin için bir önemi yok bu uyarınıni, şartlarınız oluştuğunda ay sonuna kadar herhangi bir günde başvuru yapabilirsiniz.

Ufukalp verdiğiniz adresten tc ile sorgulama yapıyorum 2015-2016 ikisinide denedim sonuç aynı "Aradığınız Evrak Bulunamadı, Bilgileri Doğru Girdiğinizden Emin olun.." yazıyor

Alo 170 i Aradım evrak teslim edildikten 20 gün sonra işleme geçildiği söylendi sistemde bundan görünmeyebilir denildi

Son düzenleme:
samet0144
170 hattından başvurunun işleme alındığı söylenmişse sorun yok demektir zaten, sisteme henüz girilmemiş demekki.

Merhaba Ufukalp kardesim
Mart 15 de Allah izin verirse emeklilik icin gunum doluyor
Ozel sektor calisaniyim%45 surekli vergi indirimim var
Emeklik icin hemen mi basvurayim bilemedim ay sonunu beklemek istemiyorum gunum doldugu an cikis yapmak zorundayim
Issizlik maasi icin basvursam 15 gunluk maas alabilir miyim
Cavap icin simdiden tesekkur ederim

kalamis
Hayır, emekliliğe başvurmuşken işsizlik maaşı alamazsınız.
Çıkışı işten çıkarılma şeklinde yapıp 15 gün emekliliğe başvurmayayım deseniz yine olmuyor.
Çünkü işsizlik maaşları sanırım ayın ilk haftası ödeniyor ve onu beklerseniz ay sonunda da emeklili,k başvurusu yapamazsınız.
Kardeşim o kadar ince hesaplara girmeyin lütfen.
Ya ay sonuna kadar çalışıp ay sonunda başvurun emekliliğe boşluğunuz ve gelir kaybınız olmasın. Yok ayın yarısında mecburen çıkış veriyorlar diyorsanız 15 günlük kaybı görmeyeceksiniz.

Ufukalp kardesim cevap icin teskk.
Inanin ince hesaplar icinde degilim kendi is yerimizde calisan gozukuyorum ve sigorta primlerimi kendim oduyorum
Gunluk sigorta primi bile benim icin masraf demek inanin bir gunun bile hesabini yapmak durumundayim
Cunku ekonomik sıkıntim var.
Simdi ayin 15.inde isyerimden cikis alinca emeklilik basvurumu hemen yapayim oylemi ha birde maas ne kadar zamanda baglanir acaba
Iyi aksamlar

kalamis
Anlıyorum sizi kardeşim, kendi işiniz olduğunu bilmiyordum.
Şartlarınız ne zaman dolarsa hemen çıkış yapıp başvurmanız, prim masrafından bir an önce kurtulmanız için avantajlı olur. Maaşınız başvuruyu izleyen ayın birinci günü itibarıyla bağlanır, farklı statüde ya da farklı illerde çalışmanız yoksa 1-1,5 ay kadar sürer ortalama.

Farkli illerde ve farkli statude calismam var ama
YAklasik bir ay once sgm tescil servisine gun toplama icin dilekce vermistim
sanirim islemleri hizlandirir bu neyse her seyin hayirlisi olsun
onca zaman bekledik Allah emeklilik bekleyen herkese
saglIkla yemeyi nasip etsin
Ilgin ve yardimlarin icin teskk ederim kardesim
Kal saglicakla

sölediklerinizde bilakis haklısınız fakat gelde özel sektördeki patronlara anlat genelde ay sonu çıkış veriyorlar

Ufukalp bas_kan06
Bugün itibari ile E-Devletten Aylık Bilgilerim göründü
Daha önce SGK'nın kendi aylık hesaplama sisteminde maaşım 1470 TL görünüyordu sizce doğrumudur
Aşağıdaki bilgilere göre 1470 TL alabilir miyim?

2000 Öncesi Aylık Bağlama Oranı 67.70
2000 – 2008/10 Arası Aylık Bağlama Oranı 63.00
2008/10 Sonrası Aylık Bağlama Oranı 49.50
2000 öncesi Gün 3904
2000 – 2008/10 arası Gün 2544
2008/10 sonrası Gün 2463
Toplam Gün 8911
Göstergesi 4325

broyn
Ben de ay sonu başvurulmasını savunuyorum zaten.
samet0144
Alıntınızda maaşınız hakkında ipucu verebilecek bir ayrıntı yok.

Denemedim hiç.
E-devlette şu an aylık başlangıcı, ödeme günü, birikmiş tutar, ek ödeme gibi hiç bir rakam görünmüyor mu? Bunlar fikir verebilirdi.

Henüz işlenmemiş demekki, beklemekten başka yapacak birşey yok.

samet0144 hayırlı olsun aynı benim durumum maaş belli deyil tabi insan merak ediyor ne kadar bağlandı diye,benim SGK SİTESİNDE 1400 TL EMEKLİ MAAŞI COMDA 1485 TL GÖZÜKÜYORDU hayırlısı bakalım .kendine iyi bak..

Üst Alt