Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için başvurdum. Süreç nasıl ilerler?

10 gün oldu hala maaş bilgisi yok ne zaman bağlayacaklar dilekçe vereli 40 gün oldu

bas_kan06 evet takip ediyorum şimdi ben dilekçemi 2 şubatta verdim maaşı bu ay alabilirsem 2 aylık mı alacağım

@samet0144
Emekli aylığınız 1 Mart itibarıyla başlayacak.

samet0144 maşın bağlandımı yani ek ödemen filan bellimi. hayırlı olsun kardeşim güle güle harca.

@bas_kan06 evet bütün bilgilerim girilmiş hesaplanmış

Ufukalp
sizin dediğiniz gibi 1 aylık hakkımız kaybolmadı 2 Şubat dilekçemi verdim her ayın 22 si maaş günüm kurum 2 şubattan itibaren 21 gün buradan maaşımı veriyor ve ayriyeten Mart 22 de 1 aylık tam maaşımı alacağım yani dilekçe verdiğim günden itibaren param yatırılıyor sizin dediğinize göre 1 aylık maaş kaybım olacaktı

samet0144 yanlışın var samet sen mart ve nisan maaşlarını alıyorsun.mart 21 günlük nisan 30 günlük tam maaşını.maaşlar peşin ödeniyoor..

samet0144 anlamak istemiyosun herhalde düşün çözersin kardeşim saksıyı çalıştır lütfen.şubat 2 se maaşın bağlansa 58 günlük olur maaşın senin maaşın 51 günlük kardeşim..

bas_kan06 biraz matematik başka bir şey değil Şubat 2 den itibaren 58 gün yapmaz buyrun hesap saksıyı kullanmak size kalmış bundan sonra :)

Bakın E-devlet bilgileri şu şekilde

Ödemen günü her ayın 22 si
Aylık tutar =1470.81 TL
Ek ödeme =100.01 TL
Birikmiş ödeme = 1029.57 TL
Net aylık = 2600.39
TL

Şimdi hesaplayalım

2 Şubat - 22 Şubat arası maaşım;
1470.81 i 30 gün e bölüp 21 le çarparsak 1029.57 TL çıkar yani birikmiş hak ettigim tutar

22 Şubat - 22 Mart arası maaşım;
1470.81+100.01 = 1570.82 TL

Bu iki hesabı da toplarsak net aylıgımı 2600.39 TL yi vermiş oluyor
Yani herhangi bir hak kaybı söz konusu değil dilekçeyi verdim günden itibaren maaşım yatmış

samet0144
Bir kişi bir soru sormuş, bir paylaşımda bulunmuşsa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışır bildiklerimi yasa ve yönetmelikler çerçevesinde aktarmaya çalışırım.
Ama sizin gibi bilmediği halde hiç araştırıp öğrenme yoluna gitmeden verilen cevabı yalanlayıp karalayan insanları da inandırma zorunluluğum yoktur. Neye nasıl inanırsanız inanın beni ilgilendirmez, nasıl olsa doğru tektir.

samet0144 peki kardeşim nen şubat 9 da verdim emeklilik dilekçemi ödeme günü 26 mart ek ödemem 103,27 maaşım 1408 tl
birikmiş net aylığım 2685 senin hesap tutmuyor hesapala

Yukarıdaki hesabın nasıl olması gerektiğini çok net açıklardım da gerek duymuyorum.
Keşke bilgilerde yer alan aylık başlangıcı hanesine de baksaydınız :)

Ufukalp sizin bu forum da kişileri yanlış yönlendirdiğinizi söylemedim benim içinde bulunduğum durumu anlattım evet aylık başlangıcı 01.03.2016 yazıyor fakat hesaplamada bu şekilde muhasebe ile görüştüm dilekçe verdiğim günden hesaplandıgını söyledi
bas_kan06 başka sitelerde araştırma yaptım biri yazmış bu hesaplama ve edevlette ki bilgilerin ne anlama geldiğini oradaki hesapta benim hesapta doğru çıkıyor e devlet bilgilerini kopyalayıp atın görelim

samet0144
Yazdıklarım sizin için de geçerlidir, maşaallah çok bilgili muhasebe elemanlarınız varmış.
Emekli aylıkları peşin ödenir bu kesin kuraldır, dinleyeceğim derseniz o hesabı çok net açıklayabilirim burada.

Ufukalp beyefendi e devlette ki bilgilerim belirttiğim gibi buyrun açıklayın madem uzmansınız bizde öğrenmiş oluruz burada birilerinin bilgilerini ölçmek kimsenin hatti değildir sizede böyle bir şey yapılmadı

Siz başkasına yazdığım bir cevabı alıntılayarak benim bilgimi sorgulayabilmişsiniz.
Tamam gerek yok hesaba falan emekli aylıklarının peşin ödenip ödenmediğini araştırırsanız cevabı da bulacaksınız zaten.

Ufukalp nasıl bu kadar emin konuşuyorsunuz eleştirilmeye tahammülünüz bile yok herkes yanlış siz doğru olduğunuzu düşünüyorsunuz. şuan malimüşavir bir arkadaşımı rahatsız ettim oda aynı şeyi söyledi dilekçe verildiği günden itibaren paranı alırsın dedi
forumda biraz araştırma yaptım buyrun hemde forum yöneticisi yazmış aynen alıntı
OturanBoğa
Tahsis talep tarihinden itibaren birikir... Yani, sigorta müdürlüğüne başvurup kayıt numarası aldığınız günden itibaren...

Evet çok net ve kesin konuşuyorum.
Son çalıştığınız işyeri kamu ise ayın 15 i, özel sektör ise ayın 1 i itibarıyla bağlanır.
Kesin konularda eleştiri diye bir şey yok.
Mali müşavir her şeyi bilir diye bir kural da yok.
Aksini söyleyen kim olursa olsun yanlıştır.
Maaş bilgilerinizde bile aylık başlangıcı 1 mart yazıyorken neden aksine inanmak istiyorsunuz anlamıyorum.

Ufukalp

sayın ufukalp ben 9.ayın 7si gibi müracaat edecem şimdi 10.ayın biri itibari ile birikmeyemi başlar yoksa 7 si n den sonramı

Ufukalp aylık başlangıcını tartışmıyoruz burada maaşın ne zaman dan itibaren biriktiğini tartışıyoruz ortada bir hesap var bir çok forumda aynısı yazılıyor söyleniyor hesaplar tutuyor aksini söylüyorsunuz buyrun hesaplayın inanalım maaş bilgilerimi verdim

polat68
Özel sektör ise 10. ayın 1 i itibarıyla bağlanır ve birikmeye başlar.
İmkanınız varsa 9. ayı tam çalışın o ayın maaşını işyerinden alın. Evrakları 30 unda verdiğinizde hemen ertesi günden itibaren emekli aylığınız başlar ve kaybınız olmaz.

polat68 beyefendi istediğiniz zaman verin dilekçenizi verdiğiniz gün itibariyle paranızı alıırsınız bizzat bende böyle oldu hesabıda yukarıda

Ufukalp

özel sektörden ocakta ayrıldım işsizlik öd.alıyorum oda ayın ya 30 u yada 1 i gibi yatıyor ozaman ben 9.ayın7sinde değilde 30unda yapıp yada 1 inde ödenek arada gitmesin

@samet0144
En başta o 100 tl sizin aylık ek ödemeniz değil, birikmiş ek ödemeniz.
*Toplam ödeme, ek ödemenin 26 katıdır.
100x26= 2.600 22 martta size ödenecek toplam tutar.

*Alacağınız bu ödeme 1 mart - 22 Nisan arası 51 günü kapsamaktadır.
2.600 / 51 = 50,98 tl günlük ücretiniz
50,08 x 30 =1.529 ek ödeme dahil emekli aylığınız. ( 1.470 aylık + 59 ek ödeme = 1.529 tl )
*01.mart - 22 mart arası = 1.070,50
22 mart - 22 nisan arası =1.529,50
Toplam ödeme = 2.600 tl.

@polat68
Ayın birinde başvuru yaparsanız emekli aylığı diğer ayın birinden başlar.
İkisinden birinnden vaz geçmek durumundasınız, sizce hangisi fazla ise önceliği ona vererek başvuru yapın.
İşsizlik alacaksınız diye bu seferde bir aylık emekli maaşınızı kaybedeceksiniz.
Kar zarar hesabınızı ona göre yaparak kararınızı verin.

Üst Alt