Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Emeklilik için hastaneden hangi randevuyu almalıyım?

Onlylife

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
15
Merhaba, engelli emekliliği için hastaneden alınan randevu “ erişkin engelli raporu” randevusu olarak mı alınmalı?
Sağlım kurulu erişkin diye sence birkaç farklı seçenek çıkıyor. Maluliyet, durum bildirim, erişkin engelli gibi

İlk kez Engelli emekliliği başvurusu için hangisinden randevu almalıyım?

Bir de elimde 2 yıl önce alınmış süresiz engelli raporum var. Onunla başvursam kabul edilir mi?

@Onlylife,

Elinizdeki engelli raporu ile başvuru yapamazsınız. Sgk'ya gidip "calisma gucu kaybi" için hastaneye sevk yapılmasını istiyorum diyin, bir form dolduruyorsunuz. Sonra sevk edildiginiz hastaneden "saglik kurulu eriskin" randevusu alıp hastanede size verilen listedeki doktorları gezip imzaları tamamliyorsunuz. Ben bu aşamaları yaptim heyet için gün verildi onu bekliyorum. Forumda bazı arkadaşlarin heyete girmeden hastaneden sgk ya sonucu gönderdikleri beyanlarını okudum. Ancak ülkemizde hangi is doğru ve tek ki bu da öyle olsun, her hastanede durum farklı sanırım. Yani heyete çağrılan da var cagrilmadan işlemleri devam eden de. Herkes için hayırlısı olsun.

Tekrar merhaba,
Hastaneden randevu almak zor. En erken 15 gün sonrasına sağlık kurulu randevusu bulunabiliyor.
Sgk müdürlüğünden sevk yazısı almaya gitmeden randevuyu alayım istiyorum.

Sağlık kurulu randevularında , erişkin engelli ve maluliyet durum bildirir raporu olarak ayrı seçenekler var.

Eskiden( 15 ocaktan önce) malulen emekli olmak isteyenler maluliyet durum tespit, vergi indirimiyle engelli emeklisi için başvuracaklar erişkin engelli sağlık kurulu randevusu alıyordu.

15 ocaktan sonra her iki emeklilik türü için durum bildirir raporu alınıyor.
Peki hangi kategoride muayene randevusu almak gerekiyor.

Buradan sordum, forumda sorumun cevabını bulmaya çalıştım ama bulamadım.
Lütfen yardımcı olur musunuz?

Daha önce konuşulmuş cevabı verilmiş ise de birkez daha burdan yanıtlar mısınız🙏

MHHRS üzerinden sağlık kurulu erişkin bölümünü seçin öyle devam edin randevu alın. Ancak MHHRS'de en sağda açıklamalar var. Orada engelli veya durum bildirir, silah ruhsatı, işe giriş, evlilik raporu gibi ayrımlara dikkat edin. Engelli kurul raporu veren hastaneyi seçin.

Randevu alıp randevu aldığınız hastaneye sevk yazısı talep ederseniz SGK hazırlayıp veriyor.

Bu arada erişkin engelli ve maluliyet durum bildirir seçeneğinden randevu almanız önemli değil. Önemli olan SGK başvuru formunu doldurup başvurmanız ve sevk yazısı.

Üst Alt